בשר, בשר, בשר.

עמטת

New member
../images/Emo42.gifבשר, בשר, בשר.

האם- יש, ציווי מפורש לחלוטין על אכילת ה-בשר [נו, קשה לי להגיד את זה], או שזהו רק היתר? האם אורח החיים הצמחוני באמת מתנגש באורח חיים דתי? [כמובן. תפילין. מזוזות]

אופירA

New member
מנהל
מותר בהחלט להיות צמחוני

יש מעלה באכילת בשר ודגים לכבוד שבת ויום טוב, משום שחז"ל קבעו שאין שמחה אלא בבשר ויין, ומצווה לאכול דגים בשבת. ומהדרים לאכול ביום טוב דווקא בשר בהמה (ולא עוף), כדי לדייק בדברי חז"ל, שבשר הוא בשר בהמה. אבל חובה אין, ואיסור להימנע מלאכול בשר בוודאי שאין. אם אדם מרגיש שאינו יכול לאכול בשר, הוא בהחלט צריך להיות נאמן להרגשתו, לדעתי. (כמובן שטוב שיבדוק מצב B12, ושיביא בחשבון שלטווח ארוך עלול להיות נזק בריאותי בהימנעות טוטאלית מחלבון מן החי. לכן הרבה צמחונים אוכלים לפחות ביצים וגבינות, שחשובים לבריאות, ויש שאוכלים גם דגים). מה שנראה למראית עין שהשקפת התורה מתנגשת באורח החיים הצמחוני, היא עקב ההשקפה המוטעית שיש אצל הרבה צמחונים, שאסור לאכול בשר בעלי חיים שהתירה התורה, בגלל התאכזרות האנושות לבעלי החיים. ולחשוב שאכילת בשר בע"ח היא התאכזרות של האנושות זה עיוות דעת התורה, ועיוות ההשקפה שמלמדת שמי שמרחם יותר מידי על בעלי חיים, עלול להתאכזר לבני אדם חס ושלום, בגלל עיוות ההשקפה. לרחם על בעלי חיים צריך כפי השקפת התורה של צער בעלי חיים, ולא מעבר לכך. ומה שבפועל הרבה אנשים מתאכזרים לבעלי חיים, ולפעמים גידול בע"ח לצורך מסחרי נעשה באכזריות - זה באמת חמור ומצער מאוד, אך הדרך הנכונה להילחם בכך היא ע"י השתדלות במשרד החקלאות ואצל המגדלים המסחריים, או ע"י אכילת בשר וחלב מגידול אורגני, או גידול פרטי של בהמות ועופות לצריכה ביתית - ולא ע"י עיוות המחשבה שאסור לכלל האנושות לאכול בשר בעלי חיים, בשעה שבורא העולם התיר.

יש לנו מצוה אדירה

לשמור על בריאותינו ואם זה חיוני לאכול בשר/עוף/דגים כדי להתקיים(לדעתי כן-אין לו תחליף מבחינת הויטמינים וכל מה שהוא מכיל-אבל תשאלי רופא) אז כדאי בכ"מ צריך לעשות השתדלות - הצרות הרפואיות מגיעות אמנם רק בזקנה אבל עדיף למנוע וכבר הרמב"ם אמר שאת רוב הצרות אנחנו מביאים על עצמינו (עד כמה שזכור לי מהמורה נבוכים) שבת שלום

עמטת

New member
../images/Emo42.gifקל להתקיים מתזונה צמחונית.

בריאות קל לקלקל גם עם אכילת בשר:X

מה שהרופא אומר-

מצוה אם הוא אומר שזה לא מזיק להיות צמחוני/התחליפים עושים את העבודה אז אין בעיה בכל מקרה - אפשרות הבחירה בידיך לדעתי העופות הבהמות והדגים לא נבראו סתם - הם חיוניים גוף האדם בכל מקרה - רק בזקנה צצות הבעיות אני מציע למנוע. מנת בשר/עוף/דגים פעם בשבוע לא תהרוג אף אחד - אולי זה יהיה לך טעים עם הזמן שכהייתי קטן הייתי שונא מאכלים מסויימים היום אני אוהב אותם יותר מהשאר.. שבוע טוב

עמטת

New member
../images/Emo42.gifאל תמליץ לי על בשר, תודה רבה.

גם כשאני הייתי קטנה לא אהבתי חצילים. למעשה, מעולם לא אכלתי חצילים.

