שרשור שאלות לאיתי בן חורין

תשובות לבנצי

1. ישראל אחרת בעד פינוי מאחזים בלתי חוקיים והתנחלויות מבודדות בשלב ראשון. 2. אנחנו מתחייבים להשאר כסיעה עצמאית. ישראל אחרת רואה את עצמה כמפלגה שתלך ותגדל ולא כסטוץ בחירות. 3. אנחנו פועלים בדרכי תעמולה לגיטימיים ואנו מתחייבים לשמור על איכות הסביבה ככל שמערכת הבחירות תתיר לנו. בנוסף, אנחנו מתחייבים להסיר שלטי תעמולה בסיום מערכת הבחירות. 4. זהו טיעון לא נכון שרשם העמותות פסל אותו ופסק, שעתירתה של מפלגת שינוי בעניין, היתה קנטרנית ולא רלוונטית.

ronen1981

New member
האם תיהיו מוכנים לשבת.

1)בממשלת מיעוט שמסתמכת על הגוש הערבי (בו ח"כ תומכי טרור) לצורך השלמה ל61 מנדטים. 2)האם תעדיפו את אופציה משאלה 1) עלפני ממשלה עם האיחוד הלאומי ישראל ביתנו.

תשובה

בשונה ממפלגת שינוי, שפוסלות מפלגות אחרות על בסיס אתני, ישראל אחרת פתוחה לשבת בקואליציה שתקדם את הרעיונות המרכזיים שלנו במפלגה. למרות שאני מסופק באם המערכת הפוליטית הנוכחית תוכל לעכל את הרעיונות המהפכנים שלנו.

ronen1981

New member
רעיונות "מהפכניים" הצחקתה.

בלא מעט נקודות אתם פשוט מעתיקים משינוי במטרה לרכוב על גל ההצלחה שלה.

רונן, אזהרה אחרונה

עוד הערה נבזית מהכיוון שלך, ואני חוסמת את הגלישה שלך בפורום הזה. כבר ביקשתי ממך כמה פעמים להפסיק לזהם לי את הפורום בהתנגחויות חסרות בסיס. בתודה מראש.

ronen1981

New member
רוצה הוכחות שאכן יש בסיס איתן.

ידידתי עד כה בינתיים אני הצלחתי לבסס דברי בעוד שאת כל פעם העלת טענה שגויה (בלשון מעטה.) ואז הגבתי לה תגובה מוחצת שאת מצידך בחרת להתעלם ממנה. אני אשתדל להיות בסדר בפורום ללא התנגחויות בלבד שגם אתם תיהיו כך. אם לכם מותר לנגח גם לי מותר אם לכם אסור לי אסור .

purple trance

New member
שלום איתי!

קראתי את המצע של ישראל אחרת וברצוני לברך אתכם על מצע נרחב יחסית בנושא קידום מעמד האישה. מצד שני, בהתבוננות על הכוחות שמובילים במפלגה, על האנשים שאולי קשורים אליה ועל הדוברים באירועים שלכם, לא נראה לי שישראל אחרת כוללת גם את תיקון העיוות הגדול ביותר בפוליטיקה הישראלית - השתקת הנשים. יש נשים בישראל אחרת? ישראל אחרת מתכוונת לא רק לכתוב מצע יפה אלא גם לתת 50% מהמקומות ברשימה לכנסת ומחצית התיקים בממשלה לנשים? אם לא, זו לא באמת ישראל אחרת. לא תוכלו להגיע לשום מקום ע"י הנצחת האפליה והקיפוח ופעילות לקידום מעמד הנשים בישראל מתחילה בבית, בתוך המפלגה.

user32

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי

יש נשים רק במקומות לא ראליים כמובן. כנ"ל לגבי מזרחים, ערבים ועולים חדשים. אתנו-רפובליקניזם קלאסי המעמד השולט הוא גבר, אשכנזי, גר בשרון ולומד משפטים.

הנשים בישראל אחרת

ראשית, תודה על הברכות. זה נחמד לראות שקוראים את המצע. בישראל אחרת יש נשים, אך אנו מתנגדים לכל סוג של שריון ולכן, לצערי, בשלב זה עדיין לא יהיו 50% נשים ברשימה. אני מקווה שנגיע לכך בהמשך. הגרעין המייסד של ישראל אחרת כלל בעיקר חיילי מילואים ולכן בשלב זה יש פחות נשים בהנהגה מאשר גברים, אך שוב, אני מקווה שעם הזמן מצב זה ישתפר. אחד מערכי ישראל אחרת, הוא ערך השוויון ואנו מתכוונים לעמוד מאחוריו ולישמו.

