55 היקרה
לשאלותייך: 1. אני לא חושב שהמרחק בין שמאל לימין הוא מרחק שהוא אמיתי. כולנו מבינים שבסוף התהליך ההכרעה על גבולות הקבע של מדינת ישראל ודאי לא תהיה של ´ישראל אחרת´ וגם לא של הליכוד והעבודה, אלא הכרעה שתתקבל בארצות הברית ובאירופה. עמדתנו היא שיש לפעול בהתאם למה שטוב לנו כאזרחי מדינת ישראל, כלומר אם יש החלטה על גדר הפרדה יש ליישם את ההחלטה ומייד. התנחלויות מבודדות עליהן נדרשים כוחות גדולים מאוד של צה"ל להגן צריכות להתכנס לגושי התנחלויות גדולים, עליהם ניתן להגן ביתר קלות. בהמשך, יש לנהל משא ומתן להסדר קבע, אך לא בשיטת הסלאמי. והדבר האחרון בעניין זה: עמדה לא מתפשרת בנושא זכות השיבה, היות ומדינת ישראל אינה יכולה להפוך למדינה דו-לאומית בצד מדינה פלסטינאית בסוף התהליך. 2. בקווים כללים ביותר, יש לספק רשת בטחון סוציאלית אך ורק לאנשים הזכאים לרשת שכזו; יש להרחיב את בסיס המס ובאמצעות כך להפחית את נטל המס ולהוביל בנוסף להתייעלות במערכות הבירוקרטיות והציבוריות; השקעה מאסיבית בתשתיות וביצירת מקומות עבודה. 3. כעורך דין, אני מקבל את החלטות בית המשפט העליון ומכיר בסמכותו. מעבר לכך, אין לי מה להוסיף מלבד שכעת עכשיו זמנם של הבוחרים לומר את דבריהם בקלפי. 4. לדעתי חוק תעמולת הבחירות יוצר עיוותים רבים וכפי שמישאל חשין אמר בעצמו, הוא פעל לאכוף את החוק, אבל הוא חושב שהחוק אינו נכון. אני חושב שההחלטה היתה דרמטית ויתכן שהיה מקום להתיר את המשך השידור ולדון בו בדיעבד.