Angel-Soul Purpose 5X10

../images/Emo41.gif Angel-Soul Purpose 5X10 ../images/Emo41.gif

MAN AT CLUB A guy like you, whiling away his time in some cheesy downtown strip dive. Look like somebody who's feeling kinda lost. SPIKE Is that right? Funny, thought I knew exactly where I was. (points at the sign over the stage) Place called the Peppermint Stick. (points at the pole dancer) Prima ballerina up there's Sunshine. Though I'm fairly certain that's not her real name.
GUNN We open a can of Machiavelli on his ass. HARMONY (rolls her eyes) It's Matchabelli, Einstein, and it doesn't come in a can. GUNN Is he in? HARMONY Is who in?
ANGEL (flips through the file) Uh-huh... So are we doing this because it's right... or because it's cost-effective? GUNN Uh, well, a little of both actually.
GIRL (stands, incredulous) Thank you! Thank you! That thing was gonna kill me! SPIKE Well, what do you expect? Out alone in this neighborhood? I got half a mind to kill you myself, you half-wit. GIRL What?! SPIKE I mean, honestly, what kind of retard wears heels like that in a dark alley? Take 2 steps, break your bloody ankle. GIRL I was just trying to get home. SPIKE (pushes her shoulder, ushering her down the alley toward a lit street) Well, get a cab, you moron. (calling after her as she walks away) And on the way, if a stranger offers you candy, don't get in the van! (under his breath) Stupid cow.
WESLEY Harmony, I need you to run these to accounting. Tell them it's about the warlock situation. HARMONY I'm not allowed to talk to accounting without Angel's approval. I accidentally authorized a few bath-of-the-month subscriptions. On accident.
ALL Speech, speech, speech, speech! SPIKE (smiling modestly) Well, this is, uh... Thank you, everyone. Um...I don't know what to say. (laughter all around) I'm just a... working-class bloke fulfilling his destiny. It was nothing, really.
FRED Maybe we should call him, check in? HARMONY Act like we care? Good plan! (picks up the phone and dials) It's ringing.

amir 100

New member
מה שלינדזי אמר לספייק

לינדזי אמר לספייק משהו על שפעם הראשונה שלו אנג'ל לא הצליח להציל את הבחורה, על מה הוא מדבר ?

Bruce Wayne

New member
על הפרק פיילוט.

אנג'ל נכשל להגן על בחורה בשם טינה מאדם בשם ראסל (שהתגלה מאוחר יותר בתור ערפד). הוא הגיע מאוחר מדי, ומצא את הגופה שלה. (מה שהוביל מאוחר יותר לסצינה מעולה בה אנג'ל מעיף אותו דרך חלון המשרד שלו, כשהוא כמובן נשרף מאור השמש)

nick at noon

New member
ובאותו חדר

שממנו אנג'ל דחף את ראסל ישב לינדזי שהיה באותו זמן העורך דין של ראסל.

dudi gun

New member
שאלה

זה היה הפרק שקודיליה פגשה אותו במסיבה ושמישהו בא לאנג'ל ואמר לו שהוא צריך להיות כוכב קולנוע?

dudi gun

New member
אוקיי

עכשיו אני בטוח שהתחלתי לראות מהפרק הראשון ולא מהשני.

פרק טוב מאוד.

