שלום לכולם!

nerod 72

New member
../images/Emo41.gifשלום לכולם!

אני מאוד אוהב את אתניקס , אך רק את התקופה של האלבומים בין השנים 1990-1996... לצערי אני לא מתחבר לחומר שאחרי , הכיוון המזרחי ואחר כך הכיוון הרוקיסטי יותר ( למרות שהיו כמה שירים בודדים שאהבתי מתקופת 2001-2005) התקופה הטובה והכי איכותית של אתניקס היתה בהחלט בתחילת הניינטיז כשהם הצויאו מוזיקה אתנית-דאנס-רוקיסטית משהו.... הם ללא ספק היו חלוצים ועשו בית ספר להפקות ואיך מוזיקה צריכה להשמע בארץ... שירים כמו: ציפור מדבר קטורנה מסאלה אמונה אל האור כתם הפרי מקדש האהבה אין לאן ללכת לא לבד ילד מרקש ועוד.... הם רק דוגמה לעד כמה טובים הם היו.... היה גם את השיר המדהים "פטה מורגנה" שהם הלחינו לדנה אינטרנשיונל (וגם תרמו קולות רקע) שאני חייב לציין בתור אחד שממש אוהב ומעריך את דנה.... לצערי, בסביבות שנת 1997-1998 הם הלכו לכיוון מזרחי-מסחרי (בשונה מהכיוון האתני המהמם) ששטף את המדינה באותם ימים....ומלבד כמה שירים טובים שהם תרמו לאייל גולן, האלבומים שיצאו בסוף שנות ה-90 היו לדעתי לא טובים וממש לא אהבתי והתחברתי....ונורא חבל..... בתחילת שנות ה-2000 הם התחברו לצד יותר אלטרנטיבי ורוקיסטי שהיה בהחלט שיפור מהמזרחי המסחרי והניב כמה שירים נחמדים.... האלבום האחרון, היה שינוי לטובה אבל לצערי עדיין יש לי הרגשה שמשהו התפספס ושאתניקס הטובה של פעם לא מצליחה לשחזר (לפחות בעיניי) את האיכות שהיתה לה פעם.... אני מתגעגע לימים של המוזיקה האתנית והשילוב עם מוזיקת הפופ וחבל לי שאתניקס היום לא הולכים בכיוון הזה, שכן זה היה הסגנון שלהם שהיה מזוהה איתם וגם הכי איכותי שלהם (ולא רק אני אומר את זה) שמעתי חומרים חדשים כמו "לינדה" ולצערי זה לא היה זה.... מה אתם אומרים?? אתם לא רוצים שאתניקס ילכו לכיוון שעל שמו הם בעצם קרויים והאם יש מחשבות אצלם (אני מניח שאתם יודעים יותר ממני) לחזור לכיוון הזה? מה התכניות שעכשיו על הפרק? יש אלבום חדש שעתיד לצאת? תודה על ההתייחסות.... אורן....

shifo

New member
ברוך הבא!

ניתחת את תולדות הלהקה בצורה יפה ותמציתית.. דעתי האישית היא, שטוב לעשות נסיונות וניסויים, אי אפשר לעמוד במקום. אני דווקא אוהב גם את החומר המאוחר, למרות שאין ספק שהוא שונה מההתחלה. אין לי מושג מה יהיה הסגנון בעתיד, אך אמור לצאת דיסק בקרוב..

shifo

New member
ו...

גם כשהם עשו מזרחי, לא כולל אייל גולן, זה בהחלט לא היה מסחרי..

נטלייי

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

הדיסקים הישנים בהחלט היו טובים, אבל אני לא חושבת שאלה שיצאו אחר כך לא פחות טובים. אני אוהבת את כולם. ואני לא חושבת שכדאי להישאר באותו סגנון, צריך לחדש, לעניין את הקהל.

nerod 72

New member
הי...

ברור שצריך לחדש וכל הזמן לרענן, אין ספק, אבל צריך לשמור על הבסיס אותו דבר.... וחוצמזה, פשוט לדעתי, השירים מ98-99 הם ממש שינוי לרעה ובסדר צריך להשתנות, אבל לאוו דווקא לכיוון כזה.... אפשר היה לשמור על אותו בסיס ופשוט ללכת איתו הלאה.... אתניקס יכלו לקחת את הסגנון שלהם, האתני ולשלב בו את הרוק או את הדאנס או מה שלא יהיה ולהתקדם איתו שלב אחד הלאה, לא צריך לשנות לגמרי.... אני אתן לכם דוגמה: מדונה. בסדר אי אפשר להשוות ממש אבל הנה דוגמה לאמנית שכבר פועלת ומוציאה אלבומים כבר 25 שנה .... היא שומרת על אותו בסיס שלה שזה בעצם פופ,אבל מאלבום לאלבום היא משנה סגנון מוזיקלי קצת ונוגעת לפעמים באלקטרוני, בגראנג, אר אנד בי ובלדות אבל הבסיס שלה הוא אותו בסיס ומעריצים (כמוני למשל) שלה לא יגידו אוקיי אני לא אוהב את האלבום הזה זה סגנון אחר ולא טוב כי אין כזה דבר, יש משהו בכל אלבום שהוא מגוון ומשהו שכל אחד יכול למצוא בו משהו שהוא אוהב.... תודה על ההתייחסות ומקוה שבאלבום החדש יהיה יותר ביטוי לחומר האתני הישן בטאץ של שנות ה-2000....כי אי אפשר הרי למחזר...

