Angel 4X19 - The Magic Bullet

no problem

New member
כן. דברים רעים למטרה טובה.

אנג'ל עשה כמה כאלה בעצמו. לא? ולא לשכוח שאחרי שג'סמין מגיעה היא עוזרת לאנג'ל לחסל את הערפדים בלוס אנג'לס. אם הייתי רוצה הייתי יכול להגיד שהיא עשתה דברים רעים כדי שהיא תוכל לגרום לדברים טובים לקרות. עדיין, אלפי האנשים שמתו כדי שתגיע ואחרי שהגיעה שווים את מליוני ויותר האנשים שלא מתים בזכותה וכל אלה שיחיו חיים טובים בזכותה. פרד סובלת, נכון, אבל כל השאר שמחים. זה עולם טוב יותר מזה הקיים. לדעתי בכל אופן. הרוב סובל. ואין לו זכות בחירה בנושא.

c o n n o r

New member
בכלל לא...../images/Emo58.gif

אי אפשר למנוע רוע על ידי ביצוע רוע. ג'סמין רצחה אנשים חפים מפשע כדי למנוע קצח של אחרים אבל לאככה עושים את הדרך הזאת ואנג'ל יסביר לה את זה בפרק שהיא תובס. ואי אפשר לעבוד לפי המחשבה שאפשר להקריב כמה אלפים כדי להציל מליונים לג'סמין אין את הזכות לקבוע מה יהיה יותר טוב לאנשים כל אדם קובע את גורלו. ואם ג'סמין עשתה את הכל לטובת כולם למה היא לא מראה את הפרצוף האמיתי שלה ונותנת לאחרים לאהוב אותה מבחירה שלהם. ואם אני לא טועה בפרק לפני האחרון של העונה שכול לוס אנג'לס יצאה מהכישוף ג'סמין אנרה לאנג'ל בעצמה אם לא הצלחתי בדרך הזאת פשוט נשמיד את העולם בדרך הרגילה.

קידבו

New member
צודק ../images/Emo58.gif

בכל הבלאגן והתוהו ובוהו ששרר היא הלכה והתחילה להרוס דברים, וכמובן ניסתה להרוג את אנג'ל עד שקונור הגיע. she is EVIL(!!) to the bone כל הקיום שלה מרושע, כל המטרה שלה מרושעת, כל מה שהיא מרושעת. ואמרו את זה. או לפחות יאמרו את זה. פספתי פרק אחד או שניים בשידור עכשיו בערוץ 3.

no problem

New member
אי אפשר למנוע רוע ע"י ביצוע רוע?

מאיזה אגדת ילדים יצאת? אולי גם "אי אפשר לגרום לרוע תוך עשיית טוב"? אפשר ועוד איך להקריב אלפים בשביל להציל מליונים. בעונה השביעית באפי חוזרת בה מדברים שאמרה בעונה החמישית ואומרת שהיא כן הייתה מקריבה את דון בשביל להציל את העולם. אתה חושב שבאפי לא הייתה מקריבה אלפים בשביל להציל מליונים? אני חושב שהיא הייתה מקריבה.

talrv

New member
אי אפשר להגדיר את ג'סמין כרעה.

ואני דווקא מסכימה איתך על קיום הדילמה. אי אפשר להגיד היא הרגה ככה וככה אנשים בגשם של אש אז היא רעה. כל הקטע שזה הרבה יותר מזה. זה לא רק עיסוק בטוב ורע, זה עיסוק בחופש הבחירה של אדם. ואני ממש התלבטתי בתוך הדיון הזה, כי יש לי הסתייגויות מכל צד. מצד אחד, כל מה שבנאדם מחפש בחיים זה אושר, ואם יש אפשרות למצוא את האושר הזה, בלי דאגות ויחד עם זה לא להיות צריכים להתלבט מה לעשות ולחשוב בעצמך, אז אולי זה לא כל כך רע. מצד שני, איזה משמעות ומטרה יש לחיים שכל הקיום שלך סובב סביב האושר המזוייף והלא אמיתי והתקווה הזאת שהכל יהיה יותר טוב בהדרכתה של אלה.
לפרקים הבאים.. בפרק הבא כשאנג'ל עובר לעולם אחר רואים עולם שהוא לא טוב, שהוא חסר הכוונה, שהוא עולם גיהנומי. לטעמי, זה אחד הניסיונות של היוצרים בכל זאת להוציא את ג'סמין כרעה. כמו שהראו שהיא אוכלת אנשים. כדי להבהיר לאנשים שחופש הבחירה הוא הדרך הנכונה לדעתם, ושזה רע לא לתת לאנשים אותו. טל.

no problem

New member
מה חופש בחירה?

