שרשור שאלות לאיתי בן חורין

תשובה

ישראל אחרת רואה את עצמה כוירוס של המערכת הפוליטית בישראל. גם אם נתחיל קטנים, אנו נהיה בולטים ונחושים ונגרום לשינוי נורמות של האחרים לאחר שנוכיח לציבור שאנחנו באמת אחרים-נגדל. אין ספק שלא כל הרעיונות של ישראל אחרת יישומו כבר בכנסת הנוכחית, אבל אין לנו ברירה וחייבים לעשות את הצעד הראשון. גם תמר גוז´נסקי בתור חברת כנסת יחידה הצליחה לשנות. מהצד השני של הכנסת סיעת יהדות התורה עם חמישה מנדטים הצליחה לקדם חוקים הרלוונטים לסקטור שלה. לכן, אין רלוונטיות לגודל הסיעה, אלא לאיכות שלה, ללכידות שלה ובעיקר לנחישות שלה.

למה לבחור בישראל אחרת

ישראל אחרת תמדד אך ורק בזכות היכולת שלה לנער ולשגע את המערכת הפוליטית. המפלגות הקיימות נמצאות בכנסת כבר למעלה מ 30 שנה והעובדה היא שאנחנו לא מרגישים שיש למי להצביע. הצבעה לישראל אחרת היא למעשה הצבעה לחבורת אידיאליסטים שהמערכת הפוליטית היא רק אמצעי בשבילה לקידום החזון ולא סידור עבודה. אני חושב שאם כל כך הרבה אנשים בציבור מרגישים שההצבעה שלהם היא ברירת מחדל, אז משהו פה רקוב. בתור תלמיד י"ב שהולך להתגייס לצבא שמשרתים בו רק 50% מהאוכלוסיה, אני יכול להתחייב בפניך שאחד החוקים הראשונים שאנו נקדם בכנסת, הוא חוק שירות אזרחי, שיגרום לכל אזרח לשרת את המדינה. כאשר הבאנו את החוק שכתבנו ביחד עם חרדים למפלגת העבודה ושינוי, נדחינו בטענה, שזה לא טוב להם פוליטית. אנו מתחייבים שאותנו יעניין מה טוב למדינה ולא מה טוב למפלגה. ישראל אחרת היא היחידה היום שנושא החינוך נמצא באחד משני המקומות הראשונים במצע. וזו עוד סיבה להצביע למי שימדד על קידום רעיון זה. כאדם לא מבוגר ממך בהרבה שנים, אני יכול לומר, שהדבר שהכי מעניין אותי הוא קבלת הזדמנות שווה לבנות עתיד במדינה ולכן אני אפעל לכך ולא לקידום אינטרסים של קבלני קולות ועסקני מפלגות.

פראזניק

New member
בגלל שהוא חתיך...

תצביעי לו!!
אגב, אני עדיין מצפה לתשובות על שאלותי בעמוד הקודם:)))

../images/Emo41.gifשרשור שאלות לאיתי בן חורין../images/Emo41.gif

ביום שלישי, 10/12 בשעה 17:00, יתארח בפורום איתי בן חורין ממפלגת ישראל אחרת ויענה על שאלותיכם/ן. אנא שרשרו לכאן שאלות. שיהיה אחלה אירוח!

user32

Well-known member
מנהל
ישראל אחרת אידיאלסיטים - האמנם?

את העובדה שקברניטי המפלגה ובראשם בועז נול נטועים עמוק בפוליטיקה אתם מסתירים, מדוע? למה השמות וההסטוריה של המועמדים שלכם לכנסת לא מופיעים באתר או באף מקום אחר? נראה שאת העובדה שמנהיגי המפלגה הגיעו מראשי סניפים במפלגת העבודה, דור שלם, תותים ועוד אתם מסתירים. אגב, בועז נול איפה הבושה שלך שתקופה ארוכה הצהרת שלא תכנס לפוליטיקה כי זה מסריח (כלשונך) והיום אתה אומר שאתה עושה את זה מ"חוסר ברירה". אני תוהה אם גם כשהית יו"ר נוער עבודה בהרצליה זה היה מ"חוסר ברירה".. או בראיון ל"זמן השרון" כשהצהרת שאתה "מגיל 7 ידעת שתהיה פוליטיקאי"???

