2 שאלות לא קשורות

../images/Emo41.gif 2 שאלות לא קשורות

1- גמילה מחיתולים בלילה: להעיר בלילה לפיפי? להשאיר את המצב כמו שהוא - לפעמים משתין בלילה ולפעמים לא , בכל מקרה הוא לא מתעורר מזה... בן שנתיים ו-5 חודשים , מוריד לבד את החיתול ולא מוכן לישון איתו. 2- משחקים והעשרה של הילדים: הילדים לרוב משחקים לבד ורק פעם ב... אני משחקת איתם ממש במשחק העשרה. לרוב פשוט אין עיניין מצידם וגם אני משתעממת. הגדול מעדיף להסיע מכוניות והקטנה מעדיפה לחקות אותו. שמתי לב שיש ילדים שממש יושבים איתם ומשקיעים בהם זמן משחק כזה והם בהחלט מתקדמים. אני עושה טעות שאני לא יושבת מספיק עם הגדול? עד היום חשבתי שלא צריך ממש להשקיע והרצון לידע יבוא ממנו אבל זו עובדה שיש ילדים בני גילו שממש יודעים לפתור משחקים בצ'יק והוא לא וזה בעיקר כי יושבים איתם המון...

tiger mom

New member
לגבי שאלה 2

אם לא נהנים, נראה לי חבל אני רואה בכל דבר הזדמנות ללמוד. לא צריך בשביל זה משק שכתוב עליו שהוא להעשרה לפני שבועיים נסענו באוטו בזמן השקיעה והילדה דיברה על הצבעים של השקיעה- אז למדנו כיוונים (צפון, דרום...). בלי משחק ובלי כלום. צבעים למדנו ממשחקים. אבל לא משחקים מיוחדים ללמוד צבעים. פשוט מתוך זה שדיברנו על הדברים שמסביבנו (כדור אדום, חולצה ירוקה) והשיא שלנו- לקרוא מספרים דו ותלת ספרתיים הבת שלי לומדת עכשיו מהמכשיר שאני משתמשת בו למדוד סוכרת בדם (יש לי סכרת הריון). כל פעם שהיא יושבת לידי למדידה (בבוקר) היא מקריאה לי את המספרים שיוצאים.

עונה

לגבי גמילת לילה, אני הבנתי מהאירוח עם קושניר שהיה כאן שלא מומלץ להעיר בלילה לשירותים. גם שלי לא גמולה לילה (3.2) וממש לא בכיוון:( כרגע משתמשים בפול אפס נסיכות. בהתחלה (אחרי גמילה ואז תק' מבול שלא יבשה) נאלצנו לשים לה את הפול אפס ללא שביעות רצונה, עכשיו כבר התרגלה.

עונה

לגבי גמילת לילה, אני הבנתי מהאירוח עם קושניר שהיה כאן שלא מומלץ להעיר בלילה לשירותים. גם שלי לא גמולה לילה (3.2) וממש לא בכיוון:( כרגע משתמשים בפול אפס נסיכות. בהתחלה (אחרי גמילה ואז תק' מבול שלא יבשה) נאלצנו לשים לה את הפול אפס ללא שביעות רצונה, עכשיו כבר התרגלה. לגבי השאלה של המשחקים, מסכימה מ-א-ד עם טייגר. ובכל זאת אם את מעוניינת בזמן משחק כזה איתו (שבעיניי זה חשוב -לאו דווקא משחק קופ' אלא זמן איכות) ,אפשר ללכת לחנות ולבחור ביחד או להשאיל מחברים ולראות למה הוא מתחבר. לדעתי יותר חשוב להיות במודעות שכל מקרה מזמן למידה ולהשתמש בסיטואציות המזדמנות שלפי מחקרים שנעשו הם הלמידה האמיתית ולא ישיבה מכוונת על משהו.

