Machine Learnign ו-Data-Mining

../images/Emo41.gif Machine Learnign ו-Data-Mining

שלום לכולכם, אני סטודנט, מסיים שנה שלישית במדעי המחשב ועובד בתחום בתור עצמאי. אני מתעניין מאד בתחומי הMachine Learnign ו-Data-Mining ורציתי לשאול אם מישהו ממכם יודע: א. מה אפשר לעשות כדי להתפתח בתחומים הללו מבחינה מקצועית? למדתי קורסים של ML ו-DM ואני מתעתד להתמקצע גם בסטטיסטיקה (בנוסף להסתברות שכבר למדתי). האם יש צורך בתואר שני כדי לעבוד בתחום או כדי להתמחות בו? ב. האם יש בכלל מקומות שמחפשים את זה בארץ? שמתעסקים בזה? ובכללי - אשמח לקבל כל מידע בנושא.

גרי רשף

New member
דעתי

לימודים אקדמיים אינם קורס להכשרה מקצועית. לימודים אקדמיים נותנים לך בסיס תיאורטי רחב להמשך, וגם משמשים כאישור לגבי היכולת שלך- זה הרבה יותר מרשים מלעשות קורס של מיקרוסופט. מכל זה אתה יכול להבין שקשה לדעת לאיזה כיוון למשוך, אבל תוך כדי עבודה תתחיל להתמחות בתחום מסויים ובמשך הזמן תהפוך למומחה בתחום מסויים. התעודה והרקע האקדמי תמיד יעמדו לימינך. אין לי מושג כמה מקומות עבודה עוסקים במחקר ישומי שמצריך מומחים אקדמיים באותו תחום שיש להם תארים מתקדמים.

ברצוני להבהיר את עצמי

אני לא מדבר על מחקר יישומי אלא על יישום שיטות ואלגוריתמים ידועים בתחומים הללו. סה"כ שני התחומים הללו (ובמיוחד DM) הם תחומים שנעשה בהם שימוש רב (השאלה אם גם בארץ). זה שהסופרסל שולחים לך קופונים מותאמים אישית בדואר זה פרי של עבודה DM, כנ"ל הפילוח של תוכנית המסלולים של בנק הפועלים, מעקב אחרי מניות שנעשה בחברות לייעוץ השקעות וכד'. בתחומים האלה (ובעוד המון אחרים) נעשה שימוש פעיל בML ובDM (ואני מניח שגם מחקר ברמה מסויימת) - השאלה היא איך מגיעים לשם? מה יתן לי יתרון? הרי סה"כ כל אחד מתחיל מאיפשהו. אני בהחלט מסכים איתך לגבי זה שבד"כ הניסיון התעסוקתי הוא זה שמוביל אותך אבל אפשר לנסות לכוון.

pixiER

New member
as far as i know

IBM israel is working and developing algorithms in this area,(DM) mostly research, but of course they are trying to do something practical with that... send me a private message, and i will try to find out some names and contacts for you...

למעלה