arielii

New member
הנה תיאוריה שקראתי פעם

והיא נכונה גם לגבי אתניקס, לדעתי,גם אם לא במלואה. רק לפני זה , כדי לחזק את דבריך, אפשר להסתכל על להקת R.E.M. עוד לפני שהם פרצו אצלנו ב-1991 הם היו פעילים ומוכרים מאוד בארה"ב ובשנות ה-80 היו להם להיטים לא פחות מוצלחים מאשר אלה המוכרים כיום. כששמעתי את הדיסק שלהם GREEN מ-1988, היה נדמה לי שזו מעין דיסק מכין ומקדים לפריצה שלהם ב-1991, משום שהסגנון אצלם נשמר כל השנים, עם דקויות ושינויים לכאן או לכאן. מתי הם התחילו קצת לדעוך? ברגע שהוציאו את MONSTER ב-1996 שבו הצהירו שניסו לשנות כיוון. אח"כ לשמחתי הם כבר חזרו לעצמם עם הבלדות המדהימות שלהם. לעניין שלנו, לפני כמה שנים, טרם עידן האינטרנט, היית יכול להפיץ את השירים שלך באופן המקובל דרך חברות תקליטים או דרך הרדיו ומובן שהיית צריך לא מעט קשרים בתעשייה. עשית סקיצה ראשונה ואף אחד לא היה מוכן "לקנות אותה", המשכת ושיפרת, הגשת "סקיצה " שניה ועדיין אותו מצב. אף אחד לא מוכן לקחת סיכון ולהשקיע בשירים שלך. אז מה עושים? ואיך אתניקס קשורים לכאן? הם אומרים שההתחלה היתה קשה ואף חברת תקליטים לא היתה מוכנה להשקיע, משהו בסגנון של קיבלנו תמיד תשובות שליליות. ואז אתה בתור אומן שרוצה לפרוץ חושב איך אני משפר את היצירה שלי עד שכבר אי אפשר יותר לשפר, מצב פרדוקסלי כביכול, אבל זה מה שמביא אותך לקחת את היצירה הראשונית, להתבשל ולהתבשל איתה במשך כמה חדשים ולשפר איפה שרק אפשר. זה גם ההסבר ששיש זמר ש"מפציץ" בדיסק הראשון והשני, ואחר כך מעט דועך, כי "כבר הוכחתי את עצמי" ופרצתי לשוק ועכשיו אני יכול לעשות את היצירה שאני רוצה, מבלי להתחשב בשיקולים מסחריים נטו. לגבי אתניקס, ארבעת הדיסקים הראשונים, ובמיוחד השני והראשון, לפי סדר זה, תואמים את מה שתיארתי. מהדיסק "מסאלה" אפשר לקחת כמעט כל שלושה שירים שתבחר ולתת להם להיות ה"עוגן" שמוביל את הדיסק. כל השירים שם מעולים!!!! החל מ"אתה" היתה כבר הליכה שונה לכיוונים אחרים, אם כי תמיד לכל דיסק היו את ה"פנינים" שלו (ימי נייסים, קמיעות) שפחות מוכרים לקהל הרחב אלא יותר למי ששומע את כל השירים. הכיוון המזרחי בהחלט לא גרם לשינוי שלילי משום שגם שם היו להם כמה יצירות. השורה התחתונה שאליה אני מתכוון היא שנדמה שהשירים של אתניקס כיום לא "מתבשלים" מספיק כדי להגיע לרמת הגימור והשיפור שהיתה בדיסקים הראשונים. בשלושת הדיסקים הראשונים נדמה לי כאילו כל שיר נבחן לפרטי פרטים ועבר כמה גלגולים עד שהגיע לתוצאה הסופית שלו. בשאר הדיסקים זה ניכר פחות בעיני. ברור שברגע שיוצא דיסק, אני קונה בלי לחכות ....זה כבר הפך להרגל מבורך.

arielii

New member
אחד

כמו כולם. הידע הזה הוא מקריאת הכתבות עליהם במשך השנים.

bellrem

New member
פעם העלתי

לכאן את הקובץ ב-EXCEL עם כל האלבומים והשירים של אתניקס עם אפשרות למיין שירים ולסנן, וגם את הגליון של ההשגים שלהם במצעדים לאורך השנים. כשיצא האלבום החדש, נעדכן את הקובץ ואעלה אותו שוב.

למעלה