שאלה לyeshgvul

../images/Emo41.gif שאלה לyeshgvul

המשתמש all טוען כי התגאת מעל דפי הפורומים בריסוס גרפיטי על מכוניות ובתי קצינים בכירים וטייסים. אינני מכ ר את הגולש all ואת אמינותו ולכן אני מפנה את השאלה אלייך - האם הדבר נכון?

:::::::::::::::הקפצה:::::::::::::::

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

מטרניך

New member
השאלה היא מה המשמעות של ציורי

הגרפיטי. למשל, האם יש לזה משמעות מודיעינית עבור האוייב, פשוט לסמן לו מטרות. והאם ניתן להוכיח כוונה כזאת? אני יודע שנטען שהיו מקרים כאלה (בלי קשר לישגבול), אך לא ידוע לי מה העלו החקירות.

דבר דעה

New member
זו טעות. ../images/Emo128.gif

מי שהתפאר בכך הזדהה כאדם קלר, והוא מעולם לא נשאר הרבה זמן לניהול דיון.

yeshgvul

New member
לא, ממש לא

אני סבור שריסוס גרפיטי כזה כמוהו כהטחת עוגת קצפת בפרצופו של פושע גלובליזציה (כפי שעושים בחו"ל). כלומר, מעשה קצת ילדותי שקשה לקבוע את ערכו. אולי יש כאן סיפוק מיידי והלבנת פנים של אדם שמגיע לו, אבל אם האיש חשוד כפושע מלחמה עדיף לנהוג בצורה עניינית יותר , כמו שליחת מכתבי האזהרה הגלויים של גוש שלום, או פנייה לבית הדין בהאג.

iceviper

New member
הלו...

קצת פטריוטיזם לא הרג אף אחד,אתה יודע.... יש הבדל בין סירובך לשרת בשטחים לבין הסכמתך להתנער מקציני צה"ל שנשלחו להגן עליך ומסכנים את חייהם בשירותם שם.

yeshgvul

New member
שים לב

שרות בשטחים לא הופך אדם לפושע מלחמה. ביש גבול יש אנשים שמוכנים לשרת בשטחים בתפקידים מסויימים (למשל, בתוך בסיס צבאי). הפעולה הזו מכוונת כלפי אנשים בודדים, בכירים מאוד, שיודעים בדיוק מה הם עושים והם אלה שנותנים את הפקודות. וזה קשור למעשים מסויימים, לא לעצם תפקידם. דוגמה ? דן חלוץ, שקיבל עליו אחריות מלאה להטלת פצצה של טון על שכונה צפופה. אין שום כוונה לחפש ש"גים מסכנים. בוא לא ניפול מהכיסא על כך ששולחים לו מכתב ובו אזהרה שמעשה כזה חשוד כפשע מלחמה. אין חצי הריון. או שהמעשה תקין, ואז צריך לשבח אותו, או שלא ואז צריך להבין את מי שרוצים למצות את הדין. כשאליעד שרגא מנסה למצות את הדין עם בכירי שלטון בישראל שסרחו בענייני מנהל, דוקא משבחים את זה. מה ההבדל ? אגב, ברור שפנייה לחו"ל צריכה להיעשות רק אחרי נסיון למיצוי ההליך בארץ.

שמאלנים ממר"צ טוענים כי אם ניסוג ל6

ל67 ועדיין יהא טרור אזי יהיה מוצדק להפעיל עליהם נשק כזה טולפצפצ אותם בכל הכח כך שכנראה הבעיה איננה במעשה אלא שנעשה לפני שנסוגנו לקווי67

yeshgvul

New member
במקרה כזה, יש לי ויכוח עם

אותם אנשים. אני לא בטוח שיש משתתף ממרצ שאמר בדיוק את הדברים האלה. אולי מישהו ממפלגה יריבה בקואליציה?

yeshgvul

New member
האם אתה מכיר את הקמפיין להעמדה

לדין של הנרי קיסינג'ר, בחשד לפשעי מלחמה בהודו-סין מעורבות בהפיכה בצ'ילה הפלישה האינדונזית לטימור ומעשים אחרים ? את הקמפיין הזה מובילים גם אמריקנים מכובדים. אולי הכבוד והתועלת שהם מביאים לארה"ב בכך הופכת אותם דוקא לפטריוטים ? http://www.icai-online.org/45365,45370.html

iceviper

New member
דוגמא מצויינת

נסיון להעמדה לדין של פושעי מלחמה אמריקנים לכאורה לא גרמה לעולם להאמין שהצבא האמריקאי מוסרי יותר או צודק יותר.זו פשוט בעיטה באחוריהם של מי שמייצגים את האינטרסים האמריקאים.האשמת ש"ג קלאסית. הבדל נוסף,במקרה של ישראל עדיין מדובר באיום על אזרחיה של ישראל,שלא כמו במלחמת הודו סין כאשר לא היה קשר לאמריקה. אז אני לא אומר שיש הצדקה להטלת פצצות על שכונות שלמות.כל חייל צריך לסרב לפקודה בלתי חוקית בעליל,אבל עם זאת יש להבין שמול האפשרות לסרב יש גם לתת גיבוי להחלטה לבצע את הפקודה.ולתת גיבוי אין פירושו להצדיק את המעשה אלא לפנות לבית משפט ישראלי מקסימום.בטח לא לפנות להאג.בית משפט בהאג לא יקבל את התירוץ שמדובר במלחמה. אם גורמים בחו"ל ינסו לטעון שהנ"ל אשם בפשע מלחמה-זאת זכותם ואולי אף חובתם.ממני הם לא יקבלו שום עזרה,כל עוד אינם מושיטים לי עזרה במלחמה שלי נגד הטרור.

