ADP

avivs

New member
../images/Emo41.gifADP../images/Emo41.gif

שלום, אנשים. מה קורה? טוב, אני חושב שעבר מספיק זמן מאז שאלבומה האחרון של טורי יצא, ולכולנו כבר יש כנראה דעה מגובשת עליו. הייתי שמח לשמוע ממכם מה אתם חושבים על היצירה האחרונה של טורי... האם מדובר בנפילה או הצלחה, דיסק שמצליח לחדש או דיסק שמתמסחר... בקיצור, אחרי כל הזמן שעבר, מה פסק הדין לגבי ADP?

boy for pele

New member
בגדול, זה דיסק מעולה.

דיסק חזרה לכושר והדיסק הכי טוב שלה לפחות מאז FTCH. אשתדל לכתוב דעה יותר מפורטת בעתיד הקרוב מאוד.

rfranko

New member
ADP

אני לא יודעת אם אני יכולה לשפוט את האלבומים של טורי לפי כישלון או הצלחה באופן אישי אני חושבת שכל אלבום הוא שלב, מדרגה מנקודה אחת לזו שמעליה. ולכן אני מקבלת כל אלבום. אפילו את YKTR, כי אם היא לא היתה עושה אותו ולומדת ממה שקרה לה שמה כל הקריירה שלה היתה נראת אחרת לגמרי - ולא לטובה. אני לא יכולה להגיד שיש אלבום שאני לא מתחברת אליו, כל אלבום מתאים לי לפאזה אחרת בחיים אבל יש שירים שאני יכולה להגיד שאני לא מתחברת. זו היתה חפירה כללית ולעניינו ADP באופן אישי אני ממש מבסוטה מהאלבום הזה, אני מקשיבה לו המון ואני חושבת שהוא נהדר, אני אוהבת את הכיוון שטורי לקחה בו. זה בעיקר כי אני מכירה את הסיפור חייה, פה אני סוף כל סוף מרגישה שיש משהו בשל, היא הרבה יותר חייה בשלום עם החרא שהיה לה בעבר והיא אפילו יכולה לעבור הלאה, היא כבר לא מנסה לרצות (לא מבחינה מוסיקלית אלא אישית) אלא - זו מי שאני ומי שלא מתאים לו שיחפש- פתאום האומץ שהיה לה בשירים יוצא גם בחיים ולי זה עושה טוב לראות את זה - איפשהו זה נראה שהיא מנסה להעביר משהו, להעביר את הידע שהיא צברה הלאה לדור הצעיר של נשים בארה"ב ובכלל בעולם מבחינת השירים, שמתי לב שאני ממש מתחברת לכל השירים, אינלי מצב שאני מעבירה או מדלגת על שיר - טוב, לפעמים על 'גירל דיסאפירינג' אבל לא בגלל שהוא לא טוב אלא בגללי. ויש בו ממש סוכריות כמו דראגון, רוסטספייר בריג' וכמובן סמוקי ג'ו המדהים מדהים וכמובן הרביעייה הפותחת של הדיסק yo george ,big wheel ,bouncing off clouds ,teenage hustling שפותחים את האלבום מעולה ותמיד עושים לי מצברוח טוב ועוד מילה על הדמויות, אני מודה שבהתחלה לא התחברתי אליהן ולא הבנתי למה היא צריכה אותן כדי להעביר את המסר שלה, אבל עם הזמן, עם ההתפתחות של הדמויות מהופעה להופעה התחלתי להבין את החשיבות שלהן ואת הצדדים שהן מוצאיות מטורי - פיפ היא האהובה עלי - ולדעתי העבודה שהיא עשתה איתן היא פשוט מבריקה בקיצור:

FooK MI

New member
מכירים את זה

שאתם מחממים פיצה שהקפאתם כי נשארו משולשים מאתמול, והיא נראית בדיוק כמו שנראתה אתמול ומריחה בדיוק כמו שהריחה אתמול, אבל הטעם ממוחזר ופלסטיקי ומאכזב כזה, ומרגישים שמדובר בשאריות? אז ככה.

כמו הביקיפר

רק שלביקיפר יש את Garlands, ולדול פוסי יש את דרייב אול נייט או משהו... בעיניי, טורי מקרינה חוסר בטחון בזמן האחרון. נדמה לי שהיא כל הזמן מנסה לקבל אישורים לזה שהיא עדיין טובה, עדיין פועלת, עדיין סקסית ומגניבה ועכשווית - אין לי בעיה עם אמן שהוא חסר בטחון. אבל היא כאילו נורא מנסה להסתיר את זה, ונראית מגוחכת. השינוי באישיות שלה כמוסיקאית (עד כמה שאני מכירה אותה - אך ורק מהתבוננות חיצונית) התחוור לי בראיון הזה: "Boys for Pele" היה השיר הראשון בו הייתי על כסא המפיקה לבדי. לקחתי מתופף שפשוט לא התאים, ומנו קצ'ה הגיע לתופף מאוחר יותר כדי לתקן את מה שהיה דרוש תיקון. היינו בבית אירי שרכשתי כדי לסיים את האלבום. מנו אמר "בואי נקליט מחדש כדי שהגרוב יהיה טוב". ואני חשבתי שהוא לא נורמלי – שלעולם לא נוכל להשיג את הסאונד של הכנסיה בה התבצעו ההקלטות המקוריות, אז אמרתי לא. וזה היה פשוט תוצאה של העידר נסיון. עכשיו לא הייתי חושבת פעמיים לפני שהייתי חוזרת ומקליטה הכל מחדש".

shagook

New member
גרמת לי לחשוב על זה...

