"מראה שיש אמריקנים שפועלים אחרת"
פנייתם נותנת לגיטימציה לפעולות ארה"ב,בין אם ירצו בכך ובין אם לא.כלומר,משהו בסגנון "הנה,נכון שאנחנו כובשים מדינות אבל יודעים גם להעניש פושעי מלחמה". ושוב,בוודאי תסכים שארה"ב לא נתונה באיומים מצד האיסלאם הקיצוני כמו ישראל.אם תפתח שם את התיק לבדיקה בכניסה לקניון יסתכלו עליך בצורה די מוזרה.כלומר,פשעים שנעשו ע"י אמריקנים (אם בכלל) נעשו בתוקף תיפקודם כשוטר העולם-לא במסגרת מלחמה ממשית על רווחתו של העם האמריקני. כאן המצב שונה,ואני חושב שמעטים בעולם מבינים באמת את המלחמה שמתנהלת כאן,בוודאי לא בית המשפט בהאג שנתון ללחצים מצד השמאל הקיצוני באירופה (אלה שאיבדו לחלוטין את ההבחנה בין מחאה נורמלית ורצויה נגד המלחמה ההזויה בעירק לבין תמיכה בעריצים ומניפים את תמונתו של סדאם חוסיין). כישראלי אתמוך במשפט שיתנהל נגד פושע מלחמה כמו מילושביץ,אבל לא אוכל לתמוך במשפט המתנהל נגד אנשים שמגינים עלי ומסכנים את חייהם כדי לעשות זאת.יש שיראו בכך צביעות,במידה לא קטנה של צדק,אבל אני מוכן לסבול את ההאשמות האלה אם אני יודע שחוסר צדק גדול הרבה יותר יבוא לידי ביטוי אם אזרוק את החיילים האלה לבית משפט זר ככלי שאין חפץ בו. הכושי עשה את שלו-הכושי יכול ללכת.