א ל ח א ת

../images/Emo42.gif א ל ח א ת

דמניינד'ה בואנה, דיאה אלגרה,קמינוס דה לצ'ה אי מייל אל דיו קמוס וואד'רה דה מאל, קמוס אנבייה סנאדאד,פרנסה בואנה פאס אי אמור, לה גאנה דה קנטר אי ביילאר.

Sarika

New member
בואנה דמאניאנה ../images/Emo42.gif

בואן דיאה
סמנה רפוזאדה אי פ'רסקה

בואנה סמנה אי בואן דיאה אה טודוס

מי סטו בולנדו פישין אה ויצו, אסטוס ייאס סטו מוי אוקופדה איי... מה מי אזה מוי גרנדי פרזר, נו ב'רמוס דיספואז

רביסב'י אינביסטסיון אל קונגרס די

לאדינו אין ירושלין אל 1/8 קין רסב'יו אי סי ב'ה פרטיסיפאר?

בואנה סמנה אטודוס ../images/Emo176.gif../images/Emo42.gif

מיניאטה צ'יקה טינה דוס אניוס סלפלזה מונצ'ו אסטה קנטיקה דל שלמה ארצי לנגב לך את הדמעות. קוונדו קנטה למדרה, דמנדה קה קרה אסנטיר, אוטרה ואס אי אוטרה ואס. מפרסה קאס ללגרימה קה לפלזה. משימה: קן פואדה אקספליקה -לתרגם אן לאדינו אסטה קנטיקה? לנגב את הדמעות
ביצוע: שלמה ארצי מילים ולחן: שלמה ארצי לוקחת חצי כדור להרגיע את עצמה, וזורקת משפט של הימור: "אתה ,או אני, או אתה?" ואני בתוכי סגור, מילותי כבר אינן יוצאות, וחוץ מללחוש את שמה, מנגב לה את הדמעות. תבכי לי עכשיו, תבכי אני אומר, זה כואב, זה יכאב, אבל בסוף זה ישתחרר, תבכי במקומי, אני כבר לא יכול לבכות, אני, תפקידי- לנגב לך את הדמעות. "תראה" היא אומרת לי, "ערפל מכסה את הכביש, הבעיות מתחילות בראש, החיים מפחידים מספיק". ואני בתוכי סגור, לא יכול שום דבר לראות, וחוץ מללחוש את שמה, מנגב לה את הדמעות. תבכי לי עכשיו, תבכי אני אומר, זה כואב, זה יכאב, אבל בסוף זה ישתחרר, תבכי במקומי, אני כבר לא יכול לבכות, אני, תפקידי- לנגב לך את הדמעות.

רותי ב.

New member
../images/Emo65.gif מזל טוב אה טו אינייטיקה ../images/Emo20.gif

קי לה קרסאן קון אלגריאס אי סאלוד
אי קון טודו בואנו מאתגרת המשימה - מילים שלא זוכרת הימור ללחוש

Sarika

New member
פארה טודאס לאס נונאס ......../images/Emo27.gif

אי פארה לאס נונאס אן קאמינו.... לה די אוי לה נונה די אוי נו אס "ב'אב'ה" גודרה קון במבולה לה נונה די אוי אס מוז'יר ארמוזה אי גראסיוזה אזי ג'ימנאסטיק דוס ב'זיס אה לה סימנה ב'יז'יטה אנדי לה קוסמטיקאנה פרמאננטי רגולאר סי מטי קרימאס קונטרה ארוגארס, גואדרה אל פוארפו אי לה קארה קומי בואנו אי אזי דיאטה קאדה דיה די מואב'ו אי קוואנדו לי דאן קומפלימנטס סי קונסולה ריאלמינטי לה נונה די אוי נו קרושטה אי נו ברודי קומו סיימפרי סי ב'ה אל סינימה אי אל תיאטרו אלו מאס סי ב'ה מוי טאדרי אה אצ'אר סי אנקונטרה קון אמיגאס אל קאפ'ה פרה אוייר אי קונטאר אב'אדיזס סי סאב'י אה ב'יסטירסי ארמוזו קומו אונה מאנסיב'ה לה נונה די אוי מרקה מנדל/קולצ'ון מואב'ו אי אה רסינטה לה קאזה די מואב'ו סי ב'ה אמבזאר אי פארטי אה ב'ייז'אר קון אמיגה אריב'ה אה קאדה לוגאר אי קאמינה אוטומוביל, אי סי נו, נו סי טראב'ה אה יאמאר טקסי דאינדה נו סי אולב'ידו קומו סי "אזה אוז'וס" אי סי סונרייה קון בוקה יינה די דיינטס הא לאס נונאס די אוי יאמאן "איז'אס" אי "סיניוראס סיב'דאדינאס" פורקי אן אסטוס דיאס קן קרי קי לו יאמאן ב'ייז'ו? פורקי אה לאס נונאס די אוי נו סי פואדי דסקודיאדאס טאן ליב'יאנו סולו קי אל דיו לס די סאלו ! אי אמז'ינאנדו אונדי איב'אמוס אריב'אר סי לה נונה טניאה קארוס?!