אנשים מתעקשים שתהיה להם חופש בחירה והם מוותרים עליה כל הזמן לפעמים מרצונם ולפעמים לא מרצונם. לפעמים לטובתם ולפעמים לרעתם. אין בחופש בחירה משהו קסמי, ראוי, רצוי.ג'סמין מעניקה אושר. לטעון שהוא מזויף היא טענה הדורשת הוכחה. אולי יש הוכחה שלא שמתי לב אליה. להזכירך, רוב העולם המסריח הזה מחפש מטרה ומשמעות תחת הדרכה של אל או אלים אלו או אחרים. גם האושר שיש להם הוא מזויף? אחד הדברים שעניינו אותי היא העובדה שלפרד אין דרך חזרה. רק קונור חסין. פרד יצאה מתחת להשפעתה של ג'סמין ואפילו אם תרצה אין היא יכולה לחזור "לחסדה". אני חושב שהנקודה של בחירה חופשית שג'וס מנסה להציג הייתה יותר חזקה אם ג'סמין הייתה יכולה להחזיר את השה התועה לעדר אבל פרד ואח"כ אנג'ל והיתר היו מסרבים. איך שזה עכשיו נראה כמו מלחמת אין ברירה שמחליש את עניין הבחירה. אני חושב שזה היה עוד יותר חזק ונתון לוויכוח אם ג'סמין לא הייתה אוכלת בני אדם. היה יותר מעניין. אבל מה אני יודע? הא?

קידבו

New member
ראית את ההמשך בכלל? ../images/Emo58.gif

בהמשך מגלים שקונור בכלל לא הרגיש את האושר הזאת. הוא לא יכל לחזור לאושר כי הוא לא חווה אותו בכלל. הוא תמיד ראה את הפנים האמיתיות של ג'זמין. היא ה"בת" שלו, היא מהדם שלו אז הוא תמיד היה חסין לקסם שלה, בגלל זה הוא היה כל כך שבור ומעורער בפרק האחרון. והנה טל הזכירה לי את העולם שאנג'ל הגיע אליו, זה עולם שג'זמין שלטה בו, ותראה לאן הוא הגיע, כולו חרב, הרוס ופשוט גיהנום. זאת המטרה של ג'זמין, ככה היא הורסת עולמות. (טוב, אולי אני טועה קצת כי זה מהזיכרון אבל אני זוכר שהיא שלטה בעולם הזה והייתה לה שם בעיה ובגלל זה היא עברה לעולם שלנו כדי לנסות שוב. אנחנו רק עוד ניסוי בדרך שלה לשליטה עולמית. או שאני טועה, לא ממש זוכר.)

no problem

New member
../images/Emo58.gif

קונור לא מעורער כל עוד ג'סמין שולטת. רק כשהיא נופלת וקונור מבין שכל מה שהוא חשב שיקרה לא קורה הוא מאבד את זה. למעשה, לא כל כך ברור למה קונור באמת הולך אחרי ג'סמין. ליתר דיוק, למה הוא משתחווה בפניה כמו אנג'ל כשהיא מגיעה ומתעלם ממה שקרה לקורדי. הרי הוא לא מושפע. הוא אהב את קורדי. הוא לא ידע שהיא לא קורדי ולכן צריך להתעניין בגורלה והשטויות שג'סמין מספרת לא עובדים עליו כי הוא לא תחת הקסם של ג'סמין. הקטע הזה לא ברור. לגבי העולם ממנו ג'סמין באה, אני לא ממש זוכר אם היא שלטה בו כמו אצלנו. בנוסף, לא מספרים למה העולם שלה הגיע למצב שלו. יכול להיות שזה המצב למרות שהיא השתדלה למנוע אותו.

