פרק 7X16 Death Knell - שרשרו!!!

kinspirit

New member
../images/Emo41.gif פרק 7X16 Death Knell - שרשרו!!!

מסכנה קרטר, קודם הפרק גרייס משאיר אותה עם זעזוע מוח קשה, ועכשיו הפרק הזה... מה הולך פה? שרשרו!

Chelnak

New member
בהחלט יש די הרבה פרקי קרטר לאחרונה

אולי נמאס להם להתעלל רק בדניאל?
אגב - תגיד, nzkiwi, באיזה אתר אלפא אתה נמצא, הישן או החדש?

kinspirit

New member
עכשיו שהזכרת את זה...

נראה לך שאנחנו צריכים לדאוג שאולי הוא לא שרד את ההתקפה?!
שני הסנטים שלי על הפרק *מפשפשת בשנית במחברת שלה* - אני חושבת שהם התקדמו יפה עם העניין של הטוק'רה ג'ייקוב. אני בטוחה שבקרב הצופים כולם (אלו שעקבו באדיקות אחרי העונות) עלתה התהיה על כך שבעוד ששאר הטוק'רה מדברים תמיד בתור השיתופן, אצל ג'ייקוב אנחנו רואים יותר אותו מאשר את סלמאק. יפה שהכותבים הרימו את הכפפה הזאת ונתנו לנו טוויסט קטן לנושא. והם גם עשו את זה בצורה נבונה, תקעו לג'ייקוב/סלמאק סכין בגב, מבלי שהוא אפילו ראה את זה מגיע. הפרק גרם לי לתהות, כיצד בדיוק העניין הזה של הטוק'רה עובד? זה כמו פיצול אישיות? שתי התודעות חיות להן ביחד, מדברות אחת עם השנייה בראש? ג'ייקוב שואל שאלה ואשכרה מקבל תשובה ממישהו אחר? לא שאני יודעת כל כך איך פיצול אישיות עובד... למישהו יש רעיונות (גם על פיצול אישיות אמיתי וגם על השיתוף בין הטוק'רה והאדם) ויכול להאיר את העניין בשבילי...בבקשה?

Sam Anand Nityo

New member
אני אנסה לענות לך על זה

את הפרק lifeboat כבר ראית, אני מניח. שם מנסים להציג את הקטע של מספר אישיויות (מילה מבלבלת) בגוף אחד. (משחק נהדר של שאנקס, אגב!!!) נסי לדמיין את עצמך תקועה בשאלה מסוימת כשעומדות בפנייך שתי אפשרויות שאת שתיהן היית רוצה לבחור. כל כולך נקרעת לשניים בין הצד שרוצה א' לצד שרוצה ב' . לכל צד הסיבות שלו. נסי לדמיין שכל צד כזה מקבל שם, ותוקף קיום. זה פחות או יותר הדוגמה שלי. בסיטואציות כאלה אצלי, אני ממש מרגיש איך אני כמעט מדבר עם עצמי (בלב, כמובן). כמו שאמר הקצין של ה"סטרומוס" ששכחתי את שמו, בפרק 7X06 "אנחנו חיים בדמוקרטיה של אחד".

kinspirit

New member
והצד הטכני יותר?

ממ ששומעים שני קולות בראש? מנהלים דו שיח שלם? סלמאק וג'יקוב מדברים אחד עם השני בראש הזה כל הזמן... *חושבת על זה* איך בדיוק הוא ממשיך להתנהג כרגיל בחיי היום יום... הוא לא אמור להפסיק ולשקוע בתוך הדיון שהולך לו בראש?

Sam Anand Nityo

New member
לדעתי זה קורה כל הזמן.

כמו שאת הולכת כל היום ועושה דברים, ותוך כדי חושבת על דברים, כך גם הטוקרא (השיתופן והמארח), השיתופן יודע איך לחיות עם המארח באופן שזה לא יפגע בו, ולאט לאט הוא גם מדריך את המארח לעשות כן, וללמוד לחיות כך. עובדה היא שאף טוקרא לא התאבד בגלל שהמארח לא יכול היה לחיות עם השיתופן שלו. מה רע בלשמוע מחשבות בראש? זה לא אמור להוציא אותך מדעתך. יש לך מחשבות בראש, את יודעת שהן שלך. לו היית טוק'רא, היית יודעת מתי הן שלך, ומתי הן של השיתופן. אל תשכחי שקיימת התמזגות ("הנמסות") רגשית בין שני החלקים. אחד אמפטי לרגשות ולצורכי האחר. במקום להילחם זה בזה, הם תורמים ומעשירים זה את זה... וואו, אני גורם לעצמי לרצות לנסות איך זה.... חחח (תגידו, מישהו יודע על סימביוט שמחפש מארח?)

nzkiwi

New member
בלי פאניקה!

