שרשור שאלות לעופר אבן

עובדים זרים

הדעה היא שיש לאפשר העסקת עובדים זרים ובלבד שהשהייה שלהם בארץ, כמו גם העסקתם, חוקית. לאור היקף האבטלה העצום יש לפעול לצמצום מספר העובדים הזרים השוהים בארץ בניגוד לחוק, תוך שמירה על כבודם בדרך נאותה והולמת בזמן הליך החזרתם למדינות המוצא שלהם.

הי ברוך

אני שותה קפה שחור בוץ עם שני סוכר ואני אספר לך שאומרים שהחיים הם כמו קפה. או שהם שחור, או שהם בוץ, או שהם הפוך ואם לא, זה נס.

../images/Emo41.gif שרשור שאלות לעופר אבן ../images/Emo41.gif

שלום רב! ביום שלישי בשעה 15:00 יתארח בפורום עופר אבן, מס´ 4 ברשימה המתמודדת בבחירות לכנסת מטעם מפלגת ישראל אחרת. קצת על עופר: יליד שנת 67´, נשוי ואב לשלוש בנות. בוגר תיכון הגימנסיה הריאלית , ראשון לציון. בעל תואר ראשון למשפטים מאוניברסיטת תל אביב, בעל תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. בשנים 01´- 98´ יו"ר בהתנדבות של עמותת חיים למען ילדים חולי סרטן בישראל. כיום עו"ד-שותף במשרד עו"ד גולדפרב, לוי ערן ושות´. שיהיה אירוח מעניין ומרתק!

איך אתה מסתדר עם הצעירים?

נראה לי שאתה הכי מבגר ברשימה, נכון? איך אתם מסתדרים? האם למדת דברים חדשים מתוך העבודה שלך עם הסטודנטים הצעירים והאידיאליסטים? מה אישתך חושבת על העניין? ובעבודה? משווצים בך? גאים בך? אין שום פגיעה בתפוקה של העבודה שלך בגלל הריצה לכנסת?

תשובות לדניאלה

קודם כל צהריים טובים לכל מי שטרח והגיע. אני אתחיל לענות: לא רק שאני הכי מבוגר ברשימה, צוחקים שמספר 4 משוריין לגימלאים
(אני בן 35). מה שלמדתי בחצי השנה האחרונה שיש בארץ צעירים ערכיים, איכותיים שרוצים בהמשך קיומה של המדינה הזו ויש להם את האומץ לקום ולקחת אחריות, ולנסות לשנות את מה שכולם מניחים מראש שלא ניתן לשנות. באשר להתייחסות של הסביבה, מבין גלי הציניות והסקפטיות אפשר להתחיל לראות את האנשים שמאמינים שהדרך היחידה לעשות שינוי אמיתי היא הדרך הזו. מראש ידעתי שהדרך הזאת היא לא הדרך הקלה, אבל מכיוון שיש הרבה מאוד אנשים שמבינים שכנראה זו הדרך היחידה, אני שותף להובלה בדרך.

סיסי ע

New member
שלום לעופר ../images/Emo39.gif

כל הזמן בפורום הזה כותבים אנשים על הקשר של המפלגה שאתה חבר בה לבין יוסי מימן מערוץ 10, עפרה שטראוס, קוראים לכם מפלגה של עשירים, כותבים שבעלי הון רכשו אתכם. אני לא מאמינה לשזה, אבל למה אתם לא יוצאים לעיתונות עם הודעה רצינית בה אתם מסבירים את כל זה, על מנת להפסיק את מסע ההכפשות המכוער נגדכם????? אנשים ניזונים מדיסאינפורמציה! תעשו עם זה משהו.

שלום לסיסי ע

לו היו עומדים מאחורינו אילי הון אני מניח שהתגובה שלנו היתה נמרחת על העיתונים כולם. אבל מכיוון שהקשר בין המציאות לדיסאינפורמציה גדול בהרבה ממה שאנשים חושבים, אין לנו את מקורות המימון כדי להלחם או להכחיש את דיס האינפורמציה ואנחנו מאמינים שהמשך פעולה והעברת המסרים שלנו מהשטח וחשיבה לטווח ארוך מבלי להכנס להתלהמות ולשנאה, ישיג תוצאה טובה בהרבה גם אם התוצאה הזו תושג בטווח ארוך יותר. כאנקדוטה אני יכול לספר לכם, שאחד היועצים שסייע לנו בהתמודדות מצא את עצמו על הרצפה צוחק כשהוא שמע את התקציב "האדיר" שעומד לרשותנו למערכת הבחירות הנוכחית והוא אמר לנו, אחרי שהוא נרגע מהצחוק, שיתכן והסכום הזה יספיק לנו להתמודד על ראשות עיריית גדרה. אבל למרות זאת, ולמרות הנסיונות למנוע מאיתנו לגדול ולהשפיע, דיסאינפורמציה ומסעות שונים כנגדנו לא יצליחו.

