שאלה..

one stranger

New member
../images/Emo41.gifשאלה..

אמרו לי שאחד הסימנים לפג' ראש הוא חירחורים בנשימה. אני לא למדתי את זה באף אחד מהקורסים ורציתי אולי לקבל הסבר, למה יש חירחורים בפג' ראש?? תודה!

amitp

New member
שלום לך

פגיעה בתהליך הנשימה במקרה של פגיעת ראש יכולה להגרם כתוצאה משלושה מנגנונים עיקריים: 1. פגיעה נוירולוגית במנגנונים המווסתים את פעולת הנשימה. יכולה לגרום להפסקת נשימה, נשימה בלתי סדירה, איטית או מהירה. 2. פגיעה בנתיב האוויר - כתוצאה משיניים שבורות, חוסר יציבות של חוליות עמ"ש וכו' (במקרה כזה למשל, תיתכן נשימה מחרחרת עקב דם או הפרשות בנתיב האוויר) 3. פגיעות נוספות על פגיעת הראש, למשל באיזור בית החזה (מולטי-טראומה) מבחינת פגיעה נוירולוגית אפשר לראות דפוסים שונים של נשימה: - Apnea - כתוצאה מפגיעה גבוהה בחוט השידרה ושיתוק של הסרעפת או הרניאציה של גזע המוח - נשימות Cheyne-Stokes - (היפרפניאה ואפניאות לסירוגין) - פגיעה בהמיספרות הצרברליות או ב-diencephalon - היפרונטילציה - כתוצאה מפגיעה באיזור מסוים בגזע המוח (רוסטרום או טגמנטום) - נשימה "אפנאיסטית" - הפסקות נשימה מאורכות לאחר הוצאת האוויר - מאפיינות פגיעה בpons (נדמה לי שהוא נקרא גשר בעברית?)

מוסיף לסעיף 2:

פגיעה בנתיב האוויר יכולה להיות גם בתנוחה לא נכונה של הראש (לכן בפתיחת נתיב אוויר מטים את הראש לאחור) ולכן האפיגלוטיס לא נמצא במצב תקין (אלא על "חצי הדרך" מסגירת קנה הנשימה) וכך יש חירחורים בנשימה... אני אנסה למצוא תמונה כדי להמחיש את זה יותר טוב, אם למישהו יש זה יהיה מצויין!

מור

New member
הטיית ראש לאחור בטראומה?

במקרה כזה של פגיעת ראש הסיכוי שעמש"צ ייפגע גדול ביותר, בהאמת תרצה להטות את הראש לאחור? עדיף להשתמש בשיטות פתיחת נתיב אוויר כאשר עמוד השידרה מקובע היטב, בין עם זה Jaw trast או Chin lift...

../images/Emo26.gif

הסברתי את עקרון הפעולה של פתיחת נתיב האוויר בשיטת "מצח-סנטר". מובן שבטארומה פתיחת נתיב האוויר שונה...

למעלה