שאלה

coconut56

New member
../images/Emo41.gifשאלה../images/Emo41.gif

זה נכון שביפן ובהונג-קונג יש הכי הרבה גורדי שחקים בעולם

DerBleistift

New member
יפן לא...

אבל הונג-קונג היא באמת עיר אשר מוצפת בגורדי שחקים. כנראה העיר עם הכי הרבה גורדי שחקים בעולם. (הסבירות שלשנגחאי יש יותר ג"ש ממנה, לא מאד גבוהה... וניו-יורק ושיקאגו מפגרות אחר ה"ק מהחינת מספר גורדי השחקים) ולגבי יפן? ממש לא. המדינה בעלת הכי הרבה גורדי שחקים היא ארה"ב, אשר לדעתי תפסיד ב-50 השנה הקרובות את התואר לסין. נחיה ונראה.

coconut56

New member
מה?../images/Emo2.gif

בטוקיו אין הרבה גורדי שחקים? הייתי בטוח שיש שם הרבה מאוד גורדי שחקים אחרי הונג-קונג ניו יורק שיקאגו ושנגחאי.. כנראה שטעיתי..

Sephiroth

Member
יש בטוקיו בעיה,

כפי שזכור לי שקראתי איפשהו, טוקיו יושבת על איזור מאוד רגיש לרעידות אדמה, ולכן יש הגבלת גובה של 240-250 מטרים (אל תתפסו אותי על המטר). ביפן עצמה יש ביניינים הרבה יותר גבוהים מאשר בטוקיו.

coconut56

New member
איפה?

יש ביפן איזורים שהם כמו הונג-קונג ושנגחאי? אז למה הם לא מפורסמים?

Sephiroth

Member
לא צריך להגזים,

מבחינת כמות ג"ש, יפן נחשבת ליחסית "עלובה" אם משויים אותה לסין. התייחסתי לנקודה שספיציפית בטוקיו יש מבנים נמוכים בגלל מגבלות הגובה. ביפן עצמה יש ערים עם ג"ש יותר גבוהים, אבל שוב, לא במספרים גדולים כמו בסין.

חזוקה

New member
איך הגעת לזה? ע"פ סס"ק יש 2100 ג"ש

באיסטנבול (מטרופולין של קרוב ל 20 מיליון (לא ע"פ סס"ק)

הייתי באיסטנבול לא מזמן... וממש לא

מרבית העיר שטוחה לגמרי. פה ושם אולי יש משהו. בטוח לא מעל 2000

coconut56

New member
למה התכוונת

שאמרת לא מעל 2000? לדעתי בטורקיה הם לא צריכים כלכך הרבה גורדי שחקים כי רוב האנשים שם לא עובדים במשרדים..

DerBleistift

New member
איסטנבול!

ראשית, באיסטנבול יותר גורדי שחקים מאשר בישראל. מה זה "גורדי שחקים"? אם נכליל מגדלי בין 12 קומות ומעלה, הם לוקחים בגדול. אם נחשיב בניינים קצת יותר גבוהים כגורדי שחקים, הכף תטה מעט לכיוון איסטנבול. כך שבכל מקרה, אל תזלזלו בטורקים. המלצתי, בקרו באיסטנבול בסס"ק ותווכחו לראות בעצמכם.

למעלה