שרשור - פיצות

ayeletba

New member
../images/Emo41.gifשרשור - פיצות

הפיצה היחידה שעשיתי בחיים שלי הייתה..פיצה על פיתה
. שהייתי קטנה אמא שלי (המוכרת לכן היטב
) היתה מכינה לנו בתקופה מסויימת פיצה כל יום ששי. בא לי לשחזר את ההצלחה. מחפשת מתכונים שגם ילדים יאהבו (ולא על פיתה - אלא מבצק אמיתי!).

clcl

New member
הפיצה של חברתי נחמה רוזנבלט../images/Emo91.gif

פ י צ ה הכמות לתבנית התנור החומרים לבצק ¾ ק"ג קמח רגיל ועוד 3-4 כפות קמח 1 כף מלח 50 גרם שמרים ½ 2 כוסות מים אופן הכנת הבצק 1. ללוש לבצק 2. למרוח מרגרינה על-גבי התבנית 3. לשטוח את כל הבצק בצורה שווה על-גבי התבנית 4. להניח לבצק לתפוח ולכסות 5. לאחר שהבצק תפח להכניס לתנור עד קבלת קרום קשה בזמן תהליך ההתפחה ואפיה הראשונית להכין : 1. 3 כפות גדושות רסק עגבניות + כוס שמן - לערבב 2. קופסה אנשובי (יחד עם השמן) - להוסיף לרסק העגבניות - לא חובה אבל מוסיף מאוד טעים 3. קורט אורגנו - להוסיף ולערבב 4. לחתוך - 1 עגבניה לקוביות -"- 1 פלפל ירוק לקוביות -"- זיתים שחורים לקוביות (יש זיתים ללא חרצנים) 5. לחתוך בצל לעיגולים דקים 6. גבינה צהובה מגוררת להוציא את התבנית מהתנור לאחר שהתקבל קרום קשה ולהמשיך בתהליך ההכנה : 1. ליצוק על-גבי הבצק את רסק העגבניות 2. לשטוח (בחדירה בעזרת האצבע) : א. עגבניות בשורות עם רווח ב. בין הרווחים פלפל עם רווח ג. - " - אנשובי - " - ד. - " - זיתים - " - 3. לפזר את עיגולי הבצל 4. לפזר גבינה צהובה מגוררת 5. לאפות כ- ¼ שעה עד 20 דקות מקור המתכון: חברתי נחמה רוזנבלט

ורד 34

New member
מצאתי בצק פיצה מעולה מאתר

good Food אני אביא לך אותו לכאן הוא מדהים והילדים נהנים משהוא
מיצרכים: 3 כוסות קמח 1 חבילה שמרים טריים 3 כפות שמן זית 60 גרם גבינת פרמזאן, מגורדת 1 כף מלח 2 כפיות סוכר אופן ההכנה: 1. מכניסים לקערה רבע כוס מים פושרים, את השמרים וכפית הסוכר, ובוחשים קלות עד להמסה. 2. מחכים כ-10 דקות עד שהבלילה תקציף מעט, ואז מוסיפים את כל יתר החומרים. 3. מתחילים ללוש את הבצק. אם יש צורך, מוסיפים מעט קמח או מעט מים. יש ללוש כ-10 דקות. (ככל שלשים יותר מקבלים בצק טוב יותר - ומותר גם להכות בו). 4. לאחר שהבצק גמיש (אלסטי) דיו, יש להניח להתפחה ראשונה, בקערה משומנת קלות (בשמן זית) ומכוסה במגבת. עד שיכפיל את נפחו. 5. לקבלת בצק עבה ואוורירי יש לרדד ולהכניס לתבנית מיד אחרי ההתפחה הראשונה. שמים את הרטבים והתוספות, ואופים בחום של 200 מעלות (בינוני-גבוה), בתנור שחומם מראש, במשך 20-30 דק`. - לקבלת בצק דק לשים שוב, מתפיחים שוב, מרדדים ומיד שמים את הרטבים והתוספות, ואופים בחום של 180 מעלות (!) בתנור מחומם מראש במשך 30-40 דקות. עכשיו לרוטב תעשי איך ומה שבא לך אני משנה כל הזמן אבל מקפידה לשים גבינות טובות ולפחות 2 סוגים אצלי גבני"צ של גד ומוצרלה.

