תקנו אותי אם אני טועה... אבל אני חשבתי שהריית' לא יודעים איפה אטלנטיס....הרי כל הקטע הוא שהיא הייתה במקום מסתור (מתחת למיים....) וזה מה שמנע ממנה ליפול.... גם יש איזה קטע אם אני לא טועה (או שסתם המצאתי את זה) ששפרד אומר שמתישהו הריית' ימצאו אותם (הכוונה לאטלנטיס) או משהו כזה.
צריך לזכור שהם צרו עלייה במשך 100 שנה. סביר להניח שהם פשוט לא התעניינו יותר בעיר ברגע שהקדמונים עזבו את גלקסית פגסוס, אחרי הכל הרייט' לא ידעו שיש בני אדם בגלקסיות אחרות וכל מה שנשאר להם לעשות זה לרבוץ, לאכול ולישון, שזה חיים לא רעים הייתי אומר.
הם אמרו שלמשדר יש טווח מוגבל, יכול להיות שאטלנטיס הייתה רחוקה מידי בשביל להגיע עד לרייט'. עוד משהו ששכחתי, אטלנטיס מתחת למים ולרייט' אין מגנים כמו לקדמונים, כך שקשה להם להגיע לעומק שאטלנטיס הייתה בו.
הרייט' לא יודעים להבנתי שבני האדם גרים באטלנטיס, וכנראה שהם גם לא יודעים שהיא עלתה לפני השטח. אחרת כמו שאמרו בפרק, למה הם לא באים ומוחקים אותם (בפרק מישהו טען שאם היה לרייט' מרגל באטלנטיס הם היו יודעים עליה ואז היו באים אליה לקנות ארוחה במזנון, רק לא במילים האלו). אבל אני דיברתי על זה שאולי לרייט' יש משדר עם טווח יותר גדול על החבר'ה שלהם. וככה הם באמת יגלו איפה החטוף, ובאמת יבואו, אם לא לחלץ אותו אז כדי לאכול את הסוהרים...
שנהיה בטוחים שהיא הבוגדת , ויצאו מזה באלגנטיות ,כך שהיא לא בוגדת , וגם נפטרו מכל האתוסים שהיו בעיר, בכך שהאתוסים בעצמם רצו לצאת מהעיר.,מעניין למה הרפא הזה לא פיצץ את עצמו,בניגוד לרפא הראשון שהם תפסו שכן פיצץ את עצמו.