שאלות לד"ר לזר

../images/Emo41.gif שאלות לד"ר לזר

דר' ליאורה לזר משמשת רופאה בכירה במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, המרכז הארצי לסוכרת נעורים, מרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח תקוה. דר' לזר הינה מומחית ברפואת ילדים ואנדוקרינולוגיה פדיאטרית והיא מטפלת בילדים עם בעיות הורמונליות וחולים בסוכרת מסוג 1 (סוכרת נעורים). והיא תענה מחר לשאלותכם/ן

boaz31

New member
אין שאלות לד"ר לזר../images/Emo141.gif

אני סוכרתי בן 73 וקטוע רגל בגלל הסוכרת ואני שומר ומדייק בכל מה שקשור למתיקות הלא כל כך מתוקה ואין לי שאלות בנושא הסוכרת היומיומית וכן יש לי שאלה שלא תרצי בודאי לענות עליה מטעמי אתיקה ואסתפק בכך שרק תקראי אותה ותהיי מודעת לנושא,כיון שאין היום רופאים רבים שמודעים לבעיה שאציג לפניך:::כרתו לי הרגל לפני שנה וחצי {יוני 2003} כלומר שכל האמצעים הרפואיים שיש היום כלומר בתחילת 2004 היו בשימוש גם ביוני 2003 ואני מדבר מנסיוני שלי {היה לי פצע ברגל השלימה ורק מתוקף קריאה שלי ולימוד ידעתי מה לדרוש מרופאים שטפלו בי } ביוני 2003 לא היה לי מחשב עד כאן זו הבעיה ובכל זאת אשמח לתגובתך!!!!

liolazar

New member
אין שאלות

שלום רב, היה לי קצת קשה להבין איזה תגובה אתה מבקש ממני. בכל מקרה, טוב שאתה ער לבעיותיך ומודע לסוג הטיפול הדרוש לך. אני מאחלת לך בריאות דר' ליאורה לזר

הורדת ערכי סוכר באמצעים לא קונבנציו

שלום ד"ר לזר. לפני כשבוע(אני חושב) "דנו" בפורום על צניחת ערכי הסוכר בעקבות שימוש בחומרים מסויימים שלא באמצעות בליעה/הזרקה. מצ"ב לינק לשרשור. אני אשמח לכל התייחסות בנושא. תודה רבה

liolazar

New member
הורדת סוכר באמצעים לא קונבנציונלים

שלום רב, אינני מכירה שום חומרים כימיים אשר גורמים לירידה ברמות הסוכר באנשים סוכרתיים ובאנשים ללא סוכרת. יתכן וחומרים אלה גורמים לתופעות שדומות לתחושה של היפוגליקמיה. בנוסף, כמו שאחרים ציינו, ניקוי הבית זו עבודה פיזית מאד מאומצת שגורמת לירידה דרמטית ברמות הסוכר. בברכה, דר' ליאורה לזר

אנילה1

New member
שאלה לד"ר לזר.

כבר מספר שנים אני מרגישה מוזר. עיניים דומעות לי. נותנת שתם בדחיפות, כל הריריות שלי מודלקות. בסינוסים, בוושט, בקיבה. יש לי תת פעילות בלוטת התריס. בלוטה מאוזנת ע"י אלטרוקסין. מלבד זה יש לי לחץ דם שמטופל בחצי נורמיטן וחצי פוסיד. ועכשיו מאוזן. אני בעודף משקל גדול. בשנה האחרונה קבלתי כל מיני דלקות בכל מיני מקומות שהצריכו מתן אנטיביוטיקה בכמויות די גדולות. לאחרונה שמתי לב שאני מרגישה רע כשאני אוכלת פחמימות וסוכרים. החלטתי להפסיק לאכול פחמימות. כעבור שבועיים כל הסימפטומים נעלמו. העיניים פסקו לדמוע, הדלקת בריריות נעלמה, הלחץ דם התייצב (אם כי אני לא בטוחה שזה לא הכדורים). ואני מרגישה טוב יחסית. בכל זאת אני די מודאגת בגלל התפרצות האינפקציות בגוף. עשיתי בדיקות כלליות, הכל נראה תקין. גלוקוז אחרי לילה של צום הוא 80. כולסטרול 216. טריגלצרידים 80. השאלה שלי, מה הכיוון שעלי לחפש בכדי לבדוק מה מקור האינפקציות? ואיזה סוג של בדיקות עלי לעשות. שמעתי על המושג סוכר סמוי. ואינני יודעת מה זה. תודה מראש על תשובתך.

liolazar

New member
לאנילה

שלום רב, לפי הבדיקות שדווחת עליהם, לא נראה לי שיש לך בעיה במשק הסוכרים. מבחינת השיפור בכל הסימנים שלך עם הפסקת מזון שמכיל פחמימות וסוכרים, חומרים אלה משתתפים בתהליכים שונים של חילוף החומרים שאינם בהכרח קשורים בעליה ברמות סוכר ויתכן שיש לך בעיה בתהיליכים מטבוליים בגוף. כי לברר זאת יש לפנות לרופאים המומחים בנושאים מטבוליים. מבחינת הזיהומים שלך, כיון שמשק הסוכר תקין לא נראה לי שהסיבה לזהום היא רמות סוכר מוגברות. בברכה, דר' ליאורה לזר

שלום ד"ר לזר

אני בהריון בשבוע 33, מאוזנת ע"י דיאטה בלבד וכמובן בודקת את עצמי 4 פעמים ביום. רציתי לדעת בבקשה, אחרי שאלד, איזה בדיקות אני יעבור ואיזה בדיקות העוברית שלי תעבור
(מעבר למה שמקובל לכל תינוק) תודה

liolazar

New member
הריון

שלום רב, כידוע לך, תחום ההתמחות שלי איננו סוכרת הריונית. רמות הסוכר שלך בודאי ישתפרו אחרי הלידה אך את חייבת לידע את הרופא המטפל שלך לגבי הסוכרת שהופיעה במהלך ההריון והוא יחליט על הבדיקות המתאימות לך בעתיד. מבחינת העובר- תינוקות לאמהות עם סוכרת הריונית עוברים מספר בדיקות סמוך ללידה,במחלקת תינוקות, ואם הכל תקין הם לא צריכים שום בדיקות נוספות. בברכה, דר' ליאורה לזר

danit4

New member
שאלה תאורטית

נניח והגענו לאיזון מושלם ולרמות "נורמליות" ומדובר על אינסולין לא על כדורים שמפתחים תנגודת. עדיין עם הזמן נדרשים שינויים? (הן למעלה והן למטה בכמויות האינסולין). מה גורם לשינויים עם הזמן?

liolazar

New member
שאלה תאורטית

שלום רב, כפי שכבר הזכרנו בעבר, רמות הסוכר תלויות לא רק במימון האינסולין אלא גם באוכל (סוג וכמות), רמות של הורמונים וחומרים שמופרשים בגוף ופעילות גופנית. כיון שכל מה שהוזכר לעיל הוא אינו קבוע בכל יום ובכל שעה, גם רמות הסוכר משתנות ובהתאם לכך גם צריכת האינסולין משתנה. בברכה, דר' ליאורה לזר

למעלה