Angel 4x20 - Sacrifice

../images/Emo41.gifAngel 4x20 - Sacrifice ../images/Emo41.gif

פרק מספר 86 "הקרבה": חופשיים מהכישוף של ג'זמין, אנג'ל, ווסלי, גאן, פרד ולורן בורחים לביוב בשביל מקלט עד שמפלצת מרושעת בעלת זרועות תמנון, שמחזיקה במידע על ג'זמין, חוטפת את ווסלי. קישור לתקציר של הפרק כרגיל בתחתית הדיון... והציטוטים: Female Radio Announcer: "In related news, the L.A. Archdiocese has stated to the press that it will remove all false idols from its churches, replacing them with images of She Who Walks Among Us. Way to go, Catholic Church." Lorne: Speaking of moot, what about us? Anyone else feel like the last feisty wife in Stepford? Jasmine: Every moment that passes, I grow closer to my followers. I feel what they feel; I see what they see. We're fusing together like the cells of a single body. They're my eyes, my skin, my limbs, and if need be, my fists. Lorne: (re: gas station) Oh, I don't know, kids. That's a whole lot of pod people. Angel: Well, it's better than the last three places. We won't make it out of the city without any gas. Gunn: So that's our big plan? Just keep running? Lorne: I hear good things about Belize. Angel: If we don't gut ourselves and burn out everything inside that gives her power over us, then we're lost. Lorne: I hate to say it, Dr. Pep, but I've been lost for, like, two hours. Wesley: Seems strange now. A being of her immeasurable age. You think she'd already have a name. Lorne: Well, maybe it was embarrassing, like Hester or Peanut. Angel: It's okay, they're not under her power. Randall: Her who? Gunn: We'll ask the questions. Wesley: Angel, are you sure? Angel: Well, they're not exactly fighting like a well-oiled, mind-controlled army of love, are they? Fred: (to Randall) It's weird, really, us running into you like this. I mean, we-- we're professional monster killers. Or we were. Angel: Are, Fred. We are. (picks up sword) Randall: Hey, that belonged to Tommy. Angel: Well, now it belongs to me. Let's go get professional on this evil-son-of-a-bitch's ass. Gunn: Heard that. Creature: (re: Jasmine) We loved her first! Wesley: And how does your kind define love? Creature: Same as all bodies, same as everywheres. (pauses) Love is sacrifice. Creature: (with contempt) Ah! You creatures. Throwing your names all over all the time! That's why you're so weak. Too many are knowing your names. Takes your power away. Creature: I just messenger from the ones who love truly. Angel: Well, then, I guess it's time to shoot the messenger. Or, you know, chop the messenger into little bitty pieces. Whatever. מקווה שנהניתם מהצפייה והינכם מוזמנים להגיב

kittycatbone

New member
פרק מעולה../images/Emo99.gif

הסוף, כשג'סמין ככה צוחקת ומקבלת חתכים בלי הפסקה, ממש שטני ומפחיד כזה
וחשבתי על משהו!
עד סוף עונה 5 כשפרד וגאן דיברו שם בתעלות ביוב, על מה שהם עשו, ושהם הרגו וזה.. אז פרד בדיוק אמרה i'm not going to be a shell! או משהו בסגנון.. וזאת בדיוק אותה מילה, שבה השתמשו בתור מה שהיא שימשה לאיליריה ומתה ממנו
ממש אירוני ועצוב
אני תוהה אם זה סתם צירוף מקרים או לא..

The Raver1

New member
חתיכת פרק...

סוף סוף זה מתחיל להרגיש כמו סוף עונה... היו כל כך הרבה קטעים טובים בפרק שיקח הרבה יותר מדי זמן בשביל לדבר על כולם, אבל צמרר אותי במיוחד שג'סמין צחקה דרך מת'יו... וגם העולם החדש היה די פתטי, סתם הרבה אפור:p

פרק טוב מאוד וממש מותח.

