7 שנים רעות

שחר 33

New member
../images/Emo41.gif 7 שנים רעות../images/Emo41.gif

באותו מוצאי שבת טרגית לפני 7 שנים רבות, בן בלייעל, טיפש, פונדמנטליסט דתי , מוסת ושטוף מוח מחק במחי 3 יריות אקדח קטלניות את החלום של המדינה עם התום והלהט ליצור, והוריד אותנו למדרון תלול לעבר מדינת עולם שלישי. בערב ההוא, הפסיקה דרך של יצירה, של חזון ארוך טווח, אל מול צחוקם של הקיצוניים מימין. היינו אז בשיא הפריחה הכללית, עם אחוזי צמיחה השניים בגודלם בעולם כולו. היום 7 שנים אחרי, אנחנו במקום השני בעולם עם אחוז העיניים הגבוה ביותר . האמונה שניתן היה ליצור כאן שלום, התנפצה לקול מחיאות הכפיים של הקיצוניים. השפויים משתי הצדדים, שהאמינו בתקווה, שבאה לידיי ביטוי באותו ערב הירואי בכיכר, לא הבינו אז, את מה שברור היום. איבדנו את המדינה לעד ! לעולם לא נאהב אותה ואת אזרחיה כבעבר !!! היא הפכה מחלום ציוני, לסתם עוד מדינת עולם שלישי, עם כלכלה רעועה, עם קבוצות שבטוחות שלהם מגיע הכל, עם השבר הזה שנקרא "המצב": עם : עוני, אבטלה, מלחמה אין סופית, מסים בלתי אפשריים, קבוצה קטנה שנושאת בנטל, כפייה דתית, חוסר במנהיגות בכלל ועם חזון בפרט , עתיד לא ברור בגלל חוסר בהכרעות, ותרבות ויכוח נוראית. טובת הכלל הפכה להיות משהו ערטילאי, והרצון של קבוצות לכפות את דעתם על האחרים, גם באמצעים של רצח הפכו להיות דבר שאפשר להעלות על הדעת. פרס שקיבל את המושכות, היה אפור, שפוף וחסר התלהבות והפסיד את המרוץ במפח נפש לאלוף הסיסמאות הקלישאות לנואף אהוב הבנות ביבי נתניהו. ביום הזה , מת הסכם אוסלו ואיתו החלום לשנות משהו באזור הזה. גם אהוד ברק שניסה ללכת רחוק מידי בזמן קצר מידי, עף מהשלטון בתקופה קצרה והותיר את הבימה הפוליטית למר מלחמות אריק שרון, שהחזיר אותנו לשטחים והביא דרדור מדיני, בטחוני וכלכלי מהקשים שהיינו בהם ומתחרה על התואר המפוקפק "ראש הממשלה הגרוע ביותר מאז ומעולם " יחד עם גולדה מאיר ומשה שרת ז"ל. אם הכלכלה היא בבואה של הכל, אז אפשר רק להיזכר ולהתרפק על ימיו של רבין מול הימים הנוראים אחריו. האיש שנלחם למען הקמתה, והיה מאנשי הביטחון החשובים ביותר בתולדות הציונות, נרצח בידי חצי עם מסית שקרא לו בוגד, שהפך את דמו מותר, והפגין עם צלבי קרס וארונות מתים. רבין לא מת לשווא, הוא מת כש"שיר השלום" בכיסו מנוקב ומדדם , והבנו באותו היום שהמדינה שחלמו עליה אבותינו מתה. הוא השאיר מאחוריו עם משוסע שלעולם לא יתאחד, כי המכנה המשותף קרס : הקשר בין חלקי העם מתפורר ואין תקווה בשום תחום, כי אין מנהיגות ראויה ואמיצה כמוהו… מי שקידשו את ערך האדמה על ערך החיים, מקווה שאתם מבינים שניצחתם, הצלחתם לשנות את המדינה ולהביא אותה שאולה…ואם יש נחמה בליבי, שאתם מצביעי ביבי הראשונים לשלם את המחיר הכללי… שכולנו משלמים היום….כי בזכותכם אנחנו מדינת עולם שלישית בכל הפרמטרים שתבחרו : עניים יותר, מפולגים יותר, דתיים יותר, מבודדים יותר, מובטלים יותר, נהרגים יותר, שונאים יותר וחסרי תקווה הרבה יותר. 7 שנים אחרי… ואנחנו רק בתחילת המדרון. שלכם, שחר 33

נשית~37

New member
עם כל העצב

לא הייתי רוצה לחשוב שהלכה לי מדינה. לכל ירידה יש גם עלייה..

sahr12

New member
שלום שחר...אכן יום השנה...