55

New member
שאלות לעופר

צהריים טובים עופר א.לאור המצב שקים במדינתנו בזמן האחרון רציתי לדעת האם אתם שותפים בהשקפותיכם למצב המדיני לשמאל או לימין 2.האם תוכל לתת לי את המצע שלכם בקוים כלליים לאור המצב הכלכלי? 3.האם אתה תומך בהחלטת בית המשפט העליון להתיר לטיבי בשארה ומרזל להתמודד בבחירות? 4.מה דעתך על הפסקת מסיבת העיתונאים של ראש הממשלה? אודה לך אם תענה לי על השאלות האלו בכנות ולא תנסה להתחמק כמו רוב הפוליטקאים

55 היקרה

לשאלותייך: 1. אני לא חושב שהמרחק בין שמאל לימין הוא מרחק שהוא אמיתי. כולנו מבינים שבסוף התהליך ההכרעה על גבולות הקבע של מדינת ישראל ודאי לא תהיה של ´ישראל אחרת´ וגם לא של הליכוד והעבודה, אלא הכרעה שתתקבל בארצות הברית ובאירופה. עמדתנו היא שיש לפעול בהתאם למה שטוב לנו כאזרחי מדינת ישראל, כלומר אם יש החלטה על גדר הפרדה יש ליישם את ההחלטה ומייד. התנחלויות מבודדות עליהן נדרשים כוחות גדולים מאוד של צה"ל להגן צריכות להתכנס לגושי התנחלויות גדולים, עליהם ניתן להגן ביתר קלות. בהמשך, יש לנהל משא ומתן להסדר קבע, אך לא בשיטת הסלאמי. והדבר האחרון בעניין זה: עמדה לא מתפשרת בנושא זכות השיבה, היות ומדינת ישראל אינה יכולה להפוך למדינה דו-לאומית בצד מדינה פלסטינאית בסוף התהליך. 2. בקווים כללים ביותר, יש לספק רשת בטחון סוציאלית אך ורק לאנשים הזכאים לרשת שכזו; יש להרחיב את בסיס המס ובאמצעות כך להפחית את נטל המס ולהוביל בנוסף להתייעלות במערכות הבירוקרטיות והציבוריות; השקעה מאסיבית בתשתיות וביצירת מקומות עבודה. 3. כעורך דין, אני מקבל את החלטות בית המשפט העליון ומכיר בסמכותו. מעבר לכך, אין לי מה להוסיף מלבד שכעת עכשיו זמנם של הבוחרים לומר את דבריהם בקלפי. 4. לדעתי חוק תעמולת הבחירות יוצר עיוותים רבים וכפי שמישאל חשין אמר בעצמו, הוא פעל לאכוף את החוק, אבל הוא חושב שהחוק אינו נכון. אני חושב שההחלטה היתה דרמטית ויתכן שהיה מקום להתיר את המשך השידור ולדון בו בדיעבד.

שאלות לעופר

היו כאן כבר שלושה מהחברים שלך באירוח. מה עוד אתה יכול להוסיף על מה שכבר נאמר? מה אתם אומרים על הסקרים הלא מחמיאים שבכלל לא צופים לכם יותר ממנדט אחד? מה יקרה אם לא תעברו את אחוז החסימה? האם עדיין, בתור תנועה חברתית, כמו שהגדרתם את עצמכם, תפעלו להעלאת אחוז החסימה? ואז יהיה לכם יותר קשה לרוץ בבחירות הבאות לכנסת ה 17. מה אתם מתכננים כפעילות חוצפרלמנטרית?

תשובות לדני

שלום לך, אחד מהעיתונאים התייחס לסקרים וכינה זאת "הדיקטטורה של הסקרים". בפועל, מציבור חושב הפכנו להיות ציבור שמחפש את העדר להצטרף אליו. וכל עוד אנחנו לא עדר, קשה לאנשים להאמין. אבל ככה זה כשאתה שונה, חדשני וחושב קדימה וחושב לטווח ארוך. הנחת העבודה שלנו שהסקרים לא מייצגים את הפוטנציאל האמיתי של ישראל אחרת. ודאי לא את התמיכה והאהדה של ציבור מאוד רחב. ההוכחה שלנו כי הדבר שניקרא "ישראל אחרת" הוא אמיתי ונכון תהיה לאחר הבחירות בין אם נכנסנו ובין אם לאו. הפעילות החוץ-פרלמנטרית בין אם נכנס ובין אם לאו, תהיה להפעיל את כל אותם אנשים אשר החליטו לקום ולקחת אחריות על מה שקורה כאן במדינה בקהילה שלהם.

ליבי שש

New member
היי עופר ../images/Emo13.gif

אתה פמיניסט? איך אתה מגדיר את הפמיניזם שלך? האם לא הפריע לך שיש רק אישה אחת בעשירייה הראשונה, מה גם שהמיקום שלה פחות ופחות רלוונטי מיום ליום? האם אתה מרגיש שישראל אחרת היא באמת הבית הפוליטי שלך?

