חידון רוק- 10

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חידון רוק- 10

החידון מפורסם פעם בשבועיים, גולש שעונה ראשון, תשובה נכונה על שאלה, זוכה בשתי נקודות. בסוף החודש, הגולש שזכה למרבית הנקודות זוכה לזיכוי חודשי לדיסק בחנות קצת אחרת את התשובות יש לשלוח בתגובה להודעה זו, כאשר מספר השאלה בנושא והתשובה בגוף ההודעה (יש לענות על כל שאלה בהודעה נפרדת. ועכשיו לשאלות 1.את מי מבני משפחתו של אריק קלפטון ניתן לשמוע באחד מאלבומיו ובאיזה אלבום מדובר? 2.מאיזה שיר גנובה הפתיחה של "סיום" מהאלבום חמוש במשקפיים? (תודה לעידו מקצת אחרת על השאלה) 3.שאלת קצת אחרת: (תשובה לשאלה זו שווה 4 נקודות) לאיזה להקה יש ביצוע לשיר אני ואתה נשנה את העולם (לא ישראלית) 4.איזה שלט תלו טום פטי ושוברי הלבבות שלו מעל הבמה במסע ההופעות שלהם ב 1979 ומדוע? 5. לשאלה ארבע סעיפים כל סעיף שווה נקודה למי שעונה עליו ראשון, סה"כ ניתן לקבל 4 נקודות על שאלה זו באחד משיריו של בוב דילן ישנה שורה משיר עם אנגלי, שהפך ללהיט מאוחר יותר בפי צמד אמרקאי אחר. א.מה השורה? ב.באיזה שיר של דילן היא מופיעה? ג.מה השיר המקורי? ד. מי ביצע את אותו השיר מאוחר יותר? 6.מי אמר:" I realized that the man´s philosophy and my philosophy were running down the same road, and you don´t meet too many people like that". ועל מי? 7.מה פירוש שם השיר של הזפלינים No Quarter ? ואיזה שימוש נוסף נעשה בשם זה? 8.שורה אחת מתוך השיר "צוללת צהובה" של הביטלס חוברה ע"י אושיית רוק, שלא הייתה "חיפושית". מי האיש ומה השורה? 9.את מי הזמין סיד בארט לנגן איתו את Jugband Blues ומה היו ההוראות שקיבלו הנגנים? 10.בסוף שנות השישים גר אצל דניס ווילסון מה Beach Boys דייר מאוד מפורסם שלפי השמוע אף כתב שיר עבור הלהקה, מי היה הדייר? ומה שם השיר?

melancholy man

New member
טעות שלי ../images/Emo163.gif

מוזר איך הזיכרון זה הדבר הראשון שאתה מאבד עם הזיקנה...

pasteran

New member
3

זה קאלט לותיקי פרוגיסטן הלהקה היא CAPSICUM RED האיטלקית מי קדם למי הביצה או הגבריאלוב? (מה יותר חשוב מי העתיק ממי או מי חשף קודם -מידד או אלי חיון? טמבלים)

HelterSkelter1

New member
לא יודע מי קדם למי

אבל לדעתי הקטע של Capsicum Red טוב יותר, ולו רק בזכות הסיום המדהים של השיר.

Jflyaway

New member
גבריאלוב קדם לאיטלקים

וגם זכה לאישור על כך מן האקו"ם האיטלקי. מאידך - כסף הוא עוד לא ראה מהם....

דממה

New member
ושוב

https://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=482166&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0

melancholy man

New member
הסיפור קצת יותר מורכב מזה

(ושוב תודה לעידו על המיידע) הצ'רצ'ילים הופיעו יחד עם הלהקה האיטלקית באחד הסיבובים האירופאים שלהם לפני שחזרו סופית ארצה והפכו פחות או יותר ללהקת הליווי של איינשטיין, השיר הישראלי והאיטלקי הופיעו באותה שנה זמן קצר אחרי שגבריאלוב והצ'רצ'ילים חזרו ארצה. כך שקשה מאוד להגיד של מי השיר, כנראה שלעולם לא נדע גם. אגב, מה שסביר בעיני, הוא שמיקי עבד על הלחן יחד עם חברי "קאפסיקום רד" וכששתי הלהקות חזרו לארצן, כל אחד כתב גירסה משלו לשיר, כך שאף אחד לא ממש גנב מהשני באמת. אגב, השיר האיטלקי: Rabbia a Poesia אולי לא יותר טוב מהשיר של גבריאלוב ואיינשטיין (בכל זאת אריק...) אבל הוא יותר מעניין.

Jflyaway

New member
ועל זה יש חילוקי דעות...

עם כל הכבוד, אני לא יודע מה מקור המידע הזה.. לא היתה הלחנה משותפת ולא היה מפגש אישי של ממש בין הלהקות. לפחות לא על פי מיקי גבריאלוב שאיתו שוחחתי על העניין הזה ארוכות, ולא פעם, ולא היום. לעומת זאת היה איזשהו קשר עקיף מנהל או מפיק שעשוי היה להיות קשור לקפסיקום (וגם הקשר הזה לא בטוח) גבריאלוב טוען בתוקף שהוא כתב את השיר, וגבריאלוב הוא כל מה שתרצו חוץ משקרן - ובזה אני בטוח. עוד עניין שאני רוצה לציין: תקשיבו טוב לאלבום של קפסיקום רד... השיר לא קשור לקונספט המוזיקלי של שאר האלבום. זה שיר ממש אחר. פשוט אין קשר. תקשיבו טוב לשירים אחרים של איינשטיין/גבריאלוב - זה לחן 'גבריאלובי' טיפוסי....

melancholy man

New member
האמת?

הסתמכתי על כמה מקורות אמינים בעיני, והוספתי תיאוריה משלי על סמך זה, אם גבריאלוב אומר, הוא מן הסתם יודע על מה הוא מדבר,, בכל מקרה אני מעדיף את הגירסא שהבאת מפיו של מיקי, שבלי קשר לכלום הוא אחד המלחינים האהובים עלי בארץ. ואגב, לא שמעתי את כל האלבום של קפיסקום, אבל השיר של שביצע איינשטיין נשמע איינשטיין טיפוסי, מצד שני, זה חלק מהכישרון של אריק להפוך כל שיר שהוא מבצע לשיר טיפסי שלו (אפילו זה שיר עם מקצב תימני או ביצוע לשיר יווני
)

Jflyaway

New member
האהא...כן-

זה כשרונו של אריק. חקיין ענק. ראית את הקטעים שלו מתקופת "לול"?

pasteran

New member
5

הלכתי הפוך. איזה שיר עם אנגלי עושה צמד אמריקאי? סיימון וגרפונקל את יריד סקרבורו ואכן עליו דילן בסס את Girl of the North Country He once was a true love of mine""

למעלה