כואב,כואב ביותר.....תאמין לי שירדו לי דמעות..באותו ערב.. והצבעתי ביבי בבחירות..... ואוליי נישאר מפולגים בגלל הסיגנון והחפיפה שאתה עושה.. בין הכאב האמיתי...אתה משתמש ברצח מתועב כדי לתעב את אלו שלא חושבים כמוך..חבל,עצוב,מעליב. על זה אמרו חכמים...אל תעש מכאבו של אחר קרדום לחפור בו.. יום השנה הוא לא יום לויכוח פוליטי נוקב,על מי צודק יותר..רבין היה איש מכובד מידיי מכדי שאשתמש ביום השנה שלו ע"מ לדרוך ברגל גסה על אלו שלא חושבים כמותי....ואעשה הכללות... האיש במדרון ס´

חניבעל.

New member
סיכום שבועי

אז מה היה לנו ? את פרס קטלנו, את ביבי הגדרנו, את ברק ביקרנו, את שרון תארנו, דתיים הזכרנו, כפייה דתית כתבנו, כלכלה רעועה הדגשנו. סה"כ חרא (לא כולל הזכרה של עליית שרון להר הבית - שכחת? לא מתאים) אה ורבין. אם זכרוני אינו מטעה אותי,הוא לא ממש היה אהוב באותה תקופה, גם לא על חברי סיעתו (בלי להזכיר את היחסים הרעועים עם פרס.....) אחד האנשים שהיה ברור כי הם גמרו את הסוס הפוליטי. אוסיף קלישאה "גם השמאל מודה כי אוסלו היה טעות", אומנם קלישאה אבל אין ספק שנעשו טעויות שם. ברק רץ מהר אתה טוען? אם היו עורכים תחרות בינו לבין רבין, הישיש הזה היה לוקח אותו בקלילות. כאשר ראש ממשלה חותם על הסכמים עם רוצח,שבעודו חותם על מסמכי השלום הוא דואג להבריח במסוקו וברכבו מבוקשים בכירים - אין מילה אחרת להגדיר זאת מאשר מחדל,ורבין ידע זאת (ותודה שיש כמה בכירים במודיעין שמוכנים להודות על האמת) אבל העדיף להעלים עין. היינו ועדיין אנחנו חייבים למצות כל תהליך אפשרי לשלום -אין ספק בכלל, ועל כך הערכתי כלפיו,על האומץ. הפכו אותו לקדוש,אדם דגול,מורשת רבין - ולא כך היא. הרצח הוא דבר מתועב ופסול,אבל מכאן ועד להגיד שרבין היה אדם גדול? חניבעל (שמאלני עם גדול).

פיראט*

New member
איבדנו את המדינה לעד ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

במשפט אחד, מתלהם ותבוסתני כאחד, הצלחת להרוס את הבסיס לכל מה שאמרת, וחבל, כי יש בדבריך גם הרבה דברים נכונים. אבל כל מה שאמרת אינו תומך בנסיון שלך להציג את רצח רבין כרצח המדינה.

אוסף של שטויות, מה שכתבת כאן.

