דוסטו

New member
frustrated ( איזה ניק בחרת?)

(צינגלה או פרוזאק יכולים לשפר.) עצתי - אל תוותרי על " 40 הימים של מוסא דאג". זה ספר חובה לכל יהודי. וכמה סימבולי שאת התאור הספרותי הטוב ביותר של הטבח בארמנים כתב יהודי שהיה צריך להמלט מאירופה במלחמת העולם ה -II. (קראתי גם ספר בשם, אם איני טועה, "שלושה תפוחים" שהוא גם על הטבח הארמני אבל לא מגרד את קרסוליו של '40 הימים...') ואם בעניין זה עסקינן - לא מזמן ראיתי סרט בשם "אררט" שגם דן בנושא. אבל - מפקשש בגדול. בכלל, עם כל השוני המאוד עקרוני שאני מוצא בין טבח הארמנים ושואת יהודי אירופה, עם כל הביקורת שיש לי על כניעתה של ישראל ללחצים של התורכים לא להתעסק בנושא (שלא לדבר על הבחילה העזה שהתורכים גורמים לי בגישה שלהם ובהכחשה שלהם) - אני מוכרח לומר שגם ובעיקר לקורבן יש תפקיד בהשרשת ההיסטוריה שלו בתודעה העולמית. היהודים התעקשו, ובצדק (גם אם חלק מאיתנו עושים מהנושא קרדום לחפור בו) לחקור ולהפיץ את זוועות השואה. הארמנים לא עשו כלום, המעט שעשו נעשה מאוחר (כשרוב הניצולים והעדים מזמן מתחת לאדמה - מדובר ב - 1915), ומה שנעשה דל ולא תקיף ויסודי.

Ungareska

New member
הר הקסמים

א. כי אני בעיצומה של תקופת תומאס מאן. ב. כי ווטנאבה קרא אותו ביער נורווגי וזה עשה לי חשק...

Ungareska

New member
תשמעי אני בעמוד 120

מתוך 700 ומשהו, אבל בינתיים זה לא מזכיר במאומה את בית בודנברוק. עוד הבדל גדול הוא שלהר הקסמים אין תרגום מחודש (לא שידוע לי) כך שהתרגום הוא משנת 55. עברית מיושנת ומדי פעם בפעם אני נתקל במילים שאני לא מכיר, אז זה פחות זורם מבית בודנברוק. המלצה מלאה תגיע בסיום.

אזהרה!

סיפור אמיתי, אני נשבעת. בזמן שקראתי ועבדתי על "הר הקסמים" פיתחתי מחלת ריאות דמוית שחפת שסירבה להעלם במשך כמה חודשים.

Ungareska

New member
../images/Emo13.gifאכן זה בהחלט לא ספר להיפוכונדרים

וגם לא לכאלה עם מחשבות אובדניות...

../images/Emo46.gif

אני לא היפוכנדרית. זה באמת קרה. אגב, שנתיים אחר כך כתבתי בשביל אותו מרצה עבודה על סיפורי החיות של קפקא. בעיקר התמקדתי בעכברים וחתולים. יצאתי לטיול רגלי לעשות הפסקה קצרה חזרתי עם חתולה בת שבוע. החלטתי שיותר אני לא לוקחת קורסים עם המרצה הזה, כי זה עלול להיות מסוכן. ועשיתי בשכל, כי השנה הוא לימד קורס על אדגר אלן פו. עוד הייתי מוצאת גופות בכל מיני מקומות...

Ungareska

New member
אז אם את לא היפוכונדרית

זה יכול להיות נושא מרתק למחקר : "הקשר בין השפעות פסיכולוגיות לסימפטומים קליניים" או "נבואות שמגשימות את עצמן ברפואה"

Somnambulist

New member
הר הקסמים ספר נפלא

ואף על פי כן התעייפתי קצת לפני סיום הכרך הראשון...ועכשיו אני עושה הפסקת קורליין של ניל גיימן. אבל אני חייבת חייבת חייבת להמשיך כי הבנייה של השקיעה וההתדרדרות שם היא גאונית. תומאס מאן...בשבילו אקרא כל תרגום מזעזע. כן, התרגומים קצת מיושנים...

sandman!

