שאלות

marty maccfly

New member
שאלונת

לכמה זמן וויזת התייר לחצי שנה לאוסטרליה תקפה? כלומר האם היא תקפה לחצי שנה מאז הנפקתה, או לכמה שנים טובות? אגב: ידוע לי שאני יכול לישהות באוסטרליה עד חצי שנה, אני מדבר על תוקף הזמינות של הוויזה.

פריזB

New member
שאלת אוטובוסים בסידני

אנחנו מחפשים דירה בסידני, אבל כדי לדעת איפה בערך אנחנו יכולים לגור אנוחנו צריכים להבין איך האוטובוסים בסידני עובדים. הייתי 3 שעות על האתר שלהם ועדיין לא הצלחתי להבין.
בבקשה

לולה 18

New member
שלום לכולם,אשמח לעזרה

האם למישהו יש מידע בקשר לעבודה בחוות באוסטרליה וניו זילנד? שמעתי על ארגון כזה שמגייס צעירים ישראלים לעבוד בחוות ,בתמורה למקום מגורים ? אשמח לכל תגובה בעניין.. תודה מראש

ufnikit

New member
עבודות נדרשות באוסטרליה וניו זלינד

שלום רב, אני מסיימת עוד שנה תואר ראשון בביולוגיה באוניבסיטת תל אביב וחבר שלי לומד כלכלה וניהול תואר ראשון ותהינו האם אלו נחשבים מקצועות נדרשים אשר יאפשרו לנו לנסות ולמצוא שם עבודה במטרה להשתקע . איני בקיאה בתהליך , האם עליי לסים כאן תואר שני ואז יגדלו סיכויי כי הרי בביולוגיה תואר שני ומעלה הוא הכרחי כדי למצוא עבודה נורמלית במחקר וכנ"ל לגבי חבר שלי האם עדיף לחכות ולסיים תואר שני ואז או שעדיף לנסות עם סיום תואר ראשון? אולי אפילו ללמוד שם ? משהו יכול לספר לי קצת איך זה הולך? האם אלו מקצועות נדרשים ? הבנתי שיש נקודות או משהו כזה... תודה רבה!

התאריך האחרון לכניסה מצוין בויזה

אם תסתכל בספח של הויזה תראה את המשפט: must not arrive after dd/mm/yy זהו למעשה התאריך האחרון בו אתה יכול להכנס לאוז, התאריך האחרון לניצול הויזה הנוכחית. בד"כ הזמן הוא בין 6-9 חודשים מיום הנפקת הויזה בשגרירות. נסיעה טובה!

jsk

New member
קבל

לא יודע באיזה אתר בילית אבל זה האתר. בכל מקרה אוטובוסים פה נוסעים במהירות של צב ,במקומך הייתי בודק קירבה לתחנת רכבת אם כבר.

אני מקווה שתמצאי זה בדיוק מה

אני מקווה שתמצאי כי זה בדיוק מה שאני מחפשת ? אולי ניסע ביחד???

tmaz

New member
כן, יש נקודות או משהו כזה:

הדבר הראשון שכדאי לשניכם לעשות הוא לקרוא את מאמרי הפורום בנושאי הגירה, ולגשת לאתר משרד ההגירה האוסטרלי שמצויין שם. קצת קשה לאנשי הפורום לענות כל פעם מחדש על "איך עובדת שיטת הנקודות" ושאר שאלות בסיסיות. לעניין ביולוגיה: אני עושה פה דוקטוראט במיקרוביולוגיה, ואני יכול להציע לך שתי אפשרויות לפחות: א) לבוא לפה עם תואר ראשון. חוקרת לא תהיי, אבל יש מספיק עבודה לטכנאי-מעבדה ברגע שיאשרו לך את המקצוע (איך מאשרים? היידה למאמרים). ב) לעשות תואר שני ולבוא לכאן לדוקטוראט. מה רע?

