פתיל הסקר

tomersde

New member
הטעות של נתניהו לא קשורה

כי יאסין הצליח להתנתק יפה מאוד מחלק הטרוריסטי של החמאס הוא הציג את עצמו כמנהיג מפלגה ונראה לי שהוא ישב במעצר מנהלי. ובקשר לאייכמן החוק שאיפשר את שיפוטו הוא כמו החוק של הבלגים שמנסים להעמיד לדין את שרון אבל חוץ מזה החוק הוא רטרואקטיבי אז זה די מוזר.

Yanchu

New member
יאסין ישב בבית-כלא,

לא במעצר מנהלי לדעתי. והטעות ודאי שקשורה- כי אם הוא לא היה יוצא במבצע הזה, יאסין היה יושב בכלא ולא יוצא מהכלא. ומכאן- שאפילו שהוא קיבל מאסר לכל חייו- אין בעיה לשחרר אנשים מהכלא. ואם נחזור לנושא הדיון: עונש מוות היה פותר את ההסתה שיאסין ניהל מרגע שיחררו עד ההתנקשות שביצע צה"ל.

Nimst

New member
תגובה

"מחבל שיצא לפיגוע בת"א בגלל שטיפת מוח שעבר - בפירוש לא, ניתן לשקם אותו" אני ממש לא בטוחה בעניין. הרי מדובר באנשים שהחדירו להם רעיונות מסויימים לראש מהרגע שבו נולדו. הם האמינו ברעיונות האלה מספיק בשביל להסכים ללכת ולהתפוצץ עבורם. אני לא יודעת אם אפשר להוציא אותם מזה כך שבאמת יהיה בטוח לשחרר אותם חזרה לציבור. ומעבר לזה, טיפול פסיכולוגי עולה הרבה כסף. באופן אישי אני חושבת שצריך לתת טיפול פסיכולוגי צמוד לכל האסירים, אבל שוב - אני בספק אם זה אפשרי מבחינה כלכלית. אני לא יודעת אם מגיע להם עונש מוות, את דעתי בעניין עוד לא גיבשתי. וד"א, אם אני לא טועה אייכמן לא היה ארגנטינאי. הוא נמלט לשם, אבל נולד בגרמניה. לא?

Yanchu

New member
בקשר לאייכמן-

התכוונתי שהייתה לו אזרחות ארגנטינאית, אולי אני טועה, במבט שני אני לא בטוח. הוא אכן גדל בגרמניה. בקשר למחבלים- עניינים כלכלים לא צריכים להוות משמעות לעונש מוות. לא הורגים אנשים כי אין כסף לשקם אותם, זה באמת עובר כל גבול. לדעתי, יש להתנות עונש מוות בשני מקרים: הראשון, שהמואשם ביצע מעשים מהדרגה הגרועה ביותר. מחבל, אני לא בטוח שהוא הגיע למצב הזה, אעפ"י שהוא הלך לרצוח רבים מפשע בכוונה תחילה. שוב פעם: שולחי מחבלים, מי שמואשם ברצח עם וכד'. אפשר להכניס לכאן את השואה: לשולחים, בדמות אייכמן, מגיע ללא ספק עונש מוות. לחייל הגרמני שנשלח, שעבר שטיפת מוח והוא האמין שהוא שומר על המדינה, מגיע? מגיע לו עונש בכלל? (למחבלים אין ספק שמגיע להינמק בכלא לפחות, שלא תטעו). לדעתי אפשר לשקם מחבלים, עובדה שרבים מהם התחרטו ברגע האחרון.

Nimst

New member
ל"כ

שים לב שכתבתי "אני לא יודעת אם מגיע להם עונש מוות, את דעתי בעניין עוד לא גיבשתי". כתבתי שאני לא יודעת אם טיפול פסיכולוגי אפשרי מבחינה כלכלית - לא כתבתי ולא רמזתי שהאלטרנטיבה היחידה היא עונש מוות. לכן כל ההודעה שלך אליי אינה רלוונטית. היא מיועדת למי שכתב "למחבלים מגיע עונש מוות". יונתן, נסה בבקשה לכוון את הטיעונים שלך למקום הנכון. אתה יכול לכתוב את דעתך גם אם אף אחד לא התנגד לה, אבל אל תגרום לזה להיראות כאילו כן. רק משהו בקשר למשפט האחרון שכתבת: "לדעתי אפשר לשקם מחבלים, עובדה שרבים מהם התחרטו ברגע האחרון". אתה לא יכול לדעת אם החרטה נבעה מייסורי מצפון (עשרות אנשים עלולים למות בגללי) או בגלל התגברות היצר הטבעי ביותר - היצר לשרוד. באופן אישי, האופציה השניה נשמעת לי יותר הגיונית. מעבר לכך, אני לא אומרת שבלתי אפשרי לשקם מחבלים - יש מעט מאוד דברים בלתי אפשריים - אני פשוט בספק גדול בעניין.

