שאלה בנושא G6PD

Gidi Shemer

New member
שלום ladybug

את יכולה להפנות לאיזשהוא מקור שמזהיר ספציפית מאספראטיים?

ladybug4NLP

Active member
אספרטיים

תבדוק את חומר הבסיס ואז תקבל המון מקומות שבהם כתוב שאין לצרוך חומר זה למי שיש לו G6PD לא אוהבת לחזור על עצמי ובכל זאת כנראה זה לא ברור: לבני חבר ילדות שסובל מחוסר האנזים ובכל ביקור אצלינו אמא שלו הזהירה אותי שלא לתת לו קולה ואף הראתה לי את האזהרה על גבי הבקבוק בו נכתב מפורשות כי אספרטיים אסור לבעלי חוסר זה. משום מה בדקתי לאחרונה בגלל השרשור הזה ובקולה (שכמעט לא עולה על שולחננו - יותר בגלל הטעם הנורא מאשר בעיות רפואיות) האזהרה לא מופיעה. מאחר ואני לא עובדת של קוקה קולה-אין לי מושג מה הסיבה וגם יכול להיות שהם שינו את סוג הממתיק שבו הם משתמשים. בנוסף אמליץ לך לחפש את האינפורמציה שחסרה לך באתר המהימן והגדול ביותר בעולם לאינפורמציה אלטרנטיבית drmercola.com ככל שהזמן יאפשר לך, אתה מוזמן לנבור שם ולקבל את התשובות הנחוצות לך. באם אתקל בעוד-אשמח להביא כאן. נ.ב. בינתיים מצאתי עוד מקור שמפרסם כי ויטמין C לא מומלץ ל-G6PD Glucose-6-phosphate dehydrogenase (G-6-PD) deficiency Since MoviPrep contains sodium ascorbate and ascorbic acid, MoviPrep should be used with caution in patients with glucose-6-phosphate dehydrogenase (G-6-PD) deficiency, especially G-6-PD deficiency patients with an active infection, with a history of hemolysis, or taking concomitant medications known to precipitate hemolytic reactions. sodium ascorbate and ascorbic acid הנזכרים לעיל הם צורות שונות של ויטמין C שבאים בכל מיני צורות (כמו אבקה או קריסטלים) .

Gidi Shemer

New member
קודם כל תודה. שנית,

לגבי חומר הבסיס- אספרטיים הוא דיפפטיד של שתי חו' אמינו: חומצה אספרטית ופנילאלנין. חיפשתי ולא מצאתי קשר בין אף אחת מחומצות האמינו האלו לחסר ב- G6PD (וגם לא באתר האלטרנטיבי שנתת לי). יכול להיות שאת מתבלבלת בין חסר ב- G6PD לבין פנילקטנוריה? בפנילקטנוריה יש אכן בעיה עם עודף של פנילאלנין (אולי זה מה שהיה רשום על הקולה)? ושוב תודה.

0 אור 0

New member
את מנסה להגיד לי שהוא יותר בריא מהאחרים?

או שפשוט ענית לאדם הלא נכון אני לא התייחסתי לתסמונת הספציפית מאחר שלדעתי את הממתיקים הללו לרבות אספרטים פשוט אסור לצרוך , ולכן החידוד של האם זה יותר מזיק מזה לא רלבנטי.

ladybug4NLP

Active member
תשובה לאור

ממתיקים מלאכותיים (פרט לסטיביה) נחשבים ללא בריאים לכולם עדיין יש הבדל בין "לא בריא" למסכן חיים" מי שיש לו חוסר באנזים זה מסתכן בחייו לגבי הדברים שהוא רגיש להם כמו שיש אנשים שמסכנים את חייהם באכילת בוטנים, מוצרי חלב למשל-וזאת אם הם רגישים ספציפית למשהו. והרשימה עוד ארוכה. אם חלילה תעקצי על ידי דבורה או צרעת סביר להניח שפרט לאדמומית, נפיחות, כאב וחוסר נוחות לא יקרה לך כלום. אך חלילה-אם את רגישה לארס דבורים-את יכולה לפתח שוק אנפלקטי שיכול להסתיים במות תוך כמה דקות. אז יחי ההבדל הקטן שנה טובה ובריאה לכולנו, בגוף ובנפש

0 אור 0

New member
הכל נכון אבל מה הקשר?

לו הייתי ממליצה לצרוך את החומר המסוכן אז תגובתך היתה ראויה מאד, מאחר שציינתי שצריך להרחיק את כולם מהבית, אזי התגובה שלך אלי (במידה שזה טעות במיקום בשרשור ) לאהיתה ראויה

אסתר884

New member
הי איתי

נכנסתי פה במקרה לאחר תקופה מאוד ארוכה שלא ביקרתי. בדיוק בגלל העצות שחלק מהנוכחים רשם פה. עצות לא מקצועיות ולא אחראיות. לגבי הנושא - אתה צריך להתיעץ רק עם רופא. אני מכירה לפחות כמה דעות לגבי מה מותר ומה אסור במצבים של g6pd . יש כאלה שיגידו שיש תרופות למשל שאסור לך ויש שיגידו שזה לא קשור. לא הייתי מסתמכת על ויקפדיה ולא על מטפלים ברפואה משלימה..ובטח לא על מטפלים שמאמינים כי באינטרנט מה שנכתב זה לוחות הברית. לכן ממליצה לך כן לתת אמון ברופא שלך. כי הוא בכל זאת רופא ולא אחד שקרא בויקפדיה או התנסה ברופא שפגע לו בבריאות. התשובה שהרופא נתן לך היא תשובה שכל רופא יתן לך... תאמין לי אני מכירה רופאים מקרוב.. עם חלקם אני גם עובדת על בסיס קבוע... אני בעצמי מטפלת ברפואה משלימה. לא מעט זמן. אני כל פעם מחדש שאני קוראת את התגובות של חלק מההחברה פה אני משתוממת האם אנשים מודעים לעצות שהם נותנים?!. שתיהיה לך שנה טובה.

איתי179

New member
תגובה

הרופא בעיקרון אמר לי שלא ניראה לו שיש חיסון שאסור לי, ואמר כי הם יודעים שם בצבא, אבל בעיקרון הצבא מבקש שאני יביא איסור מרופא אם אני רגיש לאחד החיסונים, מה עושים? הולכים לרופא מומחה לכבד כמו שהציעו לי פה?

למעלה