כל מיני, מפה ומשם
זה לא שלא נהניתי - היה פרק טוב, פרק כיפי, מלא אקשן ובלגאן, אבל.. לא יודע. אולי לא הייתי מרוכז מספיק (יש מצב), אולי לא הייתי במוזה הטובה (יש כזה דבר ,מוזה לראות פרק), לא יודע. היתה לי תחושה של יותר מדי קווי עלילה במקביל, יותר מדי דברים שמתקדמים במקביל. מילא אם רק היו מתקדמים, אבל כל אחד מהם הסתבך והלך עוד יותר. קצת קשה לעקוב. אבל אולי זה רק כי לא הייתי מרוכז. תכל'ס - תסלחו לי, אבל האסגרד מוכיחים את עצמם כטיפשים גדולים (או תמימים נורא) כל פעם מחדש. תור נמצא לבד (כנראה) על הספינה הענקית שלו. הוא בקצה אחד, הטיל המשוכפל פוגע בקצה השני, ואין מי שילך להרוג את המשכפלים. ואם קרטר וטיאלק לא היו על הספינה, מה היה קורה? או אח"כ, תור משגר לספינה שלו את המשכפל דמוי האדם שנמצא בחלל, ואח"כ כולם מתפלאים כשהוא עושה להם בעיות. לא היה ברור שהוא יקום משם ולא יוכלו לפגוע בו? ואח"כ האסגרד מתפלים שהם מפסידים במלחמה נגד המשכפלים... אני גם לא משתגע על העובדה שעכשיו יש למשכפלים פנים שנוכל להזדהות איתם, יש להם מנהיג, יש להם "מלכת בורג" משלהם. היה הרבה יותר פשוט כשהם היו פשוט חרקים גדולים ובעיתיים. עכשיו יהיה צריך לדבר איתם?! והוא עוד עשה לו כפילה של קרטר בסוף? לא יודע. גם לי נראה תמוה הענין שסם קודמה ביחד עם ג'ק. לא יכלו לחכות קצת? או לנמק את זה איכשהו? זה באמת נראה, כמו ש-kinspirit ציינה, שהוא שומר על יחסי הכוחות. גם ניסו להכניס קצת פוליטיקה עולמית לעניין האומות האחרות ואנטארקטיקה, אבל לא היה ברור איפה זה עומד בסוף. אני מניח שתשובה לזה, כמו גם לשאר השאלות שלא היו ברורות לי והבטיחו לי תשובה בפרק הזה, אני אמצא בפיילוט של אטלנטיס
שאלות: -אג'יר, פנגאל, ו-ולהאלה הם שמות מהתמיתולוגיה הנורדית גם כן? -למה לעזאזל ג'ק לא ירה על הספינה של החמישי, כשהוא המריא איתה לשמיים, וחסך לנו עוד צרות איתם? אחלה: -כמו ש-kinspirit ציינה, העובדה שכל אחד מחברי הצוות היה צריך להלחם בחזית אחרת, היתה חדשני. אולי זה כבר היה בעבר (לא יודע), אבל זה מרענן. כל אחד עם הצרות שלו, במיוחד דניאל שהוא בעצם מוביל את ה-SGC יחד עם וויר. -היו כל מיני רעיונות חדשניים בפרק. רובם היו ממש קטנים, אבל שווה לחשוב עליהם, ונחמד שהעלו אותם, גם אם זה היה בתור חצי בדיחה: ניהול של מו"מ עם הגואולד, בעל בא לתקוף את כדה"א בעוד יש כמה אדוני מערכת על פני השטח (ודניאל סוגר להם את השער בפרצוף), וויר רוצה שטחים של בעל, אחרי שהוא יפול ובכך להיות אדונית מערכת בעצמה (לרגע כבר חשבתי איך זה יתבצע? צבא ארה"ב ישלח חיילים לכוכבים שונים ששועבדו ע"י באנוביס ובעל כדי לשחרר אותם? כדי לכרות מהם נאקוודה? לרגע כבר חשבתי שהיא רצינית). -הספינה החדשה של תור, The Daniel Jackson
-הגואולד שלא נשאר לו לאן לחזור (ממש רחמים) ומבקש מקלט כמו פודל שנשאר בחוץ בסערה. -שוב דו קרב קטן של "כן" "לא" "כן" "לא" של ג'ק ודניאל. כמו שיש להם מדי פעם. אחלה. -כל הקטעים של ג'ק עם האורות על הספינה של תור, וה"זה ברשימה שלי" שכבר הזכירו לפני. -כשג'ק מפורר לחתיכות את המשכפל על הפסינה של תור עם הנשק שהוא בנה, תור פותח כאלה עיניים מופתעות, שזה היה מצחיק למוות. -וולטר עם כמה הופעות קטנות וחמודות מתמיד, והוא וגם סיילר עומדים בצד בטקס, ממש מאחור. ואם כבר ג'ק צריך להופיע פחות, אז המקום שמצאו לו הוא מצוין. רק שאני מתגעגע להמונד