והיום יום קשה

../images/Emo42.gifוהיום יום קשה

יום זכרון ליצחק רבין, בלי כל קשר לדעות פוליטיות ויכולת לאהוב את האיש. חושבת שהרצח גרם לתפנית, ולא לא מדובר על תהליך השלום. תפנית של זילות בחיים, חוסר וודאות, אנשים הפכו ליותר אגרסיביים. משהו השתנה מלפני עשר שנים..... והשינוי?!
מקווה שיבואו ימים טובים, שיהיה שלום בינינו ועם עצמנו. שאדם יכבד את רעהו, יחוש אמפתיה כלפיו. אור ואהבה לכולם

סקאוט

New member
אחר צהריים טובים

היום הוא יום זיכרון אכן למעשה שאין מילים לתאר את עוצמתו ולוואי ולא היה קורה ואכן מבלי להכנס לדיעות פוליטיות נפשעות מכל כיוון אני חולק על חלק מהודעתך זה לא שלפני עשר שנים קרתה תפנית חדה במדינה אלא לפני עשר שנים רק התעוררנו לראות למה הפכנו להיות התפנית החלה עוד הרבה קודם פשוט היה נוח לנו לומר "לי זה לא יקרה" התנהגנו רובנו כמו יען עם ראש באדמה. שינוי? ברגע שלך יהיה אכפת מספיק בשביל לקום ולעשות כמו לכל אחד ואחת מאיתנו יש לנו כעם נטייה מזוויעה להביט על אחרים העושים את העבודה ועוד לבוא אליהם בטענות.

תגובתייך

מעידות על חוסר סובלנות.... אהמ...לא מתכוונת להגיב מעבר לכך. מאין אתה יודע שאינני פועלת למען הזולת או עתיד טוב יותר? עזוב, חבל בכלל לענות. אין טעם לעורר מהומה על מאומה.

יומרני או לא

זה ממש לא משנה... מה שכואב זה כמה שזה נכון. ויסלחו לי מאמני מסורת רבין..שאני ממש לא מתחברת אליה ( ולאו דווקא עקב דעות הפוכות), מרגיז אותי שבורחים ביום הזה להאדרת שמו של הנרצח, והפיכתו לאליל מנהיגי ישראל...ושוכחים שהיום הזה מיועד להיזכר ולהזכיר את חשיבות הדיאלוג בחברה הדמוקרטית. את חשיבות כיבוד חופש הפרט להביע דעתו, בדיוק עד הגבול שהבעת דעתו פוגעת באחר. מצטערת, לי באופן אישי נמאס לשמוע את שיר הרעות, ואת סיפורי רבין כחבר אבא ,ומעשן כמו קטר. זה זניח עד אימה בעייני, לעומת הצורך להשתמש ביום הזה ליצירת דיאלוג אמיתי בתוך העם הכל כך משוסע הזה. פוווווווווו, הייתי חייבת להוציא. עוד מישהו רוצה להזכיר את ילדי הנרות?

סקאוט

New member
יישר כוח

לא את ילדי הנרות רוצה אני להזכיר אלא את אותם ילדים ואבות ואמהות ואחים ואחיות ששילמו את מחיר החיים בעקבות אזלת היד של הממשלות שהיו את אותם שבהתייפיפות נפשם הלכו להסכמי רצח. את אותם מאחינו היקרים שאיבדו את חייהם בשל אזלת היד של ממשלות ישראל אשר מעדיפה לרצות עמים זרים תמורת דמי שתיקה בסכומים מעוותי רגשות. אני מאוד בעד שלום והלוואי ובחיי אזכה לראות זאת אבל באותה מידה של רצון אני גם מציאותי ומהיכרות עם עמינו שכנינו אני חושב שאני אמשיך לחלום. דיי להבנות דיי להזדמנויות לשלם מידה כנגד מידה ושיקפצו עמי העולם.

זו כבר הבעת דעה פוליטית

שהיא ממש לא המוקד של היום הזה... מהתגובה שלך, ושל המדיה, אני מבינה שמאוד קשה להתעסק ביום הזוועתי ההוא בלי להביע דעה פוליטית, וזאת כדיי להבין את המושג דמוקרטיה. ממש לא כדיי לחפש אשמים לרצח. ו/או לשפד את הנרצח על דעותיו או את האנשים שדעתם הפוכה לדעתו . המטרה לדעתי בכל מקרה, היא ללמוד לדבר עם אנשים בעלי דעות שונות, ולאו דווקא להשפריץ את דעתך האישית בפניהם... ואולי אני טועה, אולי אני מבקשת רחוק מידיי...

סקאוט

New member
ולמה שרק .......

