watch this

Nihau

New member
... זה גם קל לבקר מבחוץ...

ברור שאיגואנות שבקעו באקוואריום לא יסבלו מגעגועים לחופי האי הסלעי מהם באו אבות אבותיהם מלפני 10 דורות. כך גם לגבי נחשים שבקעו ב"שבי". זה לא שבי אם לא חטפת אותם מאיזור המחייה הטיבעי שלהם. זה גם לא הופך אותם בין לילה לחיות מבוייתות כמו כלב הפינצ'ר אבל זה גם לא נותן להם סיכויים לחיות אם סתם תשחרר אותם "חזרה לטבע". סביר להניח שהם ירעבו או ימותו מחוסר התאמה למצב החדש- כמו נוכחות טורפים. לגבי התוכים- חשבתי פעם ברצינות לקנות תוכי רק כדי להעביר אותו לרשות חיות מוגנות כלשהי שתדאג להחזירו כראוי לטבע אבל זה כל כך יקר שלחא יכולתי לעמוד בזה. מה גם שזה היה מעודד את מכירתם. אם כבר צריך להוציא סדרת חוקים ולהקים רשות אכיפה מיוחדת לנושא- שיכסו את כל תחומי הנושא- מתפיסת לוכדי חיות, מבריחים, מוכרים בשוק השחור דרך איסוף כל החיות הללו מחנויות החיות המוכרות אותם בעיר בריש גליי ועד ייסוד מוסדות מומחים להחזרת החיות הללו לטבע וסגירת האיזורים לשמירה על הנישות הטיבעיות הללו מפני פשיטות נוספות של פורעי חוק וממשלות שרוצות להעביר כבישים ולחטוב עצים משמורות טבע. זה תחום נרחב בהרבה ממה שההודעה הצינית והבקורתית שלך לוקחת בחשבון- וגם הרבה יותר מורכב ליישום. התרימה של קנית החיות הללו מחנות החיות המורשית הקרובה לביתך היא דווקא זאת שכן כדאי לתפח כי תמיד יהיו אנשים שירצו את החיות הייחודיות הללו קרוב אליהם ועדיף שיקנו אותם בתצורה מסודרת ומפוקחת עם היתר וטרינרי ומדיני להחזקת החיות הללו מאשר ירכשו חיות שבאמת נחטפו בהטבע בשוק השחור.

idan9871

New member
על הנטיה לסבך ולתרץ

התגובה שלך מאוד צפויה , אפילו אוטומטית הייתי אומר. אתה כאילו מנסה להפוך את העניין לכל כך מורכב ומסובך. כל כך הרבה דברים שאני לא יודע , לא מכיר ... איך ניתן לאכוף או לא לאכוף ... איך מרגישה חיה שנולדה בשבי או לא נולדה בשבי (לא שמעת על אינסטיקטים יותר מידי , מה ? ועל חמלה לחיה הכלואה בכלוב שמעת ? אולי , רק אולי , זה לא ממש נעים לחיה להיות בכלוב ?) ... הייתי ממליץ לכל המתנגדים האוטומטיים ולכל אלו שאוהבים להכניס את ההגיון וה"שכל" לכל נושא , לנסות להרגע ולחשוב פ ש ו ט . ואל נא תאשים אותי בלבקר מבחוץ כשבעצם אין למילים האלו כל משמעות אמיתית.או מסקנה. זה ל א מ ש נ ה ב כ ל ל כל העובדות וה"מידע" שרשמת בנושא , זה לא משנה בגלל שכל מה שאדם צריך לעשות זה פשוט מאוד : לא לקנות , לא לגדל ולא לתרום בשום צורה לאותה תעשייה ... זה ממש מסובך לך להבין ??? (אני שואל בכנות כי זה הרושם שנוצר מתגובתך הלא עניינית) זה נראה לך כל כך קשה לביצוע ?

Tonjin

New member
תגיד, אתה באמת חושב שנחש, איגואנה

או עכביש יודעים אם הם נמצאים בג'ונגל או באקוואריום/טרריום מטופח? (כזה עם בקרת-אקלים, ללא טורפים וטפילים ואספקת מזון קבועה, דרך-אגב) שאלה נוספת - מה יקרה לדעתך לכל אותם מחזורי גידול של חיות-מחמד שנמצאים כרגע בשלבי-גידול אם אנשים יפסיקו לקנות אותן? יצאו לגמלאות בפנסיון מלא, ישוחררו לטבע? ישוחררו שלא לטבע (אגם תואם ירקון, מערכת ביוב וכו'), יושמדו באופן שיטתי? זה עדיף על כך שהדורות הבאים לא יגדלו בשבי או לא...? אולי עדיף להכניס היגיון ושכל לתהליך קבלת מסקנות משאשר שלא להכניס אותם?