ההתחלה הייתה טובה. אהבתי שמיד אנג'ל אמר לשאר לצאת. כל הקטע שאנג'ל הצטרך להכות שוב ושוב את קונור היה מצויין (קונפליקט שחוזר לע עצמו בפרק). בעצם אנג'ל מקריב את הבן שלו למען השאר. היה גדול שקונור נפל על השמשה ואנג'ל זרק אותו. קטע מצויין. הקטע עם הרדיו היה משעשע. היה יפה שג'סמין ריפאה את קונור. היה גדול שהאיש בתחנת הדלק התחיל לדבר בקול של ג'סמין, ואנג'ל אמר שזה חדש. היה גנוב שהילדה דיברה וגאן אמרה שזה באמת נהיה קריפי. רק אותי הגעיל הצחוק "המרושע" של ג'סמין? לא מחמיא ממש לג'ינה. אהבתי בעצם את הרעיון שפרד מתגעגעת לקורדי, אבל אנג'ל אומר לי שהיא צריכה לשכוח. זה מתחבר לעונה ה7 של באפי. שבשביל לנצח במלחמה, להציל את השאר, צריך להשאיר אנשים מאחורה, ולחשוב בצורה קרה. די הגעיל אותי שג'סמין אמרה לקונור להשאיר אותה לבד עם אמא שלה (קורדי), בכלל כל מערכת היחסים הזו פשוט מזעזעת. אהבתי שעדיין החבורה מתגעגעת לג'סמין (שווסלי התחיל לדבר עליה שוב..). הצחיק אותי שגאן הכיר את הבחור. לא יודע למה. הכאפה שהוא נתן לו בראש גם הצחיקה אותי. ג'סמין מעלימה את קורדי. אהבתי שלא ציינו לאן. שוב הראו כמה אנג'ל צריך להיות קר. שמת'יו הילד הקטן ניסה לדבר עם אנג'ל, ואנג'ל פשוט היה אדיש ומגעיל. הקטע שבו ג'סמין לוקחת את "הכאב" מקונור היה יפה. הצילום היה מצויין בקטע הזה. ההערה שפרד אומרת לאנג'ל שהחבורה היא חבורת ילדים. ואנג'ל עונה בקרירות שזה מגדיל את המספר. שוב מצביע על הנקודה שחוזרת שוב ושוב בפרק הזה. היה קטע יפהפה שהיצור חטף את גולדן ואנג'ל ריחף למעלה וגם כשהוא חזר הצילום היה יפה. סצנה מצויינת. אני חייב לומר שהיצור הזה הוא מהאהובים עליי עד כה בסדרה. פשוט קרע אותי. הדיבור טיקים, ההומור המשעשע, והחזרה על המשפט שהם אהבו את ג'סמין קודם. והצצחיק אותי גם שווסלי בכלל לא פחד ובעצם היה רק סקרן לגבי היצור. היה גדול שגאן התעצבן שפרד הזכירה עכברושים. זה בדיוק כמו אניה והפוביה שלה מארנבים. הקטע שבו לראשונה בעצם פרד וגאן מתמודדים עם זה שהם הרגו אדם. היה טוב, הגיע הזמן ולא שכחו את זה. ורק לחשוב שכך באמת התנהגה פרד המתוקה זה מוזר. הצחיק אותי שלורן ניסה להסביר לילדים שאנג'ל הוא בסדר. קרע אותי שהוא דיבר על דם חזירים ועל "כשר" וכו', זה היה משעשע. הקטע שבו ווסלי מדבר עם היצור, תוך כדי שהיצור מטפל בערפד היה ענק! כל הרעיון שבעצם למילים יש כח. ה"שם". ושהערפד התחיל לדבר, אני נקרעתי לגמרי מצחוק. היה גדול שהוא חתך לו את הלשון. וכל פעם התעצבן על ווסלי בגלל שהוא מדבר יותר מדי. ממ היה קשה לראות את גאן מביא אגרוף למת'יו. אבל שוב זה משהו מוצרך. ובמצב כזה אי אפשר להיות רגישים (שוב הרעיון חוזר על עצמו). המאבק בין אנג'ל לשד היה טוב. נקרעתי שלורן התחיל להסביר לחבורה על כמה כינויי גנאי פוגעים וכו'. היה גדול שגולדן אמר לו לשתוק. הקטע שהילד יתחיל לדבר בעצם בשביל ג'מין היה די צפוי, אבל נו זה היה מוצרך. היה גדול איך שאנג'ל הרג את היצור. ההערות של לורן היו משעשעות לכל אורך הפרק. אהבתי שבעצם קונור הגיע עם חיילים, מצחיק לראות אותו כך. כל הקטע בסוף היה מצויין. אנג'ל היחיד שיכול להיכנס למימד הזה. השאר בעצם מקריבים עצמם. היה יפה שרואים את ג'סמין נחתכת ומיד מרפא כל פצע שלה. נקרעתי בסצנה האחרונה. אנג'ל הגיע. רואה מלא יצורים כמו הקודם, ואומר "Oh Hell". הסיום מזכיר הסצנה שבה באפי רואה את כל הערפדים בחיזיון שהיא מקבלת "מהצופים" המקוריים.

