שאלה בנושא G6PD

איתי179

New member
../images/Emo41.gif שאלה בנושא G6PD

ביום הגיוס אני אמור לעבור חיסונים נגד: דלקת קרום המוח צהבת שפעת וטטנוס ויכול להיות גם חיסונים אחרים אם יש לי G6PD אמור להיות בעיה עם החיסונים הללו? או בכלל עם חיסונים

ladybug4NLP

Active member
אתה חייב לידע את רשויות הצבא בקשר לכך

וזה חייב להיות כתוב בתיק הרפואי שלך והם יודעים מה מותר ומה אסור לך לקבל. בכל מקרה, בכל מקום שתלך בצבא, רופא, חובש, חיסונים וכד' כדאי לך (גם אם זה בפעם ה-100) לציין שיש לך G6PD just in case שאיזה טמבל שכח להסתכל בתיק שלך. וגם לשאול האם הוא יודע מה זה. ככל, היה כדאי לך לבדוק עם רופא המשפחה שלך וגם עם רשויות הצבא מראש האם יש לך הגבלה בקשר לחיסונים. סתם מידיעה אישית אני יודעת שאסור לך לשתות שום משקה שיש בו אספרטיים (רב משקאות הדיאט הם כאלה ונדמה לי שעל הקולה זה ממש מצויין) כמו כן אסור לך לקחת תרופות שיש בהם סולפה ונגזרותיו (כמו רספרים וכד') ובודאי יש עוד. וכמובן יש להמנע מאכילת פול ולעיתים אפילו הרחת הצמח או הפול הטרי/יבש עצמו, תלוי בחומרת המצב אז הרבה בריאות

איתי179

New member
תגובה

בס"ד 1.הרופא משפחה אמר לגבי החיסונים: "לא ניראה לי שיש הגבלה" 2. לא שמעתי שצריך להימנע ממשקאות הדיאט -ויצא לי לשתות כמה פעמים.