דברי בשם עצמך גברת. מי שלא תהיי. רבין ז"ל לא היה יכול להביא שלום, ולא משנה כמה היה מתאמץ, ולא משנה מה היה מוסר ונותן, והוא רצה מסתבר כיום לתת ולמסור הרבה יותר מימה שחשבו פעם. לא הוא, ולא אף ראש ממשלה, ולא משנה בכלל משמאל או מימין, לא היה יכול להביא שום שלום. גם הנוכחי לא יכול להביא שלום. וגם לא זה שיבוא אחריו ולא משנה מי יבוא - משמאל או מימין. שלום כמו דואט אפשר להכריז על קיומו במציאות רק כשיש בשבילו 2 לחגוג אותו. ואין עם מי לעשות שלום. לא היה מעולם, את זה כולם יודעים כיום, חוץ מאוסף הזוי של חולמים בהקיץ, לא קיים פרטנר עכשיו, וכל עוד הפלסיטינים לא יפסיקו לתפקד בתור עם של רוצחים מלידה כפי שהיו עד היום, לא ישנה בכלל מי יישב בישראל על הכיסא. הסיסמאות של קידוש ערך האדמה על ערך החיים גם הוא קישקוש דמגוגי לעוס לעייפה. בלי אדמה גברת - אין חיים. בני אדם צריכים לחיות על אדמה ולא באוויר. רק מי ששכלו נמצא באוויר ולא על קרקע מוצקה של חשיבה ראלית, יכול לדבר שטויות כאלה, ולהציע נוסחאות מופרכות של חיים ולא אדמה. אי אפשר להפריד בינהם. הצד השני לא רוצה חלק מהאדמה הצד השני רוצה את כולה. אם הרעיון הוא לעבור ולחיות בצד השני של האוקינוס, באמריקה תמורת השלום.... זה כבר משהו אחר... את הדיאלוג הזה שבו הצד השני רוצה חלק מהאדמה תמורת שלום, ולא משנה איזה חלק, מקיימים, שוב רק החלק ההזוי בחברה הישראלית עם עצמם. אין לזה שום קשר אם דרישות הצד השני. אנחנו כיום באמת מדינת עולם שלישי, אבל לא בגלל אדם זה או אחר. וגם לא בגלל מעשה נפשע של רוצח אחד. אלא בגלל מחדלים מתמשכים של כל הממשלות שהיו כאן עד היום, שדאגו תמיד לפטרונים ששילמו להם כדי שיגיעו לאן שהגיעו, וכשעלו למעלה חירבנו על שאר העם שבחר בהם. רבין לא היה יוצא דופן בעניין הזה. רבין עצמו שאת זכרו כפושע מלחמה (מבחינתו של חצי עם לפחות, אותו חצי עם שאת בכלל שוללת את זכותו להביע דיעה הפוכה משלך...) שאת מהללת , היה גדול המפלגים בעם, גדול הקורעים קרע בעם, וראש וראשונה לאלה שהתירו את דמם של אותו חלק בעם שלא חשב כמוהו ולא