idan9871

New member
מדהים

זה באמת מדהים אותי , אז בעצם מי שקונה חיה וכולא אותה בכלוב , מציל בכך את גורלן של כל החיות המסכנות שכבר נמצאות בחנויות ... איזו מודעות סביבתית עמוקה ... אתה בכלל מבין עד כמה מגוחך זה נשמע ? אולי במקום להסתכל על כל העולם בכללותו ועל ההשפעות האפשריות של אי קניית חיות , תסתכל על עצמך ואולי על סביבתך הקרובה . א ת ה עצמך תעשה מה שנכון , בלי להתעסק בכל העולם כולו , כי אלו החיים שלך !!! לא אני ולא אתה יודעים מה יקרה אם כרגע בבת אחת בכל העולם יפסיקו לקנות חיות. אני יכול רק לשער שאם כזה דבר יקרה , בסופו של דבר לחיות בעולם יהיה יותר טוב , היות ודבר כזה מראש יקרה רק כאשר מודעות רוב בני האדם בעולם תשתנה מהקצה לקצה (אנשים שלא ייתנו לעצמם להיות מושפעים מה"הגיון" של אנשים שכמוך ...). בזה שאני לא אקנה חיה , לא אגרום לאף חיה נזק , וייתכן ואועיל במשהוא , ולפחות אדע שלא לקחתי חופש של חיה בשביל השעשוע שלי ... אם אקח חיה ואכלא אותה בביתי , ארגיש רע מאוד כי יהיה לי ברור שלא ייתכן שאני באמת עושה משהוא חיובי בכך ...ההיפך. אתה יודע , כשאני לא זורק לכלוך בחוף הים, ייתכן שאולי אני בעצם גורם בעקיפין לפיטוריו של מנקה החוף ...אך הרי זה לא מה שישפיע על ההחלטה שלי , כי מה שהכי טבעי ונכון לי זה לשמור על הטבע ולאהוב אותו , ולפי זה אפעל. ולא אנסה להשקיט את מצפוני או להסתיר אותו בעזרת השיקולים ה"שכלתניים" והמגוחכים שהצעת ...

נדב פ1

New member
אוי ,

טונז'ין שוב עם השכלתנות בגרוש של השמעטס-פילוסופיה שמאפיינת אותו . מזכיר לי את סוג האנשים שהיו אומרים במאה ה19 בארה"ב שאסור לבטל את עבדות השחורים בגלל שכך סוחרי עבדים לבנים רבים יאבדו את פרנסתם . פרימיטיביות בהתגלמותה .

ננדין

New member
נו ולמה זה היה טוב?

נדב, אתה לא חושב שאתה קצת מגזים? מה הוא עשה לך אישית עכשיו שאתה תוקף אותו ככה? אתה לא מסתדר איתו פשוט אל תדבר איתו ואל תגיב להודעות שלו כי ריבים יש לנו פה מספיק...

Tonjin

New member
ידידי,זו פעם ראשונה שאני אומר את זה

למישהו לא רק כאן אלא בכלל, אני באופן כללי משתדל להמנע מאמירות כאלו.. אבל אתה עדיין מאד מאד צעיר וגם לא חכם גדול כפי שאתה חושב שאתה, אני ממליץ לנשום עמוק ולספור עד עשר לפני שאתה מחליט לכתוב הודעות שעלולות ממש להביך אותך עוד כמה שנים (לא רק בשרשור הזה, אלא בכלל)

נדב, קרא בקפידה ../images/Emo18.gif

להל"ן חוקי הבית החלים על אנשים הכותבים כאן ומזוהים עם CSSD : 1. אין להתנסח כפי שהתנסחת כלפי טונג'ין
אני מוצא ביטויים כאלו חסרי תבונה, דרך ארץ, מעליבים ואלימים. 2. יכתוב לך מי שיכתוב לך ומה שיכתוב לך (כגון לאפו-לאפו) ועדיין אין לאיים על איש. קריאות תיגר היא דרכו של האספסוף ולא אמני הלחימה והיא מאפיינת כנופיות ולא בתי ספר. אלו הם כללי ה-
אין דמוקרטיה בענין. קח לתשומת
ועוד שני דברים: א-ת-ה חלק א-ד-י-ר מבעיית הצמחונות
אתה גורם לאנטי. במקום לקרוב לבבות - אתה מרחיק. במקום להסביר - אתה מטיף... אם הרחקת מתלבט - כאילו אכלת במקומו את הבשר או פשטת את עור החיה - שלא תשלה את עצמך
דבר נוסף - צה"ל: לא לקום ולהגן על ביתך ומולדתך - לא להתייצב בפני הדילמות שכל לוחם או אפילו חייל שפוט שניקלע לאינטיפאדה ניצב מולן... לא ליטול חלק וע"י כך לשמור על מצפון "נקי" היא דרכן של הנמושות. אני רוצה שתדע את דעתי, דעתו של גיא רפאלי ובכלל... יש לך מזל שבראם לא קורא עברית ואני לא צוחק. אגיד לך עוד משהוא: וון פוש קאם טו שאב, אני אישית, מוכן כל יום לפני שאני לוקח את המולטי ויטמין שלי להרוג כמה ילדות פלשתינאיות קטנות שצריך - אם אני אדע ב-ו-ד-א-ו-ת ש-ז-ה מ-ה ששומר על שלומן של הילדות הקטנות שחיות כאן בארץ. כזה הוא המורה שלך.