ufnikit

New member
המון תודה וכמה שאלות לגבי לימודים

המון תודה. אני חושבת שאני אסיים את התואר הראשון ואעשה את השני פה ועד אז גם חבר שלי יסיים תואר בכלכלה (תואר ראשון) אני מקווה להתקבל שם לדוקטורט ,אבל האם יש מלגות שמציעים? איני בקיאה בנושא ואני אכן אכנס למאמרים שהזכרת אבל השאלה היא האם יש אתר עם מידע על אוניברסיטאות באוסטרליה או ניו זילנד שמעניקות איזושהי עזרה לסטודנטים זרים שלא בלעי ממון רב אך עדיין רוצים ללמוד ולחיות שם ? האם עליי להתעסק בזה כעת או לחכות עד שאסיים תואר שני ואז? שוב המון תודה ובהצלחה בלימודים.אדב איפה אתה לומד אם יורשה לי לשאול? יש אוניברסיטאות יוקרתיות יותר או פחות? אשמח למידע אפילו שזה יקרה עוד כמה שנים...:)

tmaz

New member
אוקיי:

(כתבתי לך הודעה ארוכה אבל המחשב השתעל והכל הלך פייפן, אז הפעם אקצר) 1) בהחלט יש מלגות לדוקטוראנטים זרים בכל אוניברסיטה סבירה באוסטרליה. זה מאד נפוץ, את תהיי בחברה טובה. יש כאן המון סטודנטים מכל העולם. 2) אתרים: חפשי בגוגל לפי study in australia או australian universities. 3) כעיקרון אין לך הרבה מה לעשות בעניין עד שהמאסטר מתחיל להתקרב לקראת סיום, אבל תסתכלי ותחשבי, זה ייתן לך על מה לחלום ויכניס לך מוטיבציה לקבל ציונים טובים (ואת תצטרכי ציונים טובים, כמו בארץ). 4) חשוב! כדאי לך לברר אם את בכלל רוצה לעשות דוקטוראט. זו דרך מצויינת להגיע לכאן (מכל מיני סיבות) אבל לא כל אחד רוצה לעשות את מסלול-המכשולים הזה. קודם תבררי לעצמך במהלך המאסטר אם את בעניין, ורק בשלב שני תחשבי איפה בעצם תעשי את זה. אפשר גם לבוא לכאן עם תואר שני ולעבוד, אבל זה הליך אחר (PR, תקראי במאמרים) והוא יותר מסובך וארוך. 5) אני לומד ב university of melbourne. אשמח לענות על שאלות, אפשר גם במסרים וכו'. עידן

puppi

New member
אני נסעתי לעבודה באוטובוס

במשך כמעט שנה, האוטובוסים דייקו ב95% מהזמן, והיו מהירים בכניסה לעיר (יש נתיב לאוטובוסים בלבד) ראוי לציין שנמנעתי מ"שעות העומס" (הגעתי לעבודה קצת יותר מוקדם ויצאתי יותר מוקדם.) כמובן שרכבת תיהיה יותר מהירה, אבל הרכבת מוגבלת למספר תחנות, בעוד עם האוטובוס אפשר להגיע לכל מקום. באתר שjsk נתן, יש Trip Planner שנותן את זמני הנסיעה של האוטובוסים - הם מדויקים רוב הזמן.

zvikach

New member
אוטובוסים בסידני

שלום לך התחבורה הציבורית עובדת מצוין בשעות העומס כלומר מ-7 בבוקר עד ל-9 ובצהורים בין -4 ל -6 בערב כלומר היא מתפקדת בצורה מעולה אבל מחוץלשעות תשקחו מזה לגבי הרכבת מוגבלת לתחנות לכן כדאי אוטובוסים בשעות העומס וגם כדאי לבדוק מקום מגורים ביחוד הפרפרים המזרחים שבהם התחבורה הציבורית מעולה צביקה בסידני

Zigi Freud

New member
סידני ????