מעניין. אני דווקא חשבתי שהיא בטוחה בעצמה יותר ויותר. מראיונות ששמעתי היא תמיד יודעת לאיזו תוצאה היא מכוונת ותמיד גאה בה. לאורך הקריירה שלה היא התנסתה במגוון רחב מאוד של טכניקות הקלטה ושיטות סאונד. אני מניח שהעובדה שבעלה מהנדס סאונד והוא מרשה לה לשחק בצעצועים שלו גם תורמת לעניין. לא יודע.... בכל מקרה, עובדה שבכל דיסק נושא וסגנון מוסיקלי אופייני ושונה מחבריו, אבל--- מאז סקרלט היא מקפידה על סאונד דומה (וסטרילי מדי לטעמי) בכל האלבומים, מה שמעיד על זה שהיא נסגרה על שיטת הפקה שמוצאת כן בעיניה. וכן, אפילו באוסף של הספרנית היא שיפצה קצת את הסאונד בשירים ישנים ופירגנה לעצמה קול שני פה ושם (לדעתי בביקיפר היא קצת נסחפה עם הקולות רקע שלה...), מה שנותן גוון שמתאים יותר לאלבומים המאוחרים שלה וזה גם מתקשר לציטוט שהבאת (להקליט מחדש ולהגיע לסאונד אחר).. חוץ מזה, את סקרלט היא כבר עשתה בepic, ויכול להיות שגם ההבדלים בסטנדרטים בין האולפנים קשורים להבדלים בסאונד הסופי של האלבום. אבל אני מאמין שזה יותר מכוון על ידי טורי. אוף, גלשתי מהנושא. בקיצור לא נראה לי שהיא מחפשת אישורים. איך אומרים באנגלית, this is not a search - this is research

noosh

New member
אני מסכימה

כלומר, אם היא הייתה מקליטה מחדש את BFP או משהו כזה זו הייתה טעות איומה ונוראית לדעתי, כי הסאונד של הכנסיה הוא הדבר הכי אווירתי והוא כלכך חזק והוא עושה את האלבום ואני אל יודעת איך השירים היו נשמעים בלי זה, אבל מבחינה של אם היא עושה את זה מתוך חוסר בטחון או מתוך בטחון - אז אני מאמינה שמתוך בטחון. יכול להיות שכזה שאני לא מקבלת ואני מעדיפה את ההחלטות של "טורי של פעם", אם אפשר להגיד כזה דבר בכלל. וזה באופן כללי מה שאני חושבת, שזה לא שטורי חסרת בטחון עכשיו, זה שפשוט זה הכיוון שהיא בחרה ודווקא מרגיש לי שהיא די עומדת מאחוריו, לא מסתתרת. אז ADP הוא לא מיי קאפ אוב טי, זה לא הכיוון שאני אוהבת ולא ההפקה שאני הכי אוהבת, אבל זה לא מרגיש לי לא-טורי, זה לא מרגיש לי שהיא זייפה אותו, שהוא הגיע ממקום לא אמיתי, שהיא אולצה לכתוב אותו או לבחור בכיוון הזה כדי לרָצות מישהו מלבד עצמה.

shagook

New member
ווייי.... ../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif איך יצא לך קמץ? ../images/Emo88.gif

blondady

New member
ADP אני חושבת

היי, אני די חדשה בפורום הזה ועד היום אני הייתי מה שנקרא סמוייה אבל היום החלטתי לכתוב ואולי לא מהסיבה הנכונה, אני שמה לב שיש פה כמה אנשים שממה שהם הכי נהנים זה לרדת על טורי לקרוא לה בשמות ולשלול כל דבר שהיא עושה אולי זה לא מקומי להעיר על זה כי אני חדשה, אבל לי זה נותן תחושה מאד לא נעימה חשבתי שהפורום פה מקום לדון על היוצרת והשירים שלה ולא להתהלם עליה ולהעליב אותה בצורה די ילדותית ועילגת כלומר ברור לי שלא כולם אוהבים הכל ולגיטימי לא להתלהב מאלבום מסוים - אבל יש דרך לנהל את זה אני עדיין לא מכירה פה את רוב האנשים, אבל שמתי לב שיש קבועים... ואולי זו הדרך שלכם והשפה שלכם אבל יש לי תחושה שיש פה יותר חוסר הערכה מאשר הערכה - זה לא גורף על כולם אבל זה ממש מורגש אני מתנצלת שזו הצורה שאני מציגה את עצמי, אבל הרגשתי צורך להגיד את הדברים דדי

avivs

New member
וואו.