פ י צ ה

החומרים לבצק 4 כוסות קמח לבן 100 גרם מרגרינה מומסת + כף שמן רגיל ¾ כוס מים פושרים 30 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית/ 11 גרם שמרים יבשים/ 2 כפות מחוקות שמרים יבשים. החומרים למילוי 3 בצלים גדולים קצוצים דק + ½ כף מלח, מעט שמן 1-2 כפות רסק עגבניות 2 שיני שום כתושות אורגנו – לפיזור מעל הפיצה 200 גרם גבינה צהובה –לפיזור מעל הפיצה 100 גרם זיתים שחורים/ירוקים חצויים ניתן להוסיף במילוי גם מעט אנשובי אופן הכנת הבצק להתפיח את השמרים הטריים עם ¾ כוס מים פושרים וכף קמח, להשאיר להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים. לנפות את הקמח לתוך קערה ולהוסיף את השמרים ובהדרגה תוך לישה את המרגרינה המומסת וכף שמן רגיל. להמשיך ללוש עד לקבלת עיסה חלקה. להניח את הבצק להתפחה כפולה מכוסה במקום חמים (לא בתנור) לאחר שהבצק תפח , להניח אותו על משטח מקומח ולרדד לעלה דק. לשמן תבנית אפייה, ולהניח את הבצק המרודד מעל. לאפות בחום בינוני , את הבצק כ-10-15 דקות עד להזהבה. אחרי האפיה של הבצק נוסיף את המילוי ואז נאפה הכל יחד. אופן הכנת המילוי לקצוץ דק את הבצל לפזר מעל מלח ולהשאיר בצד. בקערה לחוד, לשים – שמן, רסק, שום. לערבב ולמרוח מעל הבצק האפויי/רוטב סלסה/מטבוחה. להוסיף את האנשובי (לא חובה), להוסיף מעל את הגבינה הצהובה המגוררת, להוסיף מעל את הבצל , להוסיף מעל את הזיתים החצויים, לפזר מעל את האורגנו. לפזר מעל הפיצה חתיכות קטנות של מרגרינה ב-4 פינות התבנית ובמרכז. לאפות בחום בינוני כ-30 דקות עד להזהבה. טיפ - יש צורך להניח קערה עם מים בתחתית התנור (באפיה עם שמרים אני משתמשת תמיד בתבנית עם מים ליצירת אדים).

בצק לפיצה – גירסה 2

החומרים 1 ק"ג קמח רגיל 25 גרם ( ½ קוביה) שמרים טריים 1 כפית סוכר ½ ליטר מים - (בחורף פושרים, בקיץ בטמפרטורת החדר) אופן ההכנה לקערה עם הקמח מוסיפים שמרים מפוררים. מערבבים. אין צורך בהתפחה בשלב זה. מוסיפים את הסוכר, המלח והמים. לשים בידיים 12-15 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים. מניחים לתפיחה מכוסה כ- 10 דקות. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק במערוך בגודל התבנית הרצויה להכנת הפיצה. ממלאים במלית הרצויה. מחממים את התנור, ומשמנים תבנית של תנור. מניחים את הבצק בתבנית ואופים בחום בינוני גבוה 200 מעלות כ-40-30 דקות. החומרים למילוי הפיצה 3 בצלים קצוצים דק מלח רוטב סלסה (מתכון בתחילת הספר)/ 2 כפות רסק עגבניות+2 שיני שום כתושות+מעט שמן אורגנו/זעתר 200 גרם גבינה צהובה זיתים שחורים חצויים ניתן להוסיף אנשובי אופן הכנת המילוי לקצוץ דק את הבצל לפזר מעליו מלח (לפי הטעם) ולהשאיר בקערה בצד חצי שעה. למרוח די עבה מתערובת הסלסה להוסיף מעל את האנשובי - לא חובה להוסיף מעל את הגבינה הצהובה המגוררת כעת נוסיף את הבצל להוסיף מעל הבצל את הזיתים החצויים והמגולענים לפזר מעל את האורגנו. טיפ - יש צורך להניח קערה עם מים בתחתית התנור (באפיה עם שמרים אני משתמשת תמיד בתבנית עם מים ליצירת אדים).

נירהמ1

New member
איזה יופי של קישור!../images/Emo24.gif

יש שם כמה ורסיות שרק רוצים, ורובן מעולות!

ayeletba

New member
איזה שרשור מקסים! ../images/Emo24.gif

תודה לכולכם - כבר קניתי שמרים (עוד צעד בדרך לפיצה) ושתבינו נסיוני עם שמרים מתבטא רק ב..בייגלה שהכנתי לפני שנה - ודווקא יצאו לא רע. נראה לי שאתמכר
. שוקעת ליומיים עבודה ארוכים (עד שבע בערב
) המשך שבוע נעים לכולנו!

effyba

New member
חייבת הערה טעימה-פיצה עם צנוברים

בסינגפור אכלנו פיצה עם גבינת פטה וצנוברים מטוגנים מעט. זה היה נפלא, ונראה לי שכדאי להתאמץ על שיחזור הטעם. כלומר, צירוף של צנוברים לפיצה...

למעלה