יום.

New member
../images/Emo41.gif

מראש אני מבקשת סליחה על כך שהוודעה הראשונה שלי בפורום הזה היא בבעיה מעט "שטחית". אני קוראת בפורום הזה כבר מזה זמן מה (קופצת להציץ מדי כמה חודשים) והאמת, שלא חשבתי אף פעם שיש לי כאן מקום. אני באה מבית דתי - לאומי, אני בת 20 עומדת לפני סיום השר"ל (27/8/06 עוד מעט עוד, עוד מעט) אי אפשר להניח את האצבע על היום המדויק שבו יצאתי בשאלה, פשוט אף לא הייתי דתיה. ועם כמה שלהורים שלי קשה עם זה, הם מקבלים את אז זה די טוב (אבא שלי הוא חוזר בתשובה וכל המשפחה שלו חילונית, אז הם בכלל אוהבים אותי). עד פה הכל זורם על מי מנוחות. לא מזמן הכרתי מישהו והחיבור בנינו היה מיידי, אנחנו מסוגלים לדבר שעות ואני בנאדם שדי "נסגר אל הכלים" מאוד קשה לי להפתח אל אנשים ואיתו פשוט מצאתי אוזן קשבת.. הבעיה היא שהוא דתי והוא לא רוצה להיות עם מישהי חילונית, קל וחומר דתל"שית כי "הוא לא בטוח בעצמו והוא לא רוצה להגרר" שזה מעולה, אני מקבלת את זה לחלוטין. אבל איך אני יכולה להסביר לו, שאפשר לקיים זוגיות גם כשצד אחד דתי וצד שני לא שזה לא חייב להתנגש, כל עוד מכבדים אחד את השני?

רוולי 21

New member
אני מציעה ...

רמע"ה שתסבירי לו את זה לאט לאט, ואם הוא עדיין לא רוצה אל תנדנדי לו ותעברי הלאה יש מלא דגים בים ... ומגיע לך מישהו שיאהב אותך למרות "מה שעשית" אל תרגישי רע הוא לא רוצה לא צריך, אני בטוחה שיש לך הרבה מה להציע והרבה בחורים יקפצו עלייך! :)
אגב, גם לא כדי שתחשבי "שבגללך" - כאילו הוא יצא בשאלה.. כי זה בסופו של דבר כאילו יהיה באשמתך .. אז תזהרי . למרות שכשאני יצאתי בשאלה בגלל כמה דברים חמורים שקרו לי - היה לי ידיד שהוא היה מבית חרדי (כאילו ההורים חזור בתשובה) והוא הוריד ת'כיפה ובגללי ובגלל הקשר שלו הוא לא רצה יותר להיות דתי ... וככה הוא כבר איזה 4 שנים ... כיזיזים. אם הוא יסכים להיות יזי שלך מה טוב - אם לא פשוט תעברי הלאה ... בהצלחה!

יום.

New member
חחחח

בדיוק שאלתי את עצמי מה זה רמע"ה ואז הגעתי לחתימה שלך
אז מה זה באמת? וזאת בדיוק הבעיה, לא רוצה עוד יזיז (שזאת בכלל מילה מגעילה שאני לא אוהבת, אני מעדיפה את ההגדרה הארוכה יותר של "ידיד שאני שוכבת איתו
) ואני יודעת אני "רק בת 20" ויש עוד הרבה דגים בים. אבל יכול להיות ביני לבינו משהו באמת יפה למה הדת חייבת לסבך הכל?

רוולי 21

New member
חחח :)

רמע"ה יזיז זה לא חייב להיות "ידיד שאני שוכבת איתו" כי מה קורה בן מישהי שהיא בתולה <---- ויש לה יזיז???? אז יזיז זה לא רק לשכב איתו ... רמע"ה = רוולי משתבחת עם השנים :)

רוולי 21

New member
את טוענת שאני חיה בסרט?

את צודקת ... יש לי אכן יזיז ואנחנו לא שוכבים ... אנחנו עושים דברים יותר טובים מזה ... אני פשוט מתכננת להיכנס להריון מרוח הקודש :)

יום.

New member
נו, אז את רואה???

ההגדרה הארוכה באמת יותר מתאימה "ידיד שאיתו את עושה דברים טובים"

רוולי 21

New member
אחלה! :)))

רמע"ה חוצמזה שעדיף ידיד שאת עושה איתו דברים מאשר אחד כזה קבוע (בנתיים מבחינתי זה סבב"ה) כי מתי שבע לך את הולכת :))))