Sarika

New member
ועכשיו בעברית

הסבתא של היום הסבתא של היום כבר אינה בבושקה שמנה עם מטפחת הסבתא של היום היא אישה יפה ומטופחת מתעמלת פעמים בשבוע ומבקרת אצל קוסמטיקאית באופן קבוע מורחת קרמים למניעת קמטים, שומרת על הגוף ועל הפנים אוכלת טוב - ועושה דיאטה - כל יום מחדש וכשמחמיאים לה על המראה היא נהנית ממש הסבתא של היום לא סורגת ולא רוקמת כרגיל והיא לא מתביישת לקנות עוף בגריל היא מבקרת בקולנוע ובתיאטרון והולכת לרוב, מאוחר מאוד לישון נפגשת עם חברות לרכילות בבית קפה ויודעת להתלבש צעיר ויפה הסבתא של היום קונה מזרון חדש ומשפצת את הדירה הולכת לחוגים, ונוסעת לחו"ל עם חברה מגיעה לכל מקום ונוהגת במכונית ואם לא, בלי היסוס, היא מזמינה לה מונית עדיין לא שכחה איך "עושים עיניים" והיא מחייכת בפה מלא שיניים את הסבתות של היום מכנים "גירל'ס", "אזרחיות ותיקות" קוראים להן כי מי בימינו רוצה להיקרא זקן ? כי את הסבתות של היום אין מבטלים בקלות רק שהאל יעניק להן בריאות ! ותארו לעצמכם לאן היינו מגיעים, אם לסבתא של היום היו גלגלים?! קבלתי במייל

ר ח י לו

New member
../images/Emo140.gifשריקה גרסיאס אה טודוס לוס

קומפלימנטוס קה דאטס אה לאס נונאס. אן סופיטו מה אנקוסינטי מאס מאנסב'ה

angelici

New member
כל הכבוד השריקה ../images/Emo9.gif

גרצ'יאס שריקה פור אל עיברית אי אל לדינו ישההה קרידה

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifשריקה - אז טודו ב'רדה !!

מי מאדרה אזיה קאדה סמאנה און דיה קה סה יאמאב'ה "יום סבתא". סי לה ב'יאס דספואס קה טודוס לוס "אינדיאנוס" סה פוארון, איב'אס אה טופאר און אספונג'אדור, קאנסאדה אי פלאדה. פור אסטו יו לס דישי אה מיס איז'וס: אנדה מי ב'ה סר אוטרה מנרה - יו ב'ו אשופלאר דה אבאשו אה לוס אינייטוס, לוס ב'ו אנקאשר אל אוטו... אי היידה אל מקדונלד!

אסטרלו

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב איילושקה אה טו

אינייטיקה. קון בואנו קה סה אנגראנדסה. אנסה לתרגם. יש כמה מילים שלא יודעת: ערפל, תפקיד אבל ננסה להתגבר.

ר ח י לו

New member
איילה הבנתי נכון שסיפרת רק שהנכדה

בת שנתיים , או שהיא חוגגת יום הולדת? ואם חוגגת יום הולדת אז המון מזל טוב ונחת לכל המשפחה.

may55

New member
טודו בואנו קרידוס קישור לסיפורים

סיפורים מעניינים פאולו קואלו

angelici

New member
איילושקה מזל טוב קרידה../images/Emo65.gif../images/Emo23.gif

הרבה מזל טוב לנכדה ואינשלה כלבייגאס נובייה בלנקה אי אלגרה

למעלה