שיר על הכוונת - Little 15

Another Girl

New member
../images/Emo41.gif שיר על הכוונת - Little 15 ../images/Emo41.gif

כותב עיקרי: מרטין ל. גור.
מבצע עיקרי: דייב גהאן.
אורך השיר: 7" – 4:16.
ראה אור בהוצאות הבאות:
Little 15/Stjarna(1988)
Music For The Masses (1988)
על ההפקה שלו רשומים דפש מוד, דניאל מילר ודיוויד באסקומב.
Little 15 הוא הסינגל ה-21 של להקת דפש מוד והרביעי מהאלבום Music For The Masses.
הפרשנויות לגבי המשמעות של השיר הן רבות. בגדול, ישנם שלושה יישויות בשיר: הדובר, בת/בן ה-15 ו-"she", שזהותה אינה ידועה. בעוד לדובר עצמו אין תפקיד מיוחד בשיר, בת או בן ה-15 מתוארים בהקשר של אושר, תמימות ושמחה בטרם חוו את הקשיים והרשע של העולם. "היא", לעומת זאת, היא כנראה אישה מבוגרת יותר, אשר כבר חוותה את אותם קשיים ויודעת כמה מרושע העולם יכול להיות. יש כאלו הסבורים כי הדובר הוא הורה הפונה לבתו בת ה-15 בנושא קשיי ההתבגרות שלה, אותה הוא מכיר מקרוב היות וחווה אותם בעצמו. יש כאלו שסבורים כי מדובר באישה מבוגרת המדברת אל בן ה-15, איתו היא נמצאת בקשר רומנטי. יש כאלו שחושבים שהשיר נכתב על אחייניתו של אנדרו פלטשר ויש גם כאלו שמייחסים את השיר לשמועות שרצו בזמנו על הרומן שניהל מרטין עם נערה בת 15. כך או כך – אי אפשר להתעלם מזה שהשיר הזה נוסף לשירים אחרים בעלי ניחוח "פדופילי" (AKA A Question Of Time).
השיר הזה למעשה לא תוכנן לצאת כסינגל במקור. אממה – חברת הפקה צרפתית רצתה להוציא אותו כסינגל בצרפת וכך אכן קרה. בהמשך יצא השיר כסינגל גם בבריטניה, אבל לא כ – BONG, בדומה לסינגלים המוקדמים מאוד של דפש (עד הסינגל של Leave In Silence).
לשם של השיר ולהוצאה שלו יש קשר מיוחד, כיוון שהוא יצא בין הסינגל Behind The Wheel, שהמספר הסידורי שלו היה BONG15 ובין הגרסה החיה של Everything Counts, שהיא BONG16 – כלומר הוצאה קטנה של "15 הקטנה". שוין, הבנתם.
כאשר השיר ראה אור כסינגל לא מערכו לו רמיקסים וגרסת ה-7" וה-12" היו זהות. יחד עם זאת, ה-B-Side כלל שתי גרסאות אינסטרומטליות, שתיהן נעימות פסנתר תוצרת אלן וויילדר. הראשונה נקראת Stjarna, כוכב בשוודית, שנכתבה על ידי מרטין גור. בגרסת ה-12" מצורף ביצוע של "סונטת אור הירח #14" של לודוויג ואן בטהובן. באתר שלו כותב וויילדר שלהוסיף את הנעימה כ-B-Side לא היה בתכנון המקורי וכי הוא ניגן את הנעימה סתם בשביל הכיף, אך מרטין גור הקליט אותו מנגן וכך הדברים התגלגלו. הנגינה של וויילדר אינה מושלמת בביצוע הזה ויש לו טעות אחת מורגשת במיוחד, לקראת הסוף. כל ה-B-Sides בסינגל הופקו על ידי דפש מוד בלבד, בניגוד ל-A-Side שהופק על ידם ועל ידי דייוויד באסקומב ודניאל מילר. לרשימת ההוצאות המלאה: http://en.wikipedia.org/wiki/Little_15#Track_listings
הצלחה: למרבה האירוניה, על אף ההתעקשות הצרפתית להוציא את השיר כסינגל אצלם, השיר לא נכנס בסופו של דבר למצעד. בבריטניה השיר הגיע לדירוג הנמוך ביותר אי פעם של סינגל של דפש שם – עם המקום המבזה 60 ברשימה. השיר גם יצא כסינגל במערב גרמניה, שם הגיע לדירוג סביר יותר – 16, כאשר באוסטריה הוא הגיע למקום ה-25 ובשוויץ למקום ה-18 ברשימת 20 הגדולים.
הקליפ של השיר בוים על ידי מרטין אטקינס, שבעבר עבד עם הלהקה בתחום העיצובי. לקליפ אין עלילה מוגדרת והקונספט שלו, להבנתי, הוא להראות כיצד הזמן, והחיים איתו – חולף ללא רחמים. אם זה על ידי הרצה מהירה של שעון, בין אם דפי לוח שנה (כולל הספרה 15) שנזרקים לאוויר ונמעכים ובין אם מעבר בין נשים צעירות לנשים זקנות, כדי שחלילה לא נפספס את הרעיון הכללי. כך או כך, סיימתי את הצפייה בו עם דכדוך קל. תודה לך, מרטין.
המילים מה יש להגיד על השיר הזה? בגדול זה שיר בסדר, שמצליח להעביר את המסר הנוגה שלו היטב. הבעיה היחידה שלו מבחינתי היא שהוא בגדול די זהה לשיר Behind The Wheel, מאותו אלבום ממש. חוסר השראה ומקוריות? אולי, אבל ב"קרב" בין שניהם, הוא הפחות מוצלח. אולי אם הנ"ל לא היה קיים הסיפור היה שונה. כך או כך – 9.