g a g a

New member
אהבתי את הנקודות שהעלית ../images/Emo13.gif

לא את הכל, אבל רובן :) בייחוד : קרע אותי שהוא דיבר על דם חזירים ועל "כשר" וכו', זה היה משעשע + היה יפה שרואים את ג'סמין נחתכת ומיד מרפא כל פצע שלה. נקרעתי בסצנה האחרונה. אנג'ל הגיע. רואה מלא יצורים כמו הקודם, ואומר "Oh Hell". + כל הקריפינס שג'זמין מדברת מתוך גרונם של חסידיה, בייחוד הילדה ומת'יו
ג'יזס... איזו צמרמורת
+ הג'וק הזה שדיבר עם ווסלי פשוט קרע אותי
אני מתה על יצורים כאלה
כמה דוחים ככה משעשעים
אבל אני חייבת לציין שממש לא אהבתי את כל העלילה של העונה הרביעית. אני מאוהבת בעונה הראשונה וגם בשנייה. הדמויות + העלילה היו בשיאן לדעתי. מקווה שהעונה החמישית תצליח לפצות אותי

MoGanC

New member
פרק בסדר פלוס מינוס

עצבן אותי איך שהכל בא בקלות מדיי לקראת הסוף. פתאום מופיע היצור הזה,בדיוק איפה שאנג'ל והחבורה נמצאים ו*במקרה* הוא מהעולם של ג'זמין והוא אומר את *כל* הדברים הנכונים כדי שוסלי יבין איך לעצור את ג'סמין. טיפה קל מדיי. אבל לפחות זה פרק שנותן הרגשה של סוף עונה (לעומת הזוועה שהיתה שנה אח"כ באותו מספר פרק...)

City Of Angel

New member
פרק די רע ../images/Emo4.gif

לא נעים להגיד, אבל כמה שהעונה הזאת מתקדמת היא משיכה לא להראות כמו כלום. ג'אזמין זאת דמות די פתטית, שאחרי 3 פרקים אנחנו עדיין לא מבינים מה הקטע שלה מה היא רוצה, ומה לעזאזל הקשר שלה לחיה ולאנג'לוס שעשו עד עכשיו את העונה הזאת. אישית אני לא הבנתי מה הבחורה (הדי מכוערת) הזאת מזיקה למישהו. פרק לא משהו, החבורה ממשיכה, ובמקרה-במקרה מגיע בטעות לאיזה שד שמגלה להם בערך איך אפשר להגניע את ג'אזמין. אהבתי את הקטע שהשד כיסה את האוזניים ושר כדי לא לשמוע את ווסלי, ושמתיו יצא מהביוב וגילה שהשמש כבר יצאה (כמו האנשים האלה שמתחבאים ממלחמות ולא יודעים שהן נגמרו). היה ממש קריפי איך שג'אזמין דיברה דרך מתיו המחייך.

מה לא מובן לגבי ג'סמין?

כדי להיוולד מחדש, היא הייתה צריכה לבצע מספר מהלכים. סקיפ עבד בשבילה, הוא כאילו הפך את קורדי לחצי שדה, ולאחר מכן לישות נעלה, וזאת בכדי שג'סמין תוכל לעבור דרכה. החיה, הסתרת השמש, והחזרת אנג'לוס, היה בשביל להסיח את תשומת ליבם של הגנג מההיריון של קורדי והקשר עם קונור, ובכך יכלה ג'סמין להיוולד. איך היא מזיקה לאנשים? אה? סתם היא רק אוכלת כמה אנשים בבת אחת. ומשהו קטן כמו להעלים רצון חופשי מן העולם, כולם עבדים שלה, הכל מזוייף ולא אמיתי. הדמות ממש לא פתטית. הרעיון פה הוא: האם שווה לחיות באושר לא אמיתי ומזוייף ולאבד את חופש הבחירה, רק כדי להרגיש טוב כל הזמן? האם שווה להיות מסוממים כל הזמן כדי לא לחיות בעולם האמיתי?

City Of Angel

New member
או.קיי...

חתיכת הסחה.. ואיך ה-PTB קשורים לעניין? מי הייתה הדרלה שדיברה אל קונור לפני שג'זמין נולדה? יש פה כמה דברים לא ברורים..

kittycatbone

New member
מי הייתה הדרלה?

אם אתה מתכוון להגיד שאתה לא יודע מי זאת.. אז ברור שלא תבין את כל היופי של העניין כשלא ראית חצי מהסדרה..

City Of Angel

New member
לא נו אל תהיו אבלות..

אני יודע מיזאת דרלה התכוונתי מי איך בתוך מתה היא הופיע פתאום כשרק קונור וקורדיליה יכלו לראות אותה. סביר להניח שזה היה מין קונפליקט שטן-מלאך בראש של קונור שקורדי-ג'אסמין יכלה להציץ לו עם הכוחות שלה, אבל לא צריך לפסול את האפשרות של הרוע הראשון, שבא להרוס את האפוקליסה שמפריע לאפוקליפסה שלו. אל תשכחו שהראשון הוזכר בעונה 4 של אנג'ל כשהאסירה נסתה לרצוח את פיית' אם סכין מכושפת, אבל זה כנראה משהו שלעולם לא נדע בטוח. יש הרבה דברים כאלה באנג'ל...

kittycatbone

New member
זה נכון..