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

1. הייתי מחליפה רופא ודחוף. "לא נראה לי" זו לא תשובה מקצועית. זה חייב להיות חד משמעי. אתה לא עכבר נסויים. 2. הנה מה שכותב ויקיפדיה על G6PD. חוסר באנזים G6PD (בעברית נהוג להגות את שם האנזים לפי שמות האותיות באנגלית: חוסר באנזים ג'י סיקס פי די), הוא מחלה תורשתית רצסיבית בה יש חסר באנזים G6PD (ראשי תיבות של glucose-6-phosphate dehydrogenase, גלוקוז-6-זרחתי דהידרוגנאז). אנזים זה נמצא בכל תאי הגוף ותפקידו להגן מפני נזקי חמצון, הנגרמים בחילוף החומרים. האנזים מבצע את פעולתו במסגרת מסלול הפנטוז פוספט. החוסר באנזים יכול לגרום בין היתר לרגישות לפול (favism), אך לא כל מי שחסר את האנזים הוא בהכרח רגיש לפול. כאשר קיים חוסר באנזים נוצר קושי לתא הדם האדום לבצע את חילוף החומרים כיאות ולהתמודד עם נזקי החמצון, נוצר בתאי הדם נזק והם מתפרקים (עוברים המוליזה). המחלה מועברת בתורשה ברוב המקרים מאם נשאית לבן. רוב החולים הם זכרים. הפגם מועבר בתאחיזה לכרומוזום X בדומה לדרך ההורשה של מחלת ההמופיליה. הפגם מתבטא באנמיה המוליטית (פירוק מהיר של תאי דם אדומים) שנגרמת עקב זיהום, תרופות, או אכילת פול. חוסר באנזים G6PD לא מסוכן ולא גורם נזק אם נמנעים מאכילת פול ונטילת תרופות מסוימות. מרבית החולים אינם סובלים מאנמיה כרונית. בעת לקיחת תרופות מסוימות או בזמן מחלה זיהומית חריפה עלולה להיווצר אנמיה, וירידה בערכי ההמוגלובין עם חולשה קיצונית, הופעת צהבת ושתן כהה המעידים על פירוק מהיר של תאי דם אדומים (המוליזה) וירידה חדה ברמת ההמוגלובין. פירוק מהיר של תאי דם אדומים יכול גם להתרחש אצל תינוקות מיד לאחר הלידה ומתבטא בצהבת של הילוד. הסיבה לשכיחותו של הפגם היא שככל הנראה החוסר באנזים מעניק עמידות למחלת המלריה, עמידות זו גם מסבירה את נפוצותו באזורים בהם המלריה נפוצה. בקרב יהודים בישראל הפגם נפוץ בעיקר בקרב יוצאי כורדיסטן וצפון עיראק, ומקרים מסוימים אף אותרו אצל יוצאי תימן ואירן. מאז מבצע עזרא ונחמיה, הפסיקו רבים אז מה עושים ביום-יום החוסר באנזים ה- G6PD אינו מסוכן אם מקפידים על מספר כללים: אסור לילדכם לאכול פול - במידה והילד/ה אכל/ה (או בא/ה במגע עם פול) יש לפנות מיד לרופא. מומלץ להימנע מאחסון ואכילת פול בבית בו אחד מבני המשפחה חסר את האנזים G6PD. אסור לילדכם לבוא במגע עם נפטלין (חומר המשמש נגד עש הבגד). אסור לילדכם ליטול את התרופות הבאות: 1. Avlosulfon) Dapsone) - (דפסון-אבלוסולפון) - תרופה נדירה לזיהומים מיוחדים. 2. Methylene Blue - (מתילן בלו) - תרופה הניתנת רק באשפוז למצבים מאד מיוחדים. 3. Macrodantin, Uvamin) Nitrofurantion) - (ניטרופונטוין-מקרונטין, יובאמין) - תרופה אנטיביוטית לטיפול בדלקת בדרכי השתן. 4. Sedural) Phenazopyridine) - (פנזופירידין-סדורל) - תרופה הניתנת במצבים של דלקת בדרכי השתן לשם הקלת הכאב. 5. Primaquine) Primaquine) - (פרימקווין) - תרופה הניתנת לטיפול ומניעת מלריה. Septrin, Resprim, Diseptyl, Sulfatrim) - Trimethoprim/Sulfamethoxazole) (סולפטרים, דיספטיל, רספרים, ספטרין) - אנטיביוטיקה בשימוש במצבים שונים. אין התווית נגד לשימוש ב- Trimethoprim/Sulfamethoxazole בחולים חסרי האנזים G6PD. עם זאת, רצוי להעדיף בזיהומים רגילים טיפול אנטיביוטי חלופי. בחולים עם מחלות ממאירות או מצבים של כשל חיסוני, בהם נדרשת מניעת זיהום מיוחד בריאות (הנגרם ע''י Pneumocystis carinii), השימוש ברספרים נחשב למקובל ע''י חלק מהרופאים. אך מומלץ לבצע בדיקות מעקב על ספירת הדם כעבור 24 או 48 שעות לאחר התחלת הטיפול (כדי לבדוק אם התרופה גרמה לחוסר דם). בכל טיפול רפואי (כולל טיפול שיניים, מתן זריקה, חיסון או כל טיפול אחר) יש ליידע את הרופא המטפל על העובדה שלילדכם חוסר באנזים G6PD. (כלל זה חלגם על מבוגרים. (אופטלגין) בעבר היה אסור על מחוסרי G6PD. איסור זה בוטל. (שימוש באופטלגין בוטל בכל העולם והוסר מהמדפים. רק בישראל ועוד ארצות לא מפותחות (ג.א.) ---------------------------------------------------------------------------------------- אני חוזרת שוב: החומר הממתיק בשם אספרטיים מופק מנגזרת של סולפה ועל כן אסור לכל חולי G6PD רב משקאות הדיאט יש בהן אספרטיים ובעבר היה מצויין בפירוש על קולה דיאט שאסור להשתמש בו. זה כולל גם ממתיקים שנמכרים כממתתיקים כמו SPLENDA (בארץ כמדומני שקוראים לזה סוכרלוז אבל אני לא בטוחה) כדאי לשאול רופא אנדוקריני וגם לשאול ישירות בקוקה קולה שמייצרים משקאות רבים-ולא רק הם. כדאי לבדוק תוית של כל מוצר אוכל שאתה מכניס לפה מה כתוב עליו (כולל חטיפי אנרגיה, שוקולדים, עוגות וכו' זה שאתה שותה קולה ולא קרה לך כלום-לא אומר שאתה לא מסכן את עצמך. לכל גוף דרוש כמות שונה של אלרגן כדי לגרום להתפרצות אז הרבה בריאות, שנה טובה ושרות קל

איתי179

New member
תגובה

1. אז גם עם ממתייקים יש בעיה? 2. וגם משקאות דיאטה? 3.הרופא אמר ששם בצבא אמורים לדעת בגלל זה הוא לא נתן תשובה מדוייקת

ladybug4NLP

Active member
רופא השמשפחה שלך-לא רק אמור לדעת

הוא חייב לדעת כל מה שכתבתי בקש לדברים אסורים הוא היה חייב לומר לך במשך השנים ולחזור ולומר לך עד שתפנים. כי זה לא צחוק

איתי179

New member
תגובה

בס"ד קודם כל תודה על העזרה. 1.אז למה בויקפדיה לא רשום על הסוכרלוז והמשקאות דיאט?

Gidi Shemer

New member
אתה משוכנע בעניין האספרטיים?