לכבוד יום ההולדת (ההוא, שהיה לפני שבוע) קיבלתי את עשרת הכרכים של הגרפיק-נובל (קומקיס) המשובח וכיום אני שוקדת על הכרך התשיעי. כיף שלא נגמר (למרות שאני לא אוהבת את הציור הממוחשב של התשיעי). אני מוכנה לשבת ולכתוב עוד ועוד על הסדרה המופלאה, אבל האם אפשר לכלול אותו בנושא הפורום? (אם כי כבר נכתב פעם ש"אם זה לא ספרות, שום דבר אינו ספרות" - קצת נסחפו, אבל יש בזה משהו). יש לי עוד הר של ספרים לאחריו, ואני אכתוב גם עליהם, אם יצא לי. מאז שהתחלתי לעבוד אני בקושי מתחברת...

Athaclena

New member
גם אני רוצה

קראתי כמות נכבדת מהספרים של נייל גאימן, הבנתי שSANDMAN זה טוב וידיוע, אבל אין לי מאות שקלים ששוכבים בבית ללא מעש כדי לקנות. כי זה ממש יקר לפי מה שראיתי. אבל מעניין אותי לדעת (אפשר במסרים כמובן) איך זה ומה ואיך משתווה לספרים... ואולי אולי אם יש איזו אפשרות קלושה להשאלה? רב תודות!

עוד על sandman

הסדרה באמת נהדרת (וזה, כמובן, מחובבת גימן). כל ספר מורכב ממספר סיפורים או מסיפור אחד. סיפורים לא נמשכים ברצף בין הספרים, אבל יש המשכיות. הסיפורים של הדמויות השונות משתלבים זה בזה ודרכיהן של הדמויות מצטלבות שוב ושוב, לפעמים תוך פתירת סבך תעלומות כזה או אחר. עם התקדמות הסדרה היא צוברת מגוון גדול של דמויות מעניינות. כל אחת והסיפור שלה. לדעתי, זה חלק מהרעיון של המטה-עלילה, של הסדרה כולה - לכל אחד יש את הסיפור שלו, את החלום שלו. כל דמות שנכנסת, מציצה לרגע ונעלמת מכילה עולמות שלמים ומשונים. למעשה למספר דמויות אפילו נכתבו סיפורים נפרדים משל עצמן. חלק מהדמויות "המציצות לרגע" חוזרות אח"כ וחושפות עוד מסיפורן. הדמות המרכזית (אם כי איזכורה בחלק מהסיפורים הוא שולי) שעל שמה נקראת הסדרה היא אדון החלומות, מורפאוס. הוא מתכנה בשמות רבים ולובש צורות אין מספר, בהתאם למי שמולו, אבל במהותו הוא חלום - אח למשפחה... מעניינת. כל אח במשפחה מסמל אספקט רעיוני אחר (בדומה לDream) והשם של כולם מתחיל ב-D. ראיתי כבר משפחות עם קונספט משונה יותר לשמות...
אני חושבת שגדולתו של הסיפור הוא במרקחת הדמיון המופלאה והאנושית כ"כ שמבעבעת לאורך כל אורכו. הוא שופע שדים, מלאכים, אלים, עורבים וסתם זקנות משוגעות בנות כמה מאות - אבל כולם אנושיים ונוגעים ללב. כל דמות, מוזרה ככל שתהיה, מעוררת הזדהות כשהיא ברגע שלה תחת אור הזרקורים של הסיפור והרגשות יכולים להציף את הקורא. היה לא מזמן דיון בפורום על תמונה שהפריעה בטווית הדמות בדמיונה של הקוראת. אולי זה ישמע מוזר, אבל למרות שהסיפור המדובר הוא קומיקס - כולו תמונות ומחוות ויזואליות, הוא לא פגם בחופש שלי לדמיין. כל כמה סיפורים, לפעמים אפילו תוך סיפור קצר אחד, מתחלפים אומנים. לכל אחד מהם יש את הסגנון שלו ולכל אחד מהם החזון שלו. היו מקרים שהייתי צריכה איזה איזכור מילולי של דמות כדי להיות בטוחה שזו אכן היא. אם כבר, הספרים עודדו אותי מאוד לשבת ולצייר את הגרסא שלי למורפיאוס, למשפחתו המשונה ולדמויות השובות של הסיפור. בהקשר הויזואלי הייתי מוסיפה שלא אהבתי את הסגנון הממוחשב-המינימליסטי של הכרך התשיעי, אבל בחלק מהסיפורים בשאר הכרכים התמונות לא נופלות מהסיפור, הן לא פחות חלק מהסיפור מאשר המילים ולא תורמות לו פחות. בשורה התחתונה - המלצה חמה. ________ בעניין ההשאלה - מצטערת, לא אוכל לעזור לך. היה לי כבר מקרה מצער עם ספר שאהבתי וחזר מוכה וחבול. עד היום הוא יושב מכווץ ואומלל בפינת מדף הספרים ונרתע כשמושיטים אליו יד. מאז אני משאילה רק לאנשים שאני בוטחת בהם ואני בטוחה שכך עושים גם רבים בפורום.