הלך אחרי "מורשתו"... את מוזמנת להמשיך להשתמש ביום הזה פלטפורמה לרצח האופי שאת עושה לכל אלה שחושבים אחרת מימך. את תמשיכי לקלל ולגדף ולבצע רצח אופי לכל אלה שחושבים הפוך מימך ומאנשי הכת השמאלנית שאת חברה בה, ושבגללה כולנו נמצאים כבר כמה שנים בתוך הטבח המתמשך של יהודים הקרוי "תהליך אוסלו".. ואנחנו נסתום את האף שנעבור ליד אנשים מסוגך , ונמשיך לדאוג ביום פקודה לכך שהמחנה שלך יהיה עוד 100 שנה לפחות באופוזיציה. זאת השפה היחידה שאנשים מסוגך מבינים. ובקשר ליום הזה, כל מה שאני יכול הלגיד לך הוא שאני אתאבל על רצח רבין ביום שבו את תתאבלי על רצח גנדי. וכמו שמבחינתך הימין כולו הוא זה שהביא לרציחתו של רבין, מבחינתי שלי השמאל כולו הוא זה שהביא לרציחתו של גנדי הי"ד. ביום שבו אנשים כמוך יעשו את חשבון הנפש שלהם, אנחנו נעשה את שלנו. רגע לא לפני.

ננסנס

New member
עד מתי? ../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

אין ספק ששחר נסחף; עדיין לא איבדנו את המדינה ובטח שלא את התקווה. אבל, אוסף הקשקושים שאתה כותב כאן עובר כל גבול חביבי ! לקרוא לאדם שנתן את כל חייו למען המולדת "פושע מלחמה" (ביום השנה להרצחו) ועוד להגיד שחצי עם חושב כך זו כבר ממש חוצפה !! אתה ושכמותך, אנשי המוסר הכפול, דואגים להזכיר לנו שהפלשתינאים לא נלחמים מספיק בטרור נכון?! ומה רבין עשה אז באותו ארוע מפורסם שציינת, אם לא נלחם בטרור היהודי של אז? זה שהתנגד והגיב בטרור (כולל הרג אזרחים) לכל פתרון שנמצא ! השמאל התיר את דם הימין? תזכיר לי ידידי המלומד והמתמצא בהיסטוריה, מתי לאחרונה ניזוקה שערת ראשו של איש מחנה הימין? אין ספק שהצד השני מורכב מרוצחים וכל מה שלא תגיד אבל לצערנו זה מה יש ועם זה צריך להסתדר ויש לכך שני שיטות: האחת להפרד מהם לשלום, לתת להם מדינה מוקפת חומת שש מטר ושדה מוקשים באמצע והשניה להעלות אותם על אוטובוסים ולשלוח אותם לעזאזל (או לשמיים) - תחליט מה אתה מעדיף כי אין שום דרך ביניים ! וזה הכישלון הגדול של כל המנהיגים ה"גדולים שלנו" (למעט בגין שהבין את ויישם זאת).

