שלמה ארצי

fifi1

New member
../images/Emo41.gifשלמה ארצי

האם מישהו או מישהי מבינים מתוך שיריו של שלמה ארצי,מהם דעותיו הפוליטיות,מה יחסו לאהבה,האם הוא רגיש או טיפוס מחוספס,מה יחסו לנשים,מה גישתו לסקס,אני מחכה

שמאלני, מאהב קרציה, ומילת המפתח:

סקס, סקס, ועוד קצת סקס. אני אסביר לך בפירוט: הוא שמאלני ידוע, וגם רואים את זה בשירים. הוא שר נגד הכיבוש ("ארץ חדשה" לדוגמא: "יש לנו ארץ, למה עוד אחת?"), ומדבר על זה ללא הפסק. בבחירות האחרונות, הוא הצביע לצד המפסיד.
אהבה דיברנו? נו, הוא מתעסק בזה הכי הרבה. כמו אז, הוא קנה לה טבעת. הוא הציע לה נישואין. הבנו. אז קנית לה טבעת, ואתה לא אוהב את זה שהיא לא מסכימה. כבר המון זמן. היא לא שמה עליו. מעניין אותו? ברור שלא. אז הוא רץ להציל אותה. אז היא לא רוצה אותו, והוא מלא רחמים עצמיים, ודואג להראות לכל העולם, כמה שהוא מסכן והוא רוצה ורוצה ורוצה, והיא הרעה בסיפור. "כמו שחיזרתי אחריה, אף אחד לא חיזר", הוא אומר בתוכנית. "לא, אני לא אניח לך, עד שהאהבה תחזור אלינו". הענקנו לו הרגע את התואר: "המאהב הקרצייה" או כמו שהוא מתאר את עצמו: "מאוהב כרוני" (ציטוט מדוייק). עברנו לסקס? עברנו. שנתחיל לצטט כמה סקס יש לנו בשירים? "שישה, ירדנו לאילת, אם לא סופרים את ההיא, שעשתה לנו ביד" "אני חרשתי אלף, את עברת מאה" "אם את צריכה לך זיונים, אז קחי לך אחד שאת אוהבת" "לעשות סקס בכוח, זה לא להרגיש אהבה אמיתית" אך הפוליטיקה כבדה מדי, כמו השדיים בחולצה של אמ... המנהלת
""רקדניות הבטן אז גירו אותי" "געגועים לפיקאסו שצייר עד הסוף, שדיים גדולים של נשים" "שכבנו שוב בפעם המאה, כמו בפעם ראשונה, ולפתע את אמרת לי, הכאבת לי כמו השטן..." (סאדו????
וכו´... אה, ויחסו לנשים.. אני אגדיר ממה שהוא אומר: קצת מפחד, קצת מזלזל, קצת שוביניסט, הרבה מעריץ, ולדעתי, ככל שיש מזה, ובכמויות, ובעיקר, כשהן רודפות אחריו, וצורחות בהיסטריה גמורה את שמו, הוא נהנה מהן יותר. נראה לי שהוא בעיקר אוהב נשים שחושבות שהוא אלוהים קטן. בסדר מה שהסברתי? אפשר לשאול מה זאת סידרת השאלות הנוקבות האלה, תני לישון!

fifi1

New member
כל הכבוד

באמת,קיבלתי תמונה מסויימת עליו,שמעתי שרוב שיריו באים מתוך דברים שקורים לו,איך היית מנתח את השיר לילה לא שקט,והבית שגרתי בו????

שייני

New member
לילה לא שקט

אני בהלם... חשבתי על זה בדיוק היום, על התוכן של השיר ולמה הוא כתב אותו. אם יש מאחורי השיר סיפור הייתי רוצה לדעת אותו.

Az_24

New member
לא רק שיש סיפור, יש גם סרט!!!

שמעת פעם על הסרט שישה ששלמה עשה?

