שיר על הכוונת - Goodnight Lovers

Another Girl

New member
../images/Emo41.gif שיר על הכוונת - Goodnight Lovers ../images/Emo41.gif

"שיר על הכוונת" אחרון לשבוע זה לפני שאני מפליגה הלילה לשבוע למחוזות ברצלונה (לא, לא להופעה של קולדפליי. סתם טיול
) אתגעגע!
כותב עיקרי: מרטין גור.
מבצע עיקרי: דייב גהאן.
אורך השיר: 3:48
ראה אור בהוצאות הבאות:
Goodnight Lovers/When The Body Speaks (acoustic version) (2001)
Exciter (2001)
על ההפקה שלו חתום מארק בל.
Goodnight Lovers הוא הסינגל ה-39 של להקת דפש מוד והרביעי (והאחרון) מתוך האלבום Exciter.
השיר הוא סוג של שיר ערש (שם השיר הוא כנראה הרמז הראשון
). ככזה, הבחירה בו בתור סינגל לקידום האלבום התקבלה בציבור, שציפה לבחירה כמו Dead Of Night, למשל, בתימהון מסוים. מפתיע לא פחות היה שהשיר כלל לא בוצע במסגרת מסע ההופעות של Exciter, מה שהפך אותו לסינגל הראשון מאז Little 15 אשר לא בוצע במסגרת מסע ההופעות של האלבום שלו.
השיר עוסק בקשיים במערכות יחסים ובהבנה שהן לא אך ורק עונג צרוף. הדובר מזמין את הפרטנר/ת שלו להבין שהוא שם בשבילו/ה גם ברגעים הפחות נעימים שלה.
על אף שבבריטניה הסינגל ראה אור רק על גבי פורמט של CD, בארצות אירופאיות אחרות יצאה גם גרסת 12" כשרשימת הטראקים זהה. בארה"ב, לעומת זאת, הסינגל כלל לא ראה אור. לרשימת הפורמטים וההוצאות המלאה: http://en.wikipedia.org/wiki/Goodnight_Lovers#Track_listing
הצלחה: הסינגל לא נחשב כקביל למצעד הסינגלים הבריטי, מהסיבה הפשוטה – היו לו יותר מדי קטעים נלווים על הסינגל. בסינגל רגיל שבו יש למעלה מקטע אחד יש אפשרות לעד שלושה קטעים נלווים ובנ"ל היו ארבעה סה"כ – הנ"ל + רמיקסים של "When the Body Speaks", "The Dead of Night" ו- "Goodnight Lovers. יחד עם זאת, הסינגל דווקא כן עמד בקריטריונים של מצעד האלבומים הבריטי, שם הגיע באורח נס למקם הראשון – וכך הפך גם לשיר דפש מוד הראשון שהגיע למקום הראשון במצעד בריטי רשמי. מי היה מאמין, לכל הרוחות? לדירוג המצעדים המלא: http://en.wikipedia.org/wiki/Goodnight_Lovers#Charts
הקליפ של השיר בוים על ידי ג'ון הילקוט. הקליפ צולם בגרמניה לאחר ההופעה האחרונה בטור של Exciter, שהתקיימה במנהיים גרמניה. לא קורה בו משהו שראוי לציון במיוחד, חוץ מחברי הלהקה עומדים בנפרד כשעליהם השתקפויות משונות ומאחוריהם אמאג'ים של פרצופים שונים. וזו ההופעה האחרונה שלהם ב-Touring The Angel, דווקא בסופה ביצעו את השיר (הנשיקה בסוף... חמודים!).
המילים מה אגיד – אכן בחירה תמוהה לסינגל ושיר קצת תמוה בפני עצמו. לו הייתי רוצה להקשיב לשיר ערש לפני השינה כנראה שהייתי רוכשת איזו "קלאסי קלטת" וסוגרת עניין. אבל עכשיו ברצינות – זה שיר מתוק עם מלודיה נעימה מאוד, פשוט קצת מתוק מדי לטעמי. 9.

סנופה

New member
קלאסיקלטת../images/Emo99.gif

השיר הזה דביק ברמות אחרות, חייבת להודות שעדיין לא התאוששתי מזה שנתת לו את הציון הכמעט מושלם 9. אם אני אפשפש אחורה ואגלה שגם לshake the disease נתת את הציון הזה, זה ייגמר ברצח. בכל מקרה- 8. דביק דביק דביק

מקסים מקסים מקסים. אוהבת דווקא בגלל הקיטש

המתקתק... 95. תודה רבה ושתהייה לך נסיעה מהנה ובטוחה

piegirl1

New member
../images/Emo160.gif איזה כיף! (ברצלונה, לא השיר..)

מסכימה עם הציון הנמוך לשיר, ממש לא אוהבת את המלודיה שלו, היא די מעצבנת לטעמי. אחד השירים הפחות מוצלחים בעיניי (אולי אפילו מהווה תחרות ל-peace.. רעש לבן, אל תכעסי- הכל בצחוק..), מרטין מוצלח שהוא אפל, אז שלא ינסה להיות המקבילה ההבריטית הנוצצת של דודו זר.. אהבתי את ההערה על הקלאסיקלטת
הקליפ מההופעה הוא חמוד למרות שיכלו למצוא שיר שבו יש למרטין תפקיד מלבד לזמזם: "או-אוו- אווו" ועוד שורה בסוף, כפי שעשו בטור הזה ב-wftn. הקליפ, מאידך, מקסים ודייב נראה שם במיטבו. תודה על הסקירה ותהני בברצלונה, השילוב של האוכל, הארכיטקטורה והשופינג חייב היות מוצלח!

הממ נראה שאני יוצאת דופן

מתרגשת מהשיר הזה כל פעם מחדש... מזדהה עם המילים (כנראה יותר מדיי...) ובמשך תקופה קצרה לא הלכתי לישון בלי לשמוע אותו קודם... מבחינתי קיבל 10

Doriiin

New member
גם אני לאט לאט מתחברת אליו יותר..

when the body speaks גרם לי לחקור את האלבום שוב..

../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

when the body speaks הוא באמת זה שגרם לי להפתח מחדש לאלבום את כל הסינגלים שלו גם אהבתי (free love קצת פחות עשה לי את זה אבל בכל זאת...) אבל when the body ממש גרם לי להתעניין מחדש באלבום שיר מדהים בעיניי איזה מילים והביצוע בהופעה מצמרררר

למעלה