Aussie Girl

New member
נו באמת! לא דיברתי על זה!

אבל הם אוהבים את המולדת! ובטח שלינצ'ים במוסלמים זה לא בסדר!!! חמוד מאוד אפילו! זו כבר לא פטריוטיות! זה חולני ולא מוסרי!!!

Aussie Girl

New member
מאיפה הוצאת את זה?!

ומה עם האנשים שחיים פה ולא נולדו פה?! אתה לא חושב שהם אמורים לאהוב את ישראל? שמע, אני לא חושבת שזה מתאים לויכוח על גבי הפורום וגם אני לא רוצה בשום ויכוח. אז מצטערת אם אני הורסת לך את הציפיות.

Yanchu

New member
צודקת.

אני חוזר בי במה שאמרתי, אני אשאל את זה אחרת. מאיזה סיבות אמורים לאהוב אדמה, ארץ, מדינה?

Aussie Girl

New member
זה אישי לכל אחד.

אני אישית אוהבת את ישראל ואני לא יודעת מה הסיבות לכך... א"י זו מדינה חדשה שאנשים עדיין עולים עליה. אני חושבת שאם משהו בא לפה ונשאר פה הוא אמור לאהוב את המדינה. מה הסיבות שלו לזה? יכול להיות כל דבר לדעתי. ציוניות, ארץ אבות, מדינה של יהודים (אני בספק...) כו וכו.

נגד נגד נגד!

התורה שלנו מקדשת מאוד את ערך החיים "כי הדם הוא הנפש" והוצאה להורג כמו שעושים בארה"ב עם חשמל או זריקה היא גם ברברית ולא אנושית,לדעתי דוקא העונש הכי גדול לפושע הוא לדעת שהוא הולך להנמק מאחורי סורג ובריח לשארית חייו. שלכם חנה גונן

Yanchu

New member
בשבילכם:

"שופך דם האדם, באדם דמו יישפך: כי בצלם אלוהים, עשה את-האדם" (בראשית פרק ט', פסוק ו')

Nimst

New member
../images/Emo6.gif

משעשע. אבל התכוונת למק'קרת'י (McCarthy), לא?

טוב אבל קצת התקדמנו מאז לא?

וביכלל בתנך יש המון ניגודים,הקיצר מה שרציתי להגיד שהיהדות היא דת שמאוד בעד החיים ביכלל ולכן במשך חשבו אצלנו פעמים לפני שביכלל עשו עונש מוות רק לנאצים או ממש בוגדים. שלך חנה גונן

Nimst

New member
דבר ראשון,

ההודעה שלך הייתה צריכה להיות משורשרת למקום אחר. דבר שני, כן - התקדמנו מאז. הרבה. אבל נתת את התנ"ך כדוגמא לספר שאינו תומך בעונש מוות, וזה פשוט לא המקרה. התנ"ך בהחלט תומך בעונש מוות. לא משנה אם זה צודק או לא בעיני, לא לזה התייחסתי.

OpticalIllusion

New member
נגד. ועוד איך. נימוק ../images/Emo26.gif

תמיד היו בי ערכים מוסריים ואנושיים, והם עדיין ישנם. עונש מוות הוא דבר שנמצא מתחת לקו האדום של כל חברה מתוקנת (בגלל זה גם אין עונשי מוות במדינת ישראל, פרט למקרה של אדולף אייכמן בשנות ה 60). לאף אדם לא מגיע למות כתוצאה ממה שהוא עשה, אפילו אם הפושע רצח אדם אחר. בשביל זה יש מאסרי עולם וחלקם מצטברים, כך שאין סיכוי שאותו אדם יצא לחופשי , אלא סביר מאוד להניח שימות בבית המאסר. לעומת זאת, אני לא אומר שארה"ב אינה מדינה בעלת חברה מתוקנת מכיוון שהם כן מאפשרים עונשי מוות. אך לבל נשכח שארה"ב גדולה ממדינת ישראל, בעלת אחוזי פשיעה גדולים בהרבה מאשר במדינת ישראל ולכן הענישה בארה"ב בגין עבירות חמורות קשה יותר , שכן כוללת גם עונשי מוות. אני לא חושב שקיים סיכוי שמדינת ישראל תאשר עונשי מוות בעתיד. אי קיום עונש מוות במדינת ישראל קיים שנים רבות ודרגות הענישה מעוגנות בחוק, לכן לדעתי לא יהיה פשוט (אם בכלל אפשרי), לעגן בחוק עונש מוות .. זו דעתי ... :)

למעלה