ליבי שש, שלום

אני מאמין בשוויון. לא פמיניסט ולא שוביניסט, לא אוהב ערבים/חרדים ולא שונא אותם. אני מאמין ששריון לנשים הוא ערך שנוגד את ערך השוויון, אבל אני בהחלט מאמין שבהתמודדות הבאה לכנסת אופי הרשימה יהיה שונה. באשר לבית הפוליטי, אני חייב לציין שעד לפני שבעה חודשים מעולם לא היה לי בית פוליטי. לא הייתי אפילו פקוד של מפלגה ופוליטיקה היתה הדבר האחרון שעניין אותי. בישראל אחרת פגשתי אנשים שמאמינים שרק אם נקום וניקח אחריות על מה שקורה במדינה יש עוד סיכוי להוביל למדינה שנרצה לחיות בה ונוכל לחיות ונוכל לגדל בה את הילדים שלנו. חבורת האנשים האלה גרמה לי אישית להאמין שיש אור בקצה המנהרה, גם אם בשלב זה הוא עדיין קטן.

מיאו

New member
היי עופר ברוך הבא ../images/Emo13.gif

תודה שפינית מזמנך בדיוק שבוע לפני הבחירות ובאת שנוכל לדעת יותר. ולשאלה: אני יודעת שלקחת חלק במסע הרגלי שקיימתם (אולי עדיין קיים?) מצפון הארץ לדרום. אולי תספר לנו קצת ממה נולד הרעיון? מי לקח בו חלק? איך היה המסע? מה השגתם בו ? ובאיזו תחושה סיימת אותו. חוץ מזה אני רוצה לאחל לכם הצלחה רבה. אני עוקבת אחרי המפלגה כבר זמן רב ואתם עושים יופי של עבודה. בהצלחה.

שלום למיאו

לקחתי חלק במסע הרגלי בקטעים קטנים ומצומצמים, כאשר את עיקר המסע עשו בעלי הכושר שבינינו. אני חושב שהרעיון של המסע היה להגיע לאנשים בשטח, להעביר את המסרים של ישראל אחרת בדרך יחודית, אשר נבעה מהיעדר תקציב ומהקושי לקבל חשיפה תקשורתית. המסע איפשר לשמוע אנשים בכל הארץ, להגיע למקומות אשר ישראל אחרת עד היום לא הגיעה אליהם. אני חושב שהתרומה העיקרית של המסע היתה להבין עד כמה אנשים משתוקקים למשהו אחר, לפוליטיקה אחרת והתנהלות אחרת. הכותרת של המסע היתה "לא מוותרים על המדינה" ואני חושב שכאקט סמלי המסע היה חשוב. תודה על הברכות ונשמח תמיד אם אנשים כמוך יצטרפו ויהפכו לשותפים לעבודה ולעשייה.

reshef

New member
הקדמתם את זמנכם

אני חושב שיש מקום בישראל למפלגה כמו ישראל אחרת, אבל ברגע שהאידיאלים של ישראל אחרת זהים לאידיאלים של שינוי, הבוחר צריך להחליט אם לבחור פוליטיקאים שיקדמו את הדעות שלו או צעירים "אידיאליסטים"(נגיד) שיוכלו במקרה הכי טוב לצעוק בכנסת על שרון פעם בכמה חודשים. לכן אני מציע לכם שכל עוד שינוי מסתמנת ככוח פוליטי חזק שיכול להשפיע, תוותרו על ההתמודדות בבחירות. אתם רק מזיקים לקידום הרעיון שלכם. תחשבו על זה רגע, זה לא ארבע שנים להיות בצד, תוך שנה-שנתיים יהיו עוד פעם בחירות, שבינתיים יש לכם את כל הזמן לקדם את הרעיון שלכם.

שלום לרשף

´ישראל אחרת´ היא הנסיון לעשות את הדברים אחרת. גם שינוי שמבטיחה היום הרים וגבעות תצטרך להוכיח את עצמה. הבעיה שלנו, אולי כאידיאליסטים, היא ששבענו ממפלגות שמבטיחות ובסופו של דבר כמעט ולא מקיימות. ב´ישראל אחרת´ ערך של שנאה ואנטי הוא לא ערך ובוודאי שלא ערך עליון. הנסיון הוא להוביל לחשיבה ארוכת טווח, לפתרונות ולאיחוד. אני לא חושב שכוונתנו היא להכנס ולצעוק. הכוונה היא להכנס ולהנהיג נורמות התנהגות שונות ולהוכיח שאפשר לעשות דברים אחרת.

פפדם

New member
חופי ישראל

חופי ישראל העומדים לרשות והנאת הציבור מתמעטים, וחלקם נתפשים על ידי פרוייקטי נדלן ומרינות, המיועדים לשרת את המאיון העליון. האם תפעל לקידום חוק החופים שמטרתו לשמור את החוף למען תושבי ישראל והדורות הבאים? ארנון רמת-גן

למעלה