שרשור פרק 2!

idanoosh17

New member
../images/Emo41.gif שרשור פרק 2! ../images/Emo41.gif

הם כבר בבית! הכל על הפרק לכאן!

לא ברור לי

איך לא הכינו מבחינה פסיכולוגית את בני המשפחות של החטופים. איך לא חשבו ללוות אותם בתמיכה נפשית... וגם מה זה ההתעללות הזאת של הפסיכיאטר במתקן התיחקור? הוא כזה ציני ומגעיל... לא יכלו לחכות עם זה קצת? חוקרים אותם כאילו הם אשמים במשהו... ממש קשה לראות
וחוץ מזה אני לא מקנאה במשפחת שליט אם הם יושבים וצופים בזה...

idanoosh17

New member
את שואלת שאלות קשות

לצערי התסריט הוא לא דמיוני- אלא הם הסתמכו על וידויים על שבויים שחזרו. אמנם דחו את התוכנית שהשבויים האמיתיים מדברים אבל היום ראיתי פרומו שזה יהיה ביום חמישי.

היה לי קשה ולכן הנמכתי את הקול

אני לא מבינה באמת מתייחסים אליהם כך במתקן בזכרון יעקב??. זה אמיתי או יוצרים דרמה אם זה כך זה חמור ביותר

חן147741

New member
אף יותר גרוע

בסדרה מראים לנו קמצוץ הם היו שם שלושה ימים בערך במציאות יש כאלה שנשארים שם חודשים :(

מזעזע.

אומנם לא חשבתי לרגע שזה יהיה סדרה שקלה לצפיה. אבל מזעזע אותי המהירות שהכניסו אותם שוב לחקירה צולבת. בתנאים לא תנאים ביחס גרוע של "הפסיכולוג" אחד שאמור כביכול להבין מה עבר עליהם בשבי. החטופים, צריכים שוב להחזיר את אמונתם בבני אדם צריכים להתעקלם .. להקל .. ושוב, "בית הבראה" ?! שמאזינים להם כל הזמן.. כאילו מה? הם אשמים ? לא מקנאה לרגע במשפחת שליט. במשפחת ארד אבוי למדינה שלנו אם היא תעשה דבר כזה , בבוא העת לגלעד שליט.. הסדרה מעולה המסר קשה אבל התוכן.. הייתי אומרת שיש מקום לשיפור..

שמופי10

New member
ממש מרגיזות הפרסומות, והסוף ממש הגזמה

כתוב שהפרק נגמר ב- 22:55 כבר ב 22:40 יוצאים לפרסומות חוזרים לפרומו ושוב פרסומות?!?!?!??! ממש הגזמה. מיאש לראות סדרות בערוץ 2 חוץ מזה היה פרק מרגש ומקסים.

"הכל יוצא לי עקום"

כך אומרת אישתו של נמרוד (יעל אבקסיס). והשאלה - מה, ולמה זה יוצא עקום? נדמה לי שבהמשך לפרק הראשון, הסביבה אינה יודעת איך "לאכול" את אלה שחזרו הביתה. קשה להתקרב, קשה ליצור מגע. וכשאין מגע עם האין-מגע זה יוצא עקום.

למה לא ליוו את המשפחות בתמיכה נפשית?

מעניין אם במציאות נתנו למשפחות איזה שהוא תידרוך או ליווי פסיכולוגי צמוד... פשוט לא הגיוני ככה...

idanoosh17

New member
ואוו...

חזק מאוד. התסריט התייצב אחרי הבלאגן בפרק הקודם. כל הזמן אני נזכר בפרומו של השבויים האמיתיים שאומרים כמה שהחוויה בזכרון לא פחות קשה מהשהות בשבי ורואים כמה שמקשים עליהם שם במקום להקל עליהם אחרי 17 שנים! המשחקים של השובים שלהם, הפלאשבקים מהשבי... ומסכנה מילי אביטל שסופגת רכילות ושנאה בכל מקום... בכל מקרה, היה פרק חזק ועכשיו נחכה לשבויים מספרים ביום חמישי.

ומילה אחת על הפסיכיאטר החוקר

יתכן שהפסיכיאטר בחוקר בסידרה מתחזה, אבל אם הוא אכן פסיכיאטר אז הוא בוגד במקצוע שלו ועובר עבירות אתיות משמעותיות. יתכן והעבודה הזאת דרושה מבחינת בטחון המדינה ולכן יש לעשות אותה, אך לאנשי בריואת הנפש אסור לעשות אותה.

idanoosh17

New member
נראה שהוא מדבר על טריקים ושיטות

כך שנראה שהוא אכן פסיכיאטר אמיתי או לפחות למד על התנהגות האדם. אני מניח שהוא הוכשר לתפקיד כזה על מנת להוציא מידע במתקן לשבויים.

..........

אני לא מבינה בשביל מה זה טוב החקירה הזו? "ביטחון המדינה"? ומה עם הנפש הפצועה? כל הלחץ שמופעל עליהם בחקירה.. התעללות.. גם ככה הסידרה קשה לצפייה.. למה לנסות לעשות עוד ועוד דברים קשים.. למה לא פשוט לצלם את השיחות אצל פסיכולוג מנוסה? לדבר עם ה"חטופים" באיזשהי הבנה.. תמיכה.. אמפטיה.. ולהוציא מהם את ההתעללויות שספגו בדרך טובה יותר.. מקובלת יותר .. ולהעביר את זה לצופםי.. אם פסיכולוג כמו בסדרה.. הייתי מזמן מתמוטטת.. עיניים מפחידות.. דיבור לא מבין בכלל.. התאכזבתי מהתוכנית.

לא יכלו לתת להם קודם איזה שבוע בבית?

זה כל כך לא אנושי... ובכלל הוא פשוט מגעיל איך שהוא מתנהג אליהם, כאילו הם פושעים שעברו עבירה והוא השוטר הרע שמנסה להוציא מהם מידע. כל כך משפיל ומגעיל מצידו ובכלל מצד המדינה להעביר אותם עוד טראומה, כאילו לא מספיק מה שהם עברו... לפחות שיתנו להם לנוח איזה שבוע בבית לפני זה...

למעלה