Angel-Underneath 5X17

../images/Emo41.gifAngel-Underneath 5X17../images/Emo41.gif

HARMONY (shrugs) Everyone's otherwise occupado, boss. Wesley's stuck baby-sitting miss "I used to rule the world, bow down before me, minion scum." (puts her hands on her hips and shakes her head) Why aren't we killing her, again? ANGEL Gunn. HARMONY (sighs thoughtfully) Maybe... (leans on the back of a conference table chair) ...if we had a really big one. ANGEL (impatiently) Where is Gunn?
SPIKE My first official parley as a very loosely affiliated member of the... what are we? (puts his briefcase on the conference table) Tell me we're not Scoobies. (unlatches the briefcase) ANGEL We don't have a... SPIKE A name? Well, that's probably for the best. You'd want to be "Angel's Avengers" or something.
ANGEL (stares at his feet) Handsome man, save me from the monsters. (scoffs) SPIKE Exactly! Or? What's that now? ANGEL That's the first thing Fred said to me. In Pylea. (paces behind his chair) She was trapped, hiding, afraid. Nearly crazy. Crazy. But brave. I should never have let her come here. Bad things always happen here. SPIKE Hate to break it to you, mate, but bad things always happen everywhere. Besides, she wanted to be here. It was her choice.
BARTENDER I was wondering, about the possibility of a Carlos Junior? What do you think? (smiles widely) LORNE What do I think? I think I'm tired. I think I'm sick and tired of wearing bells on my toes and making like everything's gonna be OK. I think it's pathetic that lately I'm too scared and sad to tell people the truth so I just say what they wanna hear instead. Most of all, I think the term "Happy Hour" should be banned from the English language. There's nothing happy about this hour or any other. BARTENDER (shrugs) Oh. LORNE What I know is I started drinking the moment that I found out that a girl I loved was gonna die. Every time I get to the bottom of the glass, I hope that that last drop is gonna take me the distance. (sips) BARTENDER (raises his eyebrows and nods while busying himself with tidying the bar) OK. LORNE A simple plan that failed utterly, which is why I'm gonna heave my tuchis off this stool, strap the bells on, and with a smile and a quip, go back into the belly of a very ugly beast and pretend like I can help. Hmm. 'Cause that's what the green guy does. (pays the bartender and exits)
ANGEL Call security, put 'em on red alert. Nobody gets in this building without clearance from me. I want a guard at every entrance, every elevator, every stairwell. Cover the whole building. HARMONY (shrugs) OK, but you know how that never works?
GUNN I'll make a call. ANGEL Good. (starts to walk out, but stops at the door) Listen, Gunn... I know you feel bad about your part in what happened to Fred. And you should. For the rest of your life, it should wake you up in the middle of the night. And it will...because you're a good man. You signed a piece of paper, that's all. GUNN But I knew. Not about Fred, but... when I signed, I knew there would be consequences. ANGEL You know, the thing about atonement is, you never run out of chances... but you gotta take 'em. You can't hide in some hospital room and pretend it's all gonna go away... 'cause it never will
FRED (kisses his neck from behind him) Whose fault is that? (walks around to kneel in front of him) Tell me a joke. WESLEY (softly) 2 men walk into a bar. The first man orders a scotch and soda. The second man remembers something he'd forgotten, and it doubles him over with pain. He falls to the floor shaking.... and then through the floor and into the Earth. He looks back up at the first man, but he doesn't call out to him. (looks down at Fred) They're not that close. FRED Yeah. You always know where you are.
ILLYRIA You drank a great deal of that poison. (Wesley holds his hand to his head, rubbing his eyes, pained) You called me a lot of names meant to hurt feelings I no longer have, and then you sat there for hours making noise with your nose. WESLEY I was dreaming, you twit.
SPIKE This isn't hell. It's the 'burbs. Close enough.
ILLYRIA I traveled all of them as I pleased. I walked worlds of smoke and half-truths, intangible. (turns away) Worlds of torment and of unnamable beauty. (looks into the mirror, Wesley's reflection over her shoulder) Opaline towers as high as small moons. Glaciers that rippled with insensate lust. And one world with nothing but shrimp. I tired of that one quickly. WESLEY Then why stay in this world? Surely there's a world more appealing, maybe not the shrimp one, but one where you'd be welcome like you never will be here. Why don't you go? You can go. Why don't you go
EVE Close the door! LORNE (rapidly pressing the button over and over) I'm not doin' the polka, beanpole. What do you think I'm?
GUNN This is where...I was... I... (the gate in front of the fire closes) I belong. I was? What was I doing? Why am I down here?
EVE (sees the lights of one car flash as Lorne presses the button) There! Hurry! (runs toward the car) LORNE (runs after her) What do you call this? (they both get in the car) You'll like Canada. Lots of deserters
ILLYRIA (looking over the skyline) Your world is so small. And yet you box yourselves in rooms even smaller. You shut yourselves inside... in rooms, in routines. WESLEY There are things worse than walls. Terrible... and beautiful. If we look at them for too long they will burn right through us. Truths we couldn't bear. Not every day. ILLYRIA (sighs) We are so weak. WESLEY Yes. Yes, we are.
LINDSEY Not an apocalypse. The apocalypse. What'd you think, a gong was gonna sound? Time to jump on your horses and fight the big fight? Starting pistol went off a long time ago, boys. You're playing for the bad guys. Every day you sit behind your desk and you learn a little more how to accept the world the way it is. Well, here's the rub... heroes don't do that. Heroes don't accept the world the way it is. They fight it. ANGEL (sits back) You're saying everything we do... it's a distraction... to keep us busy from looking under the surface.

