Oviedo - E. E. Fuentes de Invierno שלב 14.

infobike

New member
../images/Emo41.gifOviedo - E. E. Fuentes de Invierno שלב 14.

עם רגליים כבדות ושרופות מהמפלצת מאסטוריאס, יפגשו הרוכבים היום סט עליות אכזרי ועוקצני במיוחד! בתוך 34.5 ק"מ שלוש עליות מדורגות בדרגה 3, לוודא ולאשר את סיפתח הכאב היומי... לאחר מכן, 23 ק"מ במגמת עליה מתונה לקראת המפגש עם ה: Alto de la Colladona עליה של 5.6 ק"מ בשיפוע ממצוע של 7.5%. ירידות, "הפסקת אוכל שתיה גבר אישה..." ו שוב העליה ל Alto de la Colladona אבל הפעם מצד אחר, נמוך יותר- אורך העליה 8 ק"מ בשיפוע ממוצע של 7.3%- ללא ספק קשה יותר! ירידות...קצת ספרינט ומגמת עליה "שוברת רגליים" ומשמעותית לאורך של 30 ק"מ שהולכת ונהיית תלולה ככל שמתקרבים לרגלי ההר, מה שעשוי להפיל חללים עוד טרם תחילת העליה האחרונה להיום. בק"מ ה 144 תחילת העליה ה"רשמית" ל Pto. de San Isidro עליה מדרגה 1 : אורכה 14 ק"מ בשיפוע ממוצע של 5.9%. למי יהיו רגליים היום? האם ואלוורדה נתן אתמול הכל? מה נשאר לססטרה ברגליים? היש סיכוי שנראה את מלאך השרת קונטדור, סובל כאחד האדם, ואף נשרך מאחור? יהיה מעניין, כואב מאוד, יתכן שנצפה בהתפרקויות קולוסאליות, קריסות טוטאליות, או שלא...והרוכבים יחליטו להעביר את היום באופן מינורי, במין הסכמה שבשתיקה?

זהו הקטע האחרון המסתיים בפסגה

חוץ מקטע הנג"ש (קטע לפני האחרון) שמסתיים בעלייה. כך שמי שרוצה לנסות לשנות את הדירוג הכללי זו כמעט ההזדמנות האחרונה שלו. יש בקטע מספר מעברים, שטוחים יחסית, בין הטיפוסים ויכול להיות שתהיינה קבוצות שינסו להכין שם מלכודות לרוכב שישאר לבדו. הבעייה היא שיש רק שתי קבוצות שמסוגלות כרגע לעבודה קבוצתית בחלק המתקדם של הקטע ואלו הן אסטנה וקס דפראן. נראה לי שלאור העליונות של קונטדור וליפהיימר בנג"ש - אסטנה לא ממש מעוניינים להכניס את העניינים למערבולת, כך שמי שנשאר זה ולוורדה וחבורתו שבהחלט רוצים לשלוח מישהו לפודיום וינסו היום לעשות בלגנים.

Yarnin

New member
שלא כתמול שלשום...

המסלול היום שובר רגליים, אבל מסוג אחר ממה שהיה לנו אתמול. "לנו"... להם! היום השיפועים מתונים יותר. לאחר שהנאחס שלי עבד הפוך אתמול - באופן מושלם, אם יורשה לי לציין. מעניין מה יהיה היום. לאחר שוואלורדה הפתיע, בגדול, אתמול. אני מקווה שהוא לא יהיה היום ביום רע מסורתי שלו (מסורת קשה לשנות, ויום רע בהרים, לאחר יום טוב בהרים, אצלו זה מסורת ארוכת שנים). האם גם היום בשיפועים היחסית מתונים היום, לעומת אתמול, יצליח קונטדור בעזרתם האדיבה של חבר מרעיו, להגדיל עת הפער שלו בראש הדירוג. ססטרה רוכב מנוסה. אתמול רכב במסגרת היכולות שלו ולכן אני לא חושב שיום אתמול גמר אותו יותר מאשר את קונטדור. למעשה אני חושב שאולי היום הוא יוכל להשאר עם קונטדור עד הסוף, או אולי המשפט צריך להיות הפוך? במצב כרגע היחידי שמדאיג את אוהדי קונטדור הוא - ליפי אשר יכול לקחת לו יותר מדקה בנג"ש טוב - למזלו הוא בעליה...