כמה שאלות

ראשית, האם אתם בעד תקציב 2003? אתם קוראים לעצמכם מפלגה חברתית והתקציב, על פי פוליטיקאים שהיו כאן, הוא הכי אנטי חברתי שהיה אי פעם. כמה סוציאליסטים אתם, ברמה החברתית של חלוקת משאבים? שאלה שניה-קראתי כל מיני רעיונות שלכם במצע, מאיפה בדיוק אתם מתכוונים לקחת תקציבים בשביל ליישם את הרעיונות? שאלה שלישית-האם אתה לא חושב שאתה צעיר מידיי ודל נסיון פרלמנטרי על מנת לכהן כחבר כנסת מן המניין? אני מבין שהרבה אנשים בישראל אחרת הם צעירים מאוד, בקושי מדגדגים את גיל 25. מה אתם בדיוק יודעים בכל מה שקשור לעשיה פרלמנטרית, עבודה עם ועדות כנסת, חקיקת חוקים וכדומה? בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

כמה תשובות

ישנם אלמנטים בתקציב שאנו מברכים עליהם, כמו ההשקעה בתשתיות ועידוד העבודה, אך ישנם מספר גזירות כלכליות אנטי חברתיות בעליל, כמו הפגיעה בקצבאות הזקנה והמשפחות החד הוריות, מהן אנו מסתייגים. ישראל אחרת מנסה לנתץ את הנישות הישנות של שמאל וימין כלכלי. אנו חושבים שיש מספר פעולות כלכליות הכרחיות לביצוע וקשה לסווג אותן לשמאל או לימין. לדוגמא, המצע שלנו בתחום מערך הקצבאות-מצד אחד, אנו טוענים כי אין שום צידוק שמשפחה מבוססת ומשפחה נתמכת יקבלו בדיוק את אותו התקציב ויש ליצור מבחני הכנסה לשם קבלת קצבאות וזה לכאורה סוציאלי, מצד שני אנו חושבים כי אין למדינה יכולת לממן אנשים שלא מעוניינים ליצר הכנסה בעצמם, וזה לכאורה קפיטליסטי... לשאלתך השניה, לישראל אחרת יש תמונה כלכלית כוללת שאם תיושם במלואה, אזי גם יבואו מקורות תקציביים לכל הרעיונות. במידה ונוכל לקדם רק חלק מהרעיונות, נביא את המקורות התקציביים. לא תמצא אצלנו נימוקים פופוליסטים כמו "ניקח מהחרדים וניתן לשכונות" או "ניקח מההתנחלויות וניתן לעיירות הפיתוח". המצב בישראל כל כך מורכב שיש לרדת מהסיסמאות ולהתרכז בפתרונות. לשאלתך השלישית, לדעתי אין דבר שכנסת ישראל יותר צריכה מאשר רוח חדשה, אנשים רעננים, שרואים בשליחות הציבורית יעוד אמיתי ולא סידור עבודה בדרך למשרת סגן שר. ההתחייבות שלנו שחברי הכנסת לא יהיו שרים ויבואו לתקופות מוגבלות בלבד, ייעל את עבודתינו כמחוקקים. כל המועמדים של ישראל אחרת נתקלו במהלך המאבקים הציבורים שניהלנו בצורת העבודה בכנסת, זו אחת הסיבות שנכנסנו בכלל לתוך הגועל נפש של הפוליטיקה. כאשר חוק שמעלה את ימי המילואים של חיילים קרביים עובר בועדה בה יושב חבר כנסת אחד בלבד, זה סימן שצריכים להיות בכנסת אנשים שיתרכזו אך ורק בעבודת החקיקה ולכן, אנו בטוחים כי אין לנו מה להתבייש לעומת חברי הכנסת הנוכחיים.

כמה תהיות

אתה טוען שאתה נגד סיסמאות, אך עד כה כל משפט שלך כלל "סיסמאות פופוליסטיות" בלי אף פתרון אמיתי ומעשי. אפילו על התקציב לא נתת תשובה החלטית. אתם מנסים לנגח את שינוי בכל הזדמנות אך מעתיקים מהם רעיונות רבים. להגיד שלשינוי אין רעיונות איך להחלץ מהצב הכלכלי הקשה זו בורות. לשינוי יש תוכניות מאוד ברורות והם הוצגו לא פעם, ראה לדוגמא את עיתון שינוי האחרון.

ronen1981

New member
אביב ידיד עוד משהו מצחיק.

קרא את המצע של שינוי ותזכר בעיתון אח"כ תקרא את המצע הכלכלי שלהם . לא מזכיר לך משהו?