פרק עם קטעים הזויים ומשעשעים מאוד. התפתחות בנושא של לינדזי, והמאבק הפנימי של אנג'ל למצוא את הדרך הנכונה. פרק שאותו גם ביים דיוויד בורינאז, ואני חייב לציין שהבימוי היה מעולה (כשראיתי לראשונה ציפיתי למשהו משמים), אבל היה באמת מעולה. ההתחלה הייתה מעולה. כאילו אנו חוזרים ל"דסטני" לסצנה שבה ספייק שותה מן הכוס. הקטע שהמצלמה נעה חצי סיבוב במהירות היה מעולה. מה שיפה גם שהפעם צילום הקטע נעשה מצד ימין (אז היה מצד שמאל). וכמובן גם התגובה של ספייק שונה. והקטע שבו אנג'ל נשרף היה מעולה. כל הסצנה במועדון חשפניות עם ספייק ולינדזי היה משעשע ביותר. ספייק היה קורע. הרמוני הייתה משעשעת ביותר כשווסלי וגאן התווכחו והרמוני "ירדה" על גאן. אני אוהב את העיסוק בעונה הזו בהתחבטות של אנג'ל לגבי העבודה. היה חזק שהוא אמר לווסלי לא להגיע "איזור אפור". אני חייב לציין שכל התוכנית של לינדזי שמציג עצמו כדויל וחזרה על הסיפור של אנג'ל מצויינת. ואז אחד הקטעים הקורעים בפרק. ספייק מציל את הבחורה הראשונה, ואז יורד עליה וקורא לה "מפגרת" "מטומטמת" "פרה טיפשה" כי היא הולכת בסמטה אפלה. פשוט ענק (מעין פרודיה על כל ז'אנר האימה). הקטע שווסלי שואל את פרד אם הם יכולים להתנקש מרחוק בלי להותיר עקבות, ואז פרד מסבירה בצורה כל כך חיננית וחמודה העלה חיוך על פניי (פרד הייתה ממש מתוקה בקטע הזה). היה משעשע שאנג'ל אמר שלהרוג את כולם וזהו. ההזיה שבה ווסלי בא להרוג את אנג'ל, הייתה מעולה. החוסר תועלת שאנג'ל מרגיש התבטאה יפה פה. הסצנת קרב של ספייק עם שני הערפדים הייתה מעולה! בימוי מצויין. כל הקטעים האלו של הרמוני עם ווסלי, כשהיא אומרת לה שהיא צריכה לומר כל דבר לאנג'ל וכו' היה משעשע (כמה טוב שיש הרמוני). כל ההזיה שבה פרד מנתחת את אנג'ל הייתה מעולה וקורעת ביותר. היה יפה שהמיטה פתאום באמצע המעבדה, הקטע עם האיברים היבשים ובלי דם היו משעשעים, קטע ענק היה עם הדוב שמגיח לשנייה. והקטע שהנשמה זה בעצם דג מת בקערת מים היה משעשע. הקטע שווסלי קורא את התיאור של ספייק היה משעשע ביותר, שהם ציטטו את ספייק מזמין מישהי לשתות משהו ולשמוע סקס פיסטולס. ההזיה שבה אנג'ל רואה את ספייק ובאפי עושים את זה הייתה מעולה ומשעשעת. אהבתי את הקטע בהזיה שפרד רואה את אנג'ל יחף, ואז אומרת שגם לה לוקח כמה ימים לחזור לעצמה. זה היה משעשע. המסיבה לכבוד ספייק במשרד הייתה משעשעת (היה נחמד לראות את ווסלי שוב עושה הבעות קומיות). הקטע שאנג'ל פתאום לובש בגדי פקיד וכו' היה מעולה. קצת משעשע לראות את ספייק יורד על גאן ו-ווסלי ובאמת אומר להם שהם לא טובים מספיק בשבילו מכדי שהוא יצטרף. היה גדול שפרד הציעה להרמוני להתקשר לאנג'ל, והרמוני אמרה שלהעמיד פנים כאילו איכפת להם זו תוכנית טובה. ההזיה עם לורן הייתה מעולה. הקטע שבו אנג'ל לא מצליח לשיר, ביטא מעולה את זה שאנג'ל מרגיש חלול לחלוטין. לא יודע למה, אבל הקטע שבו אנג'ל הורג את היצור הקטן, קרע אותי מצחוק (זה היה מגעיל ומגניב כל כך). אם ההרגשה של אנג'ל שספייק תפס לו את המקום וההזיות זה לא מספיק, ספייק באמת מציל לבסוף את אנג'ל. היה משעשע שספייק אמר לו "Just helping the helpless" הסיום היה מעולה! אנג'ל מתעמת עם איב. היא אומרת שיסתכל בתוך מעגל האנשים הקרובים לו. והשוט האחרון של אנג'ל והגנג מאחוריו היה מצוין.

g a g a

New member
בפרק הזה אהבתי רק את הסצנות

עם ספייק (נו טוף וגם הסצנה שפרד מנתחת את אנג'ל היתה פשוט מעולה). כנראה שציפיתי ליותר מדיי מהפרק הזה [חשבתי שבגלל שדיוויד ביים אותו יהיה מעניין בצורה יוצאת מן הכלל]. אני עדיין ממורמרת מכל סצנה עם איב. כמה שהיא מעיקה...אלליי
למעוניינים:
סיכום ארוך לפרק
תמונות מהפרק

spidey 82

New member
לא אהבתי את הפרק במיוחד, אבל הוא

ממשיך את קו העלילה של "אנג'ל חסר ביטחון לגבי התפקיד שלו והנוכחות של ספייק רק מחזקת זאת" בצורה טובה. לינדזי מתחזה לגורם שמחפש את המושיע החדש בספייק היה התייחסות נחמדה לפרק הראשון בסדרה (הוא הזדהה בפניו כדויל, אז זה היה ברור למדי...). בעניין ההזיות של אנג'ל: לדעתי הרעיון הושפע ישירות מהסיפור Superman: For The Man Who Has Everything של אלן מור ודייב גיבונס, שהתפרסם לפני כ-20 שנה. ביום ההולדת של סופרמן, באטמן ו-וונדר וומן מגיעים למבצר הבדידות שלו ורוצים להפתיע אותו. הם מוצאים אותו במצב קטטוני כשיצור לא מזוהה מחובר לחזהו. בזמן שהם מנסים לשחרר אותו, הוא חווה הזיות.

rds15

New member
פרק טוב, מאוד אפילו.