סולפיטים אכן מסוכנים ולכן צבעי מאכל רבים אסורים, אבל לא הכרתי את עניין האספרטיים. אתה יכול לכוון אותי לאיזה מקור? כל יום לומדים משהו חדש

יעל ND

New member
שלום איתי

לא הבנתי משאלתך, מה יש לך: עליה ברמת G6PD בדם או מחלה תורשתית של חוסר יצירת אנזים? בכל מקרה, על הצבא לדעת את העניין ולהתייחס אליו. לגבי החיסונים, אם ברצונך לעשותם, אני ממליצה להתייעץ עם מומחה למחלות הכבד - תבדוק ברשימת הרופאים של הקופה שלך.

יעל ND

New member
רופא משפחה

אינו מומחה לבעיות הכבד ואינו אימונולוג. אז איך הוא אמור לדעת?

0 אור 0

New member
כל רופא והידע שלו

חויתי רופא משפחה שגרם לי נזק בריאותי רב בהתעקשותו על הדעות הקדומות וחוסר הידע שלו (מסיפורים של אנשים רבים אני מבינה שזה לא נדיר - רופא שאומר לך שבדקתי כבר הכל ואין שום דבר פיזי ואולי כדאי שתנסה להפגש עם פסיכיאטר ...) היום יש אצלנו רופא משפחה שגם פתוח לנושא הרפואה המשלימה (למשל שולח מי שכואב לו הגב לעשות טאי צ'י) ובעיקר בעל אוצר ידע בלום בנושא של קונטראינדיקציות בין תרופות לבין מזונות ותוספים, מכיר את הבדיקות והאבחונים השונים היטב וכשיש צורך לא מתבייש לעמוד לצד המטופל שלו מול אמירות לא הגיוניות של רופאים מומחים. ממש רופא מערבי הוליסטי לתפארת.

איתי179

New member
מה את אומרת לגבי......:

מה את אומרת לגבי......: משקאות דיאטה וממתיקים (כמו סוכרולוז) שהמשתמשת adybug4NLP אמרה שזה אסור לאלה שיש להם G6PD ???

0 אור 0

New member
לפי דעתי זה אסור לכולם

אני לא אומרת שאני אוכלת בצורה מושלמת, ועדיין נכנסים לי לפה דברים רבים שהם לא על טהרת האורגני /בריא / טבעוני, אבל מה שאני משתדלת זה לפחות להוריד את המזיקים ביותר שאלו הכימיקלים המיותרים: משקאות דיאטה, ממתיקים מלאכותיים, חומרי טעם וריח לא טבעיים, תמציות טעם, חומרים משמרים ועוד שישו ושמחו שהגוף שלנו בכלל לא יודע להתמודד אתו. בדרגת הסיכון השניה נמצאות הקלוריות הריקות כמו סוכר לבן וקמח לבן - שגם מהם כדאי להמנע לחלוטין, אבל בין לשתות עם ממתיק מלאכותי לשתיה עם חצי כפית סוכר - הסוכר עדיף: גם פחות מזיק וגם לא כל כך משמין בכמות קטנה. וכמובן שכדאי לנסות לשתות דברים שטעימים ללא הממתיק, כמו חליטות צמחים מגוונות - כשאני שותה חליטה מצמחי הגינה אני לא מרגישה שאני זקוקה לסוכר, זה טעים גם ככה. אמרה חכמה שכבר צוטטה פה בפורום לא פעם וכדאי ליישם: לא כדאי להכניס לפה שום דבר שהסבתות שלנו לא היו מזהות כמזון (צריך אולי לשדרב לרב-סבתות , כי גם אני כבר סבתא בעצמי וכשגדלתי כבר היה ג'אנק פוד בשטח)

ladybug4NLP

Active member
בקשר לממתיקים מלאכותיים מדובר בחומר אספרטים

ולא בממתיקים אחרים. כנראה שגם הוא חומר סינטטי שמופק מנגזרת של סולפה (בזמנו על בקבוקי הקולה דיאט היתה שורה בולטת שציינה את העובדה). או שעברו לממתיק אחר או שפשוט השמיטו משום מה. ומצאתי גם את זה (שלא היה ידוע לי) DIETARY ADVICE Subjects with G6PD deficiency can develop an acute haemolysis following the ingestion of food. The French healthcare product safety agency (Afssa) has drawn up recommendations concerning the diet of persons who suffer from G6PD deficiency recommending • not to consume fava beans (broad beans), irrespective of their method of preparation and consumption • not to consume quinine-containing drinks • be careful in case of major consumption of products naturally rich in Vitamin C or foodstuff enriched in vitamin C (like some fruit juices); the Afssa also recommends not to consume vitamin-C based dietary supplements. These recommendations are available on the internet site of the Afssa at the following address: http:// www.afssa.fr/Documents/NUT2006sa0033.pdf. וכמו שאומרים האנגלים better be safe than sorry ז"א כדאי להמנע ולהיות בטוח מאשר להצטער אח"כ אז הרבה בריאות

למעלה