pzirpim

New member
יובל שלום,

לדעתי, ההתנסחות בסוף הודעתך היא נמהרת ואומללה. בברכה

דעתך כבודי

ואם זאת אני נוטה להאמין שאדם כמוך ירד לסוף דעה גם אם היא נוסחה בצורה קשה ואפילו קשה מידי. בברכת שבוע טוב, יובל.

Nihau

New member
נא להפריד בין הנחות עלי לבין ידע

אני מעולם לא תרמתי בעקיפין או במישרין לתעשייה של גידול חיות בר בשבי. הגישה שלך נובעת כולה מתוך הרגש ואצילי ככל שזה יהיה זה גורם לתופעות שליליות רבות. רק אחת מהן היא המוכנות שלך להניח על מישהו שאתה לא מכיר כאילה הנחות רק בגלל שהבאתי טיעונים יותר מבוססי הגיון שהגעתי אליהם לאחר מחשבה רבה על הנושא וקריאת לא מעט חומר על התחום. לגבי הנעימות של חיים בכלוב, שמיעתי על המונח אינסטינקטים, הכרתי את רגש החמלה ועוד כל מיני שאלות שכאילה- כן לכולן. החיים בטריטוריה קטנה מידי לא יהיו נעימים לאף בעל חיים וכן גם לבני אדם- ראה ערך "כלא" כאמצעי ענישה הרווח כיום, המונח אינסטינקים מוכר לי מזה זמן רב ואף חשיבותו נידונה כאן בפורום זה רבות- בעיקר כמשהו פנימי שיש לכולנו וצריך לדעת איך לתעל את זה לטובת אמן הלחימה כדי שלא יביאו למותו בטרם עת (להרים ידיים כהגנה על הפנים בפני אגרוף זה טוב, לעשות אותו דבר בפני חרב זה פחות טוב וכו'), לגבי רגש החמלה... עודף ממנו גרם לי לנטוש את עולם הרפואה מפאת בעיות התמודדות עם סבל של כל כך הרבה אנשים בו זמנית וגרם לי לנטוש את תחום הפיזיולוגיה בבעלי חיים מפאת סירוב לפגוע בבעלי חיים לצורכי מחקר שאיננו רפואי... כל התשובות הללו הבאתי רק כדי להבהיר לך שכדאי לחשוב לפני שכותבים. התשובה שלי מתבססת על ההבנה שאף אדם אחד בודד לא יכול לעשות חרם צרכנים גלובלי לבד. בשביל זה קיים שלטון שתפקידו לחוקק חוקים שישמרו על מה שיש לשמור עליו- כמו למשל חיות הבר בסביבתן הטיבעית. הפעלה נאותה של המנגנונים השלטוניים יכולה להביא לשינוי כלל ארצי בעד המטרה הזו באופן הרבה יותר גורף מאשר פעילותו של כל אדם בודד. לא נראה לי שזה דבר שכל כך קשה להבין. או שהוא כל כך חסר עינייניות לנושא המדובר. אני לא "כאילו מנסה להפוך" שום דבר ל"מסובך"- רק להצביע לך על הדרך בה אפשר להניע אוכלוסיות שלמות במקום יחידים בודדים. זה לא קשה לביצוע - זה רק דורש כריזמה גבוהה ונחישות אישית רבה. תקים עמותה, תצבור כוח פוליטי, תתמוך במי שיבטיח לך שינוי והכללה של חוקים בנושא ותקווה שיעמדו בהבטחות. וכל זה בנוסף על התנהגות מצפונית וחינוך הדור הבא למצפוניות דומה.

