] פ. 410 - הדינמיקות

Y. Welis

New member
../images/Emo41.gif ] פ. 410 - הדינמיקות

- במפגש הקבוצתי רונדה מחלקת לבנות בלונים, לנשוף אליהן את ההתנגדויות שלהן למחשבה 'אני מספיקה' (לעצמי). מסתבר שליסה לא יודעת לנפח בלון: 'כשהייתי ילדה לא הרביתי להיפגש עם ילדים'. - רונדה חוזרת עם ליסה לסיפור הטרדתה בילדותה; היא מחפשת את המציל שלה ומוכנה לקבל בעצם כל אחד. היא צריכה ללמוד לומר לא. רונדה מכינה את ג'יל לשם כך, שתתנהג כלפיה כמו אמה ותבקש ממנה לעשות בשבילה דברים. ג'יל עושה עבודה מצויינת, אבל ליסה מצליחה להחזיק מעמד - איאנלה מדברת עם כריסטונה על העתיד של בנה (היא מתגעגעת) ושולחת אותה לקנות לו מתנות חיוביות - לכיוונים שנראים לה. - רונדה מכינה תרגיל לטי ג'יי - כל חמשת הבנות צריכות להחביא קופסה עם חתיכה של פאזל בתוכה במקומות שונים בבית. לטי ג'יי רונדה מספרת שהתיבות האלה מכילות סוד ששאר הבנות שומרות מפניה. - טי ג'יי עורכת חיפושים, ללא הצלחה. אחרי מנוחה היא מנסה שוב ומתחילה למצוא (בעיקר במגירות). את התיבה של אליסון היא מגלה בזכות רמזים שאליסון עצמה הציעה - עוד נחמדות שמונעת מאחרים לעשות את מה שהם צריכים. היא מרכיבה לבסוף את הפאזל שבו נכתב 'סודות'. היא מתקשרת לרונדה ועדיין לא מבינה את מהות התרגיל... להראות לה כמה היא מנפחת סודות. - בסוף הערב הבנות עורכות תרגיל קבוצתי של איאנלה - (מוכר מפעמים קודמות) לומר לכל אחת מה הן אוהבות אצלה ומה לא. הדברים עוברים בצורה שקטה פחות או יותר (הביקורת של אליסון לכריסטינה אינה ביקורת כלל, אלא דעות על עצמה. עדיין לא מסוגלת), עד שטי ג'יי אומרת לליסה שהיא עדיין שטוחה מדי. ליסה מחזירה בצירוף מילה גסה (ביפ) וזה משנה את כל הדינמיקה שעד אז היתה חיובית... בתורה ליסה אומרת לג'יל שהיא עצלנית, וכאן מתחילה השימחה, אחרי שג'יל נוזפת בה על שניסתה לסיים את הויכוח ולהשתיק אותה. טי ג'יי נמנעת מלהתערב - אולי לראשונה בשהותה בבית, ומראה סימנים של שינוי, אולי, סוף-סוף...

p a l o m a

New member
שבת שלום, לגבי אליסון

(זה שמה שמתאבלת על אמה) היא הרי הגיעה לבית בגלל הבעיה הספציפית וכמובן שיש ענין להראות לציבור איך אפשר להתרפא מטראומה.. כמובן.. אבל לדעתי, אם לאליסון היה משהו אחר חשוב להתעסק בו בחייה (זוגיות... ילדים.. פ ר נ ס ה ... מן הידועות הוא לשאנשים קשי יום אין יותר מדי זמן להתעסק בטראומות....)) היתה מזמן יוצאת מאבלה. למה המרפאות לא מציינות את העובדה הזו? כל הזמן מתעסקים ר ק עם האבל? וג'סיקה נראית לי ביצ' לא קטנה, לא נראה לי שהיא תשתנה באופן קיצוני. וטי' ג'יי.. לא הייתי בוחרת בה כחברה... חהחהחה תגידו??? איך הן הגיעו לבית הזה. זה הרי כנראה עולה הון תועפות - או אולי לא עולה להן בכלל... מענין אותי.

rachel1109

New member
דווקא מאד נהניתי מהפרק הזה

ראיתי שכריסטינה נפתחת, כשהיא הבינה שהקשר שהיה לה עם הבן שלה עד עכשיו, אפילו שחשבה שהוא טוב, היה לוקה, ועכשיו היא מחוייבת לו. כריסטינה, מצד שני, זקוקה לטיפול הרבה יותר מעמיק וארוך משהבית יכול להעניק לה. מצד שלישי, הבית עשוי למלא את מטרתו - לגרום לכריסטינה להיות אשת כבוד, לפניי טיפול ולפניי הכל. ג'יל הייתה מדהימה עם ליסה, והתקשורת ביניהן הייתה כל כך נקייה מהבלאגנים בבית. והנקודה שעלתה עם ליסה, הייתה גם מעניינת - אולי היא מבזבזת את החיים שלה, אבל היא לא מרגישה שהיא מבזבזת את החיים שלה. הכל מתחיל ונגמר בהורים שלה, והגיע הזמן שהיא תפרח, תפרוס כנפיים. התרגיל של טיג'יי היה ענק! והוא לימד אותי כל כך הרבה! עבודה יפה, ונראה לי שהיא קלטה. והתרגיל בערב אולי העלה סכסוכים על פני השטח, אבל לפחות הן דיברו. אחת עם השנייה, והשלישית והרביעית והחמישית והשישית, ולא שתיים באוטו או על סיגריה בלחשושים. אחל'ה פרק, לדעתי.

Y. Welis

New member
מפרק 390, שכלל את המשימה שלה

להכין תכשיטים ולמכור אותם.

אתם יודעים מה?

אני מתחילה לחשוב שרונדה בכלל לא מזוייפת. *זו* היא האמיתית! נראה לי שפשוט נמאס לה מכל המאמץ הזה להחזיק את עצמה בשליטה מול כאלה בנות טמבליות והיא מתחילה לשחרר את כל הקיטור שלה ולהתנהג סוף סוף כמופרעת שהיא. לדעתי לרונדה יש בעיות כעס וחלק מהקטע של ללכת להדריך אחרים זה כי היא לא רוצה או לא יודעת איך להפטר מכל הח*א של החיים שלה עצמה. בגלל זה גם העונה הזו לא מוצלחת. המאמנות מאסו בהשקעה הזו.

t a m i 2 5

New member
הקטע עם הבלון היה קורע

פעם ראשונה שצחקתי בקול מאז שראיתי את התוכנית הזאת זה היה קורע אין מה להגיד. איך זה שבן אדם לא ניפח בלונים מעולם? זה כבר יותר מידי. לגבי הקטע עם ליסה וג'יל - לי נראה פשוט שליסה התמרמרה כל היום על ג'יל ובגלל כל המטלות שלה אז זאת הייתה דרך להחזיר לה במסגרת משימה שבה היא חשבה שהיא תתרגיש מוגנת ותוכל להכניס.

למעלה