POOH*

New member
תשובות לשתי השאלות:

1. אנחנו שמנו תחתונים רב פעמים. פשוט כי זה היה מוגזם להחליף כמה פעמים בלילה כל לילה הכל!!!! ודי מהר זה עזר. 2. האם זה נורא? לא. האם זה אומר שילדים אחרים יהיו יותר מיומנים במשחקים האלה ממנו - כנראה. אם יש לך סבלנות וזמן תציעי מדי פעם - אולי יום אחד הוא יפתיע ויענה בחיוב. אצלנו מאז שהקטנה נולדה הגדולים כמעט ולא זוכים לשחק משחקי קופסא איתו - מה שהם יכולים לשחק לבד כן. איתנו לא. כי הקטנה מחרבת הכל. בלתי אפשרי לשחק איתה. אם יש לי רגשות אשם בנושא? ברור [פולניה או לא?] האם להם זה מפריע? לפעמים.. אבל לא יותר מאשר זה שאני מקריאה פחות סיפורים למשל - כי היא קורעת את הספרים. מה לעשות? היא תגדל ויהיה קל יותר.. POOH

היום היא קרעה את אלבום התמונות...

כן , אי אפשר לעשות לידה כלום. אבל לפעמים אני איתו לבד כשאבא לוקח את הקטנה או שהקטנה עסוקה בחדר אחר או סתם אוכלת.

ולגבי התחתונים

זה נראה ממש כמו תחתונים , מרגיש אותו הדבר? הם לא הורידו אותם? בינתיים הוא ישן ערום ומתחת לסדין יש סופגנית כזו של שקמה שצריך ללידה (מזל שאני מצויידת מהלידות
) לא תמיד הוא עושה פיפי וגם כשכן - זה מדהים אבל הוא לא מתעורר מזה. שמתי לב שכשהוא עושה פיפי אז זה תמיד קצת לפני הקימה - אחרי 4 בבוקר אז אולי בגלל זה. איך קוראים למותג של התחתוני שינה האלו?

POOH*

New member
לא אמרנו תחתונים - קראנו לזה פיג'מה מיוחדת..

אני קניתי מהאתר של בשבילנו. אבל יש תחתונים יותר דומים לתחתוניםש ל קושיז' למשל. וגם לנו יש מגן מזרון כזה אבל לא תמיד הוא עזר. כבר קרה שגילינו את המזרון מתחת רטוב. ובכל מקרה נראה לי נורא לישון רטוב גם כשהוא לא התעורר מזה. מה שכן הייתה תקופה שמעל לשעוונית ומתחת לסדין שמנו מגבת - זה עזר קצת. ולא הוא לא הוריד. הוא היה גאה שיש לו פיג'מה מיוחדת. עד שהוא עבר לתחתונים רגילות. POOH

עונה

אני די בשוק שהוא לא מתעורר מזה שהוא משתין. אני גם בשוק שהוא מצליח להוריד את החיתול מתוך שינה... לא משנה כמה פעמים אני שמה לו - הוא תמיד מוריד. אז שמתי את המשטח ספיגה הזה מתחתיו והוא העיף לקיבינימט ואז שמתי מתחת לסדין ואין תלונות ואין לי מושג מה יהיה כי מאז (אתמול) הוא הצליח לא לעשות פיפי גם בצהריים וגם בלילה. זה לא שעוונית אלא המשטח ספיגה של שקמית שקונים ללידה שיספוג את הדם , לא זוכרת מה השם של זה... זה סופג מצויין גם פיפי. לא יודעת מה לעשות מעבר לזה כי יש לי הרגשה שלהעיר אותו זה ממש לא הפתרון. אני אסתכל על האתר , תודה.