הייתי בהפגנה ההיא

האמת? לא אהבתי את רבין. לא אהבתי אותו בכלל. בעיקר בגלל הדברים שהוא לא עשה. כי בנוסף להתמקדות שלו בתהליך השלום (התמקדות חיובית כשלעצמה), היתה אז הזדמנות היסטורית לשנות סדרי עולם בארץ הזו. והוא לא הרים את הכפפה. נתקע בחזון הגדול וזנח את היומיום. אבל מה. רבין היה בכל זאת ראש הממשלה הראשון שהבין ששלום צריך לעשות עם אויבים. אין צורך לעשות שלום בין ידידים. שלום עושים עם אויבים מרים ונתעבים, עם שונאים; בתהליך ארוך וממושך ומייגע שגובה קורבנות רבים; עם עליות ומורדות שמאיימים למוטט בין רגע את כל מה שנבנה בעמל רב. עשיית שלום היא תהליך קשה ומתיש, שבמהלכו נוצרות התנגדויות וחילוקי דעות. עשיית שלום היא תהליך רצוף משברים, שבו צריך לבנות אימון אחרי סכסוך ארוך וכואב. עשיית שלום כרוכה בשבירת מוסכמות, ובקידום של חזון שעשוי להראות דימיוני ואף מוזר ותלוש מהמציאות. כדי לעשות שלום צריך סבלנות ורגישות, צריך יכולת הבלגה, צריך עוצמה ודימיון, ואמונה. הרבה אמונה. כשעושים שלום, יש צורך להתאמץ לראות מטר מעבר לאף, את "מה שסמוי מן העין". ובעיקר – שלום עושים למען הדורות הבאים. רק בטלנובלות סכסוך כזה נגמר בין יום, או בתוך שנה. שלום עושים כדי שהדורות הבאים, בנינו ובני בנינו, יקטפו את הפירות. שלום עושים למען העתיד, לא למען ההווה. ואת כל הדברים האלה, רבין הבין. סוף סוף, נהייה לנו ראש-ממשלה שהבין. הייתי בהפגנה ההיא. בל נטעה את עצמנו. התקופה לא היתה קלה וזוהרת. רוח רעה נשבה על פני הארץ. הביקורת היתה קשה, ההתנגדות היתה עצומה. שיעורי הצמיחה הגבוהים לא נבעו מהפלא הכלכלי הישראלי; אלא משני גורמים בעיקר: העלייה הרוסית ההמונית של תחילת שנות ה- 90 (שהתחילה כבר את דעיכתה), שהגדילה את הביקושים ומן הסתם תרמה לצמיחה המואצת; וזרימת ההון הזר שניזונה דווקא מתהליך השלום ומהציפיות שנוצרו כאן ובעולם למזרח-תיכון חדש. ולא סתם נערכה העצרת ההיא. היא נערכ דווקא כדי לחזק את ידיו של רבין נוכח הגל הגואה של אלימות כלפיו, וכדי לתמוך בו ובמהלכיו לנוכח ההתנגדות הריאקציונית העזה. ואני דווקא חושב שהתנגדות היא מאבני היסוד של הדמוקרטיה; והויכוח הוא לגיטימי. אבל. אז זהו. הייתי בהפגנה ההיא. בין ההמונים, כשהגענו וראיתי את ההליקופטר מסייר מעלינו, דווקא חשבתי כמה קל לבוא ולרצוח אותו. בחיי שחלפה לי מחשבה כזו בראש. והלכנו משם לפני הסיום כי לא בא לנו על אביב גפן ורצינו בירה. על ההתנקשות שמענו מפי המלצרית ב"איזבלה" המיתולוגית. ומייד הלכנו לאוטו להקשיב לרדיו בדרך הביתה. נזכרנו אז ברצח קנדי, כשהיינו ילדים. וההלם והתדהמה הראשוניים לנוכח המעשה, התחזקו אחרי כמה ימים לנוכח כל הסימנים וכל הסמלים, שנתנו תחושה שכל האירוע בויים מראש: הפתק עם "שיר השלום" המוכתם בדם בכיס המקטורן, שיר הסיום ההוא של אביב גפן ("לנצח אחי, אזכור אותך תמיד"). ולא נעים להודות, אבל עד כמה שזכור לי, הכאב האמיתי לא היה על האיש – אלא על הניתוץ האכזרי של החלום. אולי זה לא בדיוק כאב. אולי היה זה זעם. זעם על כך שפרחח מתועב שינה בכזו קלות את מהלך ההסטוריה. עברו שבע שנים. אני לא מתיימר לנבא היכן היינו היום לולא הרצח המתועב. לי יש הרגשה, שהיינו יכולים להיות במקום הרבה יותר טוב ממה שאנחנו היום. אבל, מי יודע… כל ניחוש כאן הוא טוב. מה שברור אבל, זה שלא למדנו מאז כלום. האלימות הפיזית והמילולית, עדיין מהוות את הליבה של התרבות הישראלית. נערים אונסים ילדות, גברים רוצחים נשים, נוהגים כמו מטורפים בכבישים, ערבים רוצחים יהודים, יהודים רוצחים ערבים. הלך החלום ומוגה התקוה. תיירים לא מגיעים כאן, אנחנו מארחים אירועי ספורט בניקוסיה , סופיה ופירנצה; ורק היום התבשרנו על כך שהאו"ם הכריזה על ישראל כמדינה מוכת עוני (מיליון וחצי עניים). טנקים משוטטים בסמטאות רמאללה ושכם; ומול כל סופרמרקט, בית קפה, מסעדה או חנות בגדים, ובשערי כל בית-ספר וכל גן ילדים; ניצבים מאבטחים. בדרך כלל רוסים. לזה קוראים כאן "שלום עם בטחון". הייתי בהפגנה ההיא באותו לילה. אני זוכר את זה כאילו היה אתמול. נראה שעוד לא התעוררנו מהסיוט. סקסופון

