שלום לכולם

shambi

New member
../images/Emo41.gif שלום לכולם ../images/Emo41.gif

עד לפני 3.5 לא סבלתי כלבים, פחדתי מכל כלב, אפילו הכי קטן שיש! עד שקבילתי את הכלבה שלי. זה היה בדיוק כשחזרתי הבייתה וראיתי איזה גוש פרווה קטן וישר החלטתי ש"הדבר הזה" לא נשאר בבית!.. יש לי שאלה: הכלבה שלי [שמה בישראל הוא ללה] מגזע רועה גרמני והיא בת 3.4 אבא שלי ואני מתווכחים איפה לשים אותה בימים של גשם. אבא שלי משחק אותה וטרינר ומתעקש לשים אותה בחוץ בטענה שזה טוב בשבילה ושהיא "נולדה לזה". לדעתי זה שטויות! היא תמיד חוזרת הבייתה ולא מפסיקה להתעטש מה נכון?

matansolomon

New member
שלום לך...

זה תלוי באופי וסוג הכלבה, יש כלבים שיש להם פרווה עבה מאוד וקור לא ממש משפיע עליהם... לעומת זאת יש כלבים שממש סובלים מקור... בכל מקרה אסור להשאיר כלבה בחוץ ללא מלטנהכי היא תחלהבדלת ריאות, ועוד יותרמומלץ שהכלבה תהיה בכלל בתוך הבית שיותר חם שם, זה תמיד לפי דעתי יהיה יותר טוב לה, ויותר נעיםוכיף לה... אם היא כל השנה איתכם בבית אז למה לא להשאיר אותה גם בחורף בתוך הבית? בכל מקרה לוויכוח הזה יש עוד הרבה זמן, כי רק תחילת הקיץ עכשיו

shambi

New member
צודקת

זה באמת תחילת קיץ, אבל אין לך מושג מה עבר עלינו בחורף

Gorilla

New member
../images/Emo82.gifכלב בחוץ לא בהכרח סובל

קודם כל שלום לך ובאמת יש לך כלבה מקסימה, אני אישית מגדל את הכלב בחצר כבר 6 שנים אמנם הכלב הוא בעל פרווה עבה וסמיכה (גולדן רטריבר). בקיץ בימי שרב אני שוטף אותו במים ובחורף אין מאושר ממנו כשיורד גשם (למרות שיש לו מחסה). בעלי פרווה ארוכה בד"כ לא מסתדרים כל כך טוב בקיץ (תלוי גם באיזה איזור בארץ), אבל מסתדרים טוב בחורף, וההפך נכון לגבי כלבים בעלי פרווה קצרה. אני מאמין שכלב מסתדר ברוב סוגי האקלים אם או בלי מלונה (אני אישית לא הצלחתי להכניס אף כלב למלונה והיו לי כבר 4) בכל מקרה הכל עניין של הרגל כלב שהורגל לחיות בבית לא ישמח בלשון המעטה לצאת החוצה מפני שכלב הוא בעל חיים שחי בטבע בלהקות, והמשפחה משמשת לו כלהקה וכלב שחי בתוך הבית עם "הלהקה" ירגיש מנודה אם יוציאו אותו. אני מקווה שעזרתי במשהו...

matansolomon

New member
ברור../images/Emo70.gif

יש הרבה כלבים שיהיה להם בסדר בחוץ, אבל אני בטוח שרוב בכלבים יעדיפו להיות בתוך הבית מתחת לקורת גג, ויותר חום (בחורף)...

be_roo

New member
כלבים בחוץ

אעקרונית אין שום בעיה לכלב לחיות בחצר, בקיץ או בחורף, אך יש להקפיד על כמה כלליפ. בחורף, חשוב שיהיה לו מחסה מהגשם, מקום יבש וסגור לישון בו. לכלב אין בעיה להתמודד עם קור, אך רטיבות ורוח זה כבר משהו אחר. מלונה או גגון עם שמיכה לישון עליה יספיקו. בקיץ, חושב שיהיה לו מקום מוצל מהשמש ומים ללא הגבלה.

תרשה לי לומר לך משהו!!!!!

כאחד שגידל רועים גרמניים. הכלב הוא כלב עבודה!!! ומשמש למגוון תפקידים-גישוש,הצלה,ליווי רעייה וכו'. אביך צודק!!! לרועה גרמני אין כל בעיה לשהות בחוץ (מבחינת עמידותו וסבילותו לקור) היה לי רועה גרמני אחד שכל פעם שהיה יורד גשם הוא היה מגרגר ליד הדלת של הגינה כאילו מחכה לו בחוץ נקניק ואיך שהיינו פותחים לו הוא היה רץ החוצה ומתיישב בתוך שלולית-כשכולו מבסוט!! (והיה קר בחוץ-אני ירושלמי) אז מה תגיד על זה?! שאלתי את הוטרינר והוא אמר לי שהכלב יודע יותר טוב ממני וממנו("הוט" מה טוב לו-ואם הוא נהנה בשלולית שיבושם לו. מה שכן, עליך לדאוג שלכלב יהיה מקום בחוץ שיהיה מוגן מרוח-ומגשם-פינה יבשה וחמימה שיהיה בה שמיכה על מנת שהכלב יוכל תמיד להיות בה אם יהיה לו קר... לידיעתך-האקלים בגרמניה הרבה יותר קר מאשר בישראל ויורדים שם בהרבה אזורים משקעים בצורת שלג! קח בחשבון! וכמו שאמרתי-אם אתה רוצה שהכלב יהיה בחוץ-אין בעיה... רק תדאג שיהיה לו מקום יבש לשהות בו!!

DogsGirl

New member
ברור ש..

.. להשאיר אותה בבית!!! היא יכולה להיות חולה בגלל זה!! אסור להשאיר כלב בחוץ ביום גשם! זה ממש אכזרי להשאיר כלב בחוץ כשיורד גשם. תשאירו אותה בבית.

shambi כנסי:

גם אני לפני שקיבלתי את הכלבה הראשונה שלי פחדתי מהכלבים. במשך הזמן התרגלי אליה וכיום יש לי שתי כלבות מתוקות מגזע בולדוג אנגלי בשם בקי וכתם.

מייקלס

New member
כלבים וחורף

ישנם גזעים שאין שום מניעה לתת להם לחיות בחוץ, בתנאי שהם מקבלים את כל התנאים הדרושים למחייה בתנאי מזג אויר קשים. אגב, כדי אולי גם להזכיר לאבא המתעקש שהכלבה נולדה גם לחפירת מנהרות, רמיסת צמחים, והפיכת מקום המחייה שלה למקום נוח התואם את צרכיה. מצאתי מאמר מתאים באתר פט נט - אולי יעזור. (לא הצלחתי לשים קישור) כנסי לפט נט
מאמרים
הכן כלבך לחורף.

למעלה