בוקר טוב לכל המשקימים ../images/Emo42.gif../images/Emo20.gif
אכן ראש השנה בפתח, ואני כבר מחכה לביקורו של בני הצעיר מהארץ, ופה בנירובי הרחוקה מישראל, אנחנו חוגגים את ראש השנה בדרך כלל, בארוחת חג מסורתית, שאני מכינה לכל בני משפחתי שמשתדלים להתאסף אצלי לחג, וכולנו יושבים ליד שולחן ערוך ומקושט בפרחי העונה, ובכל מאכלי חג תפוח בדבש כמובן ארוחה לכשעצמה בהתאם למסורת בביתי כלומר גפיילטע פיש שהם בטעם מתוק חריף ולאחר מכן מרק צח עם קרפאלך ואיטריות לפעמים של ביצים שאנחנו מכינים לבד בבית, ולאחר מכן בדרך כלל צלי של טלה, בארץ אגב היינו מכינים לשון לשמחתי אין לי פה ואני ממש מתעבת את הלשון למרות ששנים בארץ הכנתי אבל כמעט ולא נגעתי בזה. ליד הצלי מגישים ירקות מאודים כמו גזר אפונה ירוקה קצת כרוב ניצנים בקיצר כל מיני ירקות מאודים וכמובן אורז עם צימוקים ושיזפים ושקדים קלויים ,כמו כן מגישים לפתן מסורתי מבושל מפירות יבשים, כמובן עוגת דבש וזה היה בקיצר קיצר ארוחת החג, והכי חשוב שכחתי ליד התפוח בדבש אני מגישה רימונים, וליד הלפתן בשנים האחרונות אני מוסיפה בלינצס עם דבש ורימונים מעדן גן עדן. זהו בערך ארוחה שאני מכינה לבני ביתי עם בא החג שאני אגב מאד מאד אוהבת למחרת בדרך כלל מאז שאנחנו גרים פה בנירובי אנחנו יוצאים לטייל בטבע ופה יש המון לאן מאחר ובני פה אנחנו מנצלים את הזמן בטיולים מקסימים וזה גם מה שמתוכנן השנה אנחנו מתכננים לנסוע לאגם ויקטוריה ליערות הגשם של הקגמה אני מקווה שנצליח להנות גם ממזג אויר טוב מה שלא כל כך בחודש האחרון. אני חושבת שסיפרתי מספיק לבוקר זה אולי בהמשך הוסיף דברים שלומית שלומר שילה ואני יוצאות הבוקר לטיול בשדות התה של קניה ומפלים בסביבה נדווח בהמשך.. ובנתיים יום טוב ונעים לכולם ממני פה בנירובי