שאלה

אנגרן

New member
../images/Emo41.gifשאלה

מי מחסידי הדו קיום יכול להסביר לי את העובדה הפשוטה של שמספר המשתתפים הערבים בפורום שואף לאפס? האם זה לא מעיד על רצונם של הערבים לדו קיום?

motyka

New member
שאלה מצויינת

גם אני שאלתי, והתשובה שקיבלתי היא שהיו כאלו שנכנסו, ואחרי שתקפו אותם והעליבו אותם החליטו לפרוש. אגב, גם בפורום ערבים, מספר המשתתפים קטן מאד.

אנגרן

New member
ומי בדיוק העליב אותם? אפשר קישור?

גם אותי מעליבים בפורומים השונים, אבל אתה לא רואה אותי נעלב משטויות שרושמים עלי דמויות וירטואליות.

Ragamala

New member
העלבות היו כאן לרוב

גם כשהן לא מופנות לאדם ספציפי אלא לעם אליו אתה משתייך חלק מהמלל שעולה בפורום הזה מלא בכל כך הרבה שינאה שאין פה מה לחפש לערבים שוחרי שלום. זה מה שעצוב בפורום הזה שאין בו באמת דו שיח עם הצד השני רק עם עצמנו. ועוד אנחנו רבים על מי אשם, הם(!)? או אנחנו?? אחלה דו קיום

למה?, אני בעד דו-קיום, כאשר זה בין

שני לאומים בשני מדינות נפרדות, עם המיעוטים אני גם ככה חי בדו קיום ורואה בהם אחים שלי, עם הלאום הפלשתיני/ערביי ישראל אני אהיה בדו קיום כאשר לא ארגיש מאויים על ידי הלאום שלו, הוא יהיה בפלשתין אני בישראל, לאום חתרן שרוצה להשתלט לי על המדינה באמצעים "חוקיים" ו"דמוקרטיים" (ראה מושג מדינת כל אזרחיה).

motyka

New member
אם כך, אין לך מה לחפש בפורום זה

מטרת הפורום היא דו-קיום במדינת ישראל. הודעות נוספות מצדך ברוח זו - תמחקנה, היות והן סותרות את מטרת הפורום.

אם היית מסתכל על ההיסטוריה

אפילו הקרובה היית מבין שאין כזה דבר בכלל דו-קיום בין לאומים - ראה קוסובו, דו קיום בין לאומים = שלום בין שני עמים כל אחד במדינתו, יש דו קיום בין מיעוטים, יש בין דתיים וחילוניים, פלורליזם לדיעות. אז לדעתך כדי להתאים לרוח הפורום אני ח י י ב לקבל לאום נוסף במדינה שלי?, לאום שהוא נכון לעכשיו אזרח אבל הוא רוצה שהמדינה תהיה לפי דרכיו, רעיונותיו, בעצם הוא שואף לקחת לי את המדינה באמצעיים דמוקרטיים וכביכול שקטים בפועל (הוא אינו מכריז את זה, השאיפות שלו מתנגשות עם שלי, אני לא שונא אותו, אני פשוט מבין את המציאות). שיהיה ברור אין לי ולא היה לי שום דבר באופן אישי נגד "ערביי ישראל", אני לא צריך דו-קיום איתם כי מעולם לא הייתי מסוכסך איתם באופן אישי, גם הם לא היו איתי, אני רק הבהרתי נקודה, דו קיום בין מיעוטים - כן, דו קיום בין לאומים החיים תחת מסגרת מדינית אחת הנועדה ומשקפת לאום אחד, הלאום שהקים את אותה המסגרת לעצמו - לא קיים דבר כזה. במקום ישר לשלול אותי תעמיד אותי בבקשה על טעותי, בצורה עיניינית במקום לזרוק לי מושגים באוויר כמו "דמוקרטיה" או "דו קיום"

motyka

New member
עם כל הכבוד לניתוח המלומד

מטרת הפורום היא דו-קיום בין יהודים לערבים, וקידומו. יש (אפילו בתפוז) מספיק פורומים, בהם ניתן לנהל דיאלוג בנושאים הקרובים ללבך, ובהם המטרה אינה לקדם דו-קיום בין יהודים לערבים במדינת ישראל. דו-קיום בין חילוניים ודתיים, כבודו במקומו מונח, אבל אינו רלוונטי דווקא לפורום זה.

אז כבר הסברתי לך, בתור פרטים

יש דו-קיום בין יהודים לערבים, אפילו בהתנחלויות, בעיקר לפני האינטיפאדה הנוכחית, גם אני בתור יובל יכול להיות לי אחלה דו קיום על מוחמד מהגליל, זה בתנאי שהוא רק מוחמד ואני רק יובל, שני פרטים הגרים באותה מדינה, דו קיום בין שני לאומים בתוך מסגרת מדינית אחת זה דבר שלא קיים, לא כאן ולא בשום מקום בעולם, איך בדיוק, תסביר לי אתה עושים דו-קיום בדבר שלא קיים?

למעלה