שבקיה

../images/Emo41.gifשבקיה

שבקיה ועלי סיגר /דודו חמוד מאת: מ צ ד הו 26/09/06 | 11:51 שבקיה ועלי סיגר /דודו חמוד ראשית לשניהם אותוו הבצק לבצק: 1 כוס מים 1 כוס שמן חצי כפית מלח 4 כוסות קמח לערבב הכל לבצק אחיד וגמיש לתת לנוח חצי שעה לחלק לכדורים ולתת לנוח רבע שעה לפתוח כל כדור לעלה כמו שפותחים לרולדה למרוח שמן ולפזר קמח ולגלגל לרולדה לתת לנוח חצי שעה לחתוך את הרולדה לחתיכות כמו שחותכים בגלילות תמרים לשים את החתיכה של הרולדה שהכיוון של הצדדים הפתוחיםם בצדדים ואז עם מערוך לרדד לעלה דק מאוד לחרוץ פסים עם סין בלי להגיע לדפנות ככה יש לנו מין מלבן ארוך עם פסים חתוכים לקחת את 2 הצדדים ובתנועת סיבוב לקפל למעין פרח שושנה לטגן בשמן חם רק עד שמזיב לסירופ 2 כוסות מיםם + 3 כוסות סוכר + לימון שלם פרוס להרתיח ולבשל לסירופ סמיך את כל המרכיבים לטבול את השבקיה כשהעוגיה קרה לחלוטין והסירופ פושר לפזר שומשום זה קצת מסובך העוגיות האלה בפעם הבאה שאעשה אני אשלח לפורום סדנא מצולמת זה יהיה יותר קל סיגרים אותו התהליך עד שפותחים את החתיכה לעלה ואז בקצה שמים מילוי ומגלגלים חשוב ביותר בזמן הטיגון להניח בעדינות את הסיגר על הסגירה שעסינו ככה הסיגר לא נפתח אני ממלא בקרם שקדים- (מרציפן)- מרוזיה - קוקוס עם דבש

../images/Emo41.gifעוגיות נעלי בית

עוגיות שומשום נעלי בית - המתכון מאת: סימונה 5ו 13/03/06 | 14:05 חצי קילו קמח 250 גרם שומשום חצי כוס סוכר חצי כוס שמן 1 ביצה מים כמה שתופס (בערך כוס או מעט יותר) לשים מכל המרכיבים בצק רך ונעים . מרדדים וחותכים לריבועים קטנים מצמידים פינה מול פינה ומהדקים היטב. מטגנים בשמן עמוק הפוך כלומר שהחלק העליון והבולט של העוגיה בתוך השמן לצבע חום זהוב (לא כהה מדי) מכינים סירופ מ-: 1 כוס סוכר חצי כוס מים כמה טיפות מי זהר או מיץ מחצי לימון טובלים את העוגיות הקרות בסירופ ומניחים על מגש ליבוש. שומרים בקופסא אטומה, נשמר בערך שבוע. מקור: אמא שלי

עוגיות יו יו

מתכון של מזל (חברה ) מאת:תלתל5 היחידה העוגיות האלה אני מכינה כבר כמה שנים מומלצות ומוצלחות הבצק: 1 כוס סוכר 1כוס שמן 2 ביצים 1 כוס מיץ תפוזים 2 סוכר וניל 1 אבקת אפיה 1 ק"ג קמח סירופ: 3 כוסות סוכר 2 וחצי כוסות מים קצת מי ורדים לערבב הכל לבצק אחיד וגמיש ליצור עיגולים עם חור ולטגן שמתקרר לטבול את העוגיות בסירופ (פושר) ולפזר קוקוס בהצלחה

מיכל63

New member
איזה יופי../images/Emo99.gif

נראה שיצא לך טעים טעים טעים!!! כל הכבוד! הכנת את הכל ביחד?

מיכלי תודה ../images/Emo140.gif

כן הכל ביחד 3 שעות עבודה כולל מעמולים שהתמונה נמחקה וכמובן עזרה של הילדה

למעלה