piegirl1

New member
יש בשיר הזה משהו מדכא

גם הלחן, גם המילים ואם זה לא מספיק אז הגיע הקליפ שגרם לי להתגעגע לנעוריי האבודים (שלי לפחות לא היו באייטיז, אז השיער לא היה מזוויע..) הקליפ אמנם מדכא אבל חייבים לציין שהוא די מוצלח, בוודאי בסטנדרטים התמוהים של הלהקה. לסיכום: 1. שיר בינוני, לא מתקרב לטופ 50 אפילו, מאידך, גם לא שנוא במיוחד. 2. מה הקטע שלהם עם ג'קטים מעור בקליפים ולמה מראים את אנדי רק בשניה האחרונה? 3. אתמול היה ב-vh1 דירוג של "top of party songs" ו- enjoy the silence היה מקום שלישי, אחרי בילי ג'ין. מכובד (וגם לא קשור בשום צורה לסקירה..). 4. סליחה על הסניליות, היתה סקירה על halo? למיטב זכרוני לא, ואני ממש אשמח אם תהיה.. 5. שישנו כבר את הסט ליסט שלהם, כבר חצי שנה בקושי החליפו שירים (גם לא קשור לסקירה, אבל אם אני כבר מתמרמרת, אז נכלול גם את זה..) 6. תודה על הסקירה, זה תמיד כיף (אפילו בעניין peace
)

../images/Emo45.gif מסכימה עם חברתי החביבה לפורום.

השיר הזה כ"כ מדכא אותי שאני דיי הרבה פוסחת עליו בהאזנותיי. הוא נשמע לי כמו הספד.... לא הכי אוהבת.. 70-

Another Girl

New member
הוא לא יצא כסינגל ../images/Emo10.gif

אז גם אין עליו מידע... טוב, זמן להירשם לפורום הרשמי כדי לברר אם יש להם מקורות... *sighs*

piegirl1

New member
פעם חשבתי שאם יש קליפ, אז השיר יצא כסינגל

בזכות הפורום הזה הבנתי שחייתי בשקר..
, השלב הבא הוא לגלות כאן שאני מאומצת.. אנחנו נקבל בשמחה כל סקירה שתבוא, והפורום השני די נחמד (לא כמו זה כמובן
, אבל נחמד).

סנאית22

New member
../images/Emo41.gif10../images/Emo41.gif Little 15 אחד האהובים עלי

Little 15 - אחד השירים האהובים עלי של דפש, דווקא אוהבת את המלנכוליה שבו. כמובן שגם המנגינה מדהימה. הקליפ גרם לי לפרץ נוסטלגיה לשנות ה80... (איך דייב צעיר בקליפ!!) אצלי השיר מקבל 10.

למעלה