עוד משהו קטן, לפורום

בסדרה מוצגת גם הספריה של dream ובה כל ספר שלא נכתב מעולם. כן, כן - הספר שהירהרת בו כל יום באוטובוס לצד הספר שדאגלס אדאמס לא הספיק לסיים ועוד (יש הרבה... לפחות ככה ציירו אותה
). היה לי ויכוח קטן (מאוד) פעם עם מישהו מה היה עדיף - הספריה המדוברת לרשותך, או ספריה בה כל הספרים ש*כן* נכתבו. אני הולכת עם ה"כן". הי, הספרים של ניל נמצאים שם
.

Athaclena

New member
תודה רבה על הפירוט והכל

אני מבינה לליבך בנוגע להשאלות... לא שאני עושה את זה. אני בעיקרון משאילה לאנשים שאני מכירה. אבל מן הסתם SANDMAN זה גם לא ספר רגיל וצריך להזהר יותר עם קומיקסים (מכירה אחת שנזהרת במיוחד, והרבה אנשים לא מבינים את זה). לי היו כמה בעיות - אחד לא החזיר לי, שניה לא החזירה את הספרים שנה וחצי ועד אז היתה להם הצפה בדירה והספרים קצת נרטבו (ספר אחד נרטב קשות אז היא קנתה לי חדש, והיא הציעה לקנות את השאר אז אני לא מתלוננת). אבל רוב הספרים שלי הם רגילים ולא משהו יקר במיוחד. באמת תודה על ההשקעה, אני מקווה שיום אחד אני אמצא עותק לקרוא (עשית לי חשק)

אני שמחה שאת מבינה

ואני מקווה שתמצאי עותק להשאלה, או שתוכלי לקנות אותם בעצמך. הינה הזמן להתחיל לרכוש את אמוני
...

Athaclena

New member
חשבתי על משהו מצחיק

הצורה להתחיל לרכוש את אמונך זה בדיוק לכתוב שאני מבינה... אם הייתי כותבת "לא, איך את יכולה, תביאי לי מיד!" אז זה לא ממש צעד בונה אמון. מזל שלא עשיתי את זה ככה אלא התכוונתי לזה באמת. ואם במקרה את רוצה ספרים שיש לי (מד"ב ופנטזיה, לפעמים אני מאזכרת בפורומים) את מוזמנת. חצי מהכיף בשבילי (חצי זה הרבה - אולי רק רבע) זה להשאיל ולראות איך אנשים אחרים נהנים מהספרים. תרומתי הפעוטה לעולם...

כמובן שלא הייתי רצינית...

פשוט קצת יותר קשה לי לסמוך על דמות וירטואלית, אם הייתי מכירה אותך אישית בוודאי הייתי מסכימה, אני לא כזו נוראית...

למעלה