כמו שרשמתי לצ'אקי מדובר בכוכב אחר... זאת מקריות שאת כותבת עלי ושואלת על הפיצול אישיות באותה הודעה? את רומזת למשהו? לגבי השאלה, נראה לי שמדובר במקרים שונים, בעוד שבפיצול אישיות "אמיתי" מדובר במוח אחד (=ישות אחת), במקרה של הטוקרה/גואולד מדובר שני מוחות נפרדים (=שתי ישויות נפרדות) שעושים שימוש באותו גוף לצורך תקשורת ותנועה. הטפיל מצליח להשתלט על מוח הנשא ובכך שולט על הגוף כולו, אם בא לו הוא יכול לשחרר קצת ולתת לאדם את השליטה, בכל מקרה השליטה כל רגע נתון היא של הטפיל והוא בוחר איזו תודעה תתקשר עם הסביבה ותשלוט על הגוף. נ.ב סנטים?

kinspirit

New member
אני? *מבט תמים*

תראה, זה לא שביקשתי מאנשים להסביר ע"פ נסיונם האישי
סנטים = my two cents. לא מכיר? זה ביטוי ידוע שהפירוש שלו הוא - "דעתי הצנועה בנדון"... כך לפחות אני רואה את זה. עד כמה שהבנתי מהדיבורים על הטוק'רה עד היום, יש מיזוג מוחלט בין השיתופן והאדם (התודעות שלהם), כך שם חולקים את המחשבות 24 שעות. כך שזה לא בהכרח שצד אחד מודחק ולא מגיב כאשר הצד השני הוא השולט, נראה לי שזה יותר סמביוטי, ששתי התודעות פשוט מדברות כל הזמן בראש.

[TNT]

New member
השיתופין הוא זה שבשליטה

והוא בוחר לתת לאדם ביתוי... השיתופין אם רוצה יכול בכל רגע להשתלט(כמו שקרה לג'ק האומלל)

nzkiwi

New member
אה, אממ...

למה, הקצין מיון שאל אותך בסוף? אני באתר אלפא פרטי, לא אתר רשמי. הגעתי אליו כשנתנו לי את הכתובת הלא נכונה... ואצלי אין פיצוצים ללא אישור מיוחד

Chelnak

New member
אהה...../images/Emo98.gif

לא הייתי אצל קצין מיון... סתם רציתי לדעת אם הכל בסדר באתר האלפא שלך (בהתחשב בעובדה שאנוביס יודע את המיקום של שניהם...).

Echelon

New member
אחלה פרק!

פרק ממש טוב של העונה הזאת, כל התככים בשילוב של אקשן קל, יוצא ממש טוב.

uriai

New member
כמה שאלות

1. לא הבנתי בדיוק מה כוחו של הנשק....למרות שהסבירו בפרק הקודם, ואיך יעשו כמה אלפים כאלו? 2. למה החייל בסוף לא ירה קודם בקרטר, הרי היא המטרה שלו ורק לאחר מכן התפנה לטיליאק? 3.מי בגד??? זהו בינתיים

nzkiwi

New member
כמה תשובות

1. גם אני לא בדיוק זוכר מה הפואנטה של הנשק הזה, אבל ברגע שבנית אחד, מה הבעיה לבנות עוד כמה 2. שאלה טובה, אולי כי טילק סיכן אותו, הרי החייל הזה הוא משהו חי ולא רובוט (עדיין הסבר צולע) 3. לא נראה לי שאמרו/גילו בסוף מי בגד מקווה שתסתפק בתשובות חלקיות האלה בינתיים...

kinspirit

New member
אנסה גם

1. עד כמה שהבנתי הנשק אמור לשחרר פרץ של אנרגיה שמשתקת את החייל. משהו בסגנון. 2. בנוגע לחייל, כפי שקיווי שלנו אמר (כן כן, ככה אני קוראת לך מעכשיו *חיוך זדוני*), טיאלק היווה את האיום המיידי עליו ולכן הוא תקף אותו קודם. 3. ואכן לא אמרו מי בגד. רמזו שזה יכול להיות הסוכן של הטוק'רה, אבל לא נאמר כלום מפורשות.

nzkiwi

New member
וכדי שלא תפרוץ מלחמת "אחים"...

...בין הטוקרה והג'אפה, אני יאזן את דיברי קינסי ויאמר שגם רמזו שאלו יכלו להיות כמה ג'אפה שעברו בשער ולא חזרו... (
כן, הייתי צריך לנחש שזה יקרה בשלב כלשהו...)

Sam Anand Nityo

New member
נסיון אחרון לענות

הנשק מבוסס על המתקן שמצאו בהונדורס, זה שממנו כביכול העתיקו את הטכנולוגיה של הסרקופג. החייל הוא יצור חי, אבל הוא מעולם לא גודל, אלא נוצר, והופחו בו חיים, בעזרת מתקן סופר-סרקופגי, ש"יוצר" חיים. כל מה שהנשק עושה זה ליצור את האפקט ההפוך. מכיוון שהקרינה הנוצרת מתעלמת ממגנים, היא נשק מצוין נגד החיילים.

למעלה