...

ILLYRIA I traveled all of them as I pleased. I walked worlds of smoke and half-truths, intangible. (turns away) Worlds of torment and of unnamable beauty. (looks into the mirror, Wesley's reflection over her shoulder) Opaline towers as high as small moons. Glaciers that rippled with insensate lust. And one world with nothing but shrimp. I tired of that one quickly אדיר!! כ"כ צחקתי. רפרנס לטארה
פרק טוב. אוחח, הקטעים של אילירייה ו-ווסלי נפלאים.
אה, כן, השחקן של ג'ונת'ן עכשיו בהאוס.D:

nick at noon

New member
שרימפס

למעשה טארה דיברה על עולם בלי שרימפס, כי היא אלרגית, בפרק משולש (עם הטרול). אניה לראשונה דיברה על עולם בלי שרימפס ועל עולם שיש בו רק שרימפס בפרק סופרסטאר. וכן אני מת על האיזכורים לזה. חוץ מזה בהאאוס היה השחקן ששיחק את אנדרו, לא את ג'ונתן.

זה בסדר, אני מרשה לעצמי להיות

טיפשה(בנוגע לאנדרו). לא זכרתי את הקטע של אניה, אבל זכרתי את של טארה. וידעתי שהיא דיברה על עולם בלי שרימפס, ועדיין, עולם רק עם שרימפס, מתקשר לזה אוטומטית. הו, וול.

וזה ממש מטריד,

כי ידעתי שהיה משהו במשולש. אמרתי למישהו שהעולם ללא שרימפס מוזכר במשולש, הוא אמר שלא, בסופרסטאר. אני אמרתי "הא! נכון." וכשראיתי סופרסטאר שוב, זה באמת היה שם. וזה סתם נשמע כאילו אני מתרצת את עצמי עכשיו.
[ואני ממשיכה לברבר.-_-"]

למען האמת

אני לא יודע לגבי סופרסטאר, אבל בפרק עם הטרול אניה דיברה על העולם ללא שרימפס, מה שגרם לשאלתה של טארה: "There's a world without shrimps? Im alergic" אפשר פשוט לומר שהעולם שמורכב משרימפס בעצם מורכב מהשרימפס שאין בעולם ללא שרימפס. רגע, בלבלתי את עצמי

כן, זה בסופרסטאר,

כשבאפי מבינה מה קורה סביבם פחות או יותר, אניה מסבירה לה את העיקרון בעצבנות. מיה. Buffy: "But someone could wish the whole world to be different right? That's possible?" Anya: "Sure, alternate realities. You could uh, could have like a world without shrimp. Or with, you know, nothing but shrimp. You could even make like a freaky world where Jonathan's some kind of not perfect mouth breather if that's what's blowing up your skirt these days. Just don't ask me to live there! Now if I, uh, could just have book back you could be on your way someplace else?"

