מממ... היי!

strawberry16

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo20.gifמממ... היי!

אממ.. קוראים לי טופז ואני קוראת המון בפורום שלכן (שהוא נהדר אגב) אבל לא כותבת בו.. שמתי לב שכאשר אתן מכינות את העוגות אתן הרבה פעמים משתמשות בצבעי מאכל. למען בריאותכן ובריאות ילדיכן אני מביאה לכאן את רשימת צבעי המאכל והסכנות שבהם. הדפסו, והדביקו על המקרר. בברכת בריאות אושר והצלחה טופז

t a l talim

New member
צבעי מאכל-

שלום טופז, וברוכה הבאה. מסכימה איתך ומודעת לאמור בטבלא, ובכל זאת משהו קטן- - מדובר בעוגות חגיגיות ולא מזון יומיומי. ילד אשר אוכל במסיבת יום ההולדת כמה עדשים, כוס מיץ וסוכריה על מקל אכל כבר כמות צבע גדולה מזו שתהיה בפרוסת העוגה שיקבל. - יש הורים המקפידים מאוד למנוע מילדיהם לאכול צבעי מאכל, ולהם אני ממליצה פשוט "לקלף" את הציפוי- בניגוד לקרמים וקצפות, ציפוי הסוכר הוא מעים קליפה על העוגה, אשר ניתן לקלפה בקלות.

בעבר פורסם בעיתונות שהרשימה מזוייפת

בית החולים בצרפת, הוא אכן בית חולים ידוע המטפל בסרטן (אם זכרוני אינו מטעני), אבל הוא הכחיש כעל קשר לרשימה. למשל קרמל (סוכר מושחם) רשום ברשימה כצבע מאכל מסוכן). ברור שיש צבעי מאכל מסוכנים, אבל כנראה שהרשימה לא אמינה.

נילקי1

New member
לא שצבעים בריאים אבל.....

בעלי עובד בתחום של מחקר רפואי וגם הוא אמר ב-100% שהמסמך הזה סתמי ורחוק מלהיות מדויק או אמין. עובר במייל כבר שנים ואף אחד לא יודע מי המקור. אז שוב, כאמא לפעוטה, מוטרדת מאוד מנושא התזונה, אבל...בכל סוכריה יש צבעי מאכל ולא נראה לי שאצליח לחסוך ממנה את זה.... ולמען האמת הלוואי שזה היה הדבר הלא בריא היחיד שהיא היתה אוכלת.

למעלה