ואם הרופא יגיד לך

שזה חובה? "לא תעמוד על דם רעך" --> אני רק עושה את המוטל עליי..

עמטת

New member
../images/Emo42.gifאני אעבור לרופא לא בור.

[בכל מקרה, אני מעדיפה לחלות ולא לאכול בשר, אני די נורא קיצונית:X]

זכית!!

-->בשיעור תורה.. חכמים נתנו לנו כלל: "לעולם אל יפתח אדם פיו לשטן" = אסור לאדם להודות/לספר על עבירה שהוא עשה + אסור לו לקלל את עצמו (אפילו בערך) כי : אם האדם מספר איזו עבירה שהוא עשה = הוא גורם שיהיה עליו קטרוג (לא לשכוח "אדם נידון בכל יום") במקרה של הקללה - המלאך עלול להגיד אמן... ויש כמה אמנים שתפסו.. למה אני אמרתי לך? כי הוצאת את המשפט הבא מהפה: "אני מעדיפה לחלות" ---> למזלך זה לא כ"כ נחשב כי לא באמת הוצאת את המילים מהפה אבל בכל-זאת רציתי ללמד אותך ----> הפיתרון לרוב הצרות של האדם --->מניעה. ----> הרמב"ם אמר שרוב הצרות של האדם - הוא הביא על עצמו (בערך) בקשר למה שאמרת: כשהאדם גודל הוא משנה את דעותיו לגבי הרבה דברים בכל מקרה אני מאחל לך בריאות מושלמת.

עמטת

New member
../images/Emo42.gifמזל!!!

שאני לא מאמינה בכלל, אז זה לא משנה לי מה אמר הרמב"ם, ולא משנה לי מה אמרו שאר החכמים.

גם אני לא

אהבתי חצילים כשהייתי קטן היום הם כמו בשר בשבילי (מתוגנים כמובן)(ואני לא מדבר על סלט חצילים --- אייייייייייייייייייי) צריך גם לדעת שלא תמיד זה יוצא טעים - צריך לדעת לעשות (בד"כ הסבתות עושות את זה טעים..

סתם שאלה לא קשורה

חבר שלי הכיר מישהי צימחונית אבל הוא אמר שהוא לא רוצה להתחתן איתה כי "מה ,אני לא אוכל בשר כל החיים?" ."נאכל במסעדה סלט?" סתם רציתי לדעת מה דעתך? אני חשבתי שהוא טועה בהתחלה אבל אח"כ קצת הבנתי אותו / למרות שאמרתי לו שלכל אדם יש חיסרון.. עוד שאלה צימחוני זה מלידה או שזה החלטה של רגע? זה בגלל שניגעלים או בגלל סיבה מצפונית-לא להרוג וכו? שלום

עמטת

New member
../images/Emo42.gifאני מסכימה איתו;

גם אני לא ארצה לחלוק את חיי עם קרניבר. אני לא יכולה להבין את הצד שלו כ"כ, כי לוותר על בשר נראה לי כמו דבר מאוד רגיל, אבל אני חושבת שגם כך קשה ממש לחיות בהרמוניה עם הבדל כ"כ משמעותי. ועל מה ייגדלו הילדים, ולשים במקרר בשר? אני מתה לצאת מהבית רק כדי שזה ייעלם. פרט לכך, זה חלק מאוד חשוב באישיות של מישהו. צמחונות, יכול להיות ממולד, אם ההורים שלך מגדלים אותך כצמחונים. אני הפכתי לצמחונית איי-שם בסוף בית הספר היסודי. יש אנשים שהופכים לצמחוניים מסיבה אדיאולוגית, ויש כאלו שפשוט נגעלים מבשר. אני, איזה כיף, שניהם
.

אופירA

New member
מנהל
בימינו

ייתכן שכדאי דווקא לטובת הבריאות להמנע מבקר ומעוף, ולהסתפק בדגים, ביצים וגבינות. או לפחות לאכול עוף ממקור בריא, ולא עוף קפוא, מפוטם באין סוף אנטיביוטיקה, ששכח מזמן איך נראה מזון טבעי וטרי. זה מאד אינדיווידואלי לכל גוף ונפש. בד"כ גברים צריכים יותר חלבון מן החי, נשים פחות, צעירים יותר, מבוגרים פחות וכו'.

למעלה