ItsikH

Member
יום עמוס עליות לדעתי בקמ יותר מאשר אתמול (אין לי הפרופיל מולי). אין קירות אבל זה פשוט לא נגמר. כמובן לכל עליה יש ירידה תואמת למעט האחרונה. לצערי פספסתי את העליה האחרונה אבל הספקתי לראות אותם טסים בתחילתה מיד לאחר הספרינט האחרון

ItsikH

Member
והתרסקות קלה - לי ממש בדרך חזרה, במהירות נמוכה יחסית. נזקים - קסדה טוטל לוס, שטף דם באגן וחבלה בצלעות. אם זה סדק אז הסתימה הרכיבה :-(

הוא בסדר

דיברתי איתו כרגע,היה בבית חולים בלילה,בדיקות כולל CT - הכל תקין. לאופניים שלום..
ברגע של סינוור נכנס למפרץ ולא ראה את אבני השפה,אח"כ ראה אותם מקרוב מאד.. חחחחח בבית החולים טען שהראיה שלו מטושטשת,הסתבר שהמשקפיים היו הפוכים...אבל שלחו אותו לבדיקות ראש בגלל השטויות שדיבר שם,אמר שהמשקפיים נפוחים
. בקיצור גם עכשיו הוא נשמע לי קצת מסטול מטריד אותו הספידומטר שאבד לו. נקווה לטוב. יורם

infobike

New member
הרוכבים חצו את נק' הספרינט הראשונה בקמ' ה 41

ישנה בריחה בהפרש יציב של כ 4 דק' מהפלוטון הכוללת את :4 (VAN GOOLEN Jurgen ), 44 (FLORENCIO CABRE Xavier ), 52 (ARROYO DURAN David ), 61 (CHAVANEL Sylvain ), 84 (LANDALUZE INTXAURRAGA Inigo ), 115 (GARCIA DAPENA David ), 118 (MAYOZ ECHEVERRIA Iban ), 121 (CUNEGO Damiano ), 154 (KOZONTCHUK Dmitry ), 179 (VELITS Martin ), 185 (KIRYIENKA Vasili ), את הספרינט לוקח VAN GOOLEN .

spinner5

New member
עכשיו יגידו שהוא על סמים...

כמו לאנס, הוא מתחיל להראות לא אנושי, יציב מדי, ללא מתחרים. כמה חבל שהם לא היו בטור, זה מתחיל להראות כמו המשחק בחצר האחורית של אסטנה, אין מי שיכול לסכן אותם...

aabramovich

New member
מה שתקף לגבי קונטדור תקף לגבי ליפי...

שניהם בביצועים מוצויונויום כבר יומיים בהרים. וזה לא שזה בלתי אפשרי נו, נראה אסטנה 1-2? בערך כמו ליברפול-מנצ'סטר

infobike

New member
לאנס ארמסטרונג 2.0...../images/Emo35.gif ומה בין כח למשקל?

אי אפשר להמנע מההשוואה הביצועית בין קונטדור לבין לאנס, אין ספק "רואה החשבון" הספרדי מזכיר מאוד את לאנס. גם "השיטה" מבית ברוניל- רכבת כותשת רגליים עד אחרון החיילים , עד 3-4 ק"מ אחרונים של העליה ואז....בום! יציאה כטיל מונחה בקצב בלתי-נתפס-תורמת לתחושה הארמסטרונגית... אכן, קונטדור נראה כמלאך-שרת, בלתי מושג, אי אפשר להושיט אליו יד (או רגל..), אי אפשר לגעת, למשש- הוא פשוט קם ברגע אחד, נעמד על הפדלים ונעלם במשנהו! יותר מכל, ברורות מגבלותיו של ואלוורדה כרוכב גראנד-טורים (על אף היותו רוכב אדיר), אתמול הפתיע רבים כששרד עם קונטדור כמעט עד לסוף האנגלירו, גם קונגו סיים אתמול מצויין על האנגלירו והפתיע רבים, גם רבלין סיים מצויין על האנגלירו... גם ואלוורדה וגם קונגו "מתבהרים" ומתבררים כהרבה יותר רוכבי קלאסיקות מאשר גרנד-טוריסטים. לא לחינם שניהם היו טובים באנגלירו: כזכור יום לפני הקטע באנגלירו, היה יום מנוחה, מה שמתאים יותר לרוכבים בעלי "נטייה" לקלאסיקות! אגב, סוגיה מסויימת הקשורה לאנגלירו ולמשקלי מטפסים: באופן עקרוני רוכב קל משקל יהנה יותר ויתרונו יגדל, ככל שהעליה תהיה תלולה יותר, בעקרון..זה נכון! עפ"י תפיסה מסויימת שריקרדו ריקו אימץ בקנאות, יש גבול דקיק בין משקל אידאלי של מטפס (שאמור להיות קל), לבין קל מדי שדינו איבוד כוח (לא כולם חושבים ככה), ואת נק' האיזון הקדושה הזאת ריקו מצא (57 ק"ג בשבילו) ומשמר אותה באדיקות. חלק מההסברים שניתנו ליכולת של ואלוורדה, רבלין, קונגו -שאינם ציפורים קלי משקל- לטפס היטב את האנגלירו, היו הכוח הרב שמופעל בשיפועים מטורפים כאלה, שהוא משול כמעט כהרמת משקולות איטית, וכאן אלמנט הכוח האדיר של ואלוורדה, קונגו ורבלין בא לידי ביטוי. לקנות את זה...? לא ברור! מה שברור הוא שזו סוגייה לא ממש פתורה, ובעיקר תלויית אלמנטים רבים ומגוונים.

findery

New member
מה לגבי בחירה נבונה של יחסי הילוכים

הבנתי שקונטדור השתמש ביחס של 34X30 שזה כמעט כמו לטפס את העלייה עם אופני שטח.

למעלה