שחר 33

New member
אתה רק תוקף או מטעם מישהו ?

שאל שאלה שאפשר יהיה לענות עליה.

user32

Well-known member
מנהל
אני חוזר בי מהשאלה

היא באמת היתה לא לעניין

אני בכל זאת אענה לך

קודם כל, ערב טוב לכולם, אני שמח להיות כאן. ועכשיו לשאלה של user32: ישראל אחרת תפרסם את רשימת המועמדים שלה לכנסת מחר בבוקר. אנחנו לא מסתירים אף אחד, להיפך. אנחנו גאים מאוד ברקורד שלנו כאנשים צעירים, שכבר הספיקו להיות פעילים במאבקים ציבוריים. חלק מהאינפורמציה שכתבת לא נכונה, אך שוב, זה פחות רלוונטי, כי ישראל אחרת מדגישה לא את האיש אל את האישיו.

user32

Well-known member
מנהל
שאלה על שרים מקצועיים

בהנחה שאתם אכן מסוגלים לאתר שרים בעלי מקצוע, מה תעשו במקרה שבו נדרשת מדיניות פוליטית ולא מקצועית? כשתצטרכו להחליט אם לבנות לדתיים או לערבים? להשקיע בקורסי הסבה או במו"פ? קיצוץ בביטחון או בחינוך? הרי אין דרך "מקצועית" להכריע בסוגיות כאלה. זה פוליטיקה נטו, אז לפי מה יחליטו אותם בעלי מקצוע איזה סקטור להעדיף? ואל תיתן לי תשובות מתחמקות של פוליטיקאים כגון: אנחנו נעשה מה שטוב למדינה בלה בלה בלה

user32

Well-known member
מנהל
בנושא חקיקת החוקים

פורסם לאחרונה שאתם מתכוונים לחוקק שהמשכנתא תוכר הוצאה מוכרת למס. הפירוש הוא הורדה במיסים במאות מיליוני ש"ח לשנה. מאיפה אתם מתכוונים לקצץ את הכסף הזה? מהביטחון? מהחינוך? רווחה? אין לכם קו כלכלי מונחה ואתם מטעים את הציבור. מצד אחד אתם מביאים עובדים סוציאליים לנאום ולהראות כמה המצב קשה בשכבות החלשות ומצד שני אתם רוצים לעזור למעמד הביניים ולהוריד במיסים זה לא קצת נוגד? רק אל תגידו שאתם רוצים לקחת מהעשירים כי אז יוסי מימן ומר פרי עלולים קצת להתעצבן..

שחר 33

New member
כתומך ברעיון ועוקב בעניין רב

אני חייב לומר לכם, עם יד על הלב. שהרעיונות מדהימים והעקרונות נפלאים והחבורה מקסימה...אבל (ויש הרבה אבל) אם לא תפרסמו תוך שבוע-שבועיים את "נבחרת החלומות שלכם" במודעות ענק בעיתונות בכל כלי תקשורת אפשרי לא תעברו את אחוז החסימה !!! אין המדובר, בנול, או בך, או בארז או ברבים וטובים...שבעיני אלמוניים. המדובר בשמות הארסנל של הצמרת השלטונית שאתם מציעים והם מסכימים להיות שרים מקצועיים ביום תבחרו. אני רוצה לדעת מי יהיה שר האוצר, החינוך, התעשיה וכו´ אם לא תפרסמו פנל מרשים של אנשים מהשורה הראשונה תוך זמן קצר, לצערי תהיו אפיזודה חולפת וגם תמיחתי הכנה תהיה בספק. שאלתי, האם אתם מתכוונים לפרסם פנל כזה, אם כן מי השמות ומתי ? בכבוד רב, שחר 33

user32

Well-known member
מנהל
אני מצטרף לשחר

אם אכן יהיה מדובר באנשים רציניים משוללי אינטרסים (עד כמה שאפשר) אני אפילו אשקול להצביע לכם. במצב הנוכחי עם פרי, ומימן אין סיכוי שתראו ממני פתק. שחר, שמעתי מכמה אנשים שאישים שונים שפנו אליהם סירבו לשתף פעולה.