בשעות העומס אולי זה נכון אבל ... אם אתם מתכננים להסתמך על אוטובוסים אז כדי שתבחרו במקום שעובר בסביבה יותר מקו אחד (את זה בקלות אפשר לראות מהמפות ) אני למשל גר באיזור שעובר בו קו אחד ובמקרה הטוב יוצא לי לחכות 40 דק' אם הם בכלל זוכרים להגיע ... כבר יצא לי לחכות (לפי הלו"ז שמפורסם בכל תחנה) לשלושה אוטובוסים עד שהשלישי הועיל בטובו להגיע, וגם זה באיחור! אז שעות עומס או לא - לפחות כשיש יותר מקו אחד הסיכויים גדלים !

bluecow

New member
כנראה זה תלוי

איפה שאני גר (Lower North shore) יש קו אחד שנוסע בבוקר ישר לעיר דרך הכביש הראשי ועוד קו שנוסע לעיר יותר לאט, לכן אני תמיד מחכה לקו המהיר (כך שזה אפקטיבית כאילו יש לי קו אחד) ואני לא זוכר מתי הייתי צריך לחכות יותר מעשר דקות ב"שעות העומס". אותו הדבר בחזרה בערב. אז כנראה יש ויש...

פריזB

New member
תודה ושאלה נוספת

אנחנו מתכוונים לבוא בשביל ללמוד ב TAFE ב RYDE ואנחנו מתלבטים מבחינת האוטובוסים (היינו לא לבלות יותר מחצי שעה ביום על האוטובוס) ולא ברור לנו בדיוק עומד המרחקים. איפה לדעתכם כדאי לחפש דירה (בהנחה שאנחנו לא מליונרים)?

bluecow

New member
אולי כך תחפשו

באתר של 13150.info יש גם מפות של מסלולי האוטובוסים ואפשר לבקש מסלולי נסיעה עם זמנים. באתרים של חיפושי דירות (אני לא זוכר כרגע אבל realestate.com.au ואולי domain.com.au) תחפשו לפי מחיר. ותצליבו את המידע עם מה שלמדתם מהאתר של התחבורה. מצטער שאני לא יכול להיות יותר ספציפי אבל אני בעצמי לא מכיר את הסביבה מספיק טוב למרות שאני חי פה כבר כמה חודשים.

roy14

New member
../images/Emo41.gifשאלות

אתם מתבקשים לשרשר לפה את כל השאלות שלכם לשבוע הזה. תודה המינהלית.

sheleg

New member
שאלה בענין ויזה לנ"ז

הי, חיפשתי, חיפשתי ולא מצאתי, אז אני שואל.... קיבלנו OK ל EOI ושלחנו השבוע את הטפסים האחרונים (בדיקות/משטרה/תרגומים). שאלותי... - כמה זמן בערך לוקח לתשובה להגיע ? (אין לי הצעת עבודה) - הבנתי שיש סיכוי (לא זוכר איפוא קראתי) לקבל ויזת עבודה זמנית ולא PR כפי שרשום באתר ההגירה של נ"ז ? מה אומרים המומחים/המנוסים ? - האם יש חלון הגעה לנ"ז מרגע קבלת הויזה ? תודה מראש, משה

roy14

New member
ברוכה הבאה שלג

למתן תשובה מדוייקת תצלצל לסוכן או לפקיד ההגירה המטפל בך. למיטב ידיעתי זה יכול לקחת 4-6 חודשים. לאיזה ויזה ניגשת? בספטמבר יש בחירות, אולי הם יזדרזו שם, למרות זאת אני בספק. קבלת ויזה עבודה בטרם PR מותנית בהצעת עבודה. יש חלון הגעה לנוז, והוא מצויין בדרך כלל במכתב שישלח לך ממחלקת ההגירה. אגב אין סוכנים בישראל. בהצלחה.

למעלה