הייתי בהפגנה ההיא

האמת? לא אהבתי את רבין. לא אהבתי אותו בכלל. בעיקר בגלל הדברים שהוא לא עשה. כי בנוסף להתמקדות שלו בתהליך השלום (התמקדות חיובית כשלעצמה), היתה אז הזדמנות היסטורית לשנות סדרי עולם בארץ הזו. והוא לא הרים את הכפפה. נתקע בחזון הגדול וזנח את היומיום. אבל מה. רבין היה בכל זאת ראש הממשלה הראשון שהבין ששלום צריך לעשות עם אויבים. אין צורך לעשות שלום בין ידידים. שלום עושים עם אויבים מרים ונתעבים, עם שונאים; בתהליך ארוך וממושך ומייגע שגובה קורבנות רבים; עם עליות ומורדות שמאיימים למוטט בין רגע את כל מה שנבנה בעמל רב. עשיית שלום היא תהליך קשה ומתיש, שבמהלכו נוצרות התנגדויות וחילוקי דעות. עשיית שלום היא תהליך רצוף משברים, שבו צריך לבנות אימון אחרי סכסוך ארוך וכואב. עשיית שלום כרוכה בשבירת מוסכמות, ובקידום של חזון שעשוי להראות דימיוני ואף מוזר ותלוש מהמציאות. כדי לעשות שלום צריך סבלנות ורגישות, צריך יכולת הבלגה, צריך עוצמה ודימיון, ואמונה. הרבה אמונה. כשעושים שלום, יש צורך להתאמץ לראות מטר מעבר לאף, את "מה שסמוי מן העין". ובעיקר – שלום עושים למען הדורות הבאים. רק בטלנובלות סכסוך כזה נגמר בין יום, או בתוך שנה. שלום עושים כדי שהדורות הבאים, בנינו ובני בנינו, יקטפו את הפירות. שלום עושים למען העתיד, לא למען ההווה. ואת כל הדברים האלה, רבין הבין. סוף סוף, נהייה לנו ראש-ממשלה שהבין. הייתי בהפגנה ההיא. בל נטעה את עצמנו. התקופה לא היתה קלה וזוהרת. רוח רעה נשבה על פני הארץ. הביקורת היתה קשה, ההתנגדות היתה עצומה. שיעורי הצמיחה הגבוהים לא נבעו מהפלא הכלכלי הישראלי; אלא משני גורמים בעיקר: העלייה הרוסית ההמונית של תחילת שנות ה- 90 (שהתחילה כבר את דעיכתה), שהגדילה את הביקושים ומן הסתם תרמה לצמיחה המואצת; וזרימת ההון הזר שניזונה דווקא מתהליך השלום ומהציפיות שנוצרו כאן ובעולם למזרח-תיכון חדש. ולא סתם נערכה העצרת ההיא. היא נערכ דווקא כדי לחזק את ידיו של רבין נוכח הגל הגואה של אלימות כלפיו, וכדי לתמוך בו ובמהלכיו לנוכח ההתנגדות הריאקציונית העזה. ואני דווקא חושב שהתנגדות היא מאבני היסוד של הדמוקרטיה; והויכוח הוא לגיטימי. אבל. אז זהו. הייתי בהפגנה ההיא. בין ההמונים, כשהגענו וראיתי את ההליקופטר מסייר מעלינו, דווקא חשבתי כמה קל לבוא ולרצוח אותו. בחיי שחלפה לי מחשבה כזו בראש. והלכנו משם לפני הסיום כי לא בא לנו על אביב גפן ורצינו בירה. על ההתנקשות שמענו מפי המלצרית ב"איזבלה" המיתולוגית. ומייד הלכנו לאוטו להקשיב לרדיו בדרך הביתה. נזכרנו אז ברצח קנדי, כשהיינו ילדים. וההלם והתדהמה הראשוניים לנוכח המעשה, התחזקו אחרי כמה ימים לנוכח כל הסימנים וכל הסמלים, שנתנו תחושה שכל האירוע בויים מראש: הפתק עם "שיר השלום" המוכתם בדם בכיס המקטורן, שיר הסיום ההוא של אביב גפן ("לנצח אחי, אזכור אותך תמיד"). ולא נעים להודות, אבל עד כמה שזכור לי, הכאב האמיתי לא היה על האיש – אלא על הניתוץ האכזרי של החלום. אולי זה לא בדיוק כאב. אולי היה זה זעם. זעם על כך שפרחח מתועב שינה בכזו קלות את מהלך ההסטוריה. עברו שבע שנים. אני לא מתיימר לנבא היכן היינו היום לולא הרצח המתועב. לי יש הרגשה, שהיינו יכולים להיות במקום הרבה יותר טוב ממה שאנחנו היום. אבל, מי יודע… כל ניחוש כאן הוא טוב. מה שברור אבל, זה שלא למדנו מאז כלום. האלימות הפיזית והמילולית, עדיין מהוות את הליבה של התרבות הישראלית. נערים אונסים ילדות, גברים רוצחים נשים, נוהגים כמו מטורפים בכבישים, ערבים רוצחים יהודים, יהודים רוצחים ערבים. הלך החלום ומוגה התקוה. תיירים לא מגיעים כאן, אנחנו מארחים אירועי ספורט בניקוסיה , סופיה ופירנצה; ורק היום התבשרנו על כך שהאו"ם הכריזה על ישראל כמדינה מוכת עוני (מיליון וחצי עניים). טנקים משוטטים בסמטאות רמאללה ושכם; ומול כל סופרמרקט, בית קפה, מסעדה או חנות בגדים, ובשערי כל בית-ספר וכל גן ילדים; ניצבים מאבטחים. בדרך כלל רוסים. לזה קוראים כאן "שלום עם בטחון". הייתי בהפגנה ההיא באותו לילה. אני זוכר את זה כאילו היה אתמול. נראה שעוד לא התעוררנו מהסיוט. סקסופון

זהר nj

New member
שחר..תראו מי מדבר....

