הקשבה

krishna

New member
../images/Emo42.gifהקשבה

שלום כולם. היום ישבתי מול הטייפ והקשבתי לטראנס. האים אני מודט ? עליי לציין שאיני ניכס לטראנס אלה נשאר ערני ומקשיב. וכמובן עים עניים עצומות. תודה ערן

krishna

New member
תשובה

מישום שאין בזה מילים. מישום שזאת מוזיקה רציפה וקל לי להקשיב ולא ליברוח. אגב :האים זה נכון שמוזיקה חזקה מאוד כמו בדסקוטק ,מנטרלת את ה מיינד ? תודה . ערן

drall

New member
זאת לא מדיטציה

גם לא בדיסקוטקים. ולנטרל את המיינד זו חוכמה קטנה מאוד , גם חבטה עם שק תעשה את זה. חכה לתשובה מפוררטת יותר שלי בנושא דרול

amichai58

New member
במקום לעסוק במושגים

במקום לעשות במושגים ("האם אני מודט") תבדוק פנימה מה אתה בעצם מחפש. האם זה באמת אותה דרך זהב לאמת העילאית ? או קצת הנאה ורגיע, ויציאה מלחצי היום יום (אתה צריך לענות לבד, אבל בו אני קצת אענה במקומך - התשובה לשאלה הראשונה לא !, אליבמידה זו או אחרת אמרת לעצמך שנהנית - זה הכל.

krishna

New member
תודה

תודה על התשובה. אני יתחיל עים מדיטציית קונדליני .לפי הלינק. אני אשמח לישמוע עוד מיידע וטיפים בנושא. ערן

smile2life

New member
לפני שתתחיל קונדליני. הגיע זמן לשון

הייתי מנסה לכתוב (ולדבר) נכונה. "אני יתחיל". איפה למדת לדבר? צריך לאסור אותך על שימוש לא נכון באותיות אית"נ: בעתיד, גוף ראשון, לעולם אין להשתמש בתחילית י´ - אלא בתחילית א´. אצפה ממך לתיקון מהיר של ההודעה. יהללוך וכל זה.....

krishna

New member
../images/Emo163.gif

לא שמתי לב
או יותר נכון לא ידעתי . תודה על התיקון. ערן

amichai58

New member
אם כבר

אני לא יודע לאיזה מדיטצית קונדליני התכוונת אבל אם כבר מדיטציה כזו מומלץ על סהג´ה יוגה מדיטציה, שתתן לך לדעתי את כל התשובות שאתה מחפש. בחינם או במחיר סימלי. ברמת אביב נפתח בדיוק משהו, ויש בעוד מקומות בארץ. תוכל לקרוא על זה מבוא בקישור המצורף, ושם יש גם טלפונים

מלאווח

New member
יוגה = מדיטציה ?

לפי הבנתי יוגה היא מדע, ומדיטציה אמיתית היא תפילה. השכל רוצה לתמרן את המיסתורין הזה של התפילה, ומכאן שהגיעו הטכניקות שהן לא המדיטציה עצמה וכך גם הגיעה היוגה ... או שאולי שאני טועה...

amichai58

New member
יוגה מדע ? מדיטציה תפילה ? - לא

יוגה - פירושו חיבור / איחוד (עם השלם/ההכל/אלוהים/ברהמן) מדיטציה - יש לה הרבה הגדרות. בסהג´ה יוגה דרכה אתה מתחבר לאותו שלם לעומת תפילה שאתה לאו דווקא מתחבר. אתה יכול סתם לדקלם. לכן מדיטציה אינה דווקא מקבילה לתפילה. בסהג´ה יוגה - עוסקים הרבה במדיטציה - אם זה מקור האי-הבנה

drall

New member
טיפ טיפה סדר

תקשיב מלוואח הסהג´ה יוגה היא מין כת או דת כזאת. היא לא קשורה במיוחד ליוגה שאתה מכיר מהקנטרי קלאב. חסידי הסהג´ה יוגה עוסקים הרבה בלימוד הצ´אקרות והקונדוליני ויש להם כל מיני תרגילי מדיטציה שעוזרים לזרימת האנרגיה וגם מטפלים בכל מיני בעיות בגוף האנרגטי. לכן אני מבין את הבילבול שלך בין יוגה למדיטציה . יוגה , מבחינתנו זו התעמלות הודית. פירוש המילה באופן הוודי המדוייק לא משנה לעיניינינו. מדיטציה היא שורה של מצבי תודעה ואנרגיה אליהם מגיעים בעיקר באמצעות טכניקות , כמו תפילה , כמו סחרור וכמו הטכניקות של הסהג´ה יוגה. דרול

למעלה