הדיעה המנוגדת לשלי צריכה להיאמר הרי ידוע שהתקשורת שמאלנית ומטעה וחד צדדית לשם דיאלוג יש להשמיע את שניהם ומה אני אמור להבין מתגובתך שדעתי היא "השפרצה" ואילו האחרת היא דיעה לגיטימית? גברתי היקרה אני ביליתי שנים מחיי יום יום במעוז השמאל והכרתי רבות מהאנשים שדעותיהם מנוגדות לשלי בתכלית. מבטיח לך שהם קיבלו יחס לא פחות טוב מאחרים ושרות מהלב כשזה נגע לענייני הפרט. אני לא מבדיל בין ימנים לשמאלנים אבל כאשר ההתנצחות היא במישור האינטלקטואלי איני חוסך בדבריי. עד היום כואב אני את אותם המילים של עסקן אחד באומרו לי ערב הבחירות לפני כמה שנים:אם נתניהו לוקח את הבחירות אני אורז ועוזב את הארץ" זאת צביעות ולא יותר מיותר לציין שאני הצעתי לממן לו כרטיס טיסה בכיוון אחד

מה שמצחיק הוא ששמאלנים

טוענים שהתקשורת נגדם...אלא אם אתה מתכוון לשמאלנים לייט. ממש לא התכוונתי, לומר לך לא להגיד את דעתך. אני רק אומרת שלפני ששני הצדדים משפריצים דעות, שילמדו קודם איך לומר את דעותיהם. אני ממש לא מתכוונת להתנצחות. וזו בדיוק המהות המפוספסת. התחושה הישראלית ( אולי לא רק הישראלית), זה שבשיחה שבה מועלות דעות, מישהו צריך לצאת מנצח. אז זהו, שממש לא. הפואנטה היא שכל אחד מאיתנו בא עם מטען האמונות ודרכי החשיבה שלו. המטרה היא לא לגרום לכך שלצד השני יפול אסימון והוא יעבור קבוצה. כי זה בדיוק מה שגם הוא חושב. החוכמה היא קודם כל ללמוד דרכים להקשיב ולא לענות מתוך אנסטינקט... ורק בשלב הבא נתן ללמוד להביע דעה... אבל, לנו יש קוצים בטוסיק...שאני אקשיב לו...למה מה קרה?

סקאוט

New member
מסכים בהחלט

עכשיו לאור תגובתך וקראתי בעיון רב את המילים. אני בהחלט מבין לדעתך ואכן יש לנו בעיה שח רצון לכפות את דעתנו יותר מאשר להקשיב ולשקול את הדברים לפני פרץ תגובתנו הבאה. יש לנו מנטליות של להספיק הכל ומהר כי מחר יגמר. אני יודע גם שאני לא עונה להגדרה הזאת ונוטה היום יותר מבעבר להקשיב להבין ולהחליט אחר כך באיזה אופן לפעול. אני מקווה שיש הבנה בינינו.

אני אגלה לך סוד,אפ'חד לא שומע:

ממש קשה לי לא להיות אמפולסיבית, אני עדיין בתהליך למידה...( ככה קוראים אצלנו בעבודה למי שעוד לא השיג את היעד שלו...
)

סקאוט

New member
ידוע מזה דורות

שכל חיינו אנו למדים ובסוף מתים טיפשים אבל: אני לבטח אמות פחות טיפש משנולדתי

מה שמצחיק הוא ששמאלנים

טוענים שהתקשורת נגדם...אלא אם אתה מתכוון לשמאלנים לייט. ממש לא התכוונתי, לומר לך לא להגיד את דעתך. אני רק אומרת שלפני ששני הצדדים משפריצים דעות, שילמדו קודם איך לומר את דעותיהם. אני ממש לא מתכוונת להתנצחות. וזו בדיוק המהות המפוספסת. התחושה הישראלית ( אולי לא רק הישראלית), זה שבשיחה שבה מועלות דעות, מישהו צריך לצאת מנצח. אז זהו, שממש לא. הפואנטה היא שכל אחד מאיתנו בא עם מטען האמונות ודרכי החשיבה שלו. המטרה היא לא לגרום לכך שלצד השני יפול אסימון והוא יעבור קבוצה. כי זה בדיוק מה שגם הוא חושב. החוכמה היא קודם כל ללמוד דרכים להקשיב ולא לענות מתוך אנסטינקט... ורק בשלב הבא נתן ללמוד להביע דעה... אבל, לנו יש קוצים בטוסיק...שאני אקשיב לו...למה מה קרה?

magenta73

New member
דיאלוג?

ממתי אקדח אחד ושלושה כדורים זה דיאלוג? כיבוד חופש הפרט, כן. הבעת דעה, כן. הסטה לרצח? לא.

למעלה