SG1 1X10 - The Torment Of Tantalus

subatoi

New member
שם ארוך? מה תעשה בפרק

There But for the grace of god?
ותודה לקינספיריט, שבזכות המאמרפלצת שלנו ביחד השם נתקע לי עד היום
ובואו נבדוק מה יותר ארוך. השם הנ"ל או הפרק של TOS: For the world is hollow and I have touched the sky. TOS ניצחה

subatoi

New member
איזה פרק מגניב.

אני חושב שבינתיים זה הפרק האהוב עלי מתחילת העונה (והסדרה). אני תמיד אוהב פרקים היסטוריים בסדרות, פרקים שמראים את ההיסטוריה של אותה סדרה, וזה היה פרק בדיוק כזה. גילויים משמעותיים ומרתקים על הפעלה של השער בעבר, ועוד שהצליחו להעביר בו מישהו. ופרטים על המחקר קצת בעבר, בכלל מגניב. ובכלל היה פרק מעניין ומרגש, רעיון מקורי לשימוש בסטארגייט (מישהו שעבר ונשכח) ובהיסטוריה שלו בשביל עלילה. ממצאים מעניינים בצד השני, מערכת יחסים מרחוק (
) ובכלל. היה גם מעניין שהיתה טרמפיסטית שבאה עם SG1 הרגילים למסע מעבר לשער. והיה פרק אמיתי ראשון של דניאל, למיטב זכרוני. תהיות: 1. כשהחבר'ה נכנסים לשער, לג'ק וקרטר אין נשק (לא שרואים, לפחות). כשהם יוצאים בצד השני, לג'ק ולקרטר יש רובה ביד. 2. כנראה שב-50 שנים החוקים של השער השתנו. כשארנסט נכנס לשער, החבל (של החמצן?) השתרך לו מאחור, והשער נסגר ככה, על החבל. כשבהמשך אנחנו יודעים שכל עוד יש משהו בפתח, השער לא נסגר. זה בטח הוזכר כאן בזמנו-בזמנו, כשעשינו דיון על השער, אבל מי זוכר
(בטח לא אני). וזהו. ספוילרים בהודעה נפרדת.

subatoi

New member
ועכשיו עם ../images/Emo58.gifים לצופי AXN

1. היה מגניב לשמוע על ארבעת הגזעים כבר בשלב הזה, לחשוב שכבר תכננו משהו כזה (אין לי מושג מתי זה נחשף בהמשך, לא זוכר, אין לי כוח לבדוק, לא קריטי). ולא הזכירו שומדבר מהאחרים מלבד האסגארד. 2. מעניין אם אח"כ, בעידן הפרומתיאוס והדדלוס ושאר ה"צי", מישהו חשב לשלוח לשם ספינה ולבדוק את כל המידע החשוב שנשאר שם, בהנחה שרק השער נפל לים ולא הטירה כולה.

שתהיה בריא זה מה שחשבתי.

אבל לא נראה לי שמישהו יחשוב על זה , אלא אם כן נציע את זה לתסריטאים וזה יצוץ באיזו עונה בעתיד.

סלמאק

New member
מאחר וההודעה שלך, כשלעצמה, לא חושפת

כל מידע רגיש, אז לא. כל הכבוד על ההתעניינות המתחשבת.

jony24zzz

New member
../images/Emo58.gif axn

לדעתי רק ב the fifth race, אם אני לא טועה לקראת סוף עונה שנייה

lenin972

New member
לגגבי הכבל של החמצן

רואים בסרט שהחשמל התנתק להם באמצע (בערך מה שקרה לחצי מהראש של קאוולסקי) ובגלל זה השער הפסיק לעבוד אפילו שהיה שם עדיין משהו. הבעייה החדשה שמתעוררת בגלל זה היא שהשער לא אמור היה להעביר אותו לשום מקום עד שלא נכנס כל הכבל. אבל אולי השער הרבה יותר חכם ממה שנראה לנו.