אתה מעולה בנאומים חוצבי ל הבות.. אבדנו מדינה..וכו וכו... אבל ממה ש ראיתיבהודעות שלך על ה ממשלה ו על דברי ההסתה שלך כנגד אריק שרון לא נראה לי ש הםנמת את מה ש היית צריך ל הפנים מרצח רבין זל... כשאתה קורא ל שרון ..ב כינויים ש גובלים בהסתה אני מבין ש ל מרות ה דרמטיות מנאומך פה בפורום לא הפנים את מה ש קרה שם בכיכר..]הייתי שם..] בידידות זהר

זהר יקר

אחת התולדות מהרצח, שנובעת אולי גם מהרדידות ומהפנטיות שמאפיינת את העם הזה; היא שהתחלנו לבלבל בין ביקורת לבין הסתה. אז בשבילך, אם שכחת (מתוך המילון של אבן-שושן): ביקורת - 1)בחינה ובדיקה. 2)הערכה וניתוח של דברים מתוך נקודות ראות שונות. 3)הערכה שלילית מתוך ראיית חולשות ופגמים. הסתה - שיסוי, פיתוי (בייחוד לרעה) אם יש צורך בדוגמה: אני, כאן, מעביר ביקורת. אתה, שם, מסית. יום נעים סקסופון

זהר nj

New member
אוקי סקספון יקר וחביב

תקשיב אני לעולם אבל עולםםם לא מסית לא בגלל שזה פורום לא בגלל שזה תרבות אלא בגלל שככה חונכתי.. אל תעיזזז אבל אל תעיז לומר לי שאני מסית כי אני באתי מים אחר ל גמרי.. ואני קלטתי אותך כמו רוב רובו של הפורום אתה כאן בשביל ל הכעיס אתה כאן בשביל ל התסיס טוב לך שעכשיו עצבנת אותי ..]וואלה לרגע הצלחת אבל לרגע[ אני כאן מדבר על החיים היפים ..ו על מה ש הלב שלי מורה לי ליכתוב.. ועוד משהוא.. אתה אומר ש רדידות ופנטיות מאפנות את העם הזה... ראבבאק ..איך אתה מעז .. לקחת עם נפלא ולכנות אותו ככה.. רדידות ו פאנטיות מאפינות את האנשים ש עכשיו יושבים בביית ו מצוטטים ובא להם לומר "ש העם שלהם הוא רדוד ופאנטי"בזמן שעכשיו ממש עכשיו יושבים ילדים בני 20 ו שומרים עליך ועל שכמותך.. ואל תעיזז לכנות אותי מסית.. ו לגבי מה ש אמרתי לשחר.. הספקתי להכיר את שחר אני מכבד את דעותיו ..ואני לא חושב שיש ביננו ירבות.. אין לי ספק ..ש אם ניסית ל הגן עליו ..אז ניכשלת .. אין לי ספק ש הוא גם לא יאהב את מה ש כתבת.. ואתה יודע משהוא.. אין לי ספק ש ההודעות ו התגובות הבאות יוכיחו לך ש דעתך כאן היא במיעוט איחלתי לחיל בהצלחה בהמשך דרכו.. עכשיו אתה צגיב ותעשה את זה בצורה הכי מכוערת שרק אפשר ל עשות.. ואני אשתוק..ו בשתיקה שלי ..תבין..מה ההבדל שלנו .. בי ממי

אויש זהר...

איפה זה נגע בך? לא ניסיתי להגן על אף אחד. רק כתבתי את מה ש"הלב הורה לי לכתוב". ולמרות שאתה רגיש מאוד ומיוחד במינו, ואני סתם חרא; עדיין מה שאתה כתבת שם (וגם הפעם) זה... איך אתה אומר?... גובל בהסתה. (אופס... העזתי...). כדאי שתתחיל להתבכיין עכשיו שאתה פורש וכל החרטא הזה כדי שילטפו לך קצת את האגו. אגב, אני מצרף לך מאמר, שפורסם בעיתונות כאן היום. לא שחר כתב, וגם לא אני. ולמרות שהוא לא נשלח בבקבוק, אני מקווה שיהיה לך זמן וסבלנות לקרוא אותו. יום נעים סקסופון

תגיד סקסו עכשיו זהר המטרה שלך?

מה יהיה הסוף הא?? האדם הזה הוא אכן אדם רגיש וכנה ואחד מבני האדם שכותב פה דברים מרגשים מהלב גם נגדו אתה נכנס?? מה יהיה הסוף??? נשבר כבר חלאס!!

ההפך הוא הנכון סקסופון

הוא העביר ביקורת ואתה מסית. רק לצד אחד מותר להעביר ביקורת במדינה הזאת כידוע.. כשהצד השני מנסה להעביר ביקורת על הצד הראשון ולהראות לו שהוא חולה באותם חליים שהוא מבקר אצל אחרים.. אז הצד הראשון יקרא לזה : הסתה. "מכבסת המושגים" של השמאל לא מפסיקה לעבוד יומיים ולילה....

למעלה