משי22

New member
ג'ון ווינצ'סטר- איזה מן אבא אתה?

אני רואה עכשיו שוב את הפרקים הראשונים של הסדרה, והגעתי למסקנה שג'ון ממש מעצבן אותי. מילא זה שהוא נדד עם ילדים קטנים ממקום למקום והבית היחיד שהם הכירו זה אכסניות מתחלפות, והוא היה נעלם להם ללילות ואחר כך לשבועות ונותן להם להסתדר לבד- בסדר, אני יכולה להבין, החיים שלו התפרקו פתאום, הוא גילה עולם שלא היה מודע אליו לפני כן, הוא עבר אסון, הוא נשאב לחיים האלו, הוא רצה להגן על הבנים שלו מפני מקרים דומים בעתיד- בסדר, מקבלת. לא האבא הכי טוב בעולם אבל אפשר להבין אותו. אבל בפרק הראשון של הסדרה, שהוא מגלה איזה רמז על השד צהוב-העיניים ומייד נוטש הכל באמצע והולך לרדוף אחריו בלי להגיד לבנים שלו מילה, מה נסגר איתו?? סבבה, עם סאם הוא לא מדבר כבר איזה ארבע שנים, אבל איך הוא יכול להעלם ככה לדין? לא אכפת לו שהוא ידאג? שהוא לא ידע אם אבא שלו חי או מת? מה קרה לו? לא מפריע לו פשוט לנטוש אותו? מה עבר לו בראש שהוא פשוט הלך? הוא טען אחר כך שהוא לא רצה לספר להם כי הוא ידע שהם ירצו לבוא אותו, והוא לא רצה לסכן אותם. זה בולשיט, אף פעם לא הפריע לו לשלוח אותם לסכנה. אז מה כן? הוא פחד שהם יסכנו את הנקמה לו. שאיתם הוא לא יצליח לצוד את השד. זה נראה לו כמו תירוץ מספיק טוב לברוח לילדים שלך לאיזה חצי שנה. הגעתי למסקנה שמגיע לו שבסוף לא רק שלא הוא שהרג את השד, אלא שהוא אפילו נאלץ לעשות איתו עסקה בשביל להציל את החיים של הבן שלו. שילמד מה סדר העדיפויות הנכון בחיים
זהו. סתם רציתי לשתף וגם לשאול מה אתם חושבים- זה בסדר מה שהוא עשה, או שגם בעיניכם הוא אבא די גרוע?

Anna Banana25

New member
מסכימה איתך.

גם לפי דעתי הוא אבא דיי גרוע, וכשהוא לא הרג את השד ועשה איתו עסקה גם אני חשבתי לעצמי "מגיע לו". אבל מצד שני זה כל הקטע בסידרה ואפשר להבין את ההתנהגות והמעשים שלו, אני לא חושבת שהייתה לו ברירה אחרת אחרי שהוא כבר הכניס את הבנים שלו לחיים שכאלה. דבר אחר זה שהוא יכל לא להכניס אותם גם לצרות האלה, אבל אז לא היה "על טבעי" הא?

../images/Emo224.gifאני לא חושבת שמגיע לו..

כי בסה"כ זאת אישתו..ואולי הוא איבד ת'ראש ואת סדר העדיפויות שלו והכל .. אבל עובדה,הוא הרג את עצמו בשביל הבן שלו.. הוא עדין לא אבא טוב?..

משי22

New member
זאת בדיוק הבעיה שלי

הוא היה צריך שדין יגיע לסף מוות כדי להזכר מה חשוב- אז נכון, אי אפשר להתווכח על זה שבסוף הוא עשה תבחירה הנכונה. הייתה לו הזדמנות להרוג את השד וסוג של להגשים את מטרת חייו, והוא וויתר עליה בשביל דין. אבל איפה הוא היה כל השנים האלו? למה לקח לו כל כך הרבה זמן לראות מה שיש לו? בסך הכל, ברור מהסדרה שג'ון היה בן אדם חכם, סבלני, צייד מעולה- הוא לא היה סתם חמום מוח ופזיז. הוא פשוט איכשהו לא חשב על המחיר שהילדים שלו משלמים בשביל המטרות שלו. נכון שהרבה דברים הוא עשה כדי להגן עליהם (כמו שרואים בפרק 4X19) אבל היו גם דברים שנעשו רק כדי לספק את הצורך שלו בנקמה, כמו ההיעלמות שלו בעונה הראשונה, וזה מרגיז. זה לא שאני שופטת אותו או משהו, אבל בכל זאת יש משהו "הוגן" בדרך בה המפיקים של הסדרה גרמו לו למות. סוג של.. תיקון כזה

Batelg

New member
מסכימה בהחלט..

ולדעתי ג'ון גם הבין שסדר העדיפיות שלו היה פשוט נוראי ושהדבר היחיד שגרם לו לשים לב זה העובדה שהבן שלו על סף מוות ורק אז הוא הבין מה באמת חשוב: המשפחה שלו ולא נקמה.

משי22

New member
מה שאמרת

העלה אצלי עוד מחשבה: תמיד משווים את סאם לג'ון ואומרים שהם דומים, ושגם סאם שם את הנקמה במקום הראשון, אבל האמת שזה לא ממש נכון, וכשסאם היה צריך לבחור ברוב הפעמים הוא בחר בדין (חוץ מאשר כאשר הוא רדף אחרי לילית', וזה היה רק כי רובי שגעה לו אז ת'שכל) למשל בעונה הראשונה בפרק 11, ג'ון שולח את דין וסאם לבדוק איזה מקרה. דין כמובן עושה מה שאבא שלו אומר, אבל סאם מתעצבן, אומר שלא מעניין אותה הציד, מעניין אותו למצוא את אבא שלהם ואת השד צהוב-העיניים ולחסל אותו. הם רבים וסאם עוזב את דין והולך לחפש את אבא שלהם, אבל אחרי בערך יומיים, כשדין לא עונה לו לטלפון הוא דואג וחוזר לעזור לו, ואחר כך נשאר איתו ומוותר לבינתיים על המרדף. בהתחשב בכך שאבא שלו שמבוגר ומנוסה (ואמור להיות אחראי יותר) לא הצליח לוותר ככה, זה די יפה מצידו

Batelg

New member
אממממ

בקשר לדמיון בין סאם לג'ון אני דוקא חושבת שכן יש. כי סאם גם שם מולו, בהדרגה כמובן, את הציד והנקמה כדבר ראשון והשיא היה עם לילית' ורובי- הנקמה עיוורה אותו והוא גרם לאסון, ורק אחרי האסון הוא התפכח. וג'ון ראה את הנקמה בשד צהוב כדבר ראשון והתפכח גם לאחר כמעט אסון של דין...

משי22

New member
כן, יש בזה משהו..

סאם בעונה הרביעית מהרבה בחינות חוזר על התבנית של ג'ון אם כי יש הבדל משמעותי בניהם, כי אחרי הכל סאם הוא אח של דין וג'ון הוא אבא שלו, הציפיות משניהם שונות.

למעלה