שאלות

TUS1

New member
חוזה עבודה בסידני - צריכים להחליט!!

שלום, אנחנו זוג עם תנוק. יש לנו הצעת עבודה (חוזה) לשנתיים בסידני בחברת תוכנה. ההצע הכוללת שכר שנתי, עלויות מעבר, בטוח רפואי בסיסי וחבילת הטבות מס הנקראת living away from home. אנחנו אמורים להגיב תוך מספר ימים ונשמח להתייעץ טלפונית עם מישהו שעבר תהליך זהה (שליחות עם חוזה זמני) בסידני או שכבר חזר. תודה, אסף וטל

bluecow

New member
זה אמדוקס?

לא עברתי את התהליך הזה אבל אנסה לעזור במה שאני חושב שאני יודע: 1. אתם צריכים לבדוק את השורה התחתונה של המשכורת - צריך כ-1000-1100 דולר אוסטרלי נטו לשבוע כדי לחיות בסידני (משפחה עם ילד). יש מחשבון באתר משרד המיסים האוסטרלי (ato.gov.au). לתושב "רגיל" (ללא ההטבות של "living away from home allowance") זה אומר ברוטו של כ-100 אלף דולר (כולל Superannuation) ממשכורת בודדת. (אולי שתי משכורות נפרדות משאירות נטו טיפה יותר גבוה?) 2. אם החברה הזו שלחה אנשים אחרים לאוסטרליה אז אולי תנסו לתפוס כאלה (לבקש מהחברה להפנות אתכם אל מישהו?). בהצלחה.

shaly sela

New member
הגירה לאוסטרליה

הי, שמי מלי סלע, הנני נשואה + 2, בעלי ואני בני 36. לאחרונה התחלנו להתעניין בהגירה לאוסטרליה ןלמיטב הבנתנו במלבורן קיימת אוכלוסיה די גדולה של ישראלים והמקום קסם לנו. ע"מ להתקדם שלב נוסף, נשמח מאד למידע בתחום עבודות העץ שבו עוסק בעלי(בניית צימרים, פרגולות, ריצוף דקים לבריכות וריצוף פרקטים בבתים). לטענתו, האופן ושיטת העבודה שונים לחלוטין מבארץ ויש לו חששות לקשיים במציאת עבודה. האם יש ביקוש לעבודות אלה? נשמח לפרטים. ובנוגע אלי... אני עובדת 10 שנים במשרד פרסום גדול בת"א כמנהלת משרד. לא נראה לי שאוכל להשתלב כמזכירה באוסטרליה כיוון שהאנגלית שלי לא ברמת ניסוח (שפת אם) וגם ההגירה למקום שליו ורגוע ממריצה אותי לעסוק בתחום בו אני עוסקת בזמני הפנוי - סידור ועיצוב גבות וניקוי פנים/שפם בחוט ופינצטה. כיצד אוכל למצוא עבודה בתחום זה והאם אוכל לגשת עם זה לאנשהו למרות שאין בידי תעודות? נשמע קצת מצחיק ואת בטח מחייכת אבל אני ממש אלופה בזה ויש לי קליינטיות קבועות שמשגעות אותי לפתוח עסק ולעזוב את תחום הפרסום רק שלדעתי השינוי הבא יעשה בארץ אחרת. תעזרי לנו מאד אם נשמע ממך. המון המון תודה מראש. מלי ושלי סלע

למעלה