שלום לכולם

מצב
הנושא נעול.

קארין 25

New member
../images/Emo41.gifשלום לכולם../images/Emo41.gif

שלום לכולם

רציתי להתעניין ולשאול מתי שמתם לב שהילד/ה מחונן/ת. האם יש לכך סימנים כבר בגיל צעיר מאוד? - אם כן מאיזה גיל ולאיזה דברים כדאי לשים לב. זו שאלה כרגע רק מתוך סקרנות. יש לי 2 ילדים קטנים. אשמח לקבל תשובותיכם. יום נעים

apk

New member
תראי

שלום לכולם

רציתי להתעניין ולשאול מתי שמתם לב שהילד/ה מחונן/ת. האם יש לכך סימנים כבר בגיל צעיר מאוד? - אם כן מאיזה גיל ולאיזה דברים כדאי לשים לב. זו שאלה כרגע רק מתוך סקרנות. יש לי 2 ילדים קטנים. אשמח לקבל תשובותיכם. יום נעים
תראי
אני אם לבת 3 ו-4 חודשים ואני כאן כבר מספר חודשים. מכאן שהמחשבות על שיש בבתי משהו חיובי חריג עלו כבר קודם. אין לי ספק שיש כאלה שיתחילו לחשוד רק כשהילד כבר יגיע לבית הספר ואחרים הרבה קודם (אפילו הכרתי מישהי ששמה לב לכך עם ילד בן פחות משנה). גם מי שבאמת מחונן יש לו תחומים בהם הוא חזק יותר ובהם פחות, אם ההורים עירניים הם יתחילו לחשוד ברגע שלפחות בשני תחומים הילד יראה הישגים חריגים לחיוב בצורה מאוד בולטת, ואצל כל אחד זה יקרה בגיל אחר.

לב אם

New member
הי קארין

שלום לכולם

הי קארין
בדרך כלל האמא היא זו שמכריה את הילד שלה הכי טוב. מוקדם מאד יודעים שהילד הוא מחונן בתחום הזה, רגיל בתחום שני וחלש בשלישי. לפעמים התחום בו הילד שלך מחונן הוא התחום שגם מוכר על ידי מערכת החינוך, ואם תעברו מבחנים גם תקבלו על כך "אישור בכתב". מה שחשוב לך כאם הוא להבין את ילדך , לתמוך בו ולתת לו את הכלים למיצוי מלוא היכולות שלו בכל התחומים (עם או בלי תעודת הכשר)

קארין 25

New member
האם יש לכך מבחנים מיוחדים

הי קארין
בדרך כלל האמא היא זו שמכריה את הילד שלה הכי טוב. מוקדם מאד יודעים שהילד הוא מחונן בתחום הזה, רגיל בתחום שני וחלש בשלישי. לפעמים התחום בו הילד שלך מחונן הוא התחום שגם מוכר על ידי מערכת החינוך, ואם תעברו מבחנים גם תקבלו על כך "אישור בכתב". מה שחשוב לך כאם הוא להבין את ילדך , לתמוך בו ולתת לו את הכלים למיצוי מלוא היכולות שלו בכל התחומים (עם או בלי תעודת הכשר)
ומאיזה גיל אפשר לגשת למבחנים כאלה והיכן. ותודה לכל מי שענתה לשאלתי. סופ"ש חורפי חם ונעים, קארין

אפשר לעשות מבחני אינטליגנציה

ומאיזה גיל אפשר לגשת למבחנים כאלה והיכן. ותודה לכל מי שענתה לשאלתי. סופ"ש חורפי חם ונעים, קארין
אצל פסיכולוג באופן פרטי. זה לא זול במיוחד, אז כדאי שתהיה מטרה אשר בשמה את עושה את זה. ישנה כזו?

קארין 25

New member
שלום נועה../images/Emo13.gif

אצל פסיכולוג באופן פרטי. זה לא זול במיוחד, אז כדאי שתהיה מטרה אשר בשמה את עושה את זה. ישנה כזו?
שלום נועה

כרגע הילדים שלי קטנים. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, אני שואלת רק מתוך סקרנות - עניין אותי לדעת מאיזה גיל הורים התחילו לשים לב שיש משהו כשרוני במיוחד אצל ילדיהם, כדי להיות עירנית לנושא ובאמת לשים לב ולתמוך ולתת את מלוא האפשרויות לפיתוח כשרון שכזה - בכל תחום שהוא. תודה רבה על התגובות. כמובן שאם יהיה משהו - אעדכן. שבוע טוב!

aviviel

New member
שלום קארין ושלום לכולם.

