ב'יירנס

../images/Emo42.gifב'יירנס ../images/Emo42.gif

דיאה אלגרה,קמינוס דה לצ'ה אי מייל אל דיו קמוס וואד'רה דה מאל, קמוס אנבייה סנאדאד,פרנסה בואנה פאס אי אמור, גאנה דה קנטר אי ביילאר, אמוזוטרוס אי אטודוס אנ ישראל.

פל'ב'ראס כפי דמי קה נו אסטן אנ אל

דיקשינירו. דרך אגב המילה למעלה "כפי" יש שימוש בלאדינו ויש לה אותה משמעות בעברית. אנקלבר= לתקוע מסמר ארטאר= לעצור אובליגאר= להכריח. נסיסיטו = זקוקה/זקוק, צריך צריכה. נססריו- צורך אז'נו=זר. אז'נה = זרה. אסטודייד'ה = משכילה. אנדיבינו = נביא. דפנדר= להיות תלוי ב... אנגוסיאינה = גועל אנטונסס= בינתיים. אוגרשיאר= להתעסק במובן שלילי, להתעמת אוקופאד'ה = עסוקה לפועל אוקופאר יש עוד משמעויות מב'ה אוקופאר = אני אתעניין- אוקופאר= להתעניין כדי לקבל מידע. אוקופאר = להיות אחראי על משהו. כך שאוקופאד'ה יכול להיות גם "האחראית" של מקום מסויים. לאסטרלו !! עיינתי במילון ונראה לי שנפלו מספר טעויות. טבחית = גיזנדארה ולא גיזאדרה. תבשיל= גיזאדו. להדליק= אסנדר ולא אנסנדר נעלמת - טה אספרסיטס נעלמנו - מוס אספרסימוס נעלם סה אספרסיו. ואילו נפעל = סה דספרסיו.

Sarika

New member
יופי סניוריקה../images/Emo45.gif,אפשר להשתמש גם

במילה - קומו=כמו(בעברית).

tsiporganeden

New member
בראבו סניוריקה, אצלנו גועל - אסקו

אנגוסיה - קוטר, מר על הלב, טנגו אנגוסיה, יה באסטה דה אנגוסיאר, מה אסטאר אנגוסיאנדו, נעלם- דספארסר, נעלמו - סה דספארסיירון, נעלמנו - מוס דספארסימוס להדליק- אנסנדר, אוקופאר - עסוקה, להתעסק במשהו.

אסטרלו

New member
../images/Emo45.gifסניוריקה קרידה, סוף סוף

מישהו העיר הערות על המילון. בשמחה אתקן כל מה שלא נכון. קשה מאוד לעשות הגהה על הכל גם בעברית וגם בלאדינו. המשיכי לבדוק
לגבי להדליק- אנסנדר אי המילה הנכונה. אנסינדיו, אנסינדידו וכו'

Sarika

New member
סניוריקה צודקת -להדליק המילה הנכונה

אסנדיר=ASENDER

אסטרלו קרידה - אני מציעה שאת המילים

שיש לגביהן ספק לרשום ברשימה ונוכל להעזר במומחים בהדדמנות. לגבי אסנדר, אסנדיו וכן הלאה - אני בטוחה שזו המילה.

tsiporganeden

New member
בואנה דמאניאנה קרידוס, אי קולאי

ליביאנו, ככה היו אומרים אצלנו כשראו שיש למישהי הרבה עבודה לעשות, בעצם אצל אימי בבית כל יום היה קולאי לביאנו, כי אצלה הבית היה מבריק רק לקראת הערב, כל היום ניקתה ושיפשפה, היתה חולת נקיון. הייתי צוחקת עליה ואומרת לה שהבית צריך להיות מבריק באמצע היום לא בלילה למלאכים ולשדים.

רחילו

New member
|4uמרסי סניריקה פור לאס בינדיסיאונס

דיה בואנו קה טנגמוס

may55

New member
שיר ליום שישי

שם השיר: יום שישי מבצע: בנזין השבוע מתחיל מאוחר כרגיל אין לי כח לקום אין לי חשק לכלום יום ראשון דיכאון יום שני עצבני יום שלישי לא ניגמר רביעי מיותר וביום חמישי מצב רוח חופשי זה כבר סוף השבוע ומחר יום שישי יום שישי את יודעת יש בעיר מסיבה נשארים כל הלילה עד הבוקר הבא יום שישי את יודעת והיום במיוחד אם תירצי כל הלילה הוא שלנו לבד אז אני מטלפן מתכנן מתכונן מתקלח שעה מתבונן במראה מחטא יבלות ומרים משקולות משחרר כיווצים ומותח קפיצים כשהראש מסודר לא איכפת שום דבר יום שישי כבר מגיע השבוע נגמר יום שישי את יודעת יש בעיר מסיבה נשארים כל הלילה עד הבוקר הבא יום שישי את יודעת והיום במיוחד אם תירצי כל הלילה הוא שלנו לבד

למעלה