למרות שלפי מה שאני זוכרת (אבל ראיתי את הפרק לפני הרבה זמן כי בערוץ 3 פיספסתי אותו...) אז רק קונור יכל לראות את דרלה, קורדיליה רק ניחשה שהוא רואה אותה. כלומר היא הניחה שהיא זאת שמפריעה לו בדרך או משהו כזה... בקשר לראשון, יש מצב שזה באמת הוא, אבל אני חושבת שיש שתי סיבות למה רוב הסיכויים שלא: סיבה ראשונה, בין באפי לאנג'ל בעונה הזאת במיוחד, לא ממש עושים קישורים אפילו קצת של שתי הסדרות. הרוע הראשון בא והורג מלא פוטנציאליות בכל העולם- מה שאומר מן הסתם שיש כמה וכמה כאלו שבאות בלוס אנג'לס. אבל באופן מסתורי לא מזכירים את זה אפילו טיפה באנג'ל. ולהיפך, במשך מספר שבועות השמש בלוס אנג'לס- עיר שהיא די *מאוד* מרכזית, נעלמת. הייתי חושבת שהיו מזכירים את זה בחדשות ברחבי העולם אם כזה דבר היה קורה, כלומר שבסאנידייל אי שם בקליפורניה רוב הסיכויים שהם היו שמים לב שדבר כזה קרה. הקיצר, גם פה וגם שם מתרחשות אפוקוליפסיות גדולות, ולא אפילו ניסו להראות איזה רפרנס קטן, כך שג'וס באמת ייתכוון פתאום שהביג באד מבאפי מגיע לאנג'ל, זה די סיכויים קלושים. סיבה שנייה, מה בדיוק האינטרסים של הראשון יכולים להיות כאן? דרלה באה לקונור, ומנסה להניע אותו מלרצוח נערה חפה מפשע בשביל איזה קסם אפל שיגרום ליצור מוזר שתוך מספר ימים גדל בתוך בטן של אישה שאפשר לראות שהיא לא ממש מתנהגת כעצמה יוולד. האם הגיוני שזה יהיה המניע של הראשון? למנוע ממנו לעשות מעשה, שנראה כטיפשי ביותר, ואם הוא לא יעשה אותו זה יהיה טוב
רוב הסיכויים שדווקא זה כוח טוב, כמו הPTB שמתערב ושולח בגלל זה את דרלה. הדבר היחיד שטיפשי בזה זה שיפה מאוד שהם ניזכרו להתערב ולעזור. ועוד בדבר הכמעט חסר משמעות הזה שהסיכויים שזה יצליח לשכנע את קונור הם די קלושים..

rds15

New member
מה שנורא הפריע לי

זה שגם התעלמו מהעובדה שהשמש נעלמה מעל LA וגם התעלמו מכל מה שקורה עם ג'סמין. הרי סאנידייל וLA נמצאות בקליפורניה, ואם ג'סמין שולטת בכל המדינה[כמו שהיא אמרה בפרק] הייתי מצפה לאיזה רפרנס קטן על זה, גם אם זה לא בדיוק חשוב לעלילת העונה השביעית.

talrv

New member
../images/Emo45.gif

כמו שכן היה רפרנס לרוע הראשון כשניסו להרוג את פיית' בבית הכלא. טל. (חולה)

kittycatbone

New member
הוי וואלה../images/Emo12.gif

על זה לא חשבתי..
לפחות הזכירו את זה טיפונת איכשהו

kittycatbone

New member
אגב,

אם גם חושבים על זה, זה בטח גם כי פיית' הייתה אמורה לעבור לבאפי אחרי שהיא התארחה באנג'ל... אז אולי בגלל זה רצו לקשר קצת...

הייזל

New member
בערך בזמן שג'סמין

משתלטת על כל קליפורניה, סאנידייל מתרוקנת מאנשים. ב"באפי" טענו שזה בגללשאנשים קולטים שהסוף קרב אבל באותה מידה זה היה יכול להיות כוח המשיכה של ג'סמין. בכלל בגל לוחות הזמנים המשונים של שידורי הסדרות הם לא יכלו להזכיר משהו מאנג'ל בבאפי. אם הם היו עושים את זה הם היו עלולים לספיילר משהו לצופי אנג'ל.

City Of Angel

New member
וואלה לא חשבתי על זה...

אין שום קשר ביחן האפוקליפסות זה ברור, אבל זה "תירוץ" הגיוני שההשפעה של ג'אסמין לא הגיע לסאנידייל, כי כבר לא נכנסו לשם אנשים.

למעלה