007

onix 88

New member
../images/Emo41.gif007../images/Emo41.gif

מישהו חייב לאשר לי את הפתרונות. שאלה 1: א. מרכז המעגל:
x= 32/m+3 y=32m/m+3-8​
ב. הזוית שווה 69.362 מעלות. שאלה 2 (שד"א הייתה בספיישל של יואל גבע בוואלה): א. x²/4a² - y²/a²=1 ב. המקום הגאומטרי הוא היפרבולה קנונית (?) שאלה 4: א. S=a/2 - a/2*ln2 ב. w=cisα z=cis2α r=1 ובגלל זה |z|=1. לגבי זה לא הייתי כ"כ בטוח, אולי לא הסברתי נכון. מקווה שהיה בסדר לכולם!

אני עשיתי..

שאלה 2 יצאה לי אותו דבר... שאלה 1- א' אותו דבר. ב' יצאה לי 71 בערך!! נקווה שזה בסדר.. מרכז מעגל (8,0)?? ועשיתי 5, לא 4.... דייי!!!! אני מקווה שזה נכון!!! וסיימתי מתמטיקה!!

onix 88

New member
כן! 8,0!

אני מקווה שהשוני בזויות שלנו הוא רק עניין של חישוב. בהצלחה! נחכה לשמוע עוד תשובות של אחרים כדי להיות בטוחים.

onix 88

New member
עכשיו ניסיתי לעשות שוב ובאמת יצא לי

ככה, אבל אני לא יודע למה התשובה שלי לא יצאה נכונה. מה שעשיתי זה למצוא נק' כלשהי על המשיק (את המשוואה שלו מצאתי), ואז חישבתי את הזוית בין הנק' הזאת לAB. בבגרות לקחתי את הנק' x=1 במשיק ואז הy=26, ויצא לי שהזוית שווה ל69 מעלות. עכשיו לקחתי את הנק' x=0 ואז y=27/1/3 והזוית יצאה כמו שאתה אמרת. אסור היה לי להגיד שאיקס שווה 1?

Schweppesdude

New member
שאלה לגבי השאלון

אם נכשלתי בו אני יכול לעשות שוב רק את השאלון הזה? ושאר השאלונים עדיין יחשבו לי?

maestr00

New member
הבחינה היתה כל כך קשה

המורה שלי אמר שהבחינה הזאת נחשבת לבחינה קשה מאד יחסית למועדים אחרים בקשה הסתדרתי אבל בשאלה הראשונה הזווית 71.57 כך יצא !!!! ופתרתי את שאלת הויקטורים ושאלה 4 מספרים מרוכבים

Ana Lyn Newkirk

New member
הבחינה היתה ממוצעת מינוס

לפחות בשביל מי שידע להתחמק מהשאלות המכשילות... 1 ו-2 היו שאלות סטנדרטיות.. אולי קצת ארוכות והיה אפשר בקלות ליפול שם על טעות חישוב.. אבל אני לא חושב שהיה שם משהו יותר מדי מתוחכם... 5 היתה קצת מבלבלת עם הקטע של האסימפטוטות.. אבל לי אישית היה ברור לפי השאלה (מצאו 3 אסימפטוטות) שיש 2 אופקיות.. כי היה דיי ברור שיש רק אחת אנכית.. אז מזה ניסיתי למצוא בכוח את האופקיות עד שמצאתי.. (בואו נתערב שאם הם לא היו רושמים למצוא 3 אסימפטוטות כמעט אף אחד לא היה מצליח ת'שאלה הזו במלואה) מעבר לזה לא היה ממש מסובך..

onix 88

New member
הנה התשובות מיואל גבע

http://yoram.walla.co.il/files/files/f_177.pdf אם ב2 ב' כתבתי רק "היפרבולה קנונית" ולא כמו שהם כתבו "החלק של ההיפרבולה הקנונית ברביע הראשון", זה לא נכון? כלומר, יורידו על זה נק'?

כמה יורידו על...

אם כתבתי שיצא היפרבולה, לא כתבתי קנונית ולא ברביע הראשון, אז...? ובשאלה 5, בסעיף של הסקיצות, כשa בין אפס לאחד יצא לי שהנקודת חיתוך חיובית אבל בין אפס לאחד.. איזה מעפנה אני!!! אז הסקיצה יצאה קצת שונה... כמה יורידו?

That80sshow

New member
ככה:

אתה כל פעם מציב אינסוף, באחד יוצא לך אינסוף חלקי אינסוף פחות A, ומכיוון שA זה ממש קטן ביחס לאינסוף אז זה שואף לאחד, ובשני זה טיפ טיפונת יותר מסובך להסביר אבל יוצא 1 חלקי משהו גדול מאוד אז זה שואף לאפס. אם אתה לא יודע מה זה LIMIT אז כל ההודעה הזאת חסרת טעם...

Schweppesdude

New member
אני יודע מה זה

limit לא צריך להסחף.. הרי בכל זאת נגישתי לבגרות. השאלה שלי במה מחלקים את המונה ואת המכנה כדי לשאוף לאינסוף? זה לא היה מקרה רגיל שהיו לי X באיזשהי מעלה הכל היה פונקציה של E .

onix 88

New member
לדעתי לא יורידו, וגם אם כן זה יהיה

מעט. לפי מה שראיתי עד עכשיו, אף אחד לא כתב שההיפרבולה היא על הענף הימני, לדעתי זה היה תחכום שלהם, וכשהם יראו שאף אחד לא עלה על זה (או לפחות שהרוב לא עלו על זה), הם יוותרו. מקווה שזה באמת יהיה ככה.

Ana Lyn Newkirk

New member
אני חושב שלא יורידו על ההיפרבולה

שאלתי במסר לפני כמה דקות את רון חשבון.. כי גם לי היה את זה.. אבל כנראה שלא יורידו.. כי הם שאלו "איזו צורה מתקבלת?" ולא "מה התקבל?" לגבי הסקיצה.. אין לי מושג.. אני עשיתי ת'טעות הזו ב-006 שנה שעברה.. במועד ב'.. היתה שאלה קופי לזו.. גם עם פרמטר A שהיה צריך לשרטט לפיו את הפונקציה בכל מיני ורסיות.. בסוף קיבלתי בבחינה 76, אבל זה גם כי טעיתי בסעיף ב' באינדוקציה.. אז איני יודע כמה מורידים על זה.. להערכתי.. אם פתרת את השאר נכון.. לא יודיו לך יותר מ-20% מהשאלה על זה..

onix 88

New member
איך שכחתי את הנוסחא עם tan

ושני השיפועים לחישוב זויות! מה שאני שעשיתי זה למצוא נק' כלשהי על המשיק (את המשוואה שלו מצאתי), ואז חישבתי את הזוית בין הנק' הזאת לAB. בבגרות לקחתי את הנק' x=1 במשיק ואז הy=26, ויצא לי שהזוית שווה ל69.362 מעלות. עכשיו לקחתי את הנק' x=0 ואז y=27/1/3 והזוית יצאה כמו בתשובות. אסור היה לי להשתמש בדרך הזאת? אתם חושבים שהלך לי הסעיף הזה? ולמה בעצם התשובות לא יוצאות זהות כשאני לוקח נקודות שונות על אותו הישר?

That80sshow

New member
אמממ תשמע

אתה לא יכול לחשב זווית בין נקודה לישר... אלא רק בין שני ישרים...

למעלה