פרק מצוין.

עוד פרק פשוט מעולה. עמוק מאוד. אגב, פרק שנכתב על ידי אליזבת קראפט ושרה פיין, ששתיהן כותבות היום בסדרה המשובחת (והטובה ביותר כיום), "המגן". אני חייב לציין שהרמוני הייתה משעשעת בפרק הזה. ספייק היה קורע שהוא בא לישיבה ופתח עם בירה, זה היה גדול. אהבתי שדווקא בפני ספייק אנג'ל נפתח לגבי פרד, היה עצוב לראות את אנג'ל כך. הסצנה של לורן בבר הייתה מעולה! שמו דגש על לורן, על הדמת הפנים שלו וכמה צער יש בתוכו. הקטע שבו אנג'ל אומר לגאן, שהוא צריך להתמודד עם מה שהוא "עשה", ושזה צריך להעיר אותו באמצע הלילה, כי הוא אדם טוב, היה מצוין. ההזייה של ווסלי, כשפרד סביבו. הייתה חזקה. היה גדול שפרד קרא לאיליירה מטומטמת. אני חייב לציין את הדיאלוגים המצוינים לאורך הפרק, בין איליירה ו-ווסלי, אלו היו שיחות עצובות, מאוד עמוקות ועם זאת היו גם קומיות (הקטע עם השרימפס...). כל רעיון של מימד כליאה בפרברים היה משעשע. היה משעשע לראות אמא וילד יורים. כל הקטעים שמה היו מעולים. היה יפה שגאן נשאר בסוף, ואומר שלשם הוא שייך, שמה הוא צריך לפחות להתחיל לכפר על מה ש"עשה". הדמות של המילטון משעשעת. ההתפתחויות עם איב היו טובות. אני מאוד אהבתי את רעיון האפוקאליפסה, שהיא מתחת לשטח (כמובן שם הפרק..), היה יפה שהוא אמר שגיבורים לא מקבלים את העולם כמו שהוא, אלא נלחמים כדי לשנות אותו. והסוף עם גאן היה מצויין. עוד פרק נהדר, שמתעסק בדברים מתחת, ווסלי עם הכאב, לורן ששם מסיכה על פני השטח (על עצמו), גאן שמחפש כפרה (וזה גם בתוך מרתף), איליירה שמגיעה להכרה בחולשותיה ובמצבה. אנג'ל וספייק שולטים שמשהו התרחש מתחת לפני השטח בכל הזמן שהם בוולפראם אנד הארט.