סלמאק

New member
אבל ההבדל בין זה לבין הראש של קוואלסקי

זה ששם הם סגרו את השער באופן ידני, והראש לא הגיע בסוף לצד השני, הוא נשאר בצורה של אנרגיה בזיכרון של השער, עד החיוג שלאחר מכן, או עד שחלפו 48 שעות. (ואולי גם זה לא קרה, כי זה היה חצי ראש). אבל כאן השער נסגר מעצמו, כך שמוזר שהוא נסגר לפני שחלפו 38 דקות. -מצד שני, אולי כן עברו 38 דקות: לא רואים בוידאו ההוא איך השער נפתח, הם מתחילים לצלם לאחר שהשער כבר פתוח וארנסט כבר לבוש בחליפת צלילה. אולי לקח לו כמעט 38 דק' ללבוש את החליפה ולשאר החבר'ה להפעיל את המצלמה, וכך השער נסגר בדיוק לאחר 38 דקות. אבל זה לא מסביר איך הוא הצליח להגיע לצד השני...*
ל-AXN בהמשך: *בלי שיקרה לו מה שקרה לטיאלק בפרק "48 שעות". יכול להיות שככה השער מתוכנן, עם מנגנון בטיחות שכזה, ושבגלל שבפרק ההוא שער המוצא נהרס, הלך המנגנון הזה.

lenin972

New member
אני חוזר ואומר

השער הפסיק לפעול בגלל שהחשמל התנתק. שים לב שאחרי שהוא עובר רואים מדען בהסטריה שיש לו כבל חשמל מנותק ביד. הדבר הבעייתי הוא שכל עוד ארנסט מחובר לכבל והכבל לא עבר בשלימותו ארנסט לא אמור להתממש בצד השני. ההסבר הכי טוב שאני יכול לתת לך לגבי זה הוא פרק 1.04 - Thirty-Eight Minutes של אטלנטיס.

סלמאק

New member
זה לא היה כבל חשמל...

זה היה (עד כמה שזכור לי, ראיתי את הפרק לפני כמעט שנה) צינור החמצן של חליפת הצלילה, לא?

lenin972

New member
צודק

עכשיו בדקתי את זה שוב, באמת הצינור חמצן. כנראה שבאמת מדובר במנגנון בטיחות של השער שמעביר את כל מה שהספיק לעבור לשער השני אם השער נסגר (מה שאומר שחצי מהראש של קוולסקי נמצא על איזה כוכב). ועכשיו
לאטלנטיס בכל מקרה, אם ככה הדברים אז הופך את ההסברים של רודני בפרק שאמרתי לבעיתיים. אם הם היו יודעים על קיום של מנגנון בטיחות כזה הם פשוט היו יכולים לקפוץ לקדמת המדלג, לחכות ששלושים ושמונה דקות יעברו ואז פשוט להגיע עם חצי מדלג לאטלנטיס.

סלמאק

New member
../images/Emo58.gif AXN:

מצד שני, יכול להיות שהמנגנון הזה מספיק מתוחכם, ויודע לזהות מה התפרק באופן חלקי ומה התפרק באופן מלא, אפילו עצמים מחוברים (כמו ארנסט לצינור), או מספיק מתוחכם כדי לדעת שחיתוך הצינור לא יפגע בארנסט, אלא יציל אותו.

lenin972

New member
../images/Emo58.gif AXN

שזה אותו הדבר שהיה צריך לקרות באטלנטיס. השערים באטלנטיס אפילו אמורים להיות יותר מתקדמים כי הם יותר חדשים. זה כבר חוסר עקביות שני שאני מוצא ביומיים האחרונים. יש את המקרה הזה ואת המקרה של טיאמט ואומרוקה שהן בעצם אותו דבר רק שלא הזכירו את זה. זה לא מאוד נורא אבל זה קצת מאכזב.

סלמאק

New member
נכון...

אבל זה דבר נסלח. איך אומרים, גם כותבים הם בסה"כ בני אדם.

Iced Hammer

New member
לא יודע אם שמתם לב אבל בסוף הפרק הייתה

פרסומת לפורום! בשידור הראשון זה היה לממש מעט זמן ... אבל בשני זה היה כבר באורך נורמלי ...

subatoi

New member
קלטתי את זה רק למאית שניה

וקיוויתי להתרשם יותר מחר. מזל טוב לנו!

lenin972

New member
אחד הפרקים האהובים עלי

רק התחושה בסוף הפרק, איזה החמצה הייתה עם כל הידע שהלך לאיבוד, ידע של ארבע תרבויות ששלטו בגלקסיה. כאלה דברים תמיד משאירים טעם של עוד, תמיד אפשר יהיה ללמוד משהו חדש.

spirit73

New member
לא ברור למה לא קיים נוהל חיוג מהארץ כדי לוודא

שהכל בסדר.במקרה הזה הם יכלו לחזור אם היו מחיגים מהארץ כל נגיד שעתיים או שעה.או כל יום.מקווה שרעיון מובן.

morashty

New member
קיים נוהל כזה

הבעיה היחידה היא שהמעבר בשער הוא חד כיווני ולכן לא יעזור למי שתקוע בעולם אחר שמחייגים מכדור הארץ כי הוא עדיין לא יכול לחזור בחזרה.

למעלה