חייבת עזרה עם בן 4 וחצי../images/Emo10.gif

הגדול שלי...לפני שנה בערך היינו חצי שנה בערך בלי טיטולים בלילה...וכל לילה(חוץ מיומים שהיינו בחתונה עד מאוחר או משהו כזה...)הוא השתין בלילה,התעורר מזה כמובן ,העיר את אמא שהחליפה את הכל.....חזרה לישון עד הבוקר של הכביסות.... לפעמים אפילו פעמיים בלילה!!!!! באיזה שלב החלטתי שאני מעדיפה להיות שפויה ולטפל בבעיה יותר מאוחר.... היום הוא אמר לי :אני ממחר לא רוצה טיטול בלילה....מה עושים????מצד אחד גאוה ומצד שני פחד לחזור לימים ההם.... אסתי

חושבת

שכדאי לזרום אתו. אבל, לקחת אותו לשירותים פעם אחת לפני שהולך לישון ופעם אחת לפני שאת נכנסת למיטה. אבל בהחלט לא לותר, להראות לו שאת מאמינה בו שיצליח. בהצלחה!

ayala26

New member
לגבי פיפי בלילה

תנסי לפנות אליו. הבן שלי גם בגיל שנה וחצי יכל לענות על שאלת כן\לא גם מתוך שינה. הייתי שואלת אותו בלילה אם הוא צריך פיפי. לפעמים הוא היה אומר שכן! ולגבי שינה - אולי תחתון גמילה ומגן מזרון? התחתון יספוג את הפיפי. לפעמים השוליים קצת נרטבים ואז מגן מזרון יגן על המזרון והסדין ירטב קצת. אם זה באמצע הלילה אפשר רק לשים מגבת מתחתיו עד הבוקר ובבוקר להחליף מצעים. לגבי 2, אם המשחק משמעמם אז אולי משחק אחר? אני התחלתי לשחק עם בני לאחרונה בטאקי! אמא שלי קנתה לנו. אנחנו כמובן לא משחקים ממש לפי הכללים אבל זה כיף. הוא נהנה וגם אני נהנית. אנחנו לא מתרכזים רק במשחק אלא גם משוחחים. זה כיף.

תודה

אני מתלבטת באמת האם כדאי לשים לו תחתוני גמילה כי הוא אוהב לישון ערום והוא ממש נחוש בדעתו לישון ערום. נראה לי שעכשיו צריך לזרום איתו , אפילו שהוא מפספס חופשי. קיבלתי עצה להעיר אותו קצת יותר מוקדם בבוקר כי בעצם הוא עושה את הפיפי רק לפני שהוא קם לגמרי. אולי אם אני אהיה שם ומהר אושיב אותו על הסיר אז תיפתר הבעיה. לגבי המשחק - בימים האחרונים יצא לנו יותר לשחק כי זה היה יותר במודעות והוא מאוד משתף פעולה ורוצה והאמת שגם פותר בצ'יק , כמו הילדים שמשחקים המון. כל הזמן הוא מפתיע אותי , איזה כיף לי! חבל שאחותו מפריעה כל הזמן לשחק

efratga

New member
לגבי 2

ההשקעה לא חייבת להיות ב"ישיבה עם משחקי העשרה". הם לומדים הכי טוב תוך כדי משחק. אם אוהב מכוניות את יכולה ללמד ספרות מקריאת לוחיות הרישוי כשאתם מטיילים (" תמצא מספר 3" ), אפשר להדביק על מכוניות הצעצוע מדבקות עם מספרים או אותיות כדי ללמוד את הצורות. נכון שמאוד כיף תהיי אתם גם במשחק - לבנות מכשולים למכוניות (כמה קוביות צריך כדי לבנות גשר וכו') .יצירתיות זה העניין. אפשר ללמד הכל תוך כדי המשחקים האהובים עליו אם את נמצאת שם כדי לכוון ולהדריך

תודה , עושים את כל זה

בתכלס עד היום גם אני חשבתי שזה מספיק ודי. פשוט דיברתי עם הגננת וכמה הורים לילדים בגן וגם ראיתי את הילדים בפעולה - הם ממש יודעים המון במשחקים. אבל אז פשוט ישבתי עם הגדול קצת יותר על משחקים וראיתי שהוא גם יודע המון למרות שהוא לא מכיר את המשחקים כל כך.

efratga

New member
נהדר!

עדיף שהוא ילמד בדרך שלו, מאשר ללמוד את המשחק בעל פה, ככה הוא ידע להתמודד עם כל אתגר ולא רק עם המשחק הספציפי אליו הכינו אותו.

למעלה