../images/Emo38.gifUnderneath

אהבתי את הפרק מאוד. זה לא פרק שאני אשמור, וגם לא פרק שנמאס אחרי פעם פעמיים. הוא פשוט פרק שגם כיף לראות, גם מעניין ומרתק אותך למסך במשך ארבעים ומשהו דקות. נהניתי מאוד. יש לי כמה דברים להגיד, כולם עכשיו מעורבבים בראש שלי, אז אני אנסה לכתוב אותם בצורה נורמלית. דבר ראשון, אהבתי מאוד את ההתייחסות לאמירה של הונלד מאנרס ב-reprise, שהגיהנום הוא בעצם כאן, אהבתי איך שכל הנאום של לינדסי לאנג'ל התקשר לזה. שהשותפים הבכירים קיבלו מה שרצו. אנג'ל לא יוצא לשנות את העולם, הוא מנסה לקבל אותו כמו שהוא, וזו טעותו הגדולה ביותר. המלחמה כבר הגיעה אליהם, והם אפילו לא שמו לב. היא הייתה שם כל הזמן, underneath. יריית הפתיחה כבר נורתה, הם ממשיכים לשחק לפי כללי המשחק. של הרעים. אהבתי ורק עכשיו קישרתי לעצמי את ההסבר על כדור הארץ שהופיע בממד האחר. האמת, אני לא באמת מבינה את ההקשר, אבל זה הזכיר לי את הפרק הקודם- shells, קליפות כדור הארץ, זה גם התחבר לי לאפוקליפסה, שהיא כל הזמן רוחשת מתחתם והם אפילו לא שמים לב. כשם שאנחנו לא שמים לב לליבת כדור הארץ. אהבתי שהשחקן של ג'יין הופיע, למרות שנראה לי שהוא היה צריך יותר זמן מסך, כי כל מה שהיה לו כמעט היה מעט אטום בפנים וזריקת אנשים(או יצורים) הצידה. אבל מגניב שהוא ה-liaison החדש של החבורה(או מה שנשאר ממה לפחות. איב וויתרה על תפקידה. אהבתי מאוד שכל ההסטריה שלה, שהיא תמות, ש"הם באים", הייתה רק סביב העובדה שהיא מוותרת על התפקיד. שהיא תהיה בת אלמוות. שהיא תמות- יום אחד. וכשלינדסי מזכיר לה את זה היא הייתה חמודה כמו שלא חשבתי שהיא יכולה להיות- Lindsay, don't. ותמונות חדשות בשיר פתיחה! זה היה מגניב. הרמוני הצטרפה גם. It's about time. לורן קצת מדוכא. האמת, קצת היא מילה חלשה וקטנה בשביל מה שהוא מרגיש, וכואב לי עליו. אהבתי את השיחה של אנג'ל וגאן, במיוחד את מה שאנג'ל אומר לגאן על ייסורי חרטה. זה ירדוף אותו, אבל הוא צריך להמשיך. כן, הוא שילם מחיר כבד על "מה ששמו לו בראש", אז שישתמש בזה לפחות. זה המעט שהוא יכול לעשות. זה תמיד יהיה איתו, בגלל שהוא אדם טוב. אהבתי את זה מאוד. אהבתי גם את כל הדיאלוגים של ווסלי בהתחלה עם פרד ואז עם אילירייה. הוא הזכיר לי קצת את ווסלי של סוף עונה 3. בבדידות שלו, בעובדה שהוא קשור לשאר- אבל לא ממש, במראה הקודר שלו. בתשושותיו הקצרות, המתוודות. ILLYRIA We are so weak. WESLEY Yes. Yes, we are. היקום המקביל ההוא של לינדסי(ובסוף של גאן) הופיע בכל כך הרבה סרטים(המופע של טרומן מאץ'?), אבל בכל זאת הכותבים הצליחו לשנות את הרעיון יפה מאוד. כמו שכולם מתחילים לירות, למשל. אהבתי שאיב דיברה על עצמה. האולי יש לה את כל המידע כולו, אולי הכל בתוך הראש שלה כבר, אבל אין לה גישה אליו. היא לא שולטת בו. ללינדסי יש איזה מרתף שהוא מפחד להיכנס אליו. גרר, קריפי. ועולם השרימפס מוזכר שוב, hmm, funny. אהבתי את כל הרעיון של ספייק והאש של הגיהנום. מתחיל באור היום ונגמר באש תנור אמיתית. "מה אמרתי לך"? לינדסי לא מוכן להאמין שכל "חייו" היו שקר, תולשים ממנו את השרשרת והוא נזכר. קצת הזכיר לי את טארה במיוזיקל. מגלים על המרתף המזוויע. על שלשלאות, על הרבה לבבות שהיו של לינדסי ועל שד סאדו מאזו אחד מגעיל במיוחד. גאן מחליט להישאר. הוא מקריב למען כולם, וחוזר לשגרת היום הנוראה שהייתה של לינדסי. הוא שוכח. שוב. ושוב. ושוב. לורן ואיב מנסים למצוא מכונית. Holy motor pool! ג'יין(אני לא יכולה להפסיק לקרוא לו ככה..) המסתורי מתקרב אליהם והתגובה של אנג'ל משעשעת. Damn... he is well-dressed. הוא הקישור החדש שלהם, יאדה יאדה, עברתי על זה כבר. אהבתי את לינדסי ואיב בסוף, היא לא מרושעת לגמרי, הוא גם לא. שניהם דמויות מעניינות שהתגלו ככאלה הפרק. מורכבות הרבה יותר משחשבתי. HAMILTON The senior partners felt it was time for a change. Eve was too easily distracted. Lost sight of the big picture. EVE I fell in love. HAMILTON Yes. Congratulations. אז לסיכום, נהניתי מהפרק מאוד, כמו שכבר אמרתי וכמו שבטח כבר הבנתם. זו הייתה התחלה, אבל גם המשך, גילויים חדשים ודמויות מרתקות. עכשיו רק נותר לנחש מה נמצא underneath. מה היה שם הרבה זמן, אבל אף אחד לא שם לב... מיה.