הבימוי בפרק הזה היה מעולה, ממש מעולה. לינדזי
איך הוא מעז לשאת את שמו של דויל לשווא?! ובכלל, החזיון שלו נראה כל כך מזוייף. העדפתי אותו כעורך דין מתוסכל. ההזיות של אנג'ל -
. הדוב, הפיה הכחולה, הקטע עם לורן, מעולים. לינדזי אמר בפרק הזה את הסיבה שאני כל כך לא אוהב את ספייק. הוא דואג רק לעצמו, כל מה שהוא עושה נועד לשרת אותו, או להרשים מישהי.

necky

New member
סוף סוף נזכרתי מאיפה...

השם הזה דויל מוכר לי חבל על השחקן הזה עכשיו אני נזכר בפרק הפרידה שלו עם הפרסומת שלו בסוף ואנג'ל וקורדיליה יושבים ורואים את זה

nick at noon

New member
קצת טריוויה

באפי בפרק היא כמובן לא באמת שרה מישל גלר, אבל השתמשו בקול שלה בשני משפטים: Every time I say the word prom, you get grouchy. Can you say jumping the gun? I kill my goldfish. שניהם משפטים שבאפי אמרה בפרק The prom בעונה 3 של באפי בשיחה שבה אנג'ל נפרד ממנה. באותו פרק אנג'ל בסוף רוקד באפי בפרום (למרות הפרידה). הקטע הזכור ביותר בפרק הזה הוא שבאפי מקבלת את פרס Class Protector מהכיתה שלה עם הנאום של ג'ונתן. חוץ מזה בפרק הזה פוגשים בפעם היחידה את אח של אנדרו, מגלים שקורדיליה ענייה, מגלים שאנג'ל מתכוון לעזוב את סאנידייל, יש דייט ראשון של אניה וזאנדר. גם ווסלי נמצא בפרקאבל לא עושה הרבה. ובהקשר גדול יותר לפרק הזה של אנג'ל גם בפרק ההוא רואים חלום של אנג'ל. בחלום ההוא הוא מתחתן עם באפי ואז כשהם יוצאים מהכנסייה לאור באפי עולה באש.

Rose131

New member
היה פרק ממש טוב../images/Emo29.gif

שהדבר הזה טיפס עליו ונטפל לו על הבטן זה היה כלכך נוראי.. הרגשתי כאילו זה כואב לי:S והקטע שהיא מנתחת אותו היה גם נוראי אבל דיי משעשעD: אבל לא הבנתי למה לינדסי שלח את ספייק להציל את אנג'ל אם הוא רצה שהוא ייתקע כצמח?

rds15

New member
כנראה כדי לערער את אנג'ל עוד יותר.

לגרום לו לחשוב שמה שהוא עושה זה סטייה מהמטרה שלו, שהוא לא באמת משנה את W&H, ככה שספייק צריך להתערב ולהפוך לגיבור שמציל את חסרי הישע. ככה אנג'ל יהיה עסוק במה שהוא יודע לעשות הכי טוב[לשבת עם מבט מדוכא בחדר חשוך], ולינדזי יוכל לעשות מה שזה לא יהיה שהוא מתכנן.

City Of Angel

New member
../images/Emo41.gif בשביל הנשמה ../images/Emo121.gif

חח אהבתי את התרגום של השם.. ממש רסטלס של "אנג'ל" בגדול אהבתי את הפרק, אני אוהב את הפרקי הזיות שלצופה כבר אין מושג מה אשליה ומה מציאות, את אנג'ל שנאבק בעצמו בזמן שפרד מוציא לו את הלב (אגוז קשה) ולורן (בתספורת גדולה!) מנגן בפסנתר, מפריע להרמוני לראות את האפוקליסה, ורואה איך ספייק הופך ל"ילד אמיתי" (אחרי שהפך את העולם להרים של סוכר..). ובסוף כמו תמיד, אנג'ל הבלש מפענח את התעלומה בעזרת רמז קטנטן ולא קשור. ספייק שנדחף פתאום לסדרה ממש מציק לי (אבל היה מעולה איך שהוא היה ההיפך הגמור מאנג'ל כשהוא הציל את הבחורה) וגם חשבתי על זה שאנחנו כבר בפרק 10 ועדיין לא הבנתי כלום מהעונה הזאת: מה אנג'ל והחבורה עושים שם? עובדים בשביל השותפים הבכירים (כלומר - השטן) או נגדם? נלחמים ברעים או מנסים להיות המנהיגים שלהם? נראה שספייק צודק - אם בהתחלה חשבנו שהחבורה תיקח את "וולפראם אנד הארט" כדי להשתמש בכוח שלה לנקות את העיר מיצורים מרושעים, כל מה שמעניין אותם כרגע זה איך הם מרוויחים יותר ויוצאים טוב מכל דבר. כנראה שמקום כזה באמת משנה אותך.

AssafR

New member
תודה! התרגום הוא שלי ../images/Emo189.gif

גיא (המכונה גיאחה) ומתרגם את אנג'ל, נוהג לעתים להתייעץ עם הכותבים בפורום באפי של "מסך מפוצל". הוא ביקש הצעות, וקיבל את זו שלי. איזה כיף!

למעלה