שלום נועה

כרגע הילדים שלי קטנים. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, אני שואלת רק מתוך סקרנות - עניין אותי לדעת מאיזה גיל הורים התחילו לשים לב שיש משהו כשרוני במיוחד אצל ילדיהם, כדי להיות עירנית לנושא ובאמת לשים לב ולתמוך ולתת את מלוא האפשרויות לפיתוח כשרון שכזה - בכל תחום שהוא. תודה רבה על התגובות. כמובן שאם יהיה משהו - אעדכן. שבוע טוב!
שלום קארין ושלום לכולם.
זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן, אבל בגלל שנועה כבר מכירה אותי, אני מרשה לעצמי לענות לך. אני מקווה שזה בסדר. ראשית, למען הגילוי הנאות: אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית. ולעניינו: לעניות דעתי, אין סיבה או טעם לנסות לאבחן אינטלגנציה של ילד כחריגה (לטוב ולרע) לפני גיל בית הספר (ואגב, כך נאמר במפרוש בחוק חינוך מיוחד). הסיבה היא, שהאישיות מתפתחת ומתגבשת בשלב זה, וילד שהתפתחותו מואצת (או מעוכבת) בתחום קוגניטיבי או פזיולוגי בגיל זה או אחר עשוי "ליישר קו" עם בני גילו די במהירות. לעיתים נדמה שהילד מוכשר במיוחד בגיל שנתיים ועד שהוא מגיע לכיתה א', הוא כבר ממוצע-נמוך... אין דרך לחזות מראש את מסלול ההתפתחות האינדיווידואלי (למרות שיש כמה מתשנים מנבאים, כמו מצב סוציואקונומי ומשכל ההורים), ואי אפשר לדעת עד כמה ילד יהיה יוצא דופן בגיל מבוגר יותר. חינוך מיוחד ניתן במקרים יוצאי דופן לילדים בגיל הגן, ובדרך כלל לא לפני כן. מנת המשכל מגיעה לגובה הסופי שלה (שזה כמובן משהו זמני, שכן בגיל 60 לערך מתחילה ירידה מהירה במשכל), בסביבות גיל ה-20, ונהוג לציין את גיל 16 כגיל שבו היא מתייצבת. ילדים מחוננים נהוג לאתר בסביבות כיתה ג', ולהעניק להם העשרה פורמלית החל מכיתה ד'. עם זאת, תפקידך כאם שונה מתפקידה של המערכת: תפקידה של המערכת היא להעניק לילד חינוך שמתאים לו, על פי צרכיו, וזוהי זכותו המעוגנת בחוק של כל ילד. לעומת זאת, כאם, חובתך להעניק לילד את ה"בסיס הבטוח" להתפתחותו. עליך לקבלו כפי שהוא, לא לדחוף ולא לעכב את התפתחותו ובמקביל לנווט אותו לתפקוד תקין ובריא בחברה. לכן, כמו שאמרה נועה, אין כל סיבה לרוץ לאבחון פסיכולוגי אם אין צורך בו. אין כל סיבה לתייג את הילד ולהעמיס עליו ציפיות ללא סיבה. אם הילד מוכשר - תהני מזה. תני לו קרקע פוריה להתפתחות ולחקירה, אבל אל תאיצי בו ואל תתכנני בשבילו. הוא יעשה את הדברים בכוחות עצמו, ומעצמו. פסיכולוג אחד בשם ויגוצקי קרא לזה "פיגום": ילד לא יכול לעשות מה שהוא לא בשל לעשות, אבל בתמיכה נכונה אפשר לעזור לו להתקדם בקלות רבה יותר משלב התפתחות אחד לאחר. למרבה המזל, רוב ההורים עושים זאת באופן אינטואיטיבי. מקווה שעזרתי, אביבית.

מצב
הנושא נעול.
למעלה