שייני

New member
כן ודאי. לא יצא לי לראות מעולם ../images/Emo7.gif

אז זה כן על חבר שנהרג. אוקיי

1בוס

New member
שני בחייתק שכחת את מירון

החבר שנהרג זה שכאילו הוא שכב עם אישתו זה שבא אליו הביתה בערב יום לפני שנהרג ושלמה לא פתח לו את הדלת... ואל תתבלבלי זו אני אפילו שאני בשם של מישהו אחר את יודעת מי ההיא עם דולצ´ה

איש איש באמונתו יחייה

שלמה אוהב את צד שמאל של הארץ....
אז מה עם הוא שמאלני?? הוא זמר ששר יפה... הכל סבבה....אבל הוא גם אדם ואם הוא חושב על משהו פוליטי ורושם את זה בשיריו אז זה לא אמור להפריע ...ההיפך הוא הנכון...במקום שייצא באיזה הצהרה מטומטמת כזאת שהוא עלול סתם להתפאדח מעצמו...אז הוא רושם את זה בשירים שלו...וזה תמיד יוצא הכי טוב שיש...אז חברה´ לא משנה מה הדעות הפוליטיות שלו ואם הוא חושב על סקס כל הזמן....גם אני חושב על סקס....(דיברנו על זה פעם...כשרשמתי את כל המשפטים שהוא מזכיר בהם משהו שקשור לזה לא...? ) אין אחד שלא חושב על סקס...כי כולם חושבים על זה גם אלה שמכחישים את זה....אבל חפיף....יהיה טוב מתישהו....נראה לי.... בא לי פחית דיאט קולה (ומבין יבין...)

לילה לא שקט

נכתב ב1974, על מירון, אחד מהחברים הטובים ביותר שלו, חלק מה"שישה" שהשיר מדבר עליהם. הוא נהרג יום אחרי הפסקת האש של מלחמת יום כיפור, בתאונת הליקופטר (או שירו עליהם, לא זוכר).

fifi1

New member
../images/Emo168.gifאבל בלילה לא שקט

הוא מספר על זה שהוא שכב עם אישתו של החבר שלו או משהו כזה

כבר ציינתי את המושג...

סקס היום??? תבין, האיש דוחף סקס לכל מקום. יכול מאוד להיות שבין לבין גם היתה איזו פרשייה סוערת, עם אישתו של מירון, או מישהי קרובה אליו, או עם הכלב שלהם...
או שסתם, שוב, בא לו לדחוף סקס. זה השיר שלו, מי ישפוט בקהל מה קרה באמת ומה הוא המציא? בכל מקרה, הסיפור המקורי של השיר, הוא על החלומות של שלמה בלילה על מירון.

דניאל...הוא גבר הוא חייב לחשוב

על סקס...זה לא בשליטתנו...כל העניין הזה....אמרתי שגם אני לפעמים חושב על זה....??? כאילו דהההה...... תשמע השיר "לילה לא שקט"שיר עצוב....חבר שלו נהרג בתאונת מסוק...ובשיר יש שורה"...שוכב איתה כן...כאילו במקומך...." מה שאומר ששלמה עשה כל מיני דברים עם אשתו של מירון....או שלא...או שהוא סתם רצה לשים שורה כזאת....סתם שתהיה שורה כזאת...לפעמים לא כל מה ששלמה רושם זה נכון...לפעמים הוא כותב על מה שהוא כן היה רוצה לעשות ולא עשה....אולי גם את זה...למרות שאצל שלמה אי אפשר לדעת ....

1בוס

New member
ממש לא הייתה פרשייה

אם אתה זוכר בסרט הוא אומר שהיא הרגישה לא נוח עם חלק מהמילים זה פשוט סוג של מטאפורה אתם זוכרים מה זאת מטאפורה

ליד הבית שגרתי בו

לדעתי זה שיר דמיוני. בסך הכל, מגיל 15 הוא היה חבר של מילכה, (רוב הזמן גרושתו), וב1986 סביר להניח שלא היתה לו עוד מישהי שהוא תכנן להתחתן איתה, או משהו קרוב לזה. מה שכן, השיר כנראה נכתב על רמת ישראל, או תל אביב הישנה, על ביתו הישן, והוא רוצה לספר שאצלו כבר לא טוב, והוא מתגעגע לפעם, שכמו שאמר ב"אני כבר מצטער": "משקיף אל הדמיון ושם, שם אני רואה. מה שאני רוצה לראות, אפילו מה שאין". לדעתי, זה פשוט שיר על ביתו הישן, שהוא המציא לו סיפור אהבה לרקע, שיתן לשיר עניין יותר.

למעלה