yeshgvul

New member
אני לא ממש מבין את הטיעון שלך

הרי הפנייה לא נעשתה דוקא ע"י חיילים אמריקנים. אם כבר, היא מראה שיש אמריקנים שפועלים אחרת. אם היו יותר תומכים, התהודה היתה רבה יותר. ואם היו מצטרפים המוני חיילים, גם הצבא האמריקני היה נראה אחרת בעולם. מה שכתבת לעניין הודו סין אינו רלבנטי מבחינה משפטית. פשע מלחמה הוא פשע מלחמה. הרי ידוע לך שאין הנחות בחוק הבינלאומי. אין לך היתר להטיל פצצה של טון על בית בעזה כי מפוצצים לך אזרחים. להבדיל, אתה יכול לטעון טיעון אחר על פעולה צבאית לגיטימית בהתאם לחוק הקיים. וממילא גם האמריקנים יכלו לטעון כל מיני טיעונים על איום אסטרטגי (תיאורית הדומינו) ועל יחס בלתי חוקי לשבויי מלחמה שלהם. אם אתה מצדיק את בית הדין בהאג, אינני מבין מדוע אתה שומר ממנו מרחק. בפרט כאשר ברור לך שבית המשפט בישראל לא מסוגל להתמודד עם המעשים האלה, ולהעמיד לדין בכירים בשלטון.

iceviper

New member
"מראה שיש אמריקנים שפועלים אחרת"

פנייתם נותנת לגיטימציה לפעולות ארה"ב,בין אם ירצו בכך ובין אם לא.כלומר,משהו בסגנון "הנה,נכון שאנחנו כובשים מדינות אבל יודעים גם להעניש פושעי מלחמה". ושוב,בוודאי תסכים שארה"ב לא נתונה באיומים מצד האיסלאם הקיצוני כמו ישראל.אם תפתח שם את התיק לבדיקה בכניסה לקניון יסתכלו עליך בצורה די מוזרה.כלומר,פשעים שנעשו ע"י אמריקנים (אם בכלל) נעשו בתוקף תיפקודם כשוטר העולם-לא במסגרת מלחמה ממשית על רווחתו של העם האמריקני. כאן המצב שונה,ואני חושב שמעטים בעולם מבינים באמת את המלחמה שמתנהלת כאן,בוודאי לא בית המשפט בהאג שנתון ללחצים מצד השמאל הקיצוני באירופה (אלה שאיבדו לחלוטין את ההבחנה בין מחאה נורמלית ורצויה נגד המלחמה ההזויה בעירק לבין תמיכה בעריצים ומניפים את תמונתו של סדאם חוסיין). כישראלי אתמוך במשפט שיתנהל נגד פושע מלחמה כמו מילושביץ,אבל לא אוכל לתמוך במשפט המתנהל נגד אנשים שמגינים עלי ומסכנים את חייהם כדי לעשות זאת.יש שיראו בכך צביעות,במידה לא קטנה של צדק,אבל אני מוכן לסבול את ההאשמות האלה אם אני יודע שחוסר צדק גדול הרבה יותר יבוא לידי ביטוי אם אזרוק את החיילים האלה לבית משפט זר ככלי שאין חפץ בו. הכושי עשה את שלו-הכושי יכול ללכת.

מטרניך

New member
חלפו כמעט 30 שנה מתום מלחמת ויאטנם

ואיש בעולם לא מתייחס לנסיונות הפתטיים והמגוחכים של חבורה בי"ל של שמאלנים הזויים 'להעמיד לדין' את קיסינג'ר על 'פשעי מלחמה'. קיסינג'ר הוא מדינאי שתרם תרומה חשובה לחיזוק היציבות הבי"ל ולשלום העולם בתקופת המלחמה הקרה ותרם גם לסיום מלחמת ויאטנם שלא הממשל של ניקסון, שבו הוא שרת, אלא הממשלים הדמוקרטיים שלפניו הסתבכו בה. ב-1973 הוא זכה יחד עם שר החוץ הצפון-ויאטנמי לה דוק טו בפרס נובל לשלום על הסכם שביתת הנשק שהם השיגו (שהצפון-ויאטנמים הפרו). דוגמא לצביעות המחליאה של חבורת השמאלנים הזאת המנהלת את המסע נגד קיסינג'ר היא היחס שלהם לרוברט מקנמארה, מי שהיה שר ההגנה האמריקאי מ-1961 עד 1968 והיה האסטרטג של מלחמת ויאטנם כולל ההפצצות המאסיוויות על הצפון. מקנמארה כתב ספר על המלחמה שבו 'הביע חרטה' על שגיאותיו וחטאיו והפך לעד המלך של השמאלנים במסע ההסתה שלהם נגד ארה"ב ברחבי העולם. בתמורה לכך הם העניקו לו 'מחילה' ולא מזכירים אותו יותר בתעמולה שלהם. וכמובן הם אינם מדברים על פשעי המלחמה של מנהיגי צפון-ויאטנם ושאר המנהיגים הקומוניסטים באזור שרצחו המוני בני אדם ללא מספר והתעללו בשבויי מלחמה אמריקניים. גם מסע ההסתה נגד קציני צה"ל נכשל ואיננו מעניין איש בעולם מחוץ לחבורת ההזויים. הם גם לא מנהלים את בתי הדין (THANKS GOD) ולא קובעים שום דבר, מה פשע ומה איננו פשע, כך שאפשר לעבור על ההסתה שלהם לסדר היום. אולם בה במידה שהם מסמנים לאירגוני הטרור בתים של קציני צה"ל כמטרות לפיגועים הם צריכים להיענש בכל חומר הדין על סיוע לאוייב בשעת מלחמה ולא בקנסות מגוחכים על 'גרימת נזק לרכוש'.

למעלה