נבחרת החלומות של ישראל אחרת

ישראל אחרת החליטה להתמקד ברשימה צעירה שהולכת להלחם בכנסת על מספר נושאים קיומיים לבניית עתיד לדור הצעיר במדינה. אנחנו מתחייבים שחברי הכנסת שלנו לא יהיו שרים. במידה ונחליט להכנס לממשלה וזאת בתנאי שהיא תקיים את החוקים שאנו רוצים לקדם, השרים יהיו אנשי מקצוע רלוונטים לתיקים שנקבל. אנחנו, בשונה למפלגות אחרות, לא מתמקדים בכוכבים או משיחי שקר, אלא בקידום מספר רעיונות קריטיים שעדיין לא נמצאים בראש סדר העדיפויות כפי שהם צריכים להיות. מדובר בחלוקת הנטל-חקיקת חוק שירות אזרחי וחוק חיילי המילואים, קידום החינוך בישראל-חוק להעלאת שכרו של המורה, הורדת שכר הלימוד באוניברסיטה ועוד, קידום דור העתיד של המדינה-חוק משכנתא מוכרת, מבנה קצבאות ילדים אחר ועוד.

שחר 33

New member
לא ענית מי הנבחרת .

כל מה שאמרת מקסים ונכון. אבל אנשים מצביעים למען אנשים, ולא למען רעיונות. שכן המציאות והאילוצים הופכים את הרעיונות לכאלה שעלולים להתפוגג או לצאת מעוקצם. יותר מזה, אחד הרעיונות המרכזיים שלכם, אם לא המרכזי שבהם, זה לשים דמויות שהם לא פוליטיקאים כשרים . לכן חשוב לכל בוחר לדעת מי האישיות שתוביל אותו בכל נושא. ואם זה נתון בערפל, אתם מחטיאים את המטרה לשמה הוקמתם. אנא ספר לי, כמי שרוצה מאד להצביע עבורכם, מי הם האנשים שיהיו שרים מטעמכם ? שלך בכבוד רב, שחר 33

כבר כתבנו על זה היום פעמיים

מחר, בשעה 10:00 בבוקר יש מסיבת עיתונאים, בה תוצג הרשימה שלנו לכנסת. אם אתה רוצה שאני אכתוב את זה עוד פעם, תבקש. בברכה.

שלום לאיתי בן חורין

1. האם אתה בעד יציאה חד צדדית מיש"ע כדברי עמרם מצנע? 2. באם תכנס ישראל אחרת לכנסת, האם אתם מתחייבים שלא להתאחד עם העבודה במהלך הקדנציה? 3. מדוע אתם מזהמים את הארץ עם שלטי חוצות שמודבקים על גדרות בצידי הדרכים? 4. אנא התייחס לעניין שהקמתם עמותה שלפי החוק זכאית לקבל תרומות, ואז עם הכסף הזה הפכתם למפלגה מתמודדת בכנסת תוך מעבר על חוק מימון מפלגות המגביל סך תרומה מיחיד והאוסר קבלת תרומות מתאגיד.

מיכל n

New member
שאלה סביבתית

ב 15 השנים האחרונות עלה מאוד זיהום האויר בתל אביב ו 40% ממנו נגרם בגלל מכוניות. לפי מדדים רפואיים כ2000 איש מתים מדי שנה בגלל זיהום אויר. איך אתם מתכוונים לקדם את הרכבת הקלה בת"א? וכן, את כל נושא התחבורה הציבורית?

איכות הסביבה

צוות איכות הסביבה של ישראל אחרת קורא להקמת גוף שיתכנן אסטרטגיה ארוכת טווח בתחום איכות הסביבה, כאשר נושא זיהום האוויר יהיה חלק ממנו. אנחנו לא מתכוונים להבטיח קסמי בחירות כמו שאר הפוליטיקאים ולכן כשנדון בנושא בצורה מקיפה נפרסם את מסקנותינו. אני מזמין אותך לקרוא את המצע שלנו בעניין איכות הסביבה, תוכלי לראות שיש בו מספר לא קטן של רעיונות חדשים שיביאו לנו איכות סביבה אחרת.

למעלה