talrv

New member
../images/Emo58.gif

חלק מההסברים הניתנים בנושא קונור הם שהוא לא פחד מהפרצוף שלה כיוון שהוא היה רגיל לזוועות. כלומר, יכול להיות שהראייה הזוועתית של הפרצוף של ג'סמין זה מה שעורר את ה"התפכחות" אצל שאר החבורה ופשוט לא היה קיים אצל קונור. אפשרות אחרת היא שקונור ראה מעבר לקסמים של ג'סמין מהתחלה, אך בחר ללכת אחריה בכל מקרה. זה נראה לי טיפה מוזר כיוון שההתייחסות הטובה הפתאומית לאנג'ל ולחבורה היא לא אופיינית לו אם הוא לא נתון תחת השפעה מסויימת, וכמובן ההשתחוות לג'סמין כמו אנג'ל בהתחלה מצביעה על איזה השפעה. ואם זכרוני אינו מטעני, היא שלטה בעולם ההוא כמו בעולם שלנו. כשעדיין (בזמן שאנחנו מדברים!) קיימים שם מקדשים לזכרה. אבל באמת לא מספרים למה העולם שלה הגיע למצב הזה. רק שהיא עזבה אותו. אבל אלה כל יכולה שמובילה עולם למצב כזה..? טל.

talrv

New member
נכון, אנשים רבים מחפשים

משמעות ומטרה תחת הדרכה של אלים. ולכן סביר להניח שאנשים רבים גם היו הולכים בדרך של ג'זמין אם הייתה ניתנת להם האפשרות.. זה לא אומר שאני חושבת שזה טוב. האמת שמציגים את זה ככה, יכול להיות שלג'וס הייתה גם ביקורת על חסידי דת כמו החרדים שלנו או האורתודוקסים הנוצרים. ואושר הוא סובייקטיבי. אבל בצורה שהוצגה ג'סמין, שכל אדם הרואה אותה נהיה מאושר באורח פלא, היא צורה חולנית של אושר. צורה שאומרת שמשהו לא בסדר באושר שהיא מספקת, כלומר, מבחינתי הוא מזוייף. גם ההתנהגות של הפנג גנג אחרי שהם התפכחו מוכיחה לי שיש משהו פגום באושר הזה. הם היו כל כך מדוכאים, כאילו זה היה משהו שמילא אותם, ולא באמת אושר. זאת התחושה שאני קיבלתי מהצגת הדברים. אני גם חושב שזה היה יותר חזק אם ג'סמין לא הייתה אוכלת בני אדם. כי אז אי אפשר היה להגיד היא רעה, היא אוכלת בני אדם. מצד שני אפשר לשפוט אותה לפי כוונותיה, היא טוענת שהיא רוצה אוטופיה, אבל בעצם כל מה שאנחנו רואים זה שהיא רוצה יותר שליטה, ועדיין לא יכולים לשפוט אם היא רוצה אוטופיה או שליטה המונית בבני אדם. טל.

no problem

New member
אולי התפיסה שלך של אושר שגויה.

למה צריך לעמול בשביל אושר? זה נתון? זו אמונה. אני יכול לתת ביקורת דומה על כל מיני סוגי אושר קיימים ומקובלים לכאורה ובנוסף כאשר האושר מסתיים האדם בדיכאון בדומה למה שקרה לפאנג גאנג. לגבי התחושה, אנשים מרגישים שמשהו לא בסדר אם זה לא תואם את תפיסת עולמם ושלנו בהחלט שמה חופש בחירה שמהו חשוב ועליון שבלעדיו דברים אינם בסדר. אני חושב שהיא רצתה אוטופיה ע"י שליטה בבני אדם. גם אני רוצה את זה. אבל המין האנושי טיפש מדי בשביל השיטות המתוחכמות שלי. גם חתולים.

Angelos6

New member
מה?! אני לא מאמין

חשבתי שהיא דמות מרושעת והיא עובדת עליהם כדי להביא כאוס או משהו... אז למה היא רצתה את אנג'לוס אני לא מבין ?!

למעלה