uri80

New member
קודם כל ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo13.gif

יש כאן מקום והרבה, כך שאת יותר ממוזמנת להישאר כאן. לא הבנתי מה שטחי בבעיה שלך? רלוונטית ביותר. אם הוא דתי זה די תלוי בו. מכיר כמה זוגות כאלה אבל זה קשה מאד ודורש לא מעט התפשרות, בדר"כ מהצד שלך כי הוא מטבע הדברים מסוגל להתפשר פחות על עניינים מסוימים. זו הבחירה שלו. במקומך הייתי מנסה להסביר לו שלפעמים, מצליחים למצוא קשר יוצא דופן והדברים האלה לא כל כך נפוצים כמו שחושבים. אם החיבור הזה ביניכם חשוב עד כדי כך, זה צריך להיות חשוב מספיק גם לו כדי שיחליט להתגמש קצת. לחילופין, יתכן שאם תתני לו איזה נבוט קטן בראש גם זה יוכל לעזור. מודה שאנחנו נוטים להיות קצת קשי הבנה לפעמים. מצחיק כי בדיוק חשבתי על כך בשבוע האחרון. מכיר את הבעיה קצת מהכיוון ההפוך. לא מעט פעמים הציעו לי חברים להכיר מישהי דתייה, בדר"כ מתוארת כ"דתיה לייט" או כל תאור אחר. כמעט תמיד סרבתי כי לא רציתי "להכניס את הראש למיטה חולה" ולמה לי כל הכאב רשא הזה. אחרי פעם שהכרתי במקרה מישהי מאד יוצאת דופן שהרשימה אותי מאד, הבנתי שאולי מותר להתגמש קצת בחיים. אנחנו אף פעם לא באמת יודעים מה ילד יום.

יום.

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

זאת לא בדיוק אותה בעיה, כי אם היו מציעים לי להכיר מראש מישהו דתי גם אני לא הייתי מסכימה. אבל הכרנו בעבודה, או יותר נכון במלחמה (וכל החברים שלנו אמרו שבסוף נהיה כמו הסבא והסבתא האלו שאומרים "הכרנו במלחמה"). וזה עוד משהו שנכנס לעניין כי יכול להיות שזה סתם היה קטע של מלחמה (אתה יודע מרוב שכ"כ לא חיינו בתוך השגרה, עשינו גם דברים אחרים שבדר"כ לא היינו עושים). ושום דבר לא הה מתוכנן, פשוט היה בנינו "קליק" והוא? הוא מוכן לזרוק הכל בגלל איזו משוכה אחת קטנה.. דביל.. אולי באמת איזה נבוט קטן בראש יעזור פה

מתלבט13

New member
זה מה שהרב שרלו אומר

אני חושב שיש טעם בדבריו כאן המקור כותרת התשובה: בני זוג השונים באמונתם מובן מאליו כי איני יכול לכתוב דברים מדויקים כאשר כלל איני מכיר אתכם, וגם לו הייתי מכיר אתכם במישור השטחי של ההיכרות לא הייתי יכול לחדור אל הנפש פנימה. על כן דבריי יהיו כלליים מאוד: זוגיות משותפת של מתחזק באמונתו ואדם חילוני היא בעייתית. הבעייה אינה טכנית – ניתן להגיע להסדרים בין בני זוג, ואף שקשה מאוד להחזיק בהם, בעיקר כשמדובר בחינוך ילדים ואורחות חיים בבית, האהבה מנצחת. הכשל האפשרי מצוי במקום אחר: אמונתו של אדם אינה גיבנת, ואינה תוספת לאישיותו, כי אם היא חלק בלתי נפרד ממנה. בשל כך, בעניין כה מהותי בני הזוג אינם מתקשרים, ונוצר חיץ תמידי באחד היסודות הנפשיים העמוקים ביותר. לא ניתן לאורך ימים לחיות עם חיץ זה, ואז או שהאמונה הופכת להיות דבר חיצוני טכני וטקסי, ללא חיות פנימית אמיתית, או שהאהבה מתעמעמת. כאן אין מדובר במכשול שהאהבה יכולה להתגבר עליו, כי אם במהותה של האהבה והזוגיות עצמה, שהיא עצמה נמצאת חסרה בשל הכשל הזה. על כן, כניסה למערכות קשרים שלא תוכלנה לבוא לידי מיצוי מלא אינה עצה טובה מלכתחילה. האם ייתכן כי הבחור יצטרף אלייך באמונתך ? זו שאלה שאין אני יכול להשיב עליה. כבאהבה, אין אנו יודעים את סודה של האמונה, ואין אנו יודעים אימתי נקשר אדם בעולמה ואימתי לא. אנחנו יכולים לעשות הרבה דברים כדי לקרב לאמונה, אך אותו זיק פנימי פתאומי של התחזקות וחיבור נעלם מעינינו. נראה מבחינה הגיונית כי לא יהיה זה נכון לבסס את הקשר ביניכם על ההנחה כי דבר כזה אכן יקרה. אם כן – מה טוב, אך אין אנו יודעים מראש שכך יהיה. כל טוב

מנטליות שונה!

אם בעיית המנטליות השונה לא הצליחה לבוא על פתרונה אף לא בין שני בני זוג מאותה עידה המחונכים במסגרות שונות, כיצד תסתגלי ליישור ההדורים בתוך התא המשפחתי בין דתיות לחילוניות, היותר מורכבת מעשיית פשרה בין פיסקי השו``ע והרמ``א?

גם אני מסכים איתו

זוגיות בין דתי לדתל"ש קשה ביותר עד בלתי אפשרית. אם הוא "לא בטוח בעצמו", אז או שיהיה דתל"ש, או שהקשר ייכשל אם הוא יחליט "להתחזק".

חסר סיכוי

כול עוד אתם חברים ויש בינכם את האהבה של ההתחלה. הכול יסתדר וכול אחד יתגמש. אבל. אם אחרי שמתחתנים לקשר יותר של בנייה ביחד וערכים משותפים. צפוי לכם עתיד ממש ממש לא קל. וחבל.

mוריק

New member
../images/Emo45.gif

נכון מאוד.אני מסכימה. (בכל פעם אני מסכימה איתך יותר ויותר....)

למעלה