Tonjin

New member
מעניין איך תמיד הצמחונים האדוקים

והפעילים למען זכויות האדם/חיות הבר הם המיליטנטים והאגרסיביים מכולם.. מעניין איך הם תמיד מוכנים לשלוף את הספריי האדום, את שפורפרת הדבק או את העלבונות האישיים לפני שהם מוכנים להקשיב.. לא יודע אם יש טעם, אבל בכל זאת כמה מילים: בשרשור דובר על זוחלים וחרקים, לצורות חיים נמוכות מסוג זה אין ממש קונספט של מרחב והן לא ממש יודעות שהן כלואות (אגב, נחש חנק מבלה 18 שעות ביום בשינה לפעמים וגם ביתר הזמן לא בדיוק יוצא לג'וגינג או לטיול...). אין להם גם ממש זכרונות מהערבות האינסופיות של הסרנגטי או אפילו מיערות הגשם של האמזונס (ולא רק בגלל שרובם הגדול בקע בשבי אלא גם בגלל שאין להם את היכולות המוחיות שמאפשרות את זה) אורך ורמת החיים של חיות המטופלות היטב בשבי עולה בד"כ בעשרות אחוזים (אם לא מאות) על אלו שחיות בטבע, בעוד שאני מסכים שכשמדובר ביונקים וגם בכמה מינים של ציפורים ובעיקר כאלו שנלכדו בטבע יש את הספק או את הטיעון שהן סובלות (אם, איך, כמה ואם עדיף "לסבול" אך לחיות בריא במכלאה או להיות "מאושר" ולחיות שליש מתוחלת החיים ברעב ופחד מתמידים נשאיר לדיון אחר, מן הסתם התשובה לא תהיה זהה גם אם מדובר היה בבני-אדם) ושזו תופעה פסולה, הטיעון הזה לא ממש תופס אצל זוחלים.. מה הקשר לחמלה לא ממש הבנתי, אלא אם אתה מתכוון שאני צריך לחמול עליך כי קשה לך לראות חיות בכלוב..

ש מים

New member
מיליטנטים

"מיליטנט" הוא מיליטנט. ואין זה משנה אם הוא כתום או כחול, אדום או שחור/חום, צמחוני או טורף. כנראה שזה קשור למבנה אישיות, אופי, פסיכולוגיה, או השד יודע מה. בכל מקרה, העולם הוא עגול והקרבה בין המיליטנטים השונים, משני קצוות המתרס, הנה גדולה הרבה יותר מאשר בינם לבין "שאר העולם" (או, אם תרצה: "הנורמאליים").

נדב פ1

New member
טונז'ין אמיגו -

שמע , אולי באמת ייתכן ואני לא חכם כמו שאני חושב , אבל דבר אחד בטוח ידידי וזה שמיליטנט אני לא . עם כל הכבוד אמיגו , לא אני תומך ברודנות של צה"ל שיכולה לגמד את דונאטיין אלפואנס פרנסואה ובניטו מוסוליני - אז בבקשה , מיליטנט תקרא למישהו אחר . אבל עזוב טונז'ין , ייתכן ואין לי סיבה להתכתב איתך כאן למען לא יפלו דברי על אוזניים ערלות . אתה אוכל בשר , כפי שמאפשר לך החוק המדינה דמוקרטית . תלמד היסטוריה ותראה שדמוקרטיה העלתה את אדולף היטלר לשלטון . זכות מוסרית אין לך וגם לא תהיה לך . סאלאמאת . נ.ב - לא יפה מצידך לזלזל במישהו רק בגלל שהוא צעיר ממך בכמה שנים .

נדב פ1

New member
חס וחלילה ,

חס וחלילה , יש לי דברים יותר מעניינים לעשות בחיים שלי מאשר לרצוח ילדות פלסטינאיות ולזמר את הגרסא המקומית של המיין קאמף של משפחת שרון מסיציליה הארץ ישראלית הרקובה .

Lapu Lapu

New member
ובקשר לחתימה שלך

דבר נוסף - מעניין שבחרת בציטוט של להקת מטאל שמתייחס לדגון ולתות-אמון. זה מראה הרבה. דגון קיבל הרבה קורבנות אדם (טוב, להרוג אנשים זה בסדר נכון? העיקר לא חיות...) אבל דבר אחד אתה אולי לא יודע, בנוסף לקורבנות אדם, היו מקריבים לו גם (שומו שמים! תיפח רוחי! היתכן?) חיות! כן כן! חיות! לא יאמן, הא? כנראה שאותם מאמינים לא היו שותפים לעמדות שלך וקרוב לוודאי גם שהם היו מקריבים אותך בשמחה לדגון או לתות-אמון- אבל אתה מה אכפת לך, עבד הוא עבד הוא עבד, ועבדים מרגישים הכי טוב בעולם כשהם קורבנות. תחשוב באיזה פיק מוסרי אתה תהיה - כפות על המזבח, שניה לפני שהמאכלת תשסף את גרונך. גן עדן לכל עבד! ואם אתה מתעניין בדברים מהסגנון, למה שלא תקרא קצת אליסטר קראולי: Do As Thou Will - אני מציע לך לאמץ את זה. החיים נהיים הרבה יותר כייפים כשמפסיקים להיות עבדים. זה לא קל, להיות אדון, יש הרבה אחריות, אבל זה לא עלוב כמו קיום עבדותי חסר עוצמה, שזו האופציה בה אתה בוחר.

למעלה