ליבי שש

New member
בקשר למצע של מעמד האישה

קודם כל יופי של מצע נשים. אם תוכל, מסור את ברכותיי למי שכתבו(ברור לי שזה נכתב על ידי נשים)את המצע הזה. מצע הנשים ממש ממש טוב ואני רוצה לדעת כמה מתוכו אתם באמת חושבים שתוכלו לקדם בכנסת, אם תבחרו. שאלה אישית לאיתי, מה דעתך על שילוב נשים בכנסת? מה דעתך על נשים בכלל? ואיך זה שאין הרבה נשים בתנועה שלכם? הייתי בכנס של גני התערוכה והיו ממש קצת נשים ורק שתיים נאמו. למה זה? כמה נשים יש ברשימה שלכם לכנסת? האם הן ממוקמות במקומות ריאלים בכלל?.... למה להצביע לכם ולא למרצ? לדעתי אתם מאוד קרובים מרצ בקטע החברתי!

תשובה לליבי

לחלק הראשון של השאלה כבר התייחסתי. תודה. באופן כללי אני בעד נשים
. בעניין מרצ, אני מכבד חלק מהמסרים של מרצ, אך כמו כל מפלגה פוליטית קיימת, אין למרצ סיכוי אמיתי לקדם אותם. אנו מאמינים שכניסה של חבר´ה צעירים "בלי אלוהים" שילחמו בנחישות על קידום החוקים החברתיים יוכלו להוציא את ישראל מהמצב בו היא תקועה בשנים האחרונות. חלק מחברי הכנסת של מרצ נמצאםי בכנסת כבר למעלה מ 20 שנה. 20 שנה הם מאשימים את המערכת הפוליטית בכשלים של החברה הישראלית. לדעתי, מי שנמצא שם כבר 20 שנה ועוד לא הצליח לקדם את הרעיונות שלו, צריך לפנות את הדרך לגורמים אחרים.

סיסי ע

New member
קואליציה

האם תשבו בכל קואליציה שתבנה בראשות שרון? מה הגבולות האדומים שלכם? שרון וסילבן שחשוב היה להם להעביר את התקציב הלא חברתי בעליל יכולים להיות קולגות אמיתיות לחברי כנסת מישראל אחרת? האם תשבו בקואליציה בכל מחיר? להזכירך, איתי, מרצ ישבו באופוזיציה והם העבירו הכי הרבה חוקים חברתיים וסביבתיים. סתם חומר למחשבה...

קואליציה

ממש לא מפחיד אותנו להיות באופוזיציה. להיפך, אנו חושבים שמטרתינו היא להטריד ולהציק לחברי הכנסת מבפנים ולהיות השומרים שלהם. הגבולות האדומים שלנו הם נושאי חלוקת הנטל וקידום החינוך . אחד החוקים שלנו לדוגמא יהיה חיוב חברי הכנסת לעבוד חמישה ימים בשבוע ולא שלושה, 12 חודשים בשנה ולא 7. קשה לי לראות כרגע את חברי הכנסת שיסכימו לקיצוץ ההטבות השערורייתיות האלה ולכן, קשה לי לראות אותנו כמפלגת קואליציה, אלא כמפלגת אופוזיציה נשכנית.

מיאו

New member
שאלה לאיתי:

תודה שפינית זמן לבוא ולענות... ואתחיל בשאלות: מהמפלגת ישראל אחרת הולכת לעשות למען הנכים ולמען משפחות חד הוריות? ומה לגבי אומנות ותרבות? כיצד תקדמו את הנושא ? תודה ויום טוב מיאו

החלשים בחברה

חלק מאחריות החברתית שלנו כחברה היא לדאוג לחלשים וישראל אחרת תקדם את יישום המסקנות של שביתת הנכים, אשר הממשלה הנוכחית מסמסה אותם בדרכה הרגילה אשר מושפעת מאינטרסים פוליטים צרים ולא מראיה רחבה. כמו כן, ישראל אחרת חושבת כי נמאס לשכבות החלשות בחברה לקבל כל שנה את אותו התרוץ ולכן יש להקים מועצה כלכלית-חברתית אשר תבחן את כל הראיה התקציבית של ישראל לשנים הקרובות ותהווה גורם מייעץ, לא פוליטי, שיוכל לקדם את הכלכלה והחברה התקועים של ישראל.

גרומפי

New member
איתי

אתם מפלגה שכל מה שאתם אומרים זה שכולם מושחתים ולכן צריך להצביע לכם אולי בגלל שכולם מושחתים צריך להצביע לבא גד? כל הטענות שלכם די דמגוגיות בכל מקרה איתי אני ממליץ לך לבחור בשינוי המפלגה שתשנה את המפה הפוליטית

למעלה