קודם כל ברוכה הבאה, אני מניח. תראי, אף אחד פה לא נהנה "לרדת" על טורי. יש פה הרבה מאוד אנשים שפשוט לא הולכים אחריה באופן עיוור. אם יש משהו שהם לא מסכימים איתו, או מקרה שהם לא אוהבים יצירה שלה, הם לא מפחדים להגיד את זה. זה אומר שהם לא אוהבים אותה? לא. זה אומר שהם לא שילמו 400 שקל בשביל כרטיס להופעה שלה? גם לא. אני בטוח שגם טורי לא הייתה רוצה קבוצה של מעריצים עיוורים שמקבלים כל דבר שהיא עושה רק בגלל שזו היא.

noosh

New member
קודם כל -

ברוכה הבאה, ואני שמחה שבחרת להציג את עצמך
. כמו שאביב אמר - יש מקום לדיון על היוצרת גם עם העברת ביקורת ועם זקיפת נקודות שליליות לזכותה. טורי מאוד השתנתה עם השנים ויש מעריצים שלא אוהבים את השינוי הזה, הן במוזיקה והן בגישה שלה. אני לא חושבת שיש פה מישהו ששולל כל דבר שטורי עושה, אני מאמינה שגם האנשים שקוטלים את העבודה שלה היום מאוד מעריכים את היצירות היותר מוקדמות שלה, אחרת הם לא היו פה. לפעמים השלילה של אלבומים מסוימים היא דווקא בגלל החיבור הכלכך חזק ליצירות אחרות שלה. אין ספק שטורי מאוד השתנתה וכל אחד מוצא את עצמו במקום אחר ובדעה אחרת עם מה שהיא מביאה היום. אני כן יכולה להבין את מה שאת אומרת על ההערות שנזרקות, הן אכן לא תמיד מנוסחות בצורה מאוד רצינית. אבל זה כבר נובע מהאופי של הפורום, מהקהילה שנוצרה בו ומההומור הפנימי שלה. ממש חבל לי לשמוע שזה מרחיק, כי זו לא המטרה של אף אחד פה (אנחנו באמת אוהבים אנשים חדשים
), זה פשוט הדינמיקה של הפורום שנוצרה עם הזמן. יש כאן די הרבה בדיחות ודי הרבה הומור, גם מצד אנשים שכן מאוד אוהבים את העשיה של טורי היום, זה פשוט לא נעשה במטרה לפגוע ביוצרת אלא סתם מתוך התבדחות. אני באמת לא מאמינה שיש כאן מישהו שמתכוון ברצינות להערות הציניות עצמן, זו פשוט לפעמים דרך של אנשים להעביר את הדעה שלהם, ולא תמיד היא חיובית. ואני ממש לא מאמינה שיש כאן מישהו שלא מעריך את טורי - סביר להניח שאם מישהו ממש לא מעריך את טורי, הוא לא היה מבזבז את הזמן שלו פה. את מוזמנת להמשיך איתי את הדיון במסרים אם יש משהו שמפריע לך באופן ספציפי בפורום או משהו שאת חושבת שאפשר להוסיף לו. וכמובן שנשמח לראות אותך פה יותר! ולשמוע מה את חושבת על ADP
.

boy for pele

New member
היי.

ראשית כל, זה שאת חדשה לא קשור, ואם את מוצאת לנכון להעיר, תעירי. לקבועים לא צריך להיות פריבלגיות, ודעותיהם או סגנון דיבורם הוא לא מחייבים אף אחד, ולא בהכרח נכונים. מספרים על אדולף אייכמן שידיעתו בתחום היהדות, ההיסטוריה היהודית והתנ"ך עלתה בהרבה על ידיעותיהם בתחום של רוב היהודים. מבלי להיכנס לשאלה מה עדיף, שנאה מתוך חוסר הכרות או שנאה מתוך הכרות, היה רושם שהוא לומד כדי לדעת טוב טוב את מי הוא שונא ולמה. לפעמים יש לי רושם שכמה מן הכותבים פה, שיודעים על טורי המון ומכירים כל סרטון שלה ביוטיוב, לומדים את זה רק כדי שיוכלו לספר כמה הם שונאים אותה.

boy for pele

New member
אה, הבטחתי ולא קיימתי.

מתישהו אכתוב איזו ביקורת רצינית אחרי שאהיה במוד לשמוע את הדיסק הזה.

ולסיכום

אחרי כל החפירות פה זה אחלה אלבום עם אחלה צבע .מעניין סוחף ובעיקר בעיקר מרגש כמו שטורי יודעת לעשות הכי טוב !! להוריד לי דמעות מהעיניים רק טורי יכולה.

למעלה