כולם הולכים../images/Emo7.gif../images/Emo71.gif../images/Emo48.gif

קורדי, פרד, ועכשיו גם גאן
כל אחד נעלם לאנשהו, וזה כל-כך כל-כך עצוב. רוצה את ההתחלה של העונה השלישית, כשכולם ביחד וחיים (חוץ מאנג'ל
).

nick at noon

New member
סיוטים

אהבתי מאוד את ההקשר לפרק 10 של באפי. אליריה מספרת שבתקופתה סיוטים היו חופשיים בעולם, מציגים בפני כל את הפחדים והרצונות הכי נוראיים שלהם. זה בדיוק מה שקרה בפרק 10 של באפי כשהסיוטים "נמלטו" מהכלא שלהם בראשים של אנשים. אגב, כל הקטעים של ווסלי ואיליריה נכתבו על ידי ג'וס. שלוש פעמים בפרק מדברים על שכבות (layer). כשלינדזי מדבר עם הבן שלו על השכבות של כדור הארץ. כשאיב מסבירה לאנג'ל: There are layers upon layers at Wolfram & Hart וכשפרד אומרת לווסלי: This is only the first layer. Don't you wanna see how deep I go? בשלושת המקרים כמובן מדובר על מה שמתחת לפני השטח. מתוכם אותי דווקא הכי מעניין אותי זה פרד. איך שאני רואה את זה פרד מנסה לומר לווסלי שינסה לראות מה מסתתר מתחת ללמה שהוא רואה באיליריה. או שווסלי מנסה לשכנע את עצמו שפרד נמצאת שם בתוך איליריה. ברגע שווסלי אומר שגם הוא לא אוהב את העולם הזה איליריה שואלת אותו למה הוא לא עוזב. ווסלי קופץ על הרעיון ומנסה לשכנע את איליריה לעזוב למימד אחר, אבל היא לא מוכנה לעזוב. למה שהיא תחשוב שזה הגיוני שהוא יעזוב למימד אחר אבל היא לא מוכנה. אני מאמין שאיליריה באמת רצתה שהוא יעזוב למימד אחר ולהצטרף אליו. היא לא מוכנה לעזוב אותו לרגע.

ידעתי שלקטע הזה יש איזו סמליות..

(הכוונה לקטע של גאן\לינדסי והבן שלו) ןעכשיו אני מבין אותה

dudi gun

New member
אני לא מאמין שגאן הלך

ככה, אחרי כל מה שהם עברו ביחד הוא פשוט נשאר שם, נשאר מאחור. זה פרידה יותר מדי מוזרה ולא במקום. צריכים עכשיו אחרי שלינדסי הסביר להם שהאפוקליפסיה מתקרבת ואמר להם בעצם את כל מה שהוא יודע, להחזיר את לינדסי לעולם המקביל ולשים עליו את השרשרת שיש על גאן, וככה גאן יוכל לחזור לחבורה ולינדסי ירקב איפה שמגיע לו.

City Of Angel

New member
ווואו.... ../images/Emo2.gif

איזה פרק. אחד שמשאיר אחריו הרבה על מה לחשוב. מסוג הפרקים שבגלל שלא קורה כלום בעלילה (כולם כנראה שכחו שיש להם אל קדמון בעיר) אז אנג'ל פתאום ממציא איזו בעיה (הוא כבר שנה עובד בשביל השותפים הבכירים, מה קרה פתאום?). משום מה חשבתי שב-5x12 סיימנו את העניין עם לינדסי ואיב - מערבולת של השותפים הבכירים נשמע כמו מסלול מוות מהיר וגם את איב אנג'ל סילק בתקווה שהשותפים כבר ינקמו בה. אז מה כולם מגינים עליה פתאום?? אהבתי את הבית כלא-יקום המקביל של "וולפראם אנד הארט". אני בטוח שראיתי את הרעיון הזה מופיע באיזה מקום אחר, אבל כאן עשו את זה ממש טוב (המרתף עם המנורות, הילד עם הרובה..). או.קיי אז לינדסי חזר ויש לו בשורה שלא ממש מפתיעה אף אחד (בטח לא את אנג'ל וספייק): יש אפוקליפסה. אבל The apocalypse Not an apocalypse. זה לא עוד שד מעצבן שמנסה לפתוח שער לגיהנום. זה הגיהנום עלי אדמות שהבטיחו לנו מעונה 1 ושהשותפים הבכירים מתכננים מבראשית, והם בהחלט הצליחו להעסיק את אנג'ל, ממש כמו שג'אסמין העסיקה אותו במשך כל עונה 4. סופסוף הבנו גם מהי בדיוק איב וסופסוף הגיע לה מחליף. קצת מפחיד אבל נחמד. וזה לא הבחור ההוא מ"פיירפלי"? כמה אפשר עוד למחזר שחקנים?? עצוב לראות את לורן ככה. לפחות הרמוני ("תגבירי את האבטחה". "אבל אתה יודע שזה אף פעם לא עובד") קיבלה סוף-סוף תמונה בפתיח. ואחרון חביב גאן. עם כל הכבוד לכפרות והשלכות חבל מאוד אם זה הסוף שלו, זאת הייתה בהחלט אחת הדמויות הגדולות בוורס. ואיזה כלא סדרו לו (אהממ אף אחד במשפחה לא שם לב שהוא כושי?..)

רייל

New member
../images/Emo6.gif

נכון. וזה מוזר. כי צבע עור כהה הוא תכונה דומיננטית אז הילד היה אמור לפחות להיות קצת שחום. (מי הקשיבה בביולוגיה בשנה שעברה, מי?!+_+)

nick at noon

New member
למה "סוף סוף"

כבר שני אנשים ציינו שסוף סוף הרמוני קיבלה תמונה וקרדיט בפתיח. היא בסך הכל הייתה באיזה 15 פרקים בנתיים. לורן היה בהרבה יותר פרקים לפני שהוא קיבל קרדיט. שלא לדבר על טארה! חוץ מזה שהרמוני הייתה בערך באותה כמות פרקים בבאפי. זה שהרמוני קיבלה קרדיט ראשי באנג'ל זה פחות הגיוני מאשר אם היו נותנים לאנדרו בעונה האחרונה של באפי.

lavender4

New member
אדם בולדויין מפיירפליי

שנקרא שם בשם ג'יין, הוא אכן זה שמשחק את המחליף של איב, והוא שחקן מצויין אם יורשה לי לומר...

g a g a

New member
אני מתביישת לשאול את זה אבל

אשאל בכל זאת [כי לא הביישן למד
] : מהי המהות של הגיגהנום הזה? כלומר, בכל פעם שהאישה הבלונדה ההיא מבקשת מהבעל ללכת למרתף להביא לה נורה קטנה, מה בעצם קורה? גאן/לינדזי חוטפים מכות מהשד סאדו-מאזו? [כל הזכויות שמורות לספייק הענק
]. והאם זה יום כזה שחוזר על עצמו כל פעם? האדם שכלוא שם [לינדזי/גאן] זוכר את מהלך היום או לא? ובינתיים, הבונוס השבועי:
תמונות

רינת4

New member
מה שבדיוק קורה שם...

ואני מודיעה על ספוילר בכל מקרה כי אני לא זוכרת בדיוק כמה התגלה בפרק הזה אם כי אני חושבת שהכל כבר ידוע... כל פעם מחדש עוקרים את הלב שלו והוא אמת ביסורים. ואני חושבת שהוא די זוכר מה שקורה שם כי כמו ששמת לב, גאן לא שש כל כך לרדת